Юни на средата е, ЯНУАРЧЕ под сърцата е! Тема 3

• 23 688
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
И аз цедях само по 20-30, а имах хиперлактация. Затова тоя път искам по-хубава и електрическа помпа, с надеждата, че ще върви по-добре... че на ръка изобщо не ми се получава...

Да, супер важно е човек да е подготвен за кърменето, особено момичетата с първите бебета, чеееее в родилното такива неща могат да ви наговорят, че никога да не успеете да кърмите...

# 91
С огромен риск .. да получа хиляди поучителни разкази и недоумяване в хората .... и т.н.
Аз не желая да кърмя. Винаги съм го казвала и сега пак. Много хора ми казваха, че като забременея ще си променя мнението и т.н , но не съм го променила. В моята рода никой не е кърмен, дори и аз. Нито съм болнава, даже напротив, нито връзката с майка ми е по-отдалечена,  не съм боледувала и  като бебе.

# 92
И аз цедях само по 20-30, а имах хиперлактация. Затова тоя път искам по-хубава и електрическа помпа, с надеждата, че ще върви по-добре... че на ръка изобщо не ми се получава...

Да, супер важно е човек да е подготвен за кърменето, особено момичетата с първите бебета, чеееее в родилното такива неща могат да ви наговорят, че никога да не успеете да кърмите...

О, и не само за кърменето. Пример : Малката е на 10тина часа. Пищи, та се къса /който мисли, че колики и в частност проблеми със стомахчето няма в началото, лъже се/. И аз съм я гушнала и обикалям из стаята. Вижда ме една сестра и вика " Ох, моето момиче, каква лоша услуга си правиш, ако знаеш."Плюс многозначителни цъкания и ахкания и коментари с другите сестри колко съм заблудена и как ще си патя от главата.А ако ме беше видяла, че после я взех и я оставих да спи при мен в леглото, сигурно щеше да викне някой доктор да ми забрани...

Матевска, аз не съм от майките, които ще те упрекнат, напротив. Ще обясня защо-защото имаш ясна позиция и я изявяваш без да си измисляш разни причини. Много жени не желаят да кърмят, но излизат с номера "Нямам кърма, детето не ми харесваше кърмата, не беше хранителна и т.н. Вайкат и мрънкат, а когато се опитам да им обясня, да им покажа какво да прочетат, с кого да се свържат за съвет, като са толкова нещастни, не предприемат нищо. Защото причините са други. Само дето така насаждат разни митове и легенди, в които после някоя друга майка може да си разбие главата.
Подкрепям правото на избор и уважавам направения такъв, но не и другото.

# 93
С огромен риск .. да получа хиляди поучителни разкази и недоумяване в хората .... и т.н.
Аз не желая да кърмя. Винаги съм го казвала и сега пак. Много хора ми казваха, че като забременея ще си променя мнението и т.н , но не съм го променила. В моята рода никой не е кърмен, дори и аз. Нито съм болнава, даже напротив, нито връзката с майка ми е по-отдалечена,  не съм боледувала и  като бебе.

Това си е личен избор. На мен ми беше много приятно + ултра лесно. С риск да прозвуча "гадно" - където и да си, какъвто и да е проблемът, вадиш цица и се възцарява мир  Mr. Green

Золка, и на мен Диков (тогава в Токуда) ми даваше акъл как нямало и до тоалетна да мога да ида сама. Еми, да, известно време не можех, ама това си е в реда на нещата, не мисля, че е от гушкането Simple Smile))) М. спа при мен може би до 10 мес., дотогава ядеше и нощем, накарая по веднъж. Като спря да се буди за манджа, се върнах да спя при баща й Simple Smile

Моят опит е, че всичко се получава най-добре, когато се следва ритъмът на детето. Имах супер лесно дете - от кърменето през спането, до махането на пелените. Само зъбите ми разказаха играта.

# 94

Золка, и на мен Диков (тогава в Токуда) ми даваше акъл как нямало и до тоалетна да мога да ида сама. Еми, да, известно време не можех, ама това си е в реда на нещата, не мисля, че е от гушкането Simple Smile))) М. спа при мен може би до 10 мес., дотогава ядеше и нощем, накарая по веднъж. Като спря да се буди за манджа, се върнах да спя при баща й Simple Smile

Моят опит е, че всичко се получава най-добре, когато се следва ритъмът на детето. Имах супер лесно дете - от кърменето през спането, до махането на пелените. Само зъбите ми разказаха играта.

Хахаха, да влезеш в банята сама-как да стане.
Оставях вратата отворена-влизам да се къпя, а тя в столчето за хранене или бънджито ми се кокори.Много и беше интересно като си бръсна краката-направо се размазваше от смях, не знам защо...
Сега вече като види бръснача и вика "Аз не искам мене такова" Laughing
В интерес на истината и досега не иска да стои сама, въпреки, че ходи на ясла. Но вкъщи не иска дори в другата стая да е сама. "Какво ще правя тук самичка" -жално, жално. Вързана е за мен и за баща си. Вчера се наложи да обикалям и свекърва ми на гости, хем да се погледат малко. Малката викала на баба си "Искам махнеш" .Не дава да я целуват други хора, освен мама и татко.Не иска и да я прегръщат. Сърди се и на бабите и на дядо си. А иначе си играе с тях и им се радва.Малко е особена щерката.
Спирам, че ще досадя много, а и се отплеснах

# 95
  • UK
Лелеее момичета златни сте  bouquet Благодаря ви много за линковете особено Золка, Котката Марта, Елг  Hug

# 96

За количка сме се спрели на Стокке, която 100% ще е от чужд сайт.

Едната мама, или по-скоро баба, с която разхождахме децата беше с такава количка. Тежка е, не е пригодена за бг пътища-не качва тротоари, трябва да са по-ниски препятствията. И вечно заобикаляш.Отдолу не е с кош, а нещо като багажно отделение от плат с цип. Не е практично за пазар. За по-високи хора е по-удобна.
Толкова за Стоки.

При избор на колички гледайте много внимателно :
Да има всички положения на гръбчето
Според стила ви на живот и местоживеенето гледайте колко тежи
Да се сгъва и да влиза в багажника на вашата кола
Да има хубав сенник и по възможност прозорче на него
Да има функция "лице в лице"
Да е с по-големи колела /за бг пътищата/
Да е по-закрита, ще я ползвате цяла зима /ако мислите да карате с една количка/
Да е с голям багажник-ще се мъкнат камиончета, храни, детски колички, пакети памперси и т.н, и т.н
Таблички, амортисьори, видове закопчавания-това са екстри. Децата заспиват по паважите, та разните омекотяващи механизми са по-скоро минус. Ще разберете защо Wink

# 97
Привет и от мен!
Влизам да чета, а вие сто страници сте изписали, че чак и до кърмене и колички стигнахте.  Laughing
За кърменето освен да ви шокирам - аз още кърмя моя син.  Rolling Eyes Така че сега съм бременна кърмачка за ужас най-вече на майка ми. Опитвам с приказки да отбивам, не съм привърженик на драстичните методи, с детето сме се разбрали, че стане ли вече на 3 години ще е голям и няма да пие мляко от мама. Иначе не ми пречи, гърдите ми са малко по-чувствителни в момента, но не е болка за умиране.
А за количката - имаме Mutsy 4 Rider Light и съм много доволна. Живот и здраве пак ще си я ползваме.  Peace
Леко бременеене на всички!

# 98
Ако 10кг. е тежко ... аз гледах на Чиполино и подобни по 13кг. и нагоре.
Ние повечето време живеем на вилата и ММ пазарува от града (доста по-евтино е). Не ми трябва голям кош за багаж, а нещата на бебето се побират идеално. Разходките ще са предимно в селото където тротоари няма  Grinning Grinning и в двора, а в града ще съм или на кафетата или в парк (до който ще стигам с кола)
Височината ме устройва, по-високо е от кучетата ми и няма да има любопитни муцуни вътре в количката.

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 15:57 от matevska

# 99
За кърменето освен да ви шокирам - аз още кърмя моя син.  Rolling Eyes Така че сега съм бременна кърмачка за ужас най-вече на майка ми.
Леко бременеене на всички!

Еееее... глупости Simple Smile Аз имам приятелки, които кърмиха до 5, ще имаш да ги гониш. Моето се отби само на година и 3 месеца, след като се върнах на работа. Мислех, че ще се кърмим още поне за утеха, обаче тя нещо загуби интерес... Познавам и майки, кърмили в тандем. Стига да не ти е много дискомфортно и да нямаш чувствителна матка, принципно не пречи.

Джейн са хубави колички, като цена са малко под Стоккето, има по 9 кг.

# 100
Добре дошла Мира. Имаме един и същ термин. Леко бременеене Simple Smile

Аз за колички и дрешки още не съм мислила, но искам да кърмя ако имам кърма Simple Smile

# 101
Момичета,  привет!
Аз днес бях на лекар и се връщам със страхотни новини - голяма част от съсирека се е резорбирал  Laughing Бебето е пораснало до 1,9 см, но все още изстава с около седмица, което мен не ме притеснява, вярвам, че ще навакса, то е такава борбена душица. Heart Eyes Имам зелена светлина за пътуване до морето, така че след 20-ти започвам да стягам багажите Simple Smile
Количка - имам си едно Куини Спийди, от което съм много доволна, сега обаче сменихме жилището и не се събира в асансьора, така че ако измислим къде ще я държим - няма да я сменям. За мен тя е идеална - широка, удобна, кара се с една ръка...Е да, няма лице - в лице, но това не е фатално. Единственият и минус е сенника, но има чадърчета. Шише ще взема едно, комплектче за изписване - също, космонафти за толкова малко бебе нямам, та още такива дреболии ще трябват, но основните неща са ми почти нови от каката и няма да мисля за тях Simple Smile
Хубав ден от мен!

# 102
Кайлис- браво за прекрасните новини.

Матевска- аз Елия опитах да я кърмя, в родилното беше ад. После вкъщи всички само това питаха- има ли кърма. И един ден мъжо като видя как се превивам от болка за 10 гр., а и зърната ми се разкървавиха, дръпна бебето и каза край. Така че и сега мисля да пробвам, ако стане стане, ако не АМ. Елия за 4 г, е пила 2 пъти АБ, и хич не е болнава, даже напротив. А лично аз не одобрявам кърмене след 6-7 месец. Познавам майки, вманиачени, още се кърмят с 4 годишни.

За количките и аз да кажа- гледайте да е лека. Аз съм се спряла на това http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/47365

или ТФК Бъксрара

# 103
А лично аз не одобрявам кърмене след 6-7 месец. Познавам майки, вманиачени, още се кърмят с 4 годишни.

Без да се заяждам, стана ми интересно - защо?
За мен кърменето е естествен процес, но трябва да се случва ако и двете страни имат желание за това. Отбих дъщеря ми когато беше на 1г и 2м по мое желание.

# 104
А лично аз не одобрявам кърмене след 6-7 месец. Познавам майки, вманиачени, още се кърмят с 4 годишни.

Без да се заяждам, стана ми интересно - защо?
За мен кърменето е естествен процес, но трябва да се случва ако и двете страни имат желание за това. Отбих дъщеря ми когато беше на 1г и 2м по мое желание.

Някои препоръчват даже изключително кърмене до 6м ( тоест само на кърма) после заместване на 1 хранене чак на годинката ... с моите деца го направих . Мартин още не е пил АБ , а е на 3г. !!! Мисля , че това има връзка с кърменето ...

И все пак всяка от нас решава кога, по колко и докога да кърми или да не кърми! Всяка майка е права за себе си!!! Heart Eyes  

П.П. Като имате предвид, че майка ми беше инициатор за спиране на кърменето след 1г. - аз продължих ... тя само ме стресираше допълнително и ме караше да се чувствам зле ... "Ама как ще кърмиш проходило дете? " Ами така стой и гледай .... някога много е дразни, но пък си я обичам  Heart Eyes И след раждането на децата съм я гонила от вкъщи- всяваше паника и искаше тя да контролира всичко - "мажи тук!" "Давай водичка, ама то ще умре" "облечи това детенце че му е студено" "слагай шапка" "давай по- бързо" ... издивях направо и я изгоних и двата пъти ...

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 16:51 от toridim

Общи условия

Активация на акаунт