Третокласници

• 49 422
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Не утежняват ли допълнително раницата тези картони? Иначе е много прилежно.

# 421

По тази причина само учебниците, които подлежат на връщане и следва да се запазят обличам с по-дебела цветна хартия (не е картон) и прозрачна подвързия, останалите - помагала, тетрадки - със самозалепващо фолио.

# 422
Аз използвам само прозрачна подвързия и мога да каже,че когато връщаха учебниците,библютекарката му каза браво,че били много запазени.От етикети и аз икономисвам,като слагам чертичка.

# 423
  • 1st floor
Разбира се, че утежняват. Но пък не чак толкова много. Стана ми интересно и отидох да премеря на кухненската везна - картонена подвързия за учебник голям формат, заедно с етикета  Mr. Green и две лодки 3D стикера, залепени на нея, са точно 29 грама! Mr. Green Умножено по десет, да кажем - стават триста грама. Може и без тях, разбира се, но не са главната причина за тежестта на раницата.

# 424
  • TX
здравейте,
 нахълтвам в темата касаеща дъщерите ми, ще черпя и от вашия опит
по повод на пъдвързиите и аз съм привърженик на цветните хартии/ коли и отгоре самозалепващо прозрачно фолио. Играчка е , но е прегрледно и всичко в папки от ПВЦ папка по БЕЛ, по Мат, като гледам цвета на папките да съвпада с колите. Относно тежестта на раницата, ами тежки са и така или иначе не позволяваме да ги носят децата, че +/- 300 гр. от коли и папки няма да олекнат дотолкова, че да стават за носене от децата.

# 425
  • София
аз да сверя часовника - не мислите ли, че в 3-ти клас вече са достатъчно големи, за да не им приготвяме пакетирано учебниците, а да се ориентират и да запомнят, по кой предмет, какво трябва да носят? Питам, защото и аз не съм ужасно убедена, но пък ми се иска детето да има някаква отговорност все пак

# 426
  • София
 Rolling Eyes
От втория месец на първи клас сама си оправя чантата. Напълно съм убедена, че третокласник е достатъчно голям, за да си приготвя сам раницата.  ooooh!

Да питам майките на момчета, как пишеха в първи клас? Моето хлапе буквите научи, даже срича и пише самоинициативно (е, с грешки), но такива ченгелчета и бастунчета пише, че няма шанс някой да разбере какво точно пише. Най-лошото е, че колкото и да ги повтаря, все едно се получава. От 4 реда, да има 1-2 ченгелчета разпознаваеми. Наясно съм, че момчетата по принцип не са много старателни, но все пак - нормално ли е? Иначе уж владее добре финната моторика, като му дам да преписва от Буквара на сестра си - изписва буквите така, както са в учебника, рисува доста добре.

# 427
  • София
Клеми, всичко ще се оправи с тренировки, с повечкото писане в първи клас. Peace

Нито по цветове подвързвам, нито чанта оправям от първи клас още. В предучилищната се научи сама. Първо си ги подрежда на бюрото и след това в чантата. Рядко е забравяла нещо.

# 428
  • София
моя и до ден днешен пише ужасно, като добавим към това, че е момче, и факта, че е левичар - няма такива драсканици просто...

# 429
  • TX
Като казвам, че подвързвам по цвят и пакетирам, не значи че аз подреждам раници, достатъчно са големи за да го правят сами, но за мен и за тях вече си остава по удобния вариант да е стуктурирано всичко по предмети и да си изкарат папката, така не губят време за търсене и печелят игри в междучасията. А писането, едната пише красиво, но много бавно, а другата гарджета скачат из редовете

# 430
аз да сверя часовника - не мислите ли, че в 3-ти клас вече са достатъчно големи, за да не им приготвяме пакетирано учебниците, а да се ориентират и да запомнят, по кой предмет, какво трябва да носят? Питам, защото и аз не съм ужасно убедена, но пък ми се иска детето да има някаква отговорност все пак...
Мисля. Отговарям с ДА. Ползваме прозрачни подвързии още от първи клас, така че, спокойно може да различи учебника по математика от този по БЕЛ. Миналата година поглеждах понякога, как си е подредил раницата, но вече НЕ. Казах му, че това задължение си е само негово. Ако получи забележка, че не носи това или онова, си остава за негова сметка. Това с което не съм се преборила, обаче, е начина по който напъхва всичко в чантата. От бързото подреждане, част от тетрадките и учебниците му са с подгънати крайща или страници. Хиляда пъти му повторих, че трябва да е по-внимателен, защото вида на учебните пособия, говори за собственика им. Иначе знае кое, къде е.

Klemy , борбата с грознописа я загубих. Сега го карам просто да пише четливоTired Когато не бърза му се получава.

# 431
  • София
аз да сверя часовника - не мислите ли, че в 3-ти клас вече са достатъчно големи, за да не им приготвяме пакетирано учебниците, а да се ориентират и да запомнят, по кой предмет, какво трябва да носят? Питам, защото и аз не съм ужасно убедена, но пък ми се иска детето да има някаква отговорност все пак...
Мисля. Отговарям с ДА. Ползваме прозрачни подвързии още от първи клас, така че, спокойно може да различи учебника по математика от този по БЕЛ. Миналата година поглеждах понякога, как си е подредил раницата, но вече НЕ. Казах му, че това задължение си е само негово. Ако получи забележка, че не носи това или онова, си остава за негова сметка. Това с което не съм се преборила, обаче, е начина по който напъхва всичко в чантата. От бързото подреждане, част от тетрадките и учебниците му са с подгънати крайща или страници. Хиляда пъти му повторих, че трябва да е по-внимателен, защото вида на учебните пособия, говори за собственика им. Иначе знае кое, къде е.

Klemy , борбата с грознописа я загубих. Сега го карам просто да пише четливоTired Когато не бърза му се получава.
Това все едно аз съм го писала. ooooh!
Та да не се повтарям-същата ситуация и при нас...

Миналата година и бях купила прекрасният  от прекрасните несесери, ми го върна накрая на годината с ...празни калъфи. Не поменеше и не знаеше, кое къде и е! ooooh!
Иска нов 3-етажен несесер за тази година. Та се чудя дали да и угодя на каприза или да я насилвам да си ползва стария, който-колкото прекрасен за мен-за нея беше омразен станал! Thinking

Да я похваля. За втора вечер мие чиниите след вечеря. Много ми е добричка! Пу-пу!
Правила съчинение вчера и Ваканционното другарче е написано цялото. Хубаво-грозно...направено е! Peace

# 432
и моят пише грозно. Някак като първокласник пише.

ние вече сме на училище, тазгодишните учителки не ме грабнаха - и двете са със стаж, да се надявам, че  първото ми впечатление ме  е подвело. При третокласника няма нищо ново. Първото, което правят в клас/понеже всяка година са с нов учител и самите деца са разместени/, е да напишат приказка/съчинение на своя тема.
малкия, понеже още се води предучилищна и не пише, там сарисували картинка по свое желание.
Единият нарисувал черния дракон, другият писал за хотела на чудовищата, в който на средата на ваканцията пада светкавица, поразява го и отседналите туристи се превръщат в разни чудовища. Да им имам светлия детски поглед  Mr. Green

купих още две нови униформени фанелки, заболя ме сърцето, но ми подариха шапка втора употреба, така че донякъде се успокоих  Laughing

# 433
Moля да споделите откъде могат да се ползват входящи тестове по БЕЛ и математика за 3 клас?

# 434

Общи условия

Активация на акаунт