Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 266
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • ГОре на черешата...
Хати, здравей Hug!
Малкият ми син сложи очила на 1 г и 2 мес, така че не е проблем. Детето ще вижда по-ясно през очилата и ще му е по-добре с тях. За закриването - слагай лепенката, докато детето е ангажирано с нещо ново - разглеждайте нова книжка, играйте с нова играчка, излезте навън - все ще намериш как да я отвлечеш. Постоянството при закриването е гаранция за бързо справяне с проблема, така че спазвай препоръките на лекаря Peace.

# 631
Здравейте и от мен!Извинявам се за предългия пост.Ако имате нерви ме четете, ако не- подминете  Hug

Днес бяхме на преглед при д-р Боева гр.Пловдив.Най-накрая да попаднем на лекар, който наистина си разбира от работата и най-важното, че оперира във ВМИ още от 90-те години.Изключително съвестен, спокоен и компетентен лекар  Peace

Незнам какво да ви кажа, но с две думи мнението й е, че откакто децата ми носят очила, не сме свършили абсолютно никаква работа.Голямата ми дъщеря е с очила вече 2 години и половина, а зрението й е доникъде.60% на едното и 80% на другото око.А до този момент / на 6 и половина е/ е трябвало вече да е възстановено и изравнено максимално.
Естествено /точно както си и знаех  #Cussing out / сме почти закъснели с операцията.Трябвало е да се направи отдавна.Но все още има шанс.

Неадекватно изписани диоптри, неадекватни рамки и при двете деца  #Cussing out Първо бяхме при д-р Лесинска.100 пъти я попитах за операция, каза на 18-20г.  ooooh! Дотогава да си носила очилата и да чакаме.Още тогава ме осъмни, но хайде.След една година смени диоптрите и детето започна да криви дори и с очилата/ преди това поне не кривеше с тях/.
Преместихме се при д-р Шишкова в Луксор.Още по-зле.Питам се операция....мълчанието на агнетата.Как пък нито една от двете не седна да обясни може ли, не може ли,защо,кога, как...... А то си има срокове и преломни моменти за тази работа.И единият е именно 6 годишната възраст.Изключително недоволна съм от нея.Прегледът е единствено на компютър.Изписа диоптрите, които показа компютъра.Извинявайте, но това и един оптометрист в оптиката може да направи.Пак кривене с очила  Rolling Eyes

При малката ми дъщеря има и пареза на очния нерв, диоптри над 8, големи цилиндри.При нея ще се наложи лечение с оклузия известно време, малко наблюдение и тогава операция.

Направо съм бясна и отчаяна.Незнам как може да има лекари, които при толкова сериозно състояние ни карат просто да седим и да чакаме.И то лекари, които уж са в белия списък.Ами като не можеш да се ангажираш с диагноза и нямаш предложение за лечение ни изпрати при друг лекар.Страбизмът при децата ми е много голям и с просто око се вижда, че няма да се повлияе само от очила.И ако не изчетох 500 статии по въпроса и не изорах целия нет, нямаше и да знам.И щяхме да си чакаме, докато в един момент някой щеше да ни каже, че сме изключително закъснели и вече нищо не може да се направи.
Не мога да се побера в кожата си.Постоянно ме глождеше, че не правим всичко възможно и ето, че така се и оказа.Надявам се всичко да мине добре.На 31 Май пак сме на преглед/още по-обстоен/ и тогава ще определим датата  Praynig Дано да се оправят децата, че се поболявам като ги гледам.А малката сигурно едвам вижда  Cry

# 632
Аз също имам това чувство на вина, че не полагам достатъчни усилия, макар, че харесах подхода на Контрова, искам да и се доверя на дългогодишния и стаж и добрите отзиви за нея ама сега обмислям да ходя в Турция, на тази известната болница там, дето много я хвалят - Dunya Goz Hastanesi. Имам чувството, че ако не я заведа там, цял живот ще се обвиня, че не съм правила всичко възможно, за да се лекува напълно очните и проблеми...

# 633
Hati_86  хубаво е да имате поне две мнения.Във Варна при Николова не сте ли ходили?Ние сме ходили в Дюная гьоз и останахме доволни,точно за това,че там за първи път разбрахме правилната диагноза на сина ми.Хубавото е,че  е сравнително близко и с кола бързо се стига.Прегледът преди 2 години беше 100$,което сравнение с прегледите в западноевропеиските очни клиники е  добре.
 Hug

# 634
  • ГОре на черешата...
Елфичка, не знам какво да кажа...прегръщам те и вярвам, че все пак всичко ще се подреди Peace. Знам колко боли майчиното сърце, но знам и колко силно е то! Ще се справите, тръгнали сте по правилния път Hug!

# 635
Елфичка, вие при Петкова ходихте ли?
Не че съм особено доволна от нея, но за страбизъм, тя има голям опит. Peace

За операциите - като гледам тук доста деца не са оперирани, явно не при всички се прави в ранна възраст. Peace

# 636
Здравейте и от мен Simple Smile Предварително се извинявам, ако сте писали по този въпрос, но са ви длъжки темите. През 2011г. януари, дъщеря ми както играеше, каза, че виждала две мами (тогава беше на 5г.) Ходихме на очен тук в Разград, лекарката каза, че има кривогледство и изписа козметично по +0.5 диоптъра на двете очи с препоръка след 6м. да отидем пак и, ако няма подобрение, да започнем закриване на окото. Още на следващия ден малката сложи очилата, носеше ги постоянно, но започна да се оплаква, че я боли глава. Изчакахме около 2 месеца и пак при офталмоложката, която каза, че било нормално главоболието, докато свикне с очилата. Септември същата година тръгнахме на консултации в клиниката на Таскови в Търговище, но след няколкомесечно ходене, лекарят там каза, че нямало нужда да носи очила, защото двойното виждане не било от диоптрите. Махнахме очилата и така до май месец 2012г. Тогава отидохме във Варна при др.Барбукова. От тогава до 29.04.2014г. ходехме все при нея, като два пъти вдигна диоптрите, последно бяха +2.75 и +1.95, но дъщеря ми продължава да си вижда двойно. Др.Барбукова първо спомена за някакви коригиращи лещи, търси ги тук и там след което каза, че нямало смисъл да ги слагаме, след това спомена, че ще се прави операция и накрая ни предложи това лято да лежим в болницата, където да малката да прави някакви упражнения за очите. През всичкото това време двойното виждане си остана, аз няколко пъти питах няма ли да прегледа нерва дали не е увреден, а тя казваше, че няма нужда. На 29.04.2014г. отидохме в клиниката св.Петка във Варна при др.Янева. След обстоен преглед каза, че се съмнява за нарушения на рефракцията. Прогнозните диоптри при разширени зеници са +3.25 - дясно око и +2.75 на ляво. На 13.05.2014г. сме на консултация при др.Филева и тогава ще се реши какво да се прави. Тъй като не исках малката да губи от училище, а и тя не иска, питах дали може да отидем в началото на юни, но др.Янева каза, че нямало време да се чака. Не разбирам нищо от очни проблеми, сериозна ли е тази диагноза и как така другите смъкват диоптри, а дъщеря ми от +0.5 стигна до +3.25?

# 637
Елфичка, може ли координати на д-р Боева на лични?

# 638
Здравейте и от мен Simple Smile Предварително се извинявам, ако сте писали по този въпрос, но са ви длъжки темите. През 2011г. януари, дъщеря ми както играеше, каза, че виждала две мами (тогава беше на 5г.) Ходихме на очен тук в Разград, лекарката каза, че има кривогледство и изписа козметично по +0.5 диоптъра на двете очи с препоръка след 6м. да отидем пак и, ако няма подобрение, да започнем закриване на окото. Още на следващия ден малката сложи очилата, носеше ги постоянно, но започна да се оплаква, че я боли глава. Изчакахме около 2 месеца и пак при офталмоложката, която каза, че било нормално главоболието, докато свикне с очилата. Септември същата година тръгнахме на консултации в клиниката на Таскови в Търговище, но след няколкомесечно ходене, лекарят там каза, че нямало нужда да носи очила, защото двойното виждане не било от диоптрите. Махнахме очилата и така до май месец 2012г. Тогава отидохме във Варна при др.Барбукова. От тогава до 29.04.2014г. ходехме все при нея, като два пъти вдигна диоптрите, последно бяха +2.75 и +1.95, но дъщеря ми продължава да си вижда двойно. Др.Барбукова първо спомена за някакви коригиращи лещи, търси ги тук и там след което каза, че нямало смисъл да ги слагаме, след това спомена, че ще се прави операция и накрая ни предложи това лято да лежим в болницата, където да малката да прави някакви упражнения за очите. През всичкото това време двойното виждане си остана, аз няколко пъти питах няма ли да прегледа нерва дали не е увреден, а тя казваше, че няма нужда. На 29.04.2014г. отидохме в клиниката св.Петка във Варна при др.Янева. След обстоен преглед каза, че се съмнява за нарушения на рефракцията. Прогнозните диоптри при разширени зеници са +3.25 - дясно око и +2.75 на ляво. На 13.05.2014г. сме на консултация при др.Филева и тогава ще се реши какво да се прави. Тъй като не исках малката да губи от училище, а и тя не иска, питах дали може да отидем в началото на юни, но др.Янева каза, че нямало време да се чака. Не разбирам нищо от очни проблеми, сериозна ли е тази диагноза и как така другите смъкват диоптри, а дъщеря ми от +0.5 стигна до +3.25?
Ние имахме този проблем. Ами сложно е. И при нас имаше двоене на образа, но диоптъра беше малък. Закривахме око, възстановявахме зрение и накрая оперирахме по мое настояване. Сега треперя как ще изкараме пубертета. Детето ми е колкото твоето. Сега започва интензивния растеж и никои неможе да предположи как ще се придърпат мускулите защото черепа и очните ябълки растат с различен интензитет.Замисли се за това. Може би затова първата докторка изчаква с операцията.От клиниката на Митов съм се разочаровала още от 2000 г.  Какво значи че нямаш време да чакаш? Ако детето няма загуба на зрение, има запазено стереозрение и с очила не криви окото и вижда един образ нищо не е загубено. Когато мускулчеттата се наместят образа става един.Нарушенията в рефракцията се дължат именно на различната дължина на мускулите. При увреждане на нерва има и други симптоми. От толкова ходене по лекари разбрах че и ъгъла на кривене има значение. Ъгъл на кривене по-малък от 15 гр. малко лекари оперират. Малко объркано стана и ако имаш други въпроси ще отговоря.

# 639
  • ГОре на черешата...
Абсолютно съм съгласна с Галис  bouquet!
Малкият ми син е с +6,25 и кривене на едното око, но с малък ъгл, което от доста време го няма с очилата - т.е. детето държи очите преви и стабилни през очилата, а вече и без тях - дори на последния преглед лекарката се зачуди кое око беше. Всеки път питам за операция - категорично няма да има на този етап, най-вероятно и изобщо няма да има. Криви заради високия диоптър, когато той се намали, ще се оправи и кривенето.
Не разбирам нищо от очни проблеми, сериозна ли е тази диагноза и как така другите смъкват диоптри, а дъщеря ми от +0.5 стигна до +3.25?

Най-вероятно не е качила реално диоптрите, тя си е била с 3 -  първоначално, особено когато децата са по-малки, офталмолозите предпочитат да предпишат диоптри на стъклата по-ниски от реалните, за да видят как детето ще ги "поеме" и с течение на времето качват диоптрите на стъклата възможно най-близко до реалните диоптри на очите. Ние по спомен започнахме с 3, в последните години сме достигнали оптималното за него равнище от +5,75 при реални на очите +6,25 - +6,5.

# 640
Дъщеря ми и с очилата има двоен образ и криви очите. След прегледа др.Филева ме пита дали си е удряла главата силно, а тя като малка много си блъскаше главата където свари и то силно, на инат. Лекарката спомена, че може би е увредена някаква кост, но за съжаление не запомних коя. Аз съм с МС и когато започна да се оплаква малката първо си помислих, че може да е това.

Благодаря ви за отговорите, като се върнем от Варна пак ще пиша.

# 641
  • ГОре на черешата...
А консултации с други специалисти правили ли сте - за невролог се сещам на прима виста.

# 642
Дъщеря ми и с очилата има двоен образ и криви очите. След прегледа др.Филева ме пита дали си е удряла главата силно, а тя като малка много си блъскаше главата където свари и то силно, на инат. Лекарката спомена, че може би е увредена някаква кост, но за съжаление не запомних коя. Аз съм с МС и когато започна да се оплаква малката първо си помислих, че може да е това.

Благодаря ви за отговорите, като се върнем от Варна пак ще пиша.
При нас се получи след висока температура. Отначало свиваше едното око - нещо като тикове. Когато го попитах защо прави така тогава ми каза, че вижда работите по две. За съжаление имахме и загуба на зрение.
Наистина може да се направи консулт с невролог. скенер и ЯМР. Имаш основание да се притесняваш, но мисля,че МС не се проявява в толкова ранна възраст. И аз съм го мислила, но там двоенето е непостоянно. При придобитото кривогледство винаги имало двоене на образи.Щом има ясно кривене на очите или окото мисля, че проблема е там. При нас веднага след операцията започна да вижда по едно, но носихме дълко очилата за да зараснат мускулите правилно. Сега ги маха когато играе, в час предпочита да е с тях. Извинявам се.че във всеки пост добавям по нещо ново и става объркано, но се старая каквото се сетя да го напиша за да съм полезна. На мен ми беше много трудно отначало с тия доктори.

# 643
Галис, благодаря за отговорите. Около два месеца преди да каже, че вижда двойно, дъщеря ми изкара пет пъти за три месеца грип ли, настинка ли, все с висока температура - над 38 градуса.

# 644
Галис, благодаря за отговорите. Около два месеца преди да каже, че вижда двойно, дъщеря ми изкара пет пъти за три месеца грип ли, настинка ли, все с висока температура - над 38 градуса.
Ами то и при нас така е станало... То може ли човек всичко да знае и предвижда. Като тръгнах по лекари лека полека се нареди пъзела. А пък и тогава детето беше по-малко. Отначало мислех,че това притваряне на окото са тикове. После разбрах, че така се елиминирал единия образ. А щом мозъка не иска този образ, окото става като излишно и губи зрението. Тук вече офталмологията се преплита с неврологията. Вече при температура изпадам в паника. Давам даже и течен аналгин пък които иска да ме критикува.
Успех в лечението и пиши, че все нещо ново се научава покрай различните случай.

Общи условия

Активация на акаунт