Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 264
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • ГОре на черешата...
Кристина, стискам палци Praynig, направила си чудесен избор на специалист.
Пиши след прегледа!

# 616
Здравейте! Прегледа във вторник мина много добре! Д-р Николова беше много любезна, много внимателна, бавно и спокойно преглеждаше Стефчо, а на мен ми обясняваше така че да я разбера Simple Smile Доста обстойно прегледа малчо. Капаха му капки, за да му разширят зеницата и да огледа нещата по-добре. Каза че оченцата са в идеално състояние, няма никакво място за притеснение. Видя зачервяването и каза, че е породено от много висока чувствителност към слънцето. Изписа ни капки ISOMAR. Увери ме, че са абсолютно безвредни - могат да се капят по 4-5 пъти на ден, ако е необходимо и с години. Вчера му капнахме по една капчица в оченцата, защото ги търкаше и след 2-3 минутки го успокои. Посъветва ни при първа възможност да го научим да ходи с очила, а за сега да го пазим от прекалено силно слънце. Посъветва ни да отидем пак на преглед (ако нямаме проблеми до тогава) към края на септември. БЛАГОДАРЯ ВИ за съвета за избор на специалист!

# 617
Здравейте, момичета!
Желая здрави очички на всички!
Бягам назад да Ви чета!   bouquet

Мнооого отдавна не съм писала тук, но все нямам време да вляза във форума.
Имаме ужасно много проблеми с Фонда за лечение на деца в чужбина, но то май  е съвсем нормално имайки предвид ситуацията в БГ. Въпреки това Еми е добре. Направихме една терапия на частно, февруари, ще направим още една в края на май и край...

# 618
Мишелbouquet

Скоро говорихме за вас. Hug
Аз пък ви гледах по ТВ, видях сладката Еми! Heart Eyes

# 619
  • ГОре на черешата...
Кристина, ето това е прекрасна новина Peace! Браво на Стефчо  bouquet! Тичайте сега да изберете най-готините тъмни очила!

Мишееееел, радвам се за вас и Еми, майната й на скапаната ни държава, само напред! Гуш Hug!

# 620
KristinaKG, и аз се радвам много за Стефи! Hug Hug Hug

# 621
Бравоооо!!! Дано да има все повече хубави новини в този форум!!!

# 622
...Еми е добре. Направихме една терапия на частно, февруари, ще направим още една в края на май и край...

Мишел, добре дошла пак, радвам се да чуя, че всичко ще приключи скоро Hug Heart Eyes

# 623
Еииий, момичета!  Hug Как ми стана драго, че не сте ни забравили.
Много се мъчим, борбата е "безмилостно жестока"  Laughing. Държавата абсолютно е абдикирала от болните деца, то от какво ли не е... но това е друг въпрос, но ние няма да се предаваме, особено, като виждам, че Еми е добре.

# 624
  • ГОре на черешата...
Мишел, никакво предаване! Само с рогата напред Twisted Evil!

# 625
Успех, Мишел! Hug  bouquet

# 626
Браво, Миш! Много се радвам за теб и Еми!  Hug

Изпуснала съм последните страници, но виждам, че се поздравявате за хубави новини.   bouquet

Аз имам един въпрос към майките на първокласници с по-висок диоптър. Оплаква ми се Митко, че му е трудно да различава пунктирните очертания на буквите когато са в някой светъл цвят. Сливат му се с белия лист. Казах го още преди месеци на д-р Лолова и тя направи тест за далтонизъм с онези числа от кръгчета. Това го покри, но ми се струва, че със светлите цветове има проблем. Как се установява далтонизъм?

# 627
Нас само по този начин са ни проверявали, друг не знам? newsm78

# 628
  • Юпитер- Сатурн
Мишел браво на вас, за съжаление наистина държавата е абдикирала от болните деца. Не знам защо, но и не искам да знам. Стискам палци да успеете.

# 629
Здарвейте прекрасни.
Вчера бяхме на преглед при доктор Контрова - гр. Варна. Моето малко съкровище, което е на 1 г. и 9 месеца имала далекогледство +3.5, +4.5 и ни изписа очила +2.5 и +2.5. Имала и синдром на Дуейн, вид кривогледство, назначи ни и оклузия на дясното око за около 5 часа на ден. Как ще накарам дете на 1г. и 9 н.  да носи очила и едното да закрием, а тя и фиба, шапка не може да носи, веднага ги маха...
А дали това има оправия, дали някога ще се оправи.. питах доктора ама не ми каза категорично нещо, каза само, че ще я следим и ще правим всичко възможно да не се задълбочава.. а и каза може по-нататък и операция да се направи заради този синдром...
Иначе съм доволна от начина на преглеждане на доктор Контрова, не бързаше, внимателна, любезна, намери начин да успокои малката.

Общи условия

Активация на акаунт