Юни на средата е, ЯНУАРЧЕ под сърцата е! Тема 3

• 23 647
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Destita Bonita, Яни Ди, благодаря ви за успокоението, дано сте прави, че малко капки не са навредили на бебо. Много ми е притеснено.  Praynig

Catherineka, добре дошла и поздравления за огромното семейство!  omm От къде си и на колко г., за да го нанеса на 1 стр?

Днес разбрах една много кофти новина за бивша колежка и бебето й. Няма да навлизам в подробности, но много ми се скапа деня. Заради такива новини, с които по стечение на обстоятелствата съм обградена с тази бременност, този път треперя 100 пъти повече.

# 646
  • Севлиево
Аз ползвах Еуфорбиум спрей за нос, той е хомеопатичен. За малкия съм го купувала, но като ми дотрябва и аз го ползвам. Ефикасен е.

# 647
Doci, на мен също ми дадоха Еуфорбиум, но грам не ми помогна Sad Все едно вода си слагах в носа. Мама ми направи преварена вода със сол, по препоръка на нейна приятелка, на която мъжа и е лекар и това леко ми го отпуши, но за кратко.

# 648
  • София
Здравейте и от мен. Чета ви, но не съм писала скоро. Още не сме намерили квартира. Днес ходих на поредния оглед на уж обзаведен и ремонтиран апартамент, но и аз, и брокерката отивахме за сефте. Отвори ни една гнусна дебелана без зъби. Още го ремонтираха и мебелите не бяха сложени. Имаше нова кухня и нови електроуреди, но леглата бяха 2, а не спалня и стари от 50 години на пружини, със стари лекьосани матраци, напикавани 100 пъти и поне на 30 години. И холните мебели бяха на поне 30 години също и миришеше ужасно. Аз като го видях това и се отказах. Казах, че не искам да го наемам и дебеланата изпадна в истерия, че сме й били загубили времето, почна да псува и да крещи, а след това превключи на друг език - не знам турски ли беше или цигански. И ние с брокерката изхвърчахме. Тя се обади на другите, които бяха на оглед след мен да не идват, че собственичката е луда.
♥Пандичка♥ , пише да не се ползва ксилометазолина от бременни, но мисля, че не е чак толкова вредно да капваш по веднъж вечер. Иначе аз ползвах ПИНОСОЛ, които са точно за бременни, но не правеха чудеса.
Catherineka , добре дошла. И честита трета бременност с близнаци! Браво за смелостта.
Rosi4kaS и Iv, браво на вас! То и аз гледам да пускам музика на бебока, макар и да не знам дали чува. много ме е страх да не прослуша чалга. Ние с баща му сме рок-метъл фенове и трудно ще го преживеем  Mr. Green. Iv, радвам се, че всичко е ок с бебето.
BellaBarli , добре дошла!
Кайлис, весело изкарване на морето! Аз не знам дали ще успея да ида, а много ми се иска!
Котката Марта, разбрах, че си казала вече за бебето на родата. Не знам дали видя, че ти писах, че с Иван се познаваме. Аз в клуба не съм казвала на никой, с едно изключение, но и престанах да ходя на тренировки, та не ги виждам. Ти не се притеснявай, сега всичко ще е наред.
ileto, добре дошла! Моят приятел е роден в Тутракан по стечение на обстоятелствата. Той е от София, но майка му е била изпратена там по разпределение. Живял е до 7 г. там и са се върнали тук. В София децата му се смяли, че е роден в Тутракан и той се е сбил веднъж, та чак директорката дошла у тях, но историята е дълга за разправяне:))).
Това е от мен засега. Аз полудях по един доматен сок на капи на промоция в тмаркет и изпивам по литър на екс. Не знам дали не е вредно. Пише, че няма консерванти. И безкофеиново кафе си купих да пия, че от чайове ми втръсна. Вие спазвате ли някакви специални диети и избягвате ли определени храни?
Днес е задушница, но нашите не правиха и не са ходили нито на църква, нито са палили свещи. amiiii Суеверия. Ходих до баба ми и послегнах към една сладка на масата, а тя щеше да ме набие направо от страх  #Cussing out, че някой я бил донесъл за задушница и не ми даде да хапна нищо от тези неща. Вие вярвате ли в тези суеверия?
И последнен въпрос и стига съм писала, че няма да има кой д ами го прочете вече, стана дълго. С моя приятел правихме  luvbed преди 2 дни за първи път откакто знаем за бебето и мен ме боля Sad. Това нормално ли е?

# 649
Ами здравейте, да се запиша и аз в отчетния.

18 януари ми е термина, според калкулатора на бг-мама.
Живея в Йоханесбург.

На мен ми е втора бременност, но първата беше тоооооолкова отдавна... имам нужда да си припомня това-онова.
Много ми е зле, постоянно ми е отпаднало, прилошава ми от всякакви миризми и изобщо съм като някакво зомби, но се надявам като вляза във втория триместър да се оправя. И първата ми бременност не беше от най-леките, но чак такова чудо не помня.

По принцип не съм много активна форумка, но е хубаво, когато човек има въпроси, да има кого да попита.

Лека и безпроблемна на всички!

# 650
♥Пандичка♥, на 31 години съм, от София.
За хремата се сещам няколко неща, които не са вредни за бременни, но... не са и толкова ефективни - течен витамин С; клеева тинктура; разтворена във вода коластра (на Аквасорс) при бактериална хрема.
На мен с тази бременност така ми е паднал имунитетът, че за нула време изкарах и някакъв летен грип, и гъбички лепнах Sad А за повръщането, гаденето и прималяването просто не ми се говори. Тази бременност няма нищо общо с останалите ми две. Даже морето ни се провали, бяхме го предплатили още през януари - цели 15 дни в Гърция!! Е, поседяхме 5. Но пък мисълта как ще ги нагушкам двете бебчета накрая ме крепи  Praynig
Въпреки че за мен това е трета бременност и някои неща са ми ясни Grinning реших да се запиша при вас, защото много допада тази енергия, която протича помежду ви. Ще се радвам да ви бъда полезна с каквото мога, а пък и аз (честно казано) доста неща съм забравила и ще разчитам на вашите съвети   Hug

# 651
Не исках да се намесвам, но не можах да се въздържа:
За съжаление, ако си карал варицела може да се заразиш, но е в редки случаи. Не искам да ви плаша, но си е така. В този случай се развива херпес зостер и хич не е леко и безобидно. Просто се пазете Hug

Всъщност и това не е съвсем вярно. Просто вирусът на варицела никога не се изчиства от тялото и живее в нервните ганглии, като понякога се "активира" и се появява като херпес зостер, на същия принцип, на който получваме и лабиален или генитален херпес. Лошото е, че когато има обрив, човек де факто пак е заразен (при пряк контакт в обрива само, обаче), а аз познавам хора, които поради някаква "грешка" в имунната система са карали варицелата по 2 и 3 пъти. Опасна е за бебето в първия и третия триместър, във втория по-малко.
Имунологията е супер сложно нещо и няма да се разпростирам, просто ще се надяваме на никого да не му се налага да се занимава с това.

Иначе доплер е апаратчето, с което се чува сърдечната дейност на бебето. Моят е един оборотен на "Естествено", английски е, и в упътването пише, че може да се чуе от 10-а седмица, но все пак варира.

# 652
Момичетата с хрема - много помага прополис (клеева тинктура). Капвате обилно на памуче и пъхате в носа. Адски много ми помага,  ползвам го дори и когато не бях бременна.
BabyFace, спокойно,  ще намерите квартира,  сигурна съм. Дай  си няколко дни без огледи, не го мисли, защото си се пренаситила с инфо и всичко те дразни,  нормално е.
Cybercat, добре дошла,  лека и красива бременност Simple Smile

# 653
.........
Иначе доплер е апаратчето, с което се чува сърдечната дейност на бебето. Моят е един оборотен на "Естествено", английски е, и в упътването пише, че може да се чуе от 10-а седмица, но все пак варира.

Благодаря!  bouquet Вярно, не бях чувала за подобно нещо. ooooh!

# 654
Ох, милички, знам ги всичките бабини илачи с клеева тинктура, луци, лимони и т.н. в носа, но първо не всичко ми понася  Sick и второ в случая ставаше въпрос за много запушен нос, а за това природните средства не са достатъчно ефективни. През деня гледах да търпя да дишам през устата + да капя слабия Виброцил (който навсякъде по аптеките казват, че щом е ок за бебета, е ок за бременни). Но вечер не можех да спя от запушването. Абе кофти така като не можем да пием почти никакви медикаменти. Сега пак алергията (пролетно-лятната) се засили и се изнервям от постоянното кихане, течащият нос и светлината. Чак ми е неудобно от околните, които по 100 пъти на ден ми казват "наздраве". Избивам го на шега, но със сигурност им е досадно с постоянно кихащ в стаята, а на мен ми е досадно да казвам "благодаря" и да се орпавдавам, че съм алергична.  Crazy

Cybercat, добре дошла! Ехаааааааа чак от Йоханесбург - страхотно! Ако не е твърде лично можеш да разкажеш как попадна в ЮАР. Simple Smile Много интересно би ми било, защото е рядкост българи да се решат да поемат по толкова далечни и непознати за нас земи.  Hug

# 655
  • UK
Добро утро и хубав ден на всички Hug
Добре дошли на новите ни попълнения
   bouquet

# 656
Добро утро! И аз да се присъединя към кихащите и сополивите,моето също е алергии,ринит. Имам си спрей за това,но не искам да го ползвам,защото е вреден при бременност. Ползвам едно друго,което ми препоръчаха в аптеката за бременни - Мукоплант морска вода с ехинацея и евкалипт. Дали помага? Май не  Mr. Green вече 2 седмици се влача с таз хрема,че и от тоя спрей като ми влязат до гърлото тея билки и  Sick

За сметка на това тази сутрин се събудих с усмивка  Grinning Сънувах си бебо  Hug един малък сладък мъж  Heart Eyes

# 657
  • Русе
Момичета благодаря на всички за топлото посрещане!
Пожелавам ви леко и безпроблемно бременеене и здрави бебета на финала!   smile3525

# 658
Ехааааа, девойки, доплерът работи!!! Simple Smile
Сутринта решихме с малката да се пробваме да чуем сърцето на бебето и го "хванахме" веднага! Simple Smile Каква разлика за два дни!
Най-после глътка въздух  Heart Eyes

Пожелавам ви великолепна лятна неделя   bouquet

# 659
А аз да ви попитам, както така невежа в това ново за мен начинание, на мен ми се гади и повръщам предимно вечер, нали уж е сутришно гадене  newsm78, предполагам, че при всеки организъм е различно, но имала ли и други като мен, нормално ли е? Иначе, аз преди да забременея пиех лаваца на капсулки- доста силно кафе, сега го замених с 3 в 1 и то не всеки ден пия, но пък ми се пие кола- напитка която преди не съм обичала....луда работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт