По морета плувам, на брега лудувам :-)

• 21 820
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • София
А, имало и други мами дето изискват четене на еди-какво си, ама не се получава. Щото при нас мъката се нарича "Матилда" на Роал Дал (дребната му вика "противния и скучен Роалдо Далдо") Joy Joy Joy Но го имат в списъка с книги, а аз нямам и понятие що е това, та тя ще го чете. Макар, че сега се е измушила при опозицията баба/дядо и уж носи книгата, ама така ще си остане девствена и неотворена  Joy Joy Joy

# 736
  • На остров
В този ред на мисли едно от първите неща, които много харесаха на синковеца тук беше, точно че няма списъци с книги за лятото и всяко лято си го повтаря и много се кефи Sunglasses!
Не мъчете децата да четата на сила скучни книги Peace!

# 737
  • На черешата
 Аааа, и аз ги тормозя с четенето. Каката пъшка на "Под игото", но го прочете геройски детето. Накрая като прочете и последната страница, най-демонстративно изпуфтя и каза "Егати и книгата, всички измряха"  Joy Joy Joy Тя очаквала хепи енд. Та след нея сега всички други книги са и приказка, сега чете Автобиография на Бранислав Нушич и гледам, че се хили нещо, явно и харесва. Малката пребори Алиса, ама голяма мъъъъка бе.  ooooh!

# 738
Ми неее, не си намирам  ooooh!
И понеже не намирам подходяща печка - ще сменям избора на цялата кухня  Joy
Посетихме три мебелни къщи, с начертани картинки какво искам, за да се ориентираме за цени и възможности. Остава да определим финансовия резерв и да ходим на поръчваме всичко на куп - докато хората ги изработват, ние да къртим и мажем
 clean

# 739
"Матилда" е много приятна книга, има и филм по нея. Мони я чете миналата година по желание.
Списъка ни за четене сега е с изключително приятни книжлета и никак не са задължителни. Държа да чете, за да изгради четенето като навик и да осъзнае какво богатство са книгите.
Но тази вечер пак бях неприятно изненадана. Не знам откъде му хрумват тези глупости на моя син. Смазвал амортисьорите на колелото си с олио!!! Понеже не сме имали машинно масло! Разходил го из апартамента, омазал къде ли не. В кухнята имаше локвичка олио! Ламината в хола мазнее на места (първо помислих,че нещо от крема ми за крака е така мазен) и накрая едни мазни петна на мозайката на терасата... ooooh! Връчих му парцала, леген, препарат и търка час и половина. Дано му е за урок. Ама надАли! Откъде се пръкна такова дебелоглаво и немислещо!Бясна съм.

# 740
  • София
Онче, проблемът е, че по дифолт книгите са скучни! Всички!  doh
Щом класики като Пипи, Пинокио и Емил от Льонеберя ги намира за скучни, какво да говорим за "задължителните"  Crazy
Е, мен навремето ме изтезаваха със "Записки по българските въстания" - е, няма такъв, стил няма такъв ужас! Едва я изчетох, за първи път ми се беше опънала книга и то сериозно  ooooh!
Но според мен въпроса е, че генерално на децата не им се чете! Това е положението!

Кат, махнете олиото щото гранясва и след време ще направи проблем в колелото където е "смазвано"

# 741
Морги, колелото ще го види баща ми другия месец, засега е заковано на терасата и няма да мръдне от там скоро! Да не говорим, че спука отново гума!

# 742
  • На остров
Морги така е съгласна съм с теб  Hug!

*LOVE CAT*  не се ядосвай на момчето може да бъде и много по зле, бели кахъри са това Peace!
Аз проблема с гумите го решавах при близкия гумаджия за 2 лв навремето оправяше гумите на колелетата и ги помпеше дори  Simple Smile.

# 743
Морги така е съгласна съм с теб  Hug!

*LOVE CAT*  не се ядосвай на момчето може да бъде и много по зле, бели кахъри са това Peace!
Аз проблема с гумите го решавах при близкия гумаджия за 2 лв навремето оправяше гумите на колелетата и ги помпеше дори  Simple Smile.

Знам, че може и по- зле  Joy Какви неща е правил ...  ooooh! Ама днес много се измори с чистенето, сега дреме и всеки момент ще заспи  Mr. Green
Като ми поразмине ще му дам колелото да ходи с баща си да оправят и тази гума. Нали е в съседния блок и реве, че не вижда децата си - ми ей, на, има възможност. И без това сама се грижа за децата, поне от време на време може и той да им помага.

# 744
  • София
Кат, само така! БНД-то трябва да се ангажира - аз отдавна съм го установила и го прилагам. Е, къде с повече зор, къде с мир и любов  Peace криво-ляво го постигам ooooh!
Макар, че той е единствения човек, който може да ме накара да вдигна от 0 до 200 за 3 секунди (освен кантара като в стария виц Joy Joy Joy)

# 745
Моргана, разсмя ме  Joy Joy Joy

# 746
  • Cyprus, Пловдив
Хахаха, Кат, признавам го сина ти за много креативен  Laughing
И аз се присъединявам към всеобщото мнение за масовото нечетене на децата, съдя по голямата ми племенница, която сега ще е първи клас  Confused
Синковецът редовно ми носи от неговите книжки да му чета, но ме съмнява това да е показател за в бъдеще   Mr. Green
Иначе при нас една и съща, БНД нови простотии ръси, но няма да ви занимавам, явно си е прочел решението  Mr. Green Mr. Green
Другото е, че сме на вълна "махане на памперс" - заинатила съм се да стане това лято, той се инати на обратното и така  Laughing

# 747
  • На остров
Lucky_luck  и аз на това разчитах на времето, че видиш ли аз като му чета много, много и постоянно и по късно го карам да чете задължително ще вземе да заобича четенето Joy е само с разочарованието си останах де  Laughing , но това е друго поколение  и съответни има други идеали Peace.

# 748
  • София
Онче, ако ставаше така лесно...Ето, аз вечер винаги чета преди лягане - дребната гледа, нали уж добрия пример. Но да речем никак не съм я учила какво и как се прави на компинтера - сама си се научи и без моя добър пример  Joy Joy Joy
Чувала съм за деца, които обичат да четат. За справка - съседния форум за деца в училищна възраст. Там всички второкласници са чели от "Война и мир" нагоре, а за трети клас мизата отива къмто я към "Братя Карамазови", я към Умберто Еко (по едно време сичкото манекенки четеше "Махалото на Фуко" и на мен ми идеше да ги замахна веднъжка с това махало....) Laughing

# 749
Лъки, баш лятото си е момента за махане на памперса, действайте  Grinning
За четенето- ще го мъча, няма мърдане.
Тази сутрин открих ново двайсе! Поркал нашия от ментовия ми ликьор. Малко, към 20мл, но зоркото ми око забеляза и той си призна! Четох конско за пореден път... но пък като се замисля- и аз редовно на младини си пийвах от ликьорите в бара. Имаше много и хубави  Laughing Моя сега е обречен само на мента  hahaha И ракията на дядо му- ама към нея няма интерес.

Общи условия

Активация на акаунт