СЕДМИ КЛАС - 24 тема - Мислят и подреждат.....

• 45 721
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
да, това е отговорът "не може"

# 616
Знаете ли, как става подаването на заявленията в ОУ „Цар Симеон І“, гр. Варна -за децата, кандидатстващи от други области-по-точно ученика няма как да присъства при подаването;искат ли и други неща освен посочените на сайта на РИО Варна/заявление,свидетелство,медицинско и служебна бележка/?!

# 617
Давам информация за София, но за дете от друга област - Подаването стана бързо, организирано и лесно, от 10-тина родители видях само 1 придружаващо дете  Simple Smile. Прегледаха документите, искаха служебна бележка за оценките от НВО (оригинал за справка), удостоверението за завършен 7ми клас (оригинал за справка), служебна бележка от НПМГ... Кодовете ми ги показаха в табличката и си ги записах сама (имах си ги записани с моливче предварително), друга служителка прегледа заявлението независимо от първата, а трета прегледа копията на документите, сложи им "Вярно с оригинала" и ги прикачи към заявлението... Аз подписах детето при първата служителка по нейна "подсказка"  Wink
Бях подготвила празно заявление, попълнено заявление с пълно изписване на специалностите/паралелките,  попълнено заявление със съкратено изписване...  Използвахме това със съкратеното. Имаха подготвени бланки и служителките там помагаха на родителите при попълването.
В първите 5 минути на работното им време бях център на внимание и ухажване  Laughing

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 09:28 от peneva_a

# 618
  • Пловдив

Добре де, ако хора ги въвеждат тези данни, много лесно могат да видят името дали е мъжко или женско! Поне за нашенските имена лесно се познава по окончанието на бащиното и фамилното, че и по собственото. Съвсем изкуквам тази година, вече взех да се съмнявам във всичко.
Аделин Нели Стефанов
Ив Айвън Джоунс
 Laughing
...

ЕГН-то показва по несъмнен начин пола, обаче.

А на Хасмиг Мовзес Такворян, примерно, как ще отгатнеш пола, ако не си в час с арменските имена и не виждаш ЕГН?  Peace

# 619
  • Варна
Някой да подскаже кодовете за паралелките за Варна Sunglasses
За да ги попълним вкъщи на компа.....
Или са само в гнездата?

Има ги само в гнездата. Разлепени са на доста места там Peace

# 620
  • I want it all and I want it now.
Аз доколкото знам е така за класиранията:

Ако кандидатът е приет по първо желание и не се запише, губи мястото си и може да участва в трето класиране с ново заявление, в което пренарежда желанията си. Ако кандидатът е приет по второ или следващо желание, но не се запише, а желае да участва във втори етап на класирането, подава заявление за участие във втори етап на класирането, без да има право да пренарежда желанията си като запазва мястото си от първо класиране.
Неприетите на първо класиране ученици АВТОМАТИЧНО участват на второ класиране.
ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ВТОРО КЛАСИРАНЕ СЕ ПОДАВА В УЧИЛИЩЕТО, КЪДЕТО УЧЕНИКЪТ Е ПРИЕТ.
 Това е мнение от форума.

# 621
  • София и там където не се пуши

ЕГН-то показва по несъмнен начин пола, обаче.

На съседа ЕГН се усетиха по едно време и му го смениха, щот му бил женски. Ами за име Силвио.

А съученичка на мъжът ми Ивон - все са казвали да излезе Иван и войник са я викали.

# 622
  • Варна
си като запазва мястото си от първо класиране.

Това е така, но някои мислят, че ако се придвижат напред пак могат да се върнат на мястото от първо класиране. Мястото се пази само ако не се класираш по-напред.

# 623
Към Такворян изпитвам дълбока симпатия!  Laughing

си като запазва мястото си от първо класиране.

"Запазва"- т.е. не отива по- назад, може или да остане по същото желание или да се премести по- напред, ако има свободни места и балът му достига. Но ако се премести по- напред няма как да запише по- "задно" желание. Ако пък е размислил просто не се записва на второ и отива на трето класиране, с ново заявление.

# 624
  • Sofia, Bulgaria
Започвам да го разбирам краткото "не може". Как пък все не разбрали има за това второ класиране. Вероятно служителката получава стотици подобни безумни писма.

# 625
  • I want it all and I want it now.
"не може" не е отговор на държавен служител, а на лелка от махалата.
Има си форма на отговор , а не по този начин.

Много ми се по бързо да си ходи тази министърка на образованието и най накрая да дойде някой свестен човек.

# 626

Ако кандидатът е приет по първо желание и не се запише, губи мястото си и може да участва в трето класиране с ново заявление, в което пренарежда желанията си. Ако кандидатът е приет по второ или следващо желание, но не се запише, а желае да участва във втори етап на класирането, подава заявление за участие във втори етап на класирането, без да има право да пренарежда желанията си като запазва мястото си от първо класиране.
 Това е мнение от форума.
това в болд-а не е вярно! Неприетите на първо класиране в 1-во желание имат два варианта: или да се запишат там,където са приети или да подадат заявление за участие във втор класиране. Ако не направят ни едно от двете  трябва да изчакат сроковете и да подадат заявление за 3 класиране

# 627
  • София и там където не се пуши

Това е мнение от форума.
това в болд-а не е вярно! Неприетите на първо класиране в 1-во желание имат два варианта: или да се запишат там,където са приети или да подадат заявление за участие във втор класиране. Ако не направят ни едно от двете  трябва да изчакат сроковете и да подадат заявление за 3 класиране

Е как да не е вярно, запазва място си, ако не мине на по-предно. Самото подаване на молба за участие на второ класиране си запазва мясото, ако не подаде го губи. (и не се запише разбира се)

# 628
  • Пловдив

Това е мнение от форума.
това в болд-а не е вярно! Неприетите на първо класиране в 1-во желание имат два варианта: или да се запишат там,където са приети или да подадат заявление за участие във втор класиране. Ако не направят ни едно от двете  трябва да изчакат сроковете и да подадат заявление за 3 класиране

Напълно вярно си е. Ако детето НЕ е прието по нито едно от желанията си, чака автоматично второ класиране. Защото има и такъв вариант - да не си написал достатъчно желания и да останеш извън класирането.

# 629
Голд всъщност не е доразбрала написаното с болда и затова казва, че не било вярно- става въпрос не за некласирани по първо желание, както мисли тя, а за некласирали се изобщо. За тях е вярно и по отношение на тях е написаното в удебелен шрифт. Те автоматично участват на второ класиране.
Голд, ако прочетеш отново болдваното, ще видиш и сама. Грешка е станала просто.

Общи условия

Активация на акаунт