Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 464
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Ние сме при др Велева. Млада е, но много внимателна - допада ми, но е рано да се каже, отскоро е пациент малката, но на мен ми вдъхва доверие. Като цяло твърди се, че е добра клиниката Peace

# 76
Извинете,някой да ми каже повече за офталмолозите в МА ако знае,в смисъл доволни ли сте,има ли открояващ се специалист по-добър,ако сте оперирали при кой е било,главата ми пуши тия дни,питам ровя търся звъня консултирам се.....моля за малко  помощ...
Аз съм водила детето си там 2 пъти. Бил е при Галина Димитрова, Чернодринска и ...един млад лекар със странно има...започва с О...
Това което мога да кажа е, че съм доволна от д-р Галина Димитрова там. Прегледа беше обективен, диагнозата точна, има подход. Едното от изследванията беше и под упойка. Това за МА. Иначе го водя в Токуда за следене на състоянието при д-р Лиляна Димитрова.

# 77
  • sofia
 Д-р Галина Димитрова оперира синът ми/беше на 1г.2м./ и все още си ходим на контрола при нея. Преди това обиколихме доста лекари.

# 78
  • Юпитер- Сатурн
Аз, не съм доволна от МА. Малкият беше на година и 2-3 месеца, когато запуши слъзните канали. Отидохме на преглед, обясниха ми какво да направя и проблема отшумя, НО за кривенето на лявото око нищо не казаха, а проблем имаше още тогава. Сега разбирам, че е трябвало да ми обърнат внимание и да се вземат мерки. За мен това са загубени четири години.

# 79
Здравейте! Имам няколко въпроса, а ако някой може да им отговори ще е супер. Имам близнаци - момче и момиче на 7 м. и половина. От около 3 м. забелязахме, че момченцето криви лявото око навътре. Съпругът ми записа час за преглед утре и за двамата (прочетох, че е добре първият очен профилактичен преглед да е около 6 м.) при проф. Константинов от клиника "Ден". Ако някоя мама е водила детенцето си при него, ще се радвам за малко инфо. В момента ме интересува колко продължава един такъв първоначален преглед, тъй като часът ни е за 12.30 ч., а ние обикновено почваме да се храним към 13.30-14.00 ч. Благодаря предварително!

# 80
Извинете,някой да ми каже повече за офталмолозите в МА ако знае,в смисъл доволни ли сте,има ли открояващ се специалист по-добър,ако сте оперирали при кой е било,главата ми пуши тия дни,питам ровя търся звъня консултирам се.....моля за малко  помощ...
Аз съм водила детето си там 2 пъти. Бил е при Галина Димитрова, Чернодринска и ...един млад лекар със странно има...започва с О...
Това което мога да кажа е, че съм доволна от д-р Галина Димитрова там. Прегледа беше обективен, диагнозата точна, има подход. Едното от изследванията беше и под упойка. Това за МА. Иначе го водя в Токуда за следене на състоянието при д-р Лиляна Димитрова.
А Чернодринска в МА ли оперира?

# 81
  • планетата Земя
тъй като часът ни е за 12.30 ч., а ние обикновено почваме да се храним към 13.30-14.00 ч. Благодаря предварително!

Ще успеете с храненето със сигурност.
Първия преглед при нас протече така-изпитване на таблицата,разширяване на зениците /чака се 30 мни,за да подействат капките/,преглед на компютър,пак таблицата и картинки.Но дете беше по-голямо.При толкова малко бебе не знам дали разширяват зеници.По-скоро не

# 82
Разширяват зеници и на още по-малки бебчета, последния път като бяхме имаше бебче много малко на дни някакви, недоносено и му слагаха капки, а то милото спинкаше в кошчето си  Blush

# 83

А Чернодринска в МА ли оперира?
[/quote]
Когато бяхме там я чакахме да излезе от операция, за да може да направи прегледа. Защо питаш за нея? Към нея ли сте се насочили?

# 84
Мина ни прегледа. Проф. Константинов определено има подход с децата. Оказа се, че страбизмът в главата на майка им, е псевдо. Просто синът ми имал по-широка основа на носа и се създавала зрителна илюзия за кривене Simple Smile Прегледа ги внимателно и двамата, и сме б.о. Simple Smile Дъщеря ми се опита да пипне де що имаше в кабинета и се оказа, че адашка на внучката на професора. Попитах кога трябва да ги заведа отново на профилактичен преглед и докторът каза, че ако нямаме оплаквания на 3.5 г. и преди да тръгнат на училище.

# 85
Браво ! Hug

И аз така си бях въобразила , че дъщеря ми си криви очите , същото ми обясниха . Blush

# 86
  • ГОре на черешата...
Браво на всички с хубави новини  bouquet!

Я да попитам - синът ми си притваря окото, което криви, особено когато е на слънце. Сега на морето това е особено видно и нещо ме стегна шапката - вие забелязвате ли подобно нещо, защо го прави, питам го - не може да ми обясни - дали го дразни слънцето?

Скрит текст:

# 87
Отдавна не съм писала,така че накратко. Вече почти два месеца моят син носи очилата, които  д-р Кемилев ни изписа( +5 и +6). За щастие ги носи без проблем. Доктор Кемилев каза, че няма нужда от закриване. Ходихме и при д-р Галина Димитрова. Много мила жена, разясни ми доста неща, но за съжаление тя пък каза, че трябва да закриваме лявото око, защото дясното е мързеливо Cry и то по 6 часа на ден. Боян издържа превръзката не повече от 10 мин. Какво ли не опитвам, но не става в чудо съм се видяла.  #Crazy Добрата новина е, че изправи окото което кривеше и Димитрова каза, че ще ни се размине операцията.
Искам да попитам майките на дечица с голям диоптър далекогледство, колко диоптъра под реалните са им очилата и дали дечицата носят очилата постоянно? На нас ни казаха категорично и двамата доктори да носим очилата постоянно. Притеснява ме обаче, че като свали очилата като че ли вече  вижда по.зле от преди, мига и си търка очите.  newsm78
А и друго се сетих, как предпазвате очите от слънцето. Ние засега ползваме само шапка с козирка. Дали има и друга алтернатива?

# 88
Ами очилата са 6, 5 и 7, 5, а реалните диоптри, които измериха 9 и 10, но то нали има и някакво физиологично далекогледство при децата. Носи ги постоянно.
За слънцето - детски форхенгери (или както там се казват - черни стъкла, които се защипват върху очилата, за да не се прави втори чифт) се намират трудно, но в една оптика на "Графа" ми казаха, че имат малки, които могат да се изрежат и да станат. Иначе ние поръчахме сега една рамка, която е с магнитчета и се слагат отпред тъмните стъкла, но не е на щипка, по друг начин. Обаче се оказва, че понеже диоптърът е голям не е предвидено това и сега не могат да се сложат тъмните стъкла ooooh! Ще го измислим, де.
Сега отивам към МА да видим има ли ефект от едномесечното закриване 6 към1.

# 89
  • Юпитер- Сатурн
От месец и половина е с очила, като ни накараха да закривам и двете очи. Днес беше на контролен преглед. Лекуващата каза, че има кривене и на двете очи и настоява за операция. После ни изпрати за второ мнение при доц. Алексиева. Резултата и двете лекарки настояват за операция и на двете очи.

Чудя се да търся ли и трето мнение?

Общи условия

Активация на акаунт