Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 91

• 29 723
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
  • Mystic Falls/Eindhoven/SoFiA
Мале фенче страхотен поздрав няма спор много ми стана хубаво  Hug  Heart Eyes

# 76
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
На мен си ми харесва всичко с Къванч, така че- пускайте! Peace
Написахте ли си домашното- есета, рисунки, стихчета, оди... newsm78

Съгласна съм с първото ти изречение, но второто не го разбрах, Шани. Може ли да поясниш?

# 77
Момичета, както ще стане, ако почнем да им пускаме клипове за сравнение в темата ЗП.
Клипове с Ойку и Къванч. Чистата, красива любов, срещу потенето и убийствената страст.
От мен лека нощ, и утре е ден, както казва Скарлет  Hug

# 78
            Здравейте дами,

Всички сте изключително готини и е удоволствие човек да ви чете – интелигентни, духовити, с много чувство за хумор ...направо сте супер. Аз досега бях  от воайорите – за което моля да ме извините, но толкова ми харесахте, че реших да ви пиша...Опитах да чета и други форуми – направо ви дишат прахта. Никога не съм писала по форуми и това сигурно ще е единствения път, но сте много забавни наистина...Ентусиазмът, с който коментирате, предполагате какво ще се случи, споровете ви по това – върнахте ме назад, направо в училище...супер сладки и яки сте, щом сте съхранили такъв вид емоции в себе си...
    Сега за филма – и моля понеже съм новак – не ме замеряйте с домати, яйца, тухли и каквото там се сетите...Поне сега...по-нататък може...Та за филма – смятам, че първият сезон е по-силен и от това, че сценаристките вероятно под влияние на рейтинга промениха концепцията, макар й може би не генерално, филма загуби. На тях или по-скоро на продуцентите, им е важен рейтинга заради рекламодателите – колкото повече се гледа, толкова повече желаещи да рекламират ...Обаче има едно но, все пак това е изкуство и макар й произведено за масовия зрител, ако може така да се каже, не трябва да се забравя, че е изкуство. И точно когато това се забравя – нещата тръгват надолу. Естествено във всеки сериал, особено дълъг, има зацикляне, спадове и т.н. то няма как. Не случайно от десетина години американците, а и англичаните трайно залагат на схемата кратки сериали, с епизоди от около 45 минути и при успех няколко сезона. Точно за да преодолеят кризисните моменти и зациклянето. В този смисъл не се сърдете на сценаристките за пълнежа. Основният им проблем е, че се поддадоха прекалено много на щенията на драгия зрител и се самопрецакаха, ако може така да се каже. И от един силен, в известна степен различен филм за отношенията на двама братя,  различни в схващанията си за живота, с единствено общо нещо между тях – любовта им към една жена, се превърна в средностатистически сериал, в който в центъра е една любовна история, пред която има препятствия(добре, че досега не сме го гледали това), единият брат е добър и наивен до глупост, а другият, лошият, просто не знае какво иска, освен на другите – не само на брат му, да им е зле...Правилно отбелязвате, че това не е любовен филм или поне в първи сезон не беше...Във втория обаче има някакъв стрмеж да стане любовен – някак си другите взаимоотношения отидоха на по-заден план...Смени се посоката, така да се каже.  В първи сезон какъв Кузей имаше – направо екшън герой, а във втория – кротък, примерен и само на моменти скърца със зъби, че и оглупя от наивност  за цвят...Е, много е красив(поне във втората половина на втори сезон, че преди това имаше обратните стремежи, макар че то хубавия кон и под съдран чул се познава), което всичко компенсира поне за тези, които гледаме филма заради него, защото и аз съм му фен. Обаче да ви кажа хич няма да ви се зарадва ако види как му се радвате на красотата(най-много ме изкефи това дето бил природна забележителност) – ако се съди по интервютата му напоследък се дразни от въпроси в тази насока, та чак стига до крайности да твърди, че нищо не дължи на външния си вид, което вече е прекалено, като знаем, че от пустия външен вид тръгва всичко при него. А, че играе много добре в това вече едва ли някой се съмнява  - отдава му се и то доста. За мен най-силната му роля засега е Бехлил и мога да се обоснова подробно по въпроса, но няма да ви губя времето. Също както някои от вас мисля, че Забраненият плод е най-хубавият турски сериал, поне зсеага, но все пак той почива на здрава литературна основа, което е много важно. А за химията между Къванч и Берен – невероятно постижение като екранна двойка (без значение е дали има външна причина) и според мен трудно ще ги съберат отново точно защото очакванията към тях ще бъдат много високи и ако не го постигнат в такава степен като в ЗП, ще се счита за провал. Във всички други филми Къванч си играе добре човекът, той умее да предава изразително емоцията, но да се търси кой знае каква химия с партньорките му(включително и в ЗП с Нихал) ще си е само търсене.В този смисъл ми се струват и нелепи мненията, че любовта на Кузей с Джемре била друг тип – чиста, невинна, не страстна като в ЗП, та затова не се виждала химията. Химията или я има, или я няма, а в случая я няма. Няма я и със Зейнеп. Актьорите си играят добре ролите и толкова. Обаче няма лошо – то и в световен мащаб запомнящите се екранни двойки не са много и това не се случва често, нито пък ще направи някой по-малък актьор това, че не изглежда достатъчно влюбен – в крайна сметка не са само любовните отношения, които се представят.
Колкото до действието – в много отношения я разбирам Джемре – реално съм преживяла това някой да те обича и хем да бяга от тебе, защото си има някаква причина, хем да не може да стои далеч от тебе и непрекъснато да се върти наоколо. А когато се опитваш да се изясните или сменя темата, или ти казва, че не е съвсем така. Повярвайте – много е гадно...Тя може би правилно постъпва, защото мъжете трябва да бъдат малко притискани – те го мразят, но в същност ако жената не понатисне, нещата рядко се получават.  Но понякога наистина става досадна, особено след като си постигна целта – ако обичаш някой, ти трябва да го обичаш такъв какъвто е, а не представата си за него. Още не са се оженили и тя започна да му поставя условия, да си търси някакви си нейни решения на проблемите – срещата с Гюней...все неща, които не са в нейна полза и са някакво много странно проявление на любовта.  Правилно каза, че да обичаш истински, означава да искаш щастието на другия, обаче действията и са точно обратните – дали Кузей ще е щастлив ако направи това, което тя иска...В същност да обичаш означава да оставиш другия да си тръгне ако иска – ако не се върне, значи не те е обичал, ако се върне – ще е твой завинаги. Ето ви вариант за финала – Кузей си тръгва и се връща след скок във времето, а Джемре го чака, защото е била сигурна, че ще се върне.Макар, че това сигурно го няма в сценария.
Сигурно ужасно ви досадих, но още малко – логично е финалът на Кузей Гюней да е драматичен(след всичко случило се), не на всяка цена трагичен, но не и съвсем хепиенд. Финалът със сватбата – прекалено е елементарен, макар че много зрители точно това искат да видят – лошите са си получили заслуженото и/или са се разкаяли, добрите са щастливи и всеопрощаващи, като в приказките...какво стана с реалния живот  обаче – там нещата не са бели и черни, там са всички нюанси на сивото и от време навреме розово за цвят...та помислете ги нещата от тази страна. Една девойка чела някъде, че филмът ще завърши така, както е започнал...Какво ли може да означава това?! И не сте прави, че само КВФ е със щастлив край. Незабравима също и то след поредица от ужасяващи събития, има и други...Но дали 100% хепиенд е логичен завършек? Знам,че зрителят не търси логика, но бозавият напудрен финал би съсипал филма, поне според мен.
А фрагманът -Кузей с ножа и окървавената му тениска – понеже все още някои се вълнуват от него – четох, че щял да бъде финал на втори сезон, когато са смятали, че ще има трети. Вече знаем, че няма да има трети сезон, така че едва ли това ще е финала. Най-много да се окаже нечий сън в оставащите три епизода.

# 79
Фенче, клипчето е наистина много хубаво, благодаря. И с прекрасната музика от "Ромео и Жулиета" - беше удоволствие

# 80
Кралицата  Heart Eyes ама на теб пък изобщо за нищо не мога да ти се сърдя, джанъм! Само попитах какво ще се случи с темата, ако започнем да си пускаме клипчета от други филми на Киво, нищо друго. А клипове сме пускали да, но не постоянно, даже и такива, които нямат нищо общо с Киво, защо не ? Ама и на мен ми омръзна да гледам все едно и също. На мен ми харесва любовта именно в този филм и нямам нужда да я съпоставям нито с Перла, нито със ЗП. Ако за някои ролята на Киво в ЗП му е най-добрата до сега, за мен пък е на Кузей.
Светле  Heart Eyes извинявай, душко, че съм те посочила и теб. Наистина!
Госпожата  Heart Eyes не се чувствам нито удовлетворена, нито спокойна, а най-малкото пък героиня в нечии очи  hahaha съвсем честно си написах какво мисля, който ме разбрал, разбрал. Точка по този въпрос.

# 81

От мен лека нощ, и утре е ден, както казва Скарлет   Hug
Добре, че ме сети. В руския форум поместиха една снимка от Отнесени от вихъра.За сравнение Как изглежда  романтична сцена в този филм, където също има разлика във височината на актьорите.

и в нашето филмче, където слагали О. на столче и така пораствала до 1.90.

Ами сравнението не е в наша полза. Факт.

# 82

От мен лека нощ, и утре е ден, както казва Скарлет   Hug
Добре, че ме сети. В руския форум поместиха една снимка от Отнесени от вихъра.За сравнение Как изглежда  романтична сцена в този филм, където също има разлика във височината на актьорите.

и в нашето филмче, където слагали О. на столче и така пораствала до 1.90.

Ами сравнението не е в наша полза. Факт.

Ех, мила Дафне, как въобще ти хрумна да сравниш легенди в киното като Кларк Гейбъл и Виван Ли с току прохождащи артисти от турски сериал! На това сравнения биха издържали най-много 5-6 екранни двойки за цялото време, откакто съществува киното.

# 83
Не мога да се сдържа! Вижте какво става у комшиите! Praynig

Скрит текст:

Благодаря за отговора, Фенче!  bouquet
Hug Ердоган е пътник. Четох, че американците застанали зад протестите. Това зачи, че са го отписали.

# 84
alba777, интересен пост! Беше удоволствие да прочета мнението ти за филма  Hug

# 85
alba777 Hug, добре дошла!  bouquet
 Влизаш в темата като вихър! Hug Страхотен пост, допадна ми като разсъждение и усещане за поведението на актьорите! Много далече е обаче Дж от Вивиан Ли! Виж за аналогията  Къванч- Кларк, имам позитивно отношение!  Може още де прохожда, ама влетя като теб във филмовия свят! Лека от мен, че вече не мога и буквите да оцеля... Grinning

# 86
Дафне,  Hug ама много си провокативна бе, джанъм ! Пък и умеятна отгоре - да караш хората да пишат неща, дето иначе не биха ги написали ! Ми що мен не ме накараш, а ?  Joy Joy Joy
Hug Аз още се чудя какво искаше да каже Фенчето. От първа тема си пиша по един и същ начин.
И тя е от първа тема, не знам какво толкова ми се впечатлява. Трябва да сме си свикнали. Какво ме е грижа, че някои са се присъединили по-късно към темата и не са свикнали със стила ми на писане. Смея да твърдя , че някои въобще не ме разбират. Както и да е. Причината е друга. Обстановката е приповдигната заради наближаващия финал.

# 87
alba777, добре дошла !   bouquet
Трудно нещо е, да вместиш в един пост цели два сезона, но ти успя !  Peace
Това са и моите  виждания за филма, героите и сюжета, но щом досега си чела, си наясно с това !  Peace
Надявам се, че участието ти няма да приключи само с този пост !   bouquet

Фенче,  Heart Eyesама и аз съвсем честно си пиша, каквото мисля. Хич не обичам да лъжа, да мажа, да лицемернича, да се представям за човек, който не съм, да бъда псевдо по приницип.
Затова и реагирах, защото има защо ! Няма как някой, който и да е той, да ми каже какво да пиша, да мисля и как да се вихря . Че то, утре някой може да ми забрани и да пиша, щото се бил възпалил. Laughing
Няма как да се получи, а и хич не ме интересува дали някой ме разбира или не ! Просто към теб имам специално отношение и затова се обяснявах излишно дълго ! Иначе, ти ме познаваш добре - досега да съм сложила точката отдавна.

Дафне, Hug молим те, не сравнявай Вивиан Ли с нашето Джемре !  Praynig ooooh!

# 88
           Здравейте дами,

Скрит текст:
Всички сте изключително готини и е удоволствие човек да ви чете – интелигентни, духовити, с много чувство за хумор ...направо сте супер. Аз досега бях  от воайорите – за което моля да ме извините, но толкова ми харесахте, че реших да ви пиша...Опитах да чета и други форуми – направо ви дишат прахта. Никога не съм писала по форуми и това сигурно ще е единствения път, но сте много забавни наистина...Ентусиазмът, с който коментирате, предполагате какво ще се случи, споровете ви по това – върнахте ме назад, направо в училище...супер сладки и яки сте, щом сте съхранили такъв вид емоции в себе си...
    Сега за филма – и моля понеже съм новак – не ме замеряйте с домати, яйца, тухли и каквото там се сетите...Поне сега...по-нататък може...Та за филма – смятам, че първият сезон е по-силен и от това, че сценаристките вероятно под влияние на рейтинга промениха концепцията, макар й може би не генерално, филма загуби. На тях или по-скоро на продуцентите, им е важен рейтинга заради рекламодателите – колкото повече се гледа, толкова повече желаещи да рекламират ...Обаче има едно но, все пак това е изкуство и макар й произведено за масовия зрител, ако може така да се каже, не трябва да се забравя, че е изкуство. И точно когато това се забравя – нещата тръгват надолу. Естествено във всеки сериал, особено дълъг, има зацикляне, спадове и т.н. то няма как. Не случайно от десетина години американците, а и англичаните трайно залагат на схемата кратки сериали, с епизоди от около 45 минути и при успех няколко сезона. Точно за да преодолеят кризисните моменти и зациклянето. В този смисъл не се сърдете на сценаристките за пълнежа. Основният им проблем е, че се поддадоха прекалено много на щенията на драгия зрител и се самопрецакаха, ако може така да се каже. И от един силен, в известна степен различен филм за отношенията на двама братя,  различни в схващанията си за живота, с единствено общо нещо между тях – любовта им към една жена, се превърна в средностатистически сериал, в който в центъра е една любовна история, пред която има препятствия(добре, че досега не сме го гледали това), единият брат е добър и наивен до глупост, а другият, лошият, просто не знае какво иска, освен на другите – не само на брат му, да им е зле...Правилно отбелязвате, че това не е любовен филм или поне в първи сезон не беше...Във втория обаче има някакъв стрмеж да стане любовен – някак си другите взаимоотношения отидоха на по-заден план...Смени се посоката, така да се каже.  В първи сезон какъв Кузей имаше – направо екшън герой, а във втория – кротък, примерен и само на моменти скърца със зъби, че и оглупя от наивност  за цвят...Е, много е красив(поне във втората половина на втори сезон, че преди това имаше обратните стремежи, макар че то хубавия кон и под съдран чул се познава), което всичко компенсира поне за тези, които гледаме филма заради него, защото и аз съм му фен. Обаче да ви кажа хич няма да ви се зарадва ако види как му се радвате на красотата(най-много ме изкефи това дето бил природна забележителност) – ако се съди по интервютата му напоследък се дразни от въпроси в тази насока, та чак стига до крайности да твърди, че нищо не дължи на външния си вид, което вече е прекалено, като знаем, че от пустия външен вид тръгва всичко при него. А, че играе много добре в това вече едва ли някой се съмнява  - отдава му се и то доста. За мен най-силната му роля засега е Бехлил и мога да се обоснова подробно по въпроса, но няма да ви губя времето. Също както някои от вас мисля, че Забраненият плод е най-хубавият турски сериал, поне зсеага, но все пак той почива на здрава литературна основа, което е много важно. А за химията между Къванч и Берен – невероятно постижение като екранна двойка (без значение е дали има външна причина) и според мен трудно ще ги съберат отново точно защото очакванията към тях ще бъдат много високи и ако не го постигнат в такава степен като в ЗП, ще се счита за провал. Във всички други филми Къванч си играе добре човекът, той умее да предава изразително емоцията, но да се търси кой знае каква химия с партньорките му(включително и в ЗП с Нихал) ще си е само търсене.В този смисъл ми се струват и нелепи мненията, че любовта на Кузей с Джемре била друг тип – чиста, невинна, не страстна като в ЗП, та затова не се виждала химията. Химията или я има, или я няма, а в случая я няма. Няма я и със Зейнеп. Актьорите си играят добре ролите и толкова. Обаче няма лошо – то и в световен мащаб запомнящите се екранни двойки не са много и това не се случва често, нито пък ще направи някой по-малък актьор това, че не изглежда достатъчно влюбен – в крайна сметка не са само любовните отношения, които се представят.
Колкото до действието – в много отношения я разбирам Джемре – реално съм преживяла това някой да те обича и хем да бяга от тебе, защото си има някаква причина, хем да не може да стои далеч от тебе и непрекъснато да се върти наоколо. А когато се опитваш да се изясните или сменя темата, или ти казва, че не е съвсем така. Повярвайте – много е гадно...Тя може би правилно постъпва, защото мъжете трябва да бъдат малко притискани – те го мразят, но в същност ако жената не понатисне, нещата рядко се получават.  Но понякога наистина става досадна, особено след като си постигна целта – ако обичаш някой, ти трябва да го обичаш такъв какъвто е, а не представата си за него. Още не са се оженили и тя започна да му поставя условия, да си търси някакви си нейни решения на проблемите – срещата с Гюней...все неща, които не са в нейна полза и са някакво много странно проявление на любовта.  Правилно каза, че да обичаш истински, означава да искаш щастието на другия, обаче действията и са точно обратните – дали Кузей ще е щастлив ако направи това, което тя иска...В същност да обичаш означава да оставиш другия да си тръгне ако иска – ако не се върне, значи не те е обичал, ако се върне – ще е твой завинаги. Ето ви вариант за финала – Кузей си тръгва и се връща след скок във времето, а Джемре го чака, защото е била сигурна, че ще се върне.Макар, че това сигурно го няма в сценария.
Сигурно ужасно ви досадих, но още малко – логично е финалът на Кузей Гюней да е драматичен(след всичко случило се), не на всяка цена трагичен, но не и съвсем хепиенд. Финалът със сватбата – прекалено е елементарен, макар че много зрители точно това искат да видят – лошите са си получили заслуженото и/или са се разкаяли, добрите са щастливи и всеопрощаващи, като в приказките...какво стана с реалния живот  обаче – там нещата не са бели и черни, там са всички нюанси на сивото и от време навреме розово за цвят...та помислете ги нещата от тази страна. Една девойка чела някъде, че филмът ще завърши така, както е започнал...Какво ли може да означава това?! И не сте прави, че само КВФ е със щастлив край. Незабравима също и то след поредица от ужасяващи събития, има и други...Но дали 100% хепиенд е логичен завършек? Знам,че зрителят не търси логика, но бозавият напудрен финал би съсипал филма, поне според мен.
А фрагманът -Кузей с ножа и окървавената му тениска – понеже все още някои се вълнуват от него – четох, че щял да бъде финал на втори сезон, когато са смятали, че ще има трети. Вече знаем, че няма да има трети сезон, така че едва ли това ще е финала. Най-много да се окаже нечий сън в оставащите три епизода.

Ашколсун, бе Алба!   bouquet Добри попадения имаш, особено за нюансите, по моему.  Whistling

# 89
Много далече е обаче Дж от Вивиан Ли! Виж за аналогията  Къванч- Кларк, имам позитивно отношение!  Може още де прохожда, ама влетя като теб във филмовия свят.
Hug Шани, не ме разбираш. Дамите от р.форум искат да кажат, колко по- естествени са романтичните сцени, и без да се използва столче за целувките. При разлика във височината на актьорите.

Общи условия

Активация на акаунт