Иначе най-предвидимо ще бъде накрая да е Кирето, да, но по-голямата гавра ще е неадекватния и неориентиран Киро (в игрови план) да вземе накрая да спечели наградата на групата, след като въобще не съм го виждал да се интересува по-задълбочено кой е къртицата. Това вече ще е истинска изненада.

Е каква им е изгодата вече да не го разкрият? Ако не се разкрие, или по-скоро не излезе в четвъртък, къртицата, то нали наградата на победителя ще е само сумата до момента, която е събрала групата. А ако успеят да го разобличат в четвъртък, половината от сумата отива при групата, а другата остава за новата къртица? А за новата, това ще са си почти сигурни пари. Или аз нещо не съм разбрала от правилата?
По принцип такива са правилата, но и има логика в това което каза. Сигурно на някой от участниците му е хрумнало, че това са сигурни пари, защото няма шанс зрителите да разберат коя е новата къртицата за 5 дена (освен ако вотът не е манипулиран де). Но от друга страна и Къртицата да отиде на тест лесно може да отговори на въпросите и да остане. За тези, които не са Къртицата, е по-лесно да вземат спечелените пари до сега, а не някой от тях да става новата Къртица, защото лесно могат да изгорят на теста т.е. от това, което съм видял в чуждестранни формати Къртицата я разкриват на финала. Явно форматът така е направен да не се открие по-рано.