АПРИЛчета - тема 2

• 36 578
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
MagieS  arwen33
Я вземете пиите един валериан и стига създавайте напрежение, че ви нямало на първа страница в някакъв тъп форум. newsm50 

Леле аз не си и помислям да кърмя до 3 години. (все пак личен избор си е) Еволюционно не ми се вижда логично. Но всеки си решава.  Peace

мисля да захранвам малкия на 5 месеца и половина, още не съм избрала схема, но ще почета малко тези дни като ми остане време.

Плюнките от зъбите текнаха, тази седмица ни морят. Всички чесалки, ръце, играчки, одеяла са в устата.  Crazy

jos и аз не съм я чела скоро, дано всичко  е ок и да е на почивка някъде.  Peace

Имате ли следродилна депресия? Аз имах първата седмица след раждането newsm78 . Сега съм  супер щастлива мама, ама забелязвам, че от седенето в къщи съм станала дребнава.

е днес бяхме на поход в планината, първи по-сериозен за малчо. Другата седмица пак.  Mr. Green

# 631
Мен ме има на първа стр. сега проверих, иначе да ви призная, не ме вълнува особено записали ли са ме или не, нали си пиша в темата....... Wink
Добре, че и двете деца им харесваше да си сучат, защото цеденето е доста натоварващо, поне за мен. С баткото се цедях, ако усетех бучка, но малката е много добра и бърза за 5 мин е изсмукала всичко.

# 632
Благодаря ви за мненията по моите притеснения, от днес махам млечните Peace
tanyaz, мерси за статията!

Шаварче, не съм имала такава депресия. Двете раждания ми бяха най-прекрасните емоции в живота. Искам пак  Laughing

Снощи тук някакви хормони са бушували hahaha
Не сте раждали!! Сън е било!  Mr. Green
Според мен форумът не е за статистика на раждали жени Peace

Не знам кой има достъп до профила на Април, но по спомен Алекс, Brum и Jos пускаха теми Peace Пишете ЛС на Април2013, не е нужно от нищото да правите скандали Shocked

# 633
Здр момичета ,аз влизам супер рядко ,сега не съм влизала от 1-1,5 м. но ме има на 1 ва страница ,не че е важно ,моя малък човек ,вече е  голям дебеланчо ,с педи. се разминаваме цял месец и днес знам че се връща от отпуска ,та чакам да  стане поне 9;30 и отиваме да се редим ,да видим колко тежки сме станали, че имаме доста големи бутчета ,  JoyJoy Joy,за зъбките и нас ни мъчат от 1 месец насам ,постоянно хапе всичко ,най вече ръцете си ,пръсчето също  hahaha

# 634
  • Sofia, Bulgaria
MagieS  arwen33
Я вземете пиите един валериан и стига създавайте напрежение, че ви нямало на първа страница в някакъв тъп форум. newsm50  

Леле аз не си и помислям да кърмя до 3 години. (все пак личен избор си е) Еволюционно не ми се вижда логично. Но всеки си решава.  Peace

мисля да захранвам малкия на 5 месеца и половина, още не съм избрала схема, но ще почета малко тези дни като ми остане време.

Плюнките от зъбите текнаха, тази седмица ни морят. Всички чесалки, ръце, играчки, одеяла са в устата.  Crazy

jos и аз не съм я чела скоро, дано всичко  е ок и да е на почивка някъде.  Peace

Имате ли следродилна депресия? Аз имах първата седмица след раждането newsm78 . Сега съм  супер щастлива мама, ама забелязвам, че от седенето в къщи съм станала дребнава.

е днес бяхме на поход в планината, първи по-сериозен за малчо. Другата седмица пак.  Mr. Green

Първо- не се казва "стига създавайте", а "не създавайте" или "стига сте създавали", второ- ще се възмущавам от каквото искам и нямам нужда от валериан и трето- разбрах основанието на модератора, съгласна съм с него и му благодаря! Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 09:32 от arwen33

# 635
kali_k, за жалост кърма така не ми и тръгна, дори след ежечасно стимулиране... На ам сме и си пие водичка много добре.Но аз пак казвам-това не притеснява нито мен, нито педиатъра ни.Още на първото й посещение у дома ни беше казано, че дебело бебе не е здраво, тъкмо обратното! Детето си не лишавам от храна, хапва си по 130-140гр, разбира се, грамажът варира.Яде си с удоволствие!

# 636
И 4то валериана си го пий ти, аз най-много да ви репортна и да ви затворят темата, защото се правите на интересни.  Hug

# 637
Шаварче, само да спомена, че от еволюционна гледна точка кърменето би трябвало да продъжи 5-6 години, така било при приматите, към които спада и човекът   Peace Не цитирам точно, но съм изчела целия кърмачески форум и там има споменати доста източници, които са правили серозни проучвания. Само да не спорим, разбира се, че е въпрос на личен избор.
Адриана, хубаво че пие вода, за бебета на АМ е задължително май. И да си хапва така добре, браво.
Юлия, моите поздравления за дългото кърмене, при това с изцеждане smile3501! А би ли разказала защо захранване по ЗВБ чак след годинката на бебче?
За първа страница мен и Цецко ни нямаше по едно време, още в последната бремелинска тема, но с молба към Април 2013 се оправиха нещата.

# 638
Да бе, и мен ме няма, въобще не бях проверявала  Laughing Но не ми е драма Simple Smile
Аз също имам ръчна помпа на медела и изцеждам доста трудно. На ръка малко повече, но като цяло изцеждането ми е голяма мъка и доста трудоемко, ако трябваше така да се храним, по цял ден трябваше да го правя  Confused
Мислех да кърмя до около година, година и нещо, ама като гледам, едва ли ще изкараме дотогава. Аз продължавам да се притеснявам, че не е достатъчно, въпреки че расте по 1 кило  Joy Май точно заради това, че изцеждам много малко, ако се пробвам, и че той яде през час и половина, си мисля, че е малко.
Следродилна депресия не съм имала дори за момент. Освен, че леглата в ТК бяха безумни и ми беше супер гадно в болницата  Laughing

# 639
Към консултантите:
Понеже моето овне много ме ядосва с кърменето, съм решила да взема кантарче и да го следя колко хапва. Може ли да ми обясните как точно да правя това? Чисто гол ли да го меря преди и след кърмене, или може както си е с дрехите? Колко горе-долу трябва да изяжда едно 4 месечно бебе за денонощие?
Предварително благодаря!

Здравей barbaletka,
Когато се проследява изсуканото количество кърма се отчита разликата между теглото преди и след кърмене, така че не е необходимо да се разсъблича бебето или да се прави нещо специално. Важно е да се има предвид, че бебетата изсукват различно количество мляко на всяко кърмене и ако се проследява количеството е по-добре да се види колко е за 24 часа.

При изключително кърмените бебета, приемът на мляко се увеличава бързо през първите няколко седмици от живота им, след което остава постоянен между един и шест месеца (въпреки че има вероятност да се увеличи за кратко през периодите на усилен растеж). Настоящите изследвания на кърменето не показват, че приемът на кърма се променя с възрастта или теглото на бебето между един и шест месеца. След шест месеца приемът на кърма продължава в същото количество докато, малко след шестия месец в зависимост от това колко други храни приема бебето, започне постепенно да намалява. Изследванията показват, че изключително кърмените бебета поемат средно около 750 мл на ден между 1 и 6 месеца. Различните бебета приемат различно количество мляко. Граници на количеството прието мляко варират между 570-900 мл на ден.

# 640
Благодаря, Else!  bouquet

# 641
Уау, темата се е "заразила" от протестите с викове "ОСТАВКА" май  Mr. Green

Аз за водичката питах, защото от няколко дни я наблюдавам (само на кърма сме) как под душа ми ближе рамото с капчици от водата  Crazy

Днес реших да пробвам и преварих вода, дадох й и тя (точно след кърмене) изпи 40 мл водичка.

Явно й харесва  Laughing

И макар да съм отявлен привърженик на кърменето и предпочитам да следвам съветите на консултантите на ЛЛЛ, понякога интуицията и бебешките "съвети" са най-добрите подсказани решения май  Party

мамите, дето се ядосват: наистина ли ви е важно да сте на някаква си 1-ва страница където и да било? Това как променя нещо?

# 642
Здравейте априлки и априлчовци  newsm51
Досега не съм писала, но от няколко дни следя темата с интерес и реших да се включа и аз. Мама съм на малък сладуран Калоян, роден на 28 април - 3500 гр. и 52 см. Расте, наддава, само на кърма е,надявам се да има още дълго време и така да си се храним Simple Smile За жалост имахме и болничен престой около седмица. Бях му напипала едно топченце, което се намираше между коремчето и едното краче. Отидохме в Пирогов и след дълго лутане и чудене - херния ли е,какво е ни оставиха там. Оказа се, че е възпален лимфен възел,беше се образувал абцес. Рязаха го горкия, взеха проба от гнойта и се оказа стафилококова инфекция. Много тихичко си е действала тази бактерийка, нямаше никакви индикации при нослето или гърлото. Та останахме в Пирогов, системи,антибиотици, после у дома и перорален антибиотик, който пък му разби стомахчето. Както си мислех, че минаваме тънко с коликите така и след този антибиотик беше някакъв ад десетина дни. Вчера и днес е по-спокоен,давам му биогайа. Днес чакам резултати от взети назален и гърлен секрет. Стискайте палци да сме унищожили гадта,макар че педиатърката ми спомена, че щом се бавят резултатите (чакам ги от миналата седмица) в много вероятно да се изолира нещо.Притеснено ми е,знам, че стафилококите са доста упорите,много изчетох за тях, но след това чудо в Пирогов, писъците на детенцето ми там много ми се иска да се е изчистил и всичко да е наред. Ваксините ни ще отложат заради това антибиотично лечение и болничен престой. Педиатърката каза, че не е проблем тази, която се слага на 2 месеца да се сложи на 3. НО мен ме притеснява, че така се изместват всички следващи ваксини.
Е,споделих и аз нашите патила. Дано повече за хубаво си разказваме и по-малко за лошото Simple Smile Желая хубав,приятен и усмихнат ден   bouquet

# 643
Бял вълк, добре дошла,
 т.е. случайно се откри този проблем?
Ако ти не беше открила топчето, не го изследваха, намаше да се разбере за тази инфекция?
Питам, защото дребна има 2 топчета на главата, увеличени лимфни възли, педиатъра каза, че няма проблем, и към 6-7 месец ще ни даде лимфомиозот, за да се приберат......и сега с твоя разказ ме хвърли в размисъл, дали не е нещо, което може да създаде проблем.
Пъпът се е прибрал, но мисля да и сложа отново лепенка, да постои по-дълго, за всеки случай.

# 644
Бял вълк, стискам палци на мъничкия човек скоро нищо да му няма и да забравиш всичките патила, дето сте ги изпатили  Praynig

Дано по-бързичко е здраво момчето, а за ваксините - не мисля, че е драма - една приятелка педиатърката също им измести с почти месец ваксините от 2-та натам.

Общи условия

Активация на акаунт