име за момиченце

• 23 337
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Най-красивата страна
Алейна-арабско,означава принцеса
Ясмина
Лайла
Шейла
Захара

# 31
  • сред маслини и портокалов цвят
Елма Heart Eyes
Освен значенията, които знаех, наскоро едни комшии ми казаха, че на турски означавало "ябълка". Мисля да проверя със сигурност и така ще имаме повод да празнуваме на Цветница. Grinning

# 32
  • София
Алма го дават, че е ябълка тук http://islambulgaria.blogspot.com/2010/09/blog-post_11.html

# 33
Лейла и Рания ми харесват.

Винаги съм си мислела че Алина/Алена е руско.  Crazy

# 34
Рания за първи  път го чувам и ми харесва, а някой знае ли какво е значението му

# 35
  • UK
Рания го чух в един сериал по тв. Според това тук означава довoлен(а), задоволен(а) - delighted, contented.  Simple Smile Гръцкото име Рания означавало рай.
http://babynamesworld.parentsconnect.com/meaning_of_Rania.html

# 36
Рания е името на кралицата на ЙОРДАНИЯ, която се слави, като една от най-стилните жени в света.Името е много ХУБАВО!

# 37
  • София
Загледах се в списъка, който е пуснала Sourcherry . Вътре има поне 20 имена, които никога не съм си представяла, че имат арабски произход, даже ми звучат славянски и западни. Отделно има и хубави имена като  Зара, Лияна, Надя, София и т.н., които спокойно могат да минат както за българско име, така и за турско очевидно. Може би е добре да се ориентираш към буква или някакъв друг критерий, за да мислим нататък. От тези бих заложила на Зара и София, прекрасни имена са. Аз лично имам познато турско семейство (имигранти от Турция, а не турци с бг произход), чието момиченце се казва Мелиса, голяма сладурана е. Също много ми харесва това име

# 38
  • UK
Познавах две момиченца Елис преди години.
Мелиса на мен много ми харесва по принцип, не знам дали може да мине за турско/арабско, дали има такова.

# 39
Мелина съм чувала, турците го ползват също.

# 40
Здравейте, извинявам се че няколко дена не се появих но се наложи да поостана в болницата, защото ме болеше коремчето но сега вече сам по добре.А за конкретна буква или нещо такова не съм мислила просто искам да е благозвучно да има галено съкращение и да е смислено

Общи условия

Активация на акаунт