На море в Турция - 24та тема

• 116 222
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Вечната дилема - Анталия или Бодрум..... newsm78  Някой с добри впечатление за някое от двете местенца и съответно предложение за хубав  и приятен хотел   bouquet
Не зная с какви средства разполагаш, но в Бодрум откриха тази година страхотен хотел  VOGUE,  http://voguehotels.net/VOGUE-BODRUM-HOME.aspx Имам отлични впечатления. Но и другите хотели от веригата VOGUE са от висока класа. Ако дадеш примерен бюджет - повече ще можем да помогнем.  Peace

# 526
  • София
Момичета и момчета/основно заради Liv1892/  Hugпомагайте с мнение. заслужава ли си хотел Кушадасъ голф и спа? Или нищо не може да компенсира отдалечеността му от морето? newsm78 #Crazy
roje22 това не е ли ниска топка за тебе.  Mr. Green Ако ще играеш голф - Белек.  Peace Иначе хотелът не е лош. Апарт-хотел основно. Но аз някак си не мога да му определя характера. Нито е морски с тази отдалеченост от брега, нито е за голфъри, защото има достатъчно посетители нямащи нищо общо с голфа (меко казано), нито е планински. Както казват "карашик", но това е мое мнение. Ти имаш ли някава концепция за почивката или просто "неангажираща забежка".  Grinning

# 527
Вечната дилема - Анталия или Бодрум..... newsm78  Някой с добри впечатление за някое от двете местенца и съответно предложение за хубав  и приятен хотел   bouquet
Върл фен на Анталия съм.Така че отговора ми е предопределен. Там хубави и приятни хотели има със стотици. Много е важно какъв е бюджета Ви  и периода на почивката Ви.   Simple Smile

# 528
  • София
Момичета и момчета/основно заради Liv1892/  Hugпомагайте с мнение. заслужава ли си хотел Кушадасъ голф и спа? Или нищо не може да компенсира отдалечеността му от морето? newsm78 #Crazy
roje22 това не е ли ниска топка за тебе.  Mr. Green Ако ще играеш голф - Белек.  Peace Иначе хотелът не е лош. Апарт-хотел основно. Но аз някак си не мога да му определя характера. Нито е морски с тази отдалеченост от брега, нито е за голфъри, защото има достатъчно посетители нямащи нищо общо с голфа (меко казано), нито е планински. Както казват "карашик", но това е мое мнение. Ти имаш ли някава концепция за почивката или просто "неангажираща забежка".  Grinning
Diana_Don Hug, В един от предишните постове някой беше казал, че ще бъде в уникален хотел в Кушадасъ. И тъй като съм имал щастието да бъда в някои от най-уникалните световни хотели решихме да бъдем в по-обикновен хотел в Кушадасъ, защото според мен там няма как да има уникални #Crazy #Crazy
Това в кръга на шегата, а ако трябва да бъда точен има две причини за избора ни.
Първата е, че само преди три месеца се върнахме от дълго месечно далечно пътуване, а в началото на годината ни предстои пак месечно пътуване до САЩ и Карибския район, което ни налага известно ограничение на бюджета за месец август Simple Smile
Втората причина бе, че досега винаги сме почивали само в Анталия и все не можем да отидем до Памуккале, а съпругата ми много иска това. Затова трябваше да изберем луксозен хотел в Кушадасъ, по възможност нов и по-спокоен и пътуването да е със самолет. Като прехвърляхме прехвърляхме избрахме точно този. Simple Smile
Като има басейни, морето не ни е чак толкова необходимо. Важното е ол инклузива да е добър и комплекса по-луксозен и голям, за да е по-спокойно и да можем да си починем от лудницата в София, четейки книжки на сянка, макар като гледам да няма много такива в комплекса.
И че най-накрая ще можем да отидем до Ефес и Памуккале.
Та това са причините ни за този избор. newsm78
Но за да съм по-сигурен, че няма да сбъркаме попитах и тук

# 529
  • София
Diana_Don Hug, В един от предишните постове някой беше казал, че ще бъде в уникален хотел в Кушадасъ. И тъй като съм имал щастието да бъда в някои от най-уникалните световни хотели решихме да бъдем в по-обикновен хотел в Кушадасъ, защото според мен там няма как да има уникални #Crazy #Crazy
Това в кръга на шегата, а ако трябва да бъда точен има две причини за избора ни.
Първата е, че само преди три месеца се върнахме от дълго месечно далечно пътуване, а в началото на годината ни предстои пак месечно пътуване до САЩ и Карибския район, което ни налага известно ограничение на бюджета за месец август Simple Smile
Втората причина бе, че досега винаги сме почивали само в Анталия и все не можем да отидем до Памуккале, а съпругата ми много иска това. Затова трябваше да изберем луксозен хотел в Кушадасъ, по възможност нов и по-спокоен и пътуването да е със самолет. Като прехвърляхме прехвърляхме избрахме точно този. Simple Smile
Като има басейни, морето не ни е чак толкова необходимо. Важното е ол инклузива да е добър и комплекса по-луксозен и голям, за да е по-спокойно и да можем да си починем от лудницата в София, четейки книжки на сянка, макар като гледам да няма много такива в комплекса.
И че най-накрая ще можем да отидем до Ефес и Памуккале.
Та това са причините ни за този избор. newsm78
Но за да съм по-сигурен, че няма да сбъркаме попитах и тук
А защо не погледнеш и по-горе казания от мен VOGUE в Бодрум. Тази пролет го посетих и мисля, че още е с преференциални цени. Кои са ми съображенията за Бодрум? Първо е по-близо до летището и е на 2 часа от Ефес. За Памуккале също е достъпно. Забавленията са денонощни. А Бодрум е артистичния град на Егейска Турция. Наистина по улиците се разхождат знаменитости (не че ние ги познаваме). Показаха ми най-известната кючеклика като се разхождаше покрай Марината. Бодрум има много настроение, но хубавите хотели са по заливите. За Риксос Бодрум казваха, че почива Ердоган. Та съвсем да те затрудня в избора - помисли и за Бодрум. newsm78 Peace

# 530
Summer68, още един глас за Бодрум. Разбира се, била съм само в една част на Анталия, мисля Кемер беше.. Thinking И не ме впечатли, честно казано...хотелите са изградени като комплекси, в които има всичко разбира се и са страхотни сами по себе си, но няма къде да мръднеш извън тях. Докато в Бодрум ми е едно такова китно, човек да иска да се разхожда.. А и в Анталия е много по-топло и влажно.. Това са моите съображения, така че е въпрос на вкус и какво търсиш!
Сетих се сега и за една неприятна случка с анимацията в Анталия, която по-скоро бих характеризирала като забавна - питат ме от къде съм, казвам България и те се фръцват, все едно им казвам, че идвам от луната да бера гъби.....................по-късно се появява мъжът ми с детето, които очевидно не са от България (съпругът ми е Мароканец) и се започва едно подмазване, комплименти и т.н. - явно е друга класа, но поне и аз намазах покрай тях. ooooh!

# 531
  • София
Diana_don, благодаря ти отново Hug сега ще погледна Бодрум. Тъй като никога не сме били в тази част на Турция може да се окаже, че наистина Бодрум е по-добре Simple Smile

# 532
  • София
Вечната дилема - Анталия или Бодрум..... newsm78  Някой с добри впечатление за някое от двете местенца и съответно предложение за хубав  и приятен хотел   bouquet
гласувам за Бодрум- хотел Diamond of Bodrum Flutter

# 533
  • Sofia
Здравейте, какво ви е мнението за тази оферта? Никога не съм ходила в Турция, и тук ми се струва доста изгодно и с транспорт и Ол инклузив. Ще ходя с 13 год. ми дъщеря.

http://ozo.bg/offer_13761

# 534
  • София
Здравейте, какво ви е мнението за тази оферта? Никога не съм ходила в Турция, и тук ми се струва доста изгодно и с транспорт и Ол инклузив. Ще ходя с 13 год. ми дъщеря.

с автобус до там си е жива мъка, особено с дете. Иначе хотела изглежда добре.

# 535
  • София

Преди да вземете решение трябва да имате впредвид 2 неща: Мармарис е поне на 21 ч. път с рейс от София (ще можете ли да издържите, не е трудно, но не всеки може) и проверете хотелът дали има собствен плаж. Виждам, че е далече от брега и може да се наложи да ходите на градския плаж, ако искате да сте на морето, а това води до плащане на чадър и шезлонги. Не познавам хотела, но Мармарис е чудесен курорт. Ако решите да почивате там, потърсете някое малко хотелче на първа линия. Цената ще е почти същата.

# 536
  • Sofia
Пише,че хотела е на 20м. от морето newsm78

# 537
  • София
Пише,че хотела е на 20м. от морето newsm78
Да, но въпросът е дали има собствен плаж и дали той е близо. Някои хотели имат плаж в съседния залив Ичмелер и ги карат със шатъл, което си е неудобство. Ако има собствен плаж, там чадърите и шезлонгите са безплатни, но пък ако няма бар на плажа за всичко трябва да плащате и тогава няма смисъл от ол инклузива. В тези случаи повечето от почиващите остават около басейните при анимацията и барчетата.

# 538
13г. не е много малка и според мен ще издържи, но наистина е индивидуално за всяко дете. Дъщеря ми е доста по-малка и толкова време е немислимо да пътува, затова с нея сме ходили със самолет само. Даже и на 13г като стане се чудя дали ще може да пътува толкова време с рейс... Tired

# 539
  • Пловдив
Mомичета,има ли комари?Да вземаме ли машинка за в стаята?Питам за Кушадасъ!

Ние бяхме в Кушадасъ юни месец и нямаше комари  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт