Лято, може би - Франция 35

• 35 426
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Ето и малко от нашите преживявания във Венеция (заредила съм децата пред филмче, след като ми отказаха да идем на кино, така че разполагам с малко време Wink).

Идеята за някакво по-специално пътешествие беше свързана с 40-тия ми рожден ден. Това е традиция при мен да организирам уикенди послучай рождените ми дни, не празнувам у нас с гости от много отдавна...Не си спомням защо избрах Венеция, исках да е нещо по-известно и митично, което не познаваме.
Пътувахме с EasyJet, на смешно ниски цени и сме много доволни от полета и обслужването в самолета.
Организацията ( направена от мен) не беше много успешна, оценка 3 и 1/2 по шестобалната система Joy Загубихме време и пари в път и излишни нощувки, но какво да се прави, това не е болка за умиране! Пристигнахме в 21 часа в събота, и направо в хотела, а на връщане тръгвахме в 12 на обяд и след закуска направо на летището. В крайна сметка, имахме само два дни за разходки.
Основната ми грешка, за която бях много ядосана е, че не спахме в самата Венеция, ами бях взела хотел в едно градче , Местре, на 10 км. Там имаше много и евтини хотели, но въпреки малкото разстояние и препоръките в нета, ходенето във Венеция не беше толкова просто. Първо, че не познавахме толкова добре кои автобуси ходят до там и разписанието им, второ, веднъж отишли в града, нямаше как да се връщаме да почиваме в хотела и пак да излизаме. Така, че изкарвахме 8 часа на ден във Венеция, децата капваха от умора  и към 18 часа се прибирахме в хотела, поръчваха ни пици от рецепията и вечерта я изкарвахме много скучно, с италианска телевизия и шумен околовръстен път пред хотела, от който ни заболяваше главата.  Laughing
Такаа,а след тази маалко негативна прелюдия, за самия уикенд. Сутринта тръгнахме  , в лошо настроение  след безсънна нощ заради околовръстното пред хотела. Даже се бяхме скарали с тях, искахме да ни преместят в друга стая, а те нахално отказаха, даже не бяха доволни, че няма да сменим хотела, щели да дадат стаята ни по-скъпо в последната минута , на други хора #Cussing out
 С претъпкан до безбожие автобус, стигнахме във Венеция. Слава богу, това място, където цари някаква особена магична атмосфера и безвремие, изведнъж ни грабна и разсея лошото ни настроение и разочарованието! Веднага бяхме запленени от града. Тръгнахме , следвайки стрелките към Плаца Сан Марко, което се оказа дълъг преход през тесни типични улички, осеяни с канали, малки мостчета и прекрасни миниатюрни площадчета. Минахме покрай катедрали, музеи и други, но не сме влизали, само спирахме, снимахме, купувахме сладоледи.
Минахме през Моста Риалто, после до прословутия площад Сан Марко. Това беше единственото място, откъдето бързах да си тръгваме, след порядъчно количество снимки. Имаше много хора , тълпи, от които опитвахме да избягаме. Хубавото на Венеция е , че в по-страничните квартали, които също имат своето очарование, е много спокойно и приятно. После се качихме на вапоретите, тамошното водно метро , да огледаме и разберем как точно функционират Wink спряхме за обяд в Канареджио, еврейския квартал. Обядвахме в едно ресторантче покрай канала, храната не беше на ниво, туристическа, както казва чумби. После , след разходка из Канареджио, се качихме на вапоретото и отидохме на острова Мурано, там където правят извесното стъкло. Синът ми беше много впечатлен, гледахме демонстрации на изработка на стъклени предмети, влизахме в стотици магазинчета и галерии, купихме си за спомен малки бижута. Останахме по-дълго на острова защото се оказа , че има регата и корабчетата бяха спрени заради финала и. След като свърши се прибрахме до Венеция, а после пак пеша обратно до автогарата и оттам в хотела Sad
Втората нощ спахме по-добре, бяхме уморени, а и по-ентусиазирани, заредени с нергия.  На втория ден, вече по-печени, хванахме директно вапорето от автогарата и слязохме в района на Сан Стефано. Пак се разходихме сред много красиви улички, малки мостчета и площади. Снимахме се пред театъра Фениче, мотахме се. Яна настояваше да се качим на гондола, аз бях раздвоена, но накрая приехме идеята. Струва 80 евро за половин час...Обядвахме и после направихме прословутата обиколка в гондола Laughing
Следобеда се мотахме в квартала Дорзодуро, пазарувахме разни подаръци и постепенно се прибрахме. Децата, особено малкия, се отегчиха да обикалят из града и започнаха да нервничат, така че нямаше смисъл да настояваме  с обиколките. Двудневната разходка ни беше достатъчна, заредихме се с положителна енергия, направихме coupure в ежедневната рутина, готови сме да се сблъскаме с целия юли месец пред нас.
Последния ден се олежавахме и отидохме директно до летището, нямаше време за мотаене.
Резюмето ми е, че можех да взема по-скъпи малко билети (EasyJet имат по шест полета на ден за Венеция от двете парижки летища Shocked), но да имаме една нощувка по-малко и то, задължително в хотел в  самата Венеция. Иначе градът ни хареса много и горещо препоръчвам разходка до там! Беше топло, но не непоносимо, все пак има морски бриз. Нямаше никакви неприятни миризми, въпреки че разни хора ни се чудеха на акъла да ходим на тази дестинация през юли.
Та това е, дано не съм ви досадила Sunglasses

# 181
Здравейте!

secret_user, добре дошла! Много добре се справяш с българския   bouquet

Мария, и аз така си броя дните, но моите са малко повече. Освен това много интензивна програма за отпуската си спретнах и почвам да се плаша дали ще си почина въобще...Бързо възстановяване на мъжа ти!

Ивенце, аз не съм виждала такива одеала във Франция нито по магазините, нито из нета. Все поларени или завивки...Има и вълнени, неприлично скъпи според мен.

cutty, много сладко това "айде мамо, ревей тоа"  Simple Smile  Успех с мравките!  Аз почти никакви жУвотни не съм срещала пък тук. Само първата година в едната стая намирах едни огромни умрели мухи периодично, но после изчезнаха.

Ще ходите ли да гледате фойерверките?

Ехаааа, какъв разказ е постнала Мария, докато пиша!  Grinning

Пренесе ни и нас във Венеция, Марияnewsm51
Хотела ще го забравите скоро, ще останат само хубавите спомени.  Но за кратък престой наистина е по-добре да се търси нещо по-централно, макар и с по-спартански вид.  Аз ще ходя през август в Генуа, Чинкуе терре и Милано, досега не съм била в Италия и да видим как ще се справя, че ще го играя тур-оператор  Laughing И ми се върти Венеция към края на октомври из главата, но още не съм решила.

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 17:22 от Фенси

# 182
Нашите фойерверки бяха снощи, както е традицията тук. И пак ги гледахме от нашата стратегичска тераса, защото ги изстрелват от парка под нас. Въобще взех да се замисля, дали да не я давам под наем тази тераса при разни такива мероприятия Joy

Тук съм останала с впечатление от разните житове, където сме ходили, че лятото спят с летни олекотени юргани ooooh!

http://www.laredoute.fr/vente-couette-synthetique-special-ete-an … &numberpage=1

Колкото и да са летни, все са си юргани и на мен ми е топло с тях...Сега спя с чаршаф, а сутрин си мятам покривката на леглото, една памучна икейска...

Благодаря за пожеланията за мъжа ми, засега е добре! Praynig

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 17:46 от Мария К.

# 183

Хах, докато си напиша най-съкратената версия и ти си си оттеглила питането!  Laughing

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 14:27 от Фенси

# 184
Едно ку-ку и от мен  Crazy

Аз нямам ваканция тази година и ми се плаче като гледам всички как постват снимки из фейса  Laughing Имам право на нещо като отпуска по ден на месец и така  Mr. Green А имам да пиша мемоар и проже  Rolling Eyes И така, само си казвам vivement septembre  Laughing Моето мъж и то се прибира другата седмица и си оставам самичка и закотвена в Страс  Laughing

Благородно завиждам на всички, които ще си ходите, много ми се е доприбирало и на мен. И въобще, красива ваканция на всички!  Heart Eyes

Добре дошла на новата потребителка!  Hug

# 185
Тикве ти в Страс ли си?И аз Grinning

# 186
ТиквичкеHug  И аз съм имала години с по една седмица отпуска. Тези дни не можеш ли да си ги събереш? При нас могат да се събират и допълнителните дни, които са за ненормиран работен ден. И защо само толкова? 

# 187
ЛаФранзес, даааам  Flutter

Фенси, аз съм на stage de fin d'études и вече правих един от три месеца, но реших да направя още един, докато имам възможност. И така от юни до август съм на второто място, като преди това бях в Префектурата  Laughing Та стажантите имат само по един ден на месец, което ми прави три дни общо. Не мога нито да планувам нещо, още по-малко да се прибера. Но като дойде chômage-а след месец и половина, ще имам мнооого време за почивка  Laughing

Hug

# 188
О, ти си съвсем свежа ТиквичкаHug Simple Smile  Като почнеш работа, ще имаш повече отпуска.  Simple Smile

# 189
Да, няма одеяла.
Купих от Conforama поларени завивки, че и на мен все ми е топло с уж тънките летни юрганчета Simple Smile

# 190
Добро утро!   food010

За тези, които ще ходят на морето, добра новина:
http://dnes.dir.bg/news/otkrivane-avtomagistrala-trakia-14441410?nt=4

Иве, аз съм домъкнала от Бг две летни памучни одеяла, купувани 80-те години от майка ми за мой "чеиз" Joy За съжаление бяха само две...

# 191
Айде, наздраве за магистралата с кафе и от мен Simple Smile

Мария, вие последно в Гърция ли ще ходите?

Тиквичка, кво стана с работата?

# 192
  • Rennes, France
Ох, колко ми е кеф с това слънце...нищо ме съм с корем, пак се кефя Laughing Sunglasses Crazy

И аз имам одеяла от "чеиз" Mr. Greenама памучните - истински памучни са в БГ, тук си имаме вълнени Partyда ни е топло през зимата, макар че не ги използвам.

Мария, хайде следващия път ще знаеш как да направиш огранизация 6 от 6 Hug Важното е да сте се забавлявали...

На мен ми се ходи на басейн, но ММ не можеш го закара на такова място. Та си мисля за бъдещи почивки, ще наемма къща с басейн, така хем вода, хем без хора около нас, та и ММ да е доволен. Ей, това е много трудно да нагодиш характер/изисквания едно към друго Wink

# 193
cutty, и аз се радвам много на жегата! Laughing така поне разбираме , че е лято и ваканционното настроение птодължава по-дълго!

Този твой мъж много мистериозен! Каква е неговата представа за ваканция всъщност?  Laughing

Иве, да , засега пазим резервацията за остров Тасос. Там ще сме една седмица, останалите три ще ги разпределим за родата. 2 ще са за родата на мъжа ми, но те нали са на планина, ще съчетаем и малко "почивка". Една накрая ще се печем в жегите в пловдивско...

# 194
От два дни чета какво сте изписали, бързам да се разпиша и аз преди пак да трябва да наваксвам.
Мария, разсмя ме малко с твоя разказ, то не че е за смях това с хотела, ама като цяло усетих ироничния тон за лошото, както и веселия за хубавото.
Чувала съм, че Венеция през лятото е пещ, не се дишало, но то наистина тази година е малко анормално времето. 80 евро за половин час гондола е шокираща наглост!
Аз в Италия съм решила да ходя през пролетта или есента. Дано в близкото бъдеще все пак стигна до Тоскана.
И да, халелуя, намерих, резервирах и даже платих къща в Нормандия. Дано не е горещо само, 20 градуса биха били предостатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт