Юни на средата е, ЯНУАРЧЕ под сърцата е! Тема 3

• 23 683
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
На който, когато му дойде времето ще ражда, това с възрастта е отживелица,особено в 21в.

И аз другата седмица съм на преглед, и аз чакам с нетърпение да видя пак сърчицето, а така ми се иска и повече нещица да мога да видя...

# 76
Добре дошла на мима_р лека бременност и най-красивия финал  Hug

Аз също доста се опъпчих напоследък  Embarassed , нооо не се шашкам, корема ми също е като в 6-ия месец, нооо, не ми пречи, не е ли най-важно бебето да е добре Simple Smile Така че, мили момичета, не се притеснявайте толкова много, че вашите симптоми се различават от тези на другите момичета - вашите организми не са като на другите, нали! Наслаждавайте се на тези хубави летни месеци и не му мислете толкова:) Това е моя съвет. Ето, има къде, къде по- приятни теми, които да обсъждаме, като обличането на бебето Simple Smile и др. такива. Лично аз не му мисля толкова дали имам даден симптом, в крайна сметка е по-важно като ида на преглед, там всичко да е наред Simple Smile

# 77
Благодаря plamtooo, лека бременност и на теб  Hug

# 78
Ние пак кукнахме в 5 часа, бебо е ранобуден и туй то  Crossing Arms

Добре дошла на мама Мира. Пожелавам ти на следващият преглед да чуеш най вълшебният звук.

Аз се надявам днес да го чуя, че имаше проблем със звука нещо миналият пъ, само гледахме  Tired

Относно пъпките, аз както бях със супер кожа като забременях, така от 3-4 дни минизлезнаха мнооого пъпки.момичетата от темата ми за забременяване, казаха, че е от плацентата , почва да се образува и да синтезира и тя хормони.... Tired ще си седя пъпчасала явно. Има едно за измиване на Авон съ силицилова киселина, четох че много мами го ползват успешно и смятам да си го взема

А за глада- и аз съм така, чак ми прималява и ми става гадно. Доки каза, че е от кръвната захар, при бременните пада рязко инпредизвиква силен глад, замайване и такива симптоми. Така че аз хапвам мед и сладки чареши и то на често. Става работата , оправям се веднага. Посъветваха ме, тъй като се случва на често, да огладнявам зверски, да имам много ядки, мед и плодове вкъщи и да хапвам това. Също така да разделя порциите на няколко храненения през деня и да хапвам храни с нисък гликемичен  индекс, за да държат положението по дълго.....иначе съм обречена да стана слон с това огладняване. Но ме успокои лекаря, че това е един сигурен признак за бременност, нали все се тръшкам, ме нямам такива Mr. Green

# 79
Аз се изпъпчих на ситни пъпчици ...  Embarassed
Сега си взех от козметиката на ТианДе - гел за измиване и маска, за 4 дни кожата ми почти се е оправила
От вчера съм с леки болки отпред (предполагам е от разтягането на матката) не са постоянни, а снощи много ме боля кръста за около 30-40 минути и след това си спря от самосебе си  Shocked

# 80
  • Севлиево
Котката Марта дай да разнищим темата за многократните пелени. От къде си ги взела, марка, цена, сайт, впечатления. За тях разбрах много късно, баткото беше вече без памперс.

# 81
Добре дошла на mima r  Hug Виждам, че с теб сме с термин - разлика от 1 ден.
И на мен ми е интересна темата за пелените за многократна употреба.
Успех на всички момичета, който са на преглед днес 

# 82
  • UK
Добре дошла на mima r   bouquet и от мен  Blush
Звезден прах и аз съм така, нон стоп съм гладна ooooh! Непрекъснато хрупам нещо, чак се разтрепревам от глад, когато примерно реша, че ще пропусна едното ядене ooooh! Добре, че е сезона на много пресни плодове и зеленчуци, макар че те ме засищат мен, само временно Crazy
Аз пак да ви върна на дрешките Mr. Green ама как изглеждат (дайте линкче де  bouquet) тези бодита дето се закопчавали отпред Thinking Аз виждам, все едни, дето се закопчават, ама отдолу под дупитУ Joy
И мамите Hug от бг магазини ли пазарихте дрешки, принадлежности, колички и пр или от сайтовете за пазарене в чужбина?
Я вижте, каква само приятна тема съм подхванала
  Blush

# 83
Като напишеш в гугъл бебешко боди и излизат с всякакви копченца  Grinning Grinning
Има и с много готини надписи например "Стоп момичета, татко е ЗАЕТ"  Laughing Laughing Laughing Joy
Според мен повечето неща ще си ги поръчам онлайн Simple Smile Не обичам да обикалям в 200 магазина, да търся най-добрата цена (с 1-2лв. разлика  Laughing )
За количка сме се спрели на Стокке, която 100% ще е от чужд сайт.

# 84
Аз ползвах Бамбино Мио с голямата ми дъщеря, защото тогава в БГ още нямаше други. И макар че е малко пипкава работа, честно казано мисля и този път да си ги ползвам. Ето такива:
http://www.bebelandia.bg/productv/42397/bambino-mio-proben-paket-miotrial.html

Те са на практика външни гащи от материал, който не пропуска влага, вътре се сгъва една памучна пелена и може да се сложи подложка, която да улавя акото. В първите 2-3 месеца сменяш на практика максимум на час и половина и няколко пъти през нощта, затова ти трябват около 20 пелени, за да переш на ден и половина и да успяваш да имаш сухи. Външните гащи не се сменят всеки път - само, ако са замърсени, от тях ти трябват може би 4-5-6 чифта.

На практика има три вида пелени:
1. комбинирани пелени - система ит две части - вътрешна пелена + гащи (+ подложка) - например Disana, Mother Ease
2. пелени с джоб - външна пелена с джоб, в който се слага "вложка" и според това колко е напишкано бебето, се сменя като вложката или цялата пелена (Fuzzy bunz, Wonderoos, Tots Bots)
3. пелени "all - in - one" - те на практика са като памперси - ползваш, сваляш, слагаш за пране. Най-удобни са, недостатъкът е, че са по-дебели и бавно съхнат.

Има и пелени "one size", които ги дават в размери от 3 до 16 кг - могат да се нагласят със закопчалките. Обикновено не стават на съвсем малките новородени бебета, но от 2 месеца нататък са ок. http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni/easyfit … zmer-lepenki.html

Цените в БГ на повечето места са почти еднакви. Ако се следят чуждите сайтове, често има промоции. Има, разбира се, и тема в мамата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697178.615

Ето тук две клипчета, в които са обяснени някои неща за пелените:
http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni.html?limit=all
http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni/reusable-nappies.html

# 85
Аз имам да купувам количка и легло на 2 етажа, комплект за изписване.
Ако е момче ( дано не е ), ще ми трябват и няколко дрешки. Но си имам бая неща- шишета, помпа,  стерилизатор, люлка, креватче малко дето вибрира, една камара дрехи и играчки. Слава болу не само розови.

Коконче, ако има кой да ти носи от щатите, поръчвай. Иначе нашите магазина са си много добри.

# 86
На нас - живот и здраве - ще ни трябва помпа (тоя път мисля да взема електрическа на Медела), количка и дрехи, бебешка вана. Мисля, че ще е момче, а момичешките са ни почти само розови. Нищо унисекс няма. М. я отгледахме с дрехи от приятели и сега пак така мисля да правя, почти нищо не мисля да купувам.

# 87
И аз имам доста неща, но от чисто битов характер е добре бебо да е момиче. Laughing
Ще ми трябва количка-старата е на Бейби Макс, купувана от бг, много ми е удобна и още я ползвам отвреме-навреме. Има кошница за малко бебе към нея, но няма лице в лице с мама. Всъщност това ми беше втората количка. Пръвата е Чиполино Лео, но тя пък няма напълно седнало положение и нещо и пада дръжката.Имам и спални чувалчета, и бодита, и дрехи, и какво ли още не. Помпа няма да купувам-бебето ще е помпа. Ако се наложи, тогава, но честно казано така и не се научих да цедя с помпа, на ръка и с беба се оправяхме.
Шишета също няма да купувам-до шестия месец нито вода, нито чай, нито сок съм давала, та и сега така ще процедирам.Пак ако се наложи-едно шише за дохранване с АМ или с лъжичка.
Коритце ще взема /къде ли ще го паркирам и него/.
Още се чудя за легло, но това ще го реша като направим разместването вкъщи.
Ето това са въпросните бодита с предно закопчаване:
http://vsi4kozadeca.com/drehi-detski/0-12-mesyaca/bebeshko-bodi- … rakav-cvetno.html

# 88
Помпа няма да купувам-бебето ще е помпа. Ако се наложи, тогава, но честно казано така и не се научих да цедя с помпа, на ръка и с беба се оправяхме.

Амаааа... никога ли не оставяш бебето да го гледа таткото за 5 часа, примерно? Аз започнах да водя съботно/неделни курсове, когато М. беше на три месеца и я оставях с изцедена кърма на баща й. Тя пък не щеше да яде от шишето и той я хранеше с лъжица, голям майтап. А сега имам и други ангажименти и ще ми се налага - живот и здраве - пак от такава възраст да го оставям за по няколко часа в седмицата
Имаме две стъклени шишета, повече няма да купувам, нито стерилизатор. Изобщо, моят стил на бебегледане е супер минималистичен.

# 89
Рядко ми се е случвало. Просто не е имало какво да правя и не ми се е налагало. За мое съжаление нямам професионален опит и реализация, които да ме направят търсена и да имам ангажименти. Изпитвах болка с помпата-имах една обикновена, тип инжекция. Случвало се е да дам от шише в по-големите месеци, но аз цедях по 20гр. максимум наведнъж и то на ръка. Та събирах и го ползвах например когато сме на някакво събитие.
В болницата родилката до мен цедеше някакви невероятни количества с ръчна помпа, опадаха ми очите направо, и то от втория ден, но аз така и не успях.
Разбира се имах дете с добро засукване, бях добре подготвена теоретично и вярвах в себе си и в кърменето. Честно казано, ако не бях чела толкова и ако не бяха консултантките по кърмене и с пет помпи нямаше да се справя и щеше да има неприятни последици.Но пак казвам-ако се наложи ще взема и помпа,просто не ми е приоритет изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт