КЪРТИЦАТА по ТВ7: седмица 10.06-16.06

• 39 178
  • 880
  •   1
Отговори
# 210
Вече прекалено явно ни насочват към Киро, но не съм го и мислил никога за къртица. Донков добре си го каза, че ще е твърде елементарно да изберат актьор за къртица. И ако са го мислили, то поне да е бил по-добрият от двамата, демек Динката. Участниците в базата бяха изненадани от изборът на зрителите, но те са вътре и не знаят какво се дава. Според мен номинацията на Динката се дължеше, че фокусът от него изцяло падна, след като Радина напусна и хората се усъмниха дали продукцията не го прикрива.

Иначе най-предвидимо ще бъде накрая да е Кирето, да, но по-голямата гавра ще е неадекватния и неориентиран Киро (в игрови план) да вземе накрая да спечели наградата на групата, след като въобще не съм го виждал да се интересува по-задълбочено кой е къртицата. Това вече ще е истинска изненада. Laughing

Е каква им е изгодата вече да не го разкрият? Ако не се разкрие, или по-скоро не излезе в четвъртък, къртицата, то нали наградата на победителя ще е само сумата до момента, която е събрала групата. А ако успеят да го разобличат в четвъртък, половината от сумата отива при групата, а другата остава за новата къртица? А за новата, това ще са си почти сигурни пари. Или аз нещо не съм разбрала от правилата?

По принцип такива са правилата, но и има логика в това което каза. Сигурно на някой от участниците му е хрумнало, че това са сигурни пари, защото няма шанс зрителите да разберат коя е новата къртицата за 5 дена (освен ако вотът не е манипулиран де). Но от друга страна и Къртицата да отиде на тест лесно може да отговори на въпросите и да остане. За тези, които не са Къртицата, е по-лесно да вземат спечелените пари до сега, а не някой от тях да става новата Къртица, защото лесно могат да изгорят на теста т.е. от това, което съм видял в чуждестранни формати Къртицата я разкриват на финала. Явно форматът така е направен да не се открие по-рано.

# 211
  • София, България
не съм теглила снощния епизод, но според мен изредиха 8 имена, няма начин да е изпуснато име на майката на който и да е от участниците, освен ако две майки не се повтарят. Винаги отговорите на въпросите покриват всички възможни участници, така че няма начин някоя майка да е изпусната.

Относно знака - това е сянка, може би затова е наобратно

# 212
радос Много умно  Peace изобщо не ми беше минало през ума,браво!

# 213
Здравейте! Моля, по-запознатите с регламента да отговорят на следния въпрос. Какво се случва, ако явилият се на тест отговори вярно на последния въпрос - Кой е къртицата? Означава ли това, че къртицата е разкрита, или трябва да се яви на елиминация, да отпадне по някаква причина (не знам каква би могла да е, например време) и чак след като Иван го попита "ти ли си къртицата", и отговорът е "да", тогава е разкрит?

# 214
  • София

Сега се зачетох, как отговаряте на тестовете с различните участници.
А защо се приема отговор с ДА за верен, а с НЕ за грешен.
....

Ако знаеш с кой е играл участника, тогава предполагаш по-точно как е отговарял.

Ако знаеш участника с кого е играл и колко верни отговора има, както ги съобщаваха в самото начало, ок, ще ги напаснеш.
Но в темата се напасват тестовете с всички участници, и ако примерно с Любо се получат 5 отговора с ДА, се обявява, че има 5 верни отговора, Тошко има 4 Да, значи 4 верни и т.н.
В това не виждам логиката, защо отговор НЕ, не се приема за верен.

'Свири ли къртицата на муз. инструмент' и ако отговора е НЕ, се приема за грешен отговор от съфорумците, а ако в действителност не може да свири, защо да не е верен.

# 215
Това, че отговора е с отрицателната частица "не" не значи, че е грешен. Пример: Къртицата не свири на музикален инструмент, отговаря се с НЕ и отговора е правилен, защото къртичока наистина не свири.

# 216
Аз съм убедена,че къртицата е мъж, защото в началото като започва предаването и дават как хеликоптерите спускат буквите на едната буква ясно се вижда знакът за мъжкото начало(знакът на Марс) не разбирам само защо сочи в обратна посока....принципно е насочен на дясно ,а там сочи на ляво...ако някой го е забелязал нека също се вгледа може пък да е нещо друго...

само аз ли не виждам къде точно е този знам на мъжкото начало  newsm78

# 217
  • София
Знаем, че на теста Миглена има 7 верни отговора, предвид, че 10-тият е грешен, остават 7 от 9. Тук не се смятат колко са верните отговори, а колко са съвпаденията между тест направен с Жени и тест направен с всеки един от останалите играчи. За да е възможно някой да е Къртицата, трябва да има много съвпадения.

# 218
  • София
Сега ми стана ясно, мерси!  Hug

Ще е готино, Любо да се окаже Къртицата, единствен той се посочва сам на визитките в началото на предаванията и кима с глава, сякаш казва ' Аз съм '.  Laughing

# 219
Бяха изброени имената на всички майки.

Как се казва майката на къртицата?
Анка  
Весела
Гергина
Добринка
Елисавета
Емилия
Йорданка
Мария

Любо спомена и повечето на кого са.
Анка  - Деян Д.
Весела - Гибона
Добринка - Киро
Йорданка - Любо
Мария - Тодор

# 220
Здравейте! Моля, по-запознатите с регламента да отговорят на следния въпрос. Какво се случва, ако явилият се на тест отговори вярно на последния въпрос - Кой е къртицата? Означава ли това, че къртицата е разкрита, или трябва да се яви на елиминация, да отпадне по някаква причина (не знам каква би могла да е, например време) и чак след като Иван го попита "ти ли си къртицата", и отговорът е "да", тогава е разкрит?
Второто! То ако ставаше само като посочване в последният въпрос щеше да е прекалено лесно.

Колкото до въпросните тестове вчера ме подразни лицемерието на опосумите..наближавало било края на предаването и затова щели да крият подробностите около това как са се справили участниците. Е те досега нали се правеха на ударени и криеха всичко с изключение на първите 2-3 седмици, когато си удържаха на обещанието и казаха броя на верните и грешните отговори. След това единственото, което подаваха като информация беше разликата в отговорите и от от дъжд на вятър колкото да се отчетат. Абе изобщо много слаба организация добре, че формата е изпитан в други държави и гарантира успех и интерес иначе ако зависеше само от работата на опосумите - "Слаб 2"!  Confused

# 221
Сега ми стана ясно, мерси!  Hug

Ще е готино, Любо да се окаже Къртицата, единствен той се посочва сам на визитките в началото на предаванията и кима с глава, сякаш казва ' Аз съм '.  Laughing

Дам, така е, но защо не мога да го навържа с повечето жокери?!? Освен коша, фитнес уредите и отпечатъка де ... накрая ще се разбере, броени дни остават. А Рутката има ли коремче, някой загледал ли се е по-внимателно на мисията с преминаването на въжето над басейна?

# 222
  • Ямбол
..., но Икебаната явно отпада,защото майка му се казва Емилия,а няма такова име във въпроса, ...
Имаше Емилия сред изброените. Сигурна съм. Изгледай си предаването от вчера и после копирай неверните отговори откъдето си ги копирала.
Виждате ли как тръгват заблудите. Един изтървал едно име, другия му повярвал и ето ти изкривената информация, която води до грешни заключения.

# 223
Второто! То ако ставаше само като посочване в последният въпрос щеше да е прекалено лесно.
..........

Това означава, че Къртицата е недосегаема за участниците, дори да знаят кой е. Самият регламент я защитава достатъчно, няма нужда от друга протекция от страна на продукцията.

# 224
  • Ямбол
...
Ако знаеш участника с кого е играл и колко верни отговора има, както ги съобщаваха в самото начало, ок, ще ги напаснеш.
Но в темата се напасват тестовете с всички участници, и ако примерно с Любо се получат 5 отговора с ДА, се обявява, че има 5 верни отговора, Тошко има 4 Да, значи 4 верни и т.н.
В това не виждам логиката, защо отговор НЕ, не се приема за верен.

'Свири ли къртицата на муз. инструмент' и ако отговора е НЕ, се приема за грешен отговор от съфорумците, а ако в действителност не може да свири, защо да не е верен.

Те напасват тези тестове от началото, когато участника си казва с кой е играл и можем да отговорим и на десетте въпроса с точност 100%. После тези отговори се сравняват с останалите и се гледа колко съвпадения има.
Пример: Участникът Меги е играла с Жени. На въпрос от София ли е, сме сигурни, че отговорът е ДА, защото Жени е от София. После проверяваме кои други са от София. И така с всички останали 9 въпроса. Ако се получат 7-8 съвпадения, тогава излиза кой е къртицата.
Но аз не бих разчитала на този начин, защото не съм сигурна, че и на 10-те въпроса Миглена е отговорила съвсем точно за Жени. От там при една грешка, всичката теория се срутва.

Общи условия

Активация на акаунт