"Слънце, лято и море носят ни чертички две"– Бъдещи мами над 35

• 32 218
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • В градината...
Даре, само че сосът със зехтин. Става суупер  Peace
Тази вечер ми удариха последната инжекция. Вторник, дай Боже, ще вадят яйцеклетки.
А за домашната паста сме специалисти, даже сме си купили машинка за паста. Номерът е тестото да се прави с твърда пшеница - това си е грис. И съвсем малко брашно за доомесване. 1 яйце, 100 гр. твърда пшеница, 1 с.л. зехтин. Тъй като грисът поема бавно влагата, оставяме твърдото тесто да поеме. Накрая, ако се наложи и е твърдо, слагаме мъъъничко водичка и доомесваме.
Ако се прави тесто за канелони и лазаня, може и с обикновено брашно, защото тогава пастата се дообработва с печене, а иначе става кашкава, не е ал денте /при спагети и подобни/.
Първоначално купувахме твърда пшеница на Дивела /на Била има/, тя е по фина. После започнахме с обикновен Бг грис  - е тогава се налага оня номер с чакането да поеме влагата.

# 256
Добро утро! Пак е понеделник. Twisted Evil
Ние събота и неделя бяхме на село. Бая си побачкахме. Боядисвах прозорци- много мразя.  Mr. Green И аз предпочитам да се въртя в кухнята, но няма как. И това трябва да се свърши.
Там няма компютър, няма интернет- малко почивка за очите.
Dari, ММ не е професионален шивач, но успешно се кърпи панталоните, които постоянно му се сцепват на ... отзад. Една година си уши сам рибарско елече с много джобове за такъмите. Е, елечето прилича на него  Mr. Green, но му върши работа или поне вършеше, защото от тогава бая килца наддаде.

# 257
Перу, задължително ще последвам съвета ти! Аз се чудя дали мога да взема някаква голяма опаковка зехтин и изобщо да почна всичко да готвя с него. Ама не съм сигурна как да го съхранявам, че да не се развали.

Маичка, чакам да дойде майстора. Ще оправи машинката Simple Smile нека си шие твоя мъж. Всеки трябва да си има някакво хоби, пък било то и на първо четене да не изглежда стандартно.

Днес ще се вредя аз със закуската Simple Smile но тя ще ви струва малко усилия да си я приготвите сами като оберете ягодките Simple Smile така де - ниско калорична Simple Smile

# 258
  • В градината...
Да, като ги оберем и ги направим на сладко  Mr. Green

Даре, зехтин не се разваля, най-много да граняса след 2 години. Не е лошо да е по-на хладно. Мазнините се използват за консервиране - затваряш месо в буркан и отгоре заливаш с олио, без да запечатваш. Така са си правели на ММ на времето консерви, когато не са имали фризер.
Ние постоянно си купуваме един зехтин от Кауфланд - Агроти, гръцки, с него готвя. Като го пуснат на промоция, винаги тя е на 50%, го вземаме за 6лв. литъра по 2-3 бутилки.

# 259
Ми тук до нас има един магазин гръцки и продават големи разфасовки, мисля по 5 литра. Ама в тая жега къде да му измисля по-гладно място да го държа? На всякъде в къщи е една и съща температурата и клони към външната ..... както се разбрахме вече - на тавана сме Simple Smile а мазе нямам .... Както и да е - като минат жегите и свърша тоя зехтин дето имам - ще го мисля.
Вие май голяма ваканция направихте в Сф? Освен кино, що не посетите и други места? Има доста галерии, музеи .... вижте покрай ЦУМ разкопките дето направиха като копаха за метрото. И Витошка е станала хубава - вече и ние си имаме пешаходна улица. Повозете се с метро Simple Smile))))) бе има какво да се прави за разнообразие.

Така, машинката е оправена и вече мога да си шия на нея Simple Smile много съм доволна!

# 260
  • В градината...
Нали сме в ремонт - преди 2 седмици настъпах един гвоздей и ми се заби в петата, беше ми минало, но преди няколко дни пак много ме заболя. Почти не мога да стъпвам с единият крак, мъъка. Затова само лежим и почиваме. Ама какво да се прави, докато зарасне  ooooh!

# 261
Ми да те носи твоя мъж Simple Smile за какво си го взела Simple Smile

Идете поне до ИКЕА, бавничко ще ходиш и може да ви дойдат различни идеи за ремонта и обзавеждането. За пазаруване от там - на мен ми идва малко скъпо, но идеи за крадене - колкото искаш!
Приятна ви почивка, аз отивам да експлоатирам шевната машина Simple Smile

# 262
  • В градината...
Предният път 2 пъти ходихме до Икеа да крадем идеи. Сдобих се от там с 2 малки плюшени мишки.
Приятно шиене /как обичам да шия  Naughty/.

# 263
работи едно мазно, мазно ..... голям кеф Simple Smile
и аз обикновено се сдобивам с разни такива неща Simple Smile последния път находката е малко квадратно часовниче с таймер, темометър и будилник. Върши идеална работа (особено като пека нещо и пускам таймера).

# 264
  • Истински се вижда само със сърцето.
Здрастии Simple Smile мерси за ягодките, аз ще си ги хапна за следобедна закуска Simple Smile

Перу  Hug стискам всички палци в къщи за вас   Grinning  и на съседската котка ще и ги стисна само всичко да е наред  Mr. Green

Дари зехтина няма проблем със съхранението, аз основно ползвам зехтин. Миналата година ММ видя любимия ни зехтин на промоция и взе 5 или 6 бутилки, нямаше проблем. Аз иначе го държа в шкафа под мивката, там е най - хладно за тези неща на нашият таван  Laughing

# 265
затворен в бутилки - ясно. Ама продават туба от 5 литра и се чудя за след отварянето.

# 266
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не е проблем, купувала съм преди доста година от една фабрика край маслинова гора в Турция 12 л и  след отварянето го ползвахме дълго без проблем.

# 267
Гледам всичко е под контрол,половината дружина липсва.
Аз не мога да се включа и ви изпуснах.Нямаше кога ,а и с тая флашка на глобул  Whistling
От 2 дни сме пак в Поморие,не ни провървя в Созопол,нерви колко щеш.Нещо са ми потънали гимиите ,ММ днес почна работа,аз кога ще открия сезона това лято не се знае.И докато бях на ръба на нервна криза(то не мога да се разрева даже)и 2 оферти днес.Стискайте палци молим вии  Praynig
Перуколко фукита имаш,сега ли ще трансферирате или пак във фризера?

# 268
 Rolling Eyes ей, момичета, къде ми изчезнахте по трасето - не мога да ви открия бе  smile3530. С тази нова тема, не ми се появявате в нови отговори и - изпаткала работа - съвсем се отплеснах, че и тук следя положението  Shocked.

# 269
Звездулинке, виж на глобула да минеш на 2G мрежа. При нас на село това в някаква степен подобри интернета (оф, ние сме на Виваком). Ние и от Поморие можем да те вземем за едни бургаски бири  Thinking

Вампирче   bouquet много ти утива да си като Шерлок Холмс Simple Smile как е при теб положението?

Има верно някакъв дефект с мамата тия дни. И при мен понякога ми дава разни грешки със страници и възможност да отговарям. Сигурно от жегата се размекват кабелите.

Общи условия

Активация на акаунт