Днеска бебе, утре - две, ЮНИ си дойде.

• 32 525
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Nagainaツ, просто си младичка и ти се живее, което е нормално. Ама да знаеш, че твойто Мило е за бой , много си го разпуснала! box
То млади, стари, на всички ни се живее  Rolling Eyes А иначе той много ми помага, прави всичко наравно с мен, нормално е като има малко свободно време да излезе да се разтовари.. А от майчинска гледна точка не ми се струва нормално аз да му завиждам  cry Да не говорим, че и съвсем се отказах да кърмя, защото малката не иска да суче от мен, а аз нямам никаква воля да упорствам.. Абеее егати провала, милото ми детенце..  Cry

# 631
Бебчо днес постави няколко рекорда:

1. Най-голямо насиране, с измерение на апокалипсис и масивни миграции извън памперса и бодито ...  и то по време на разходка в парка:)

2. Най-голямо повръщане: почти на всяко хранене връща и плюе, но сега си лежеше при мен след папането и като изригна от всички дупки - не се виждаше бебе, само бял фонтан на мястото на бебето! Целия се омаза - гръб, лице, крака, ръце - направо се изкъпа в повръщано. Добре, че беше голичък.

3. Най-голям сопол - след повръщането почна да хърхори и като му разровичках в носа с клечка и физиологичен разтвор- извадих и намотах буквално около 10 сантиметров сопол, ама без абсолютно никакво преувеличение.

4. И да речем, че днес сме по най-разголено облекло: памперс. Нещо не ме кефи тая бялата серия Премиум на Памперс - уж по-скъпи, по-тънки, по-добри ... зелените са си по-готини.

П.С.: Kanari, ти нали цедиш с помпата основно и си казвала за 120 мл от двете гърди на едно цедене ... ако помня добре. Я виж това - линкът е от тема на форума за кърменето.

http://kellymom.com/bf/got-milk/supply-worries/pumping_decrease/

Пише, че на една сесия е нормално да се изцедят от 1/2 до 2 унции, което е 15 - 60 мл(1 унция= 30 мл), ако е повече, можело да става въпрос за свръхлактация - да не са ти затова тия бучки? И аз максимално съм изцеждала 60, само веднъж 80 мл общо от двете гърди, и то в сутрешните часове, после през деня кърмата намалявала като количество, а и като качество.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 19:11 от Ivvangeline

# 632
Бебе вест Simple Smile Днес мама Lili Pavlova роди със секцио прекрасната си дъщеричка Маринела, мерките ѝ са 3450гр и 50см. Да ѝ е жива и здрава и много да се слушат Simple Smile.

# 633
  • Paris, France
Ох, Иванджелин, чета и се кикотя! Ама тая тема като се почне, няма свършване. При мен вчера се случи подобна картина. Сутринта, ММ още спеше, ние се накърмихме, слагам го да спи и след 5 минути се размърда и разгрухтя нещо. Викам си, дай да видя памперса, отварям - точно тоя горчичен микс, за който ти говориш. И тъкмо махам наакания памперс и да го чистя, и той отново започва - ама като вулкан... Simple Smile Цялата ме оака, тва подложки, кърпички - всичко замина. Simple Smile Аз затискам с памперса, той си продължава нашият... Аз се стискам да не се смея, щото нали ММ спи да не го събудя. Оооох, голяма разправия беше докато се изчистим, ама смогнахме. И това не е първият път изобщо. Такъв номер ми погоди още в болницата, когато аз изобщо не бях сменяла памперс и само ММ се занимаваше с това. Един път обаче него го нямаше и се наложи аз да свърша тая работа и като видях за какво количество става въпрос, лошо ми стана. Реших, че съм лоша майка щом съм го оставила да се осере така. Даже като се върна ММ се разревах, докато му разправях, ама тогава ревах и заради това, че още нямам кърма и Ян ревеше доста и имах чувството, че е гладен нон-стоп.
И сега се случва някой път вкъщи да си порева ей-така без причина, просто защото нещата вече никога няма да бъдат същите, ама това си е от хормоните, а и от стреса от голямата промяна. Все си викам, че ще мине.

Абе, да ви питам един леко неудобен въпрос. Родилите по-отдавна мами, правите ли вече секс или се въздържате? Аз се чувствам вече доста добре и имам някакъв огромен сексуален апетит напоследък, и с ММ само си пускаме разни стрели, обаче мен ме е страх да не стане нещо. Иначе съм си напълно ОК физически, мисля, че мога да се пробвам, чакам да ми спрат лохиите и го почвам. Чудя се само дали не е опасно... Минали са 2 седмици от раждането. Не знам... Някой идеи/мнения/препоръки? Simple Smile

Ууу, честито на Лили Павлова!!!  Да й е жива и здрава Маринела! Simple Smile

# 634
  • Бургас
Честито на мама Лили, да и е жива и здрава малката кукла!  bouquet
Тя поне се разписа на термина Simple Smile

Аз продължавам да си чакам, бебо си дреме и ме подритва от вътре, цял ден му говоря, че е вече време да се гушкаме, но явно в инкубатора си му е добре  Joy

# 635
Здравейте мами.  Hug
Да ви се похваля снощи в 23:45 се роди синът ми Самуил 2790 гр. 49 см.
След дълги контракции без резултат ... не ми мърдаше разкритието  Sad ... ми сложиха някакви две инжекции, от който болките станаха още по-големи но разкритие нямаше .. след дълги молби от моя странна за упойки и други такива явно някой се смили над мен защото получих разкритие. Започнаха напъните напъва със всички сили главата се показва и се връща ... а той хубавеца да си сложи ръката зад ухото вдигната като за здрасти и тя запира излизането... поизмъчи ме и там, но най-накрая се роди. Praynig Днес цял ден спи ... аз гледам ТВ говоря цял ден с хора да ми честитят той пак спи... не иска мн ... мн да сучe .. ама като цяло явно не е гладен, защото и АМ не иска лекарката ми каза днес да се опитам да му дам коластрата, а утре ще настояваме повее1е . Ама милия с това прекосване какъв е син и напукан.

# 636
здравейте момичета,
включвам се на финала на темата, но не искам да ви изпусна Simple Smile

# 637
Честито на новите мами да са им живи и здрави бебоците! Hug
Аз имам един въпрос към родилите мами на кой ден ви падна пъпчето,и по колко пъти на ден го почиствате със спирт?

# 638
Lili Pavlova , Val,честито. Много да ви радват   bouquet   Val  поизмъчила си се,но финала е прекрасен,нали  Hug ?  В Иван Рилски ли ражда?
fashionmama  хич не ти е неудобен въпроса.  Момичето,с което бяхме в една стая в болницата пита докторката и тя и отговори,че е абсолютно забранено минимум 50 дена  защото още цервикалният канал е отворен и навлизането на бактерии е свободно. Мен ако питаш,аз увеличавам времето на 2 месеца,защото това не е вратичка,та да се затвори ей така.  Това,че се чувстваш добре е прекрасно,но според мен изчакай. Както и мнението ми е да не се чака прекалено дълго.  С първото ми раждане с мъжо се видяхме така да се каже,когато минаха 6м. от раждането. Голяма грешка!  Не трябва да се изчаква толкова дълго,защото меките тъкани не само възвръщат предишните си форми,но и се свиват допълнително като защитна реакция и усещането поне за мен беше меко казано доста неприятно. Вярно,че нямах никакво желание тогава,но сега като минат месец и половина-2,мисля да не чакам повече. 

Пъпчето обработвам със спирт  средно по 3 пъти на ден. Не е паднало още,но то си му е и рано. Тези дни ще е.

# 639
Честито на новите мами!

Пъпчето падна късно и с малко помощ - на 15-ти ден. На някои им пада още в болницата, на повечето на 7-8 ден. Мазане със спирт и пудра на всяка смяна на памперса.
На мен лохии ми течаха до около 20-ти ден. Пак съм с ежедневна превръзка - някакво мнооого леко прокапва кафеникаво. Още си напипвам вътрешните шевове - кога ще се резорбират тия конци, не знам. А докторката на визитация вика секс и коремни преси, когато искате почвайте, хах:)

# 640
Честито на Lili Pavlova  и  val 86   за бебоците.
Ivvangeline    Joy Joy аз докато кърмя малката чета,вярвай задави се детето ,защото така се разсмях...опасна си  Hug
ivon_2005 на нас пъпчето ни падна на 10-тия ден. А го почиствах и преди и сега на всяко сменяне на памперса.
fashionmama интересен въпрос.И аз това си мислих скоро.Опитвах се да си спомня предните пъти как беше,но не помня.Останало ми е само в съзнанието ,че ми беше много некомфортно първите пъти,защото винаги по някакъв начин се връщах на момента на раждането и не можех да се отпусна  Embarassed
Да питам мамите родили нормално ходихте ли или ще ходите ли на контролен преглед при гинеколог?

# 641
  • София
Ние миналият път правихме секс някъде около 30тия ден, но доста ме боля, то и до ден днешен леко ме наболва, май са ме позашили повечко.  Mr. Green И сега мислим да зчакаме поне 30-40 дни, тамън да ми мине прегледът, който ще е месец след раждането. Иначе лохиите сега съ ми по-слаби от преди. Даже по 2-3 дни нищо не ми тече, а после 1 ден тече.
Нагаина, а защо мъжът ти не погледа детето, а ти да излезеш или някоя баба, за да излезете двамата. Защо трябва да си затворник, още повече щом не кърмиш.  Thinking
Нашето пъпче падна на 9тия ден, още го почистваме със спирт 1-2 пъти на ден.

# 642
Здравейте, момичета,

нашето пъпче също още не е паднало. Педиатърката каза да го почистваме на всеки 3 часа, аз не го спазвам строго, чистим го и слагаме пудричка при някоя смяна на памперса, горе-долу 3-4 пъти през деня. Малката е на 9 дена сега.

Вчера дребосъчето беше много спокойно, но днес цял ден се гърчи, свива си крачетата, проплаква, изпищява, буташе ми гърдата, после засукваше лакомо, после пак я оставяше. Не знам дали това са колики, ама доста се разтревожих, че не може да се успокои, почти не е спала, едва сега заспа, все си мислех, че това ще ни подмине. Не съм спирала да я кърмя и гушкам. Да попитам тези от вас, които дават Инфакол, при някоя от вас тия капки имат ли ефект, за да знам дали да ги давам?

# 643
Мечо Пух, това не го знаех  Rolling Eyes  Другия път ще пробвам и аз с физ. р-р или само преварена водичка.
Nagainaツ, наистина защо не го оставиш някой път на таткото и ти да излезнеш, имаш нужда от това. Ние днес с таткото си разделихме деня, те излезнаха сутринта на разходка, а аз си сготвих, изгладих, поизчистих, къпах се, и дори ми остана време да помързелувам и да поцъкам на компа. Прибраха се на обяд и аз го поех, таткото си разпускаше, излезна да си тренира, гледа си ТВ, привечер заедно излезнахме тримата и пихме по една биричка и сега се прибрахме да се къпем и да спим Simple Smile Единия ден го оставих на таткото накърмен и аз си излезнах с приятелки спокойно, прибрах се след 3-4 часа и той тъкмо беше почнал да ме търси Simple Smile Почни и ти да го оставяш на таткото или на някоя баба и излизай понякога, че то не се издържа 24 часа да си вързана за бебо  Peace
Нашето пъпче падна още в болницата, т.е. на 4-5 ден. Продължих още няколко дена да го почиствам със спирт вечер след къпане.
Аз другата седмица ще ходя на контролен преглед, секцио съм - казаха ми след 30-40 дена да ида. Тогава смятам да питам и за секс-а кога може, аз се чувствам добре и готова иначе  Party
bfml,Аз давам Еспумизан, пак активната съставка е Симетикон, както на Инфакол-а. При нас не видях кой знае какъв ефект, даже спрях да му ги давам, още не сме ги свършили. Но и сякаш коликите ни не са много силни, има си моменти когато почва да се напъва, да се гърчи и свива крачета, плачка - гушкаме се, успокояваме се, по някое време се изпръцка или изака и вече е доволно бебе Simple Smile

# 644
Nagainaツ, не се чувствай виновна - мисля,че в известна степен много майки изпитват подобни чувства.. Аз завиждам на мъжа ми, че той ходи да пазарува храна, а ако излезе да се види с приятели ще се подтисна ужасно... Допълнително, след раждането от хормоните човек е предпоставен към депресия - наистина ще е добре ако поне от време навреме някой може да дойде да погледа бебето, а ти да излезеш - напълно е нормално, и не значи че не си добра майка. Напротив - и ти си човек и имаш нужда от почивка. Кураж. И аз се успокоявам с мисълта, че постепенно човек свиква, изработва си режим, или се усъвършенства и се спрая по-леко със задачите.

Иначе и аз се чувствам много изтощена - Теодор е с колики, които засега не успявам да облекча с нищо - плаче много, мрънка, писка, спи малко и иска да бозае щом ме подуши.... дано скоро попремине,че освен изморително, ми е и мъчно като го гледам как се гърчи, милият ми Sad

bflm, аз пробвах инфакол и щом му го дадох бебето спря да ака. Може и коликите да са минали, но плачеше,че му тежи на стомахчето и аз го спрях още първия ден. На някои бебета действа така- прави лениви червата, което според мен също е сериозен проблем. Знам,че някои хора са много доволни от него, та бих те посъветвала да пробваш, но да внимаваш за ходенето по голяма нужда. Щом спрях да го давам, нещата се оправиха веднага.

И
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват!
И...успех на тези които още очакват! Макар и трудно използвайте тези дни да се наспите Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт