СЕДМИ КЛАС - 24 тема - Мислят и подреждат.....

• 45 522
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив

Ще пише ли кой с какъв бал е приет? newsm78

това не знам, ама ти нали си знаеш балът какъв е?

а, ако те интересува балът на паралелките от по-предни желания, почти веднага излиза статистика в РИО, за да могат хората да се ориентират дали да се записват или да пускат заявление за второ класиране.

# 676

а, ако те интересува балът на паралелките от по-предни желания, почти веднага излиза статистика в РИО, за да могат хората да се ориентират дали да се записват или да пускат заявление за второ класиране.

Да,искам да знам какъв е минималния бал и къде сме ние в класацията.

# 677
  • София
Ако приемеш, че конкурентите имат шестици от удостоверението, не ти трябва бал, а ориентировъчната позиция в статистиката. Дори да се окаже, че децата със същия бал имат по-ниски оценки от удостоверението, пак е във ваша полза, защото ще се придвижите напред. По-добре с по-консервативни очаквания, за да има възможност за растеж.

# 678
И аз приключих с тази задача.
Приготвила бях всякакви варианти  - с кодове, без кодове, без внесени оценки и празно. И както ми се зарадваха в гнездото - хоп! - не съм погледнала изобщо, че свидетелството за завършен 7 клас има печат и отзад! И хайде да го снимам двустранно.
Взеха изцяло попълненото, свериха кодовете докато ходих да си снимам удостоверението пак Embarassed
В съседната стая пот се лееше при попълването на заявлението на ръка. Но пък в гнездото , което е техникум по обществено хранене,  бяха отрупали една маса с почерпки собстено производство.

# 679

освен на сайта, където ще се вижда само вашето 'приемане' резултатите трябва да са обявени в гнездата т.е както сега са фарманите с всички оценки така ще са всички паралелки и деца от 1 класиране. Само нямам идея как се подреждат по деца по азбучен ред и насреща пише кой къде е приет или по училищата за които кандидатстваме - ако е второто веднага ще се вижда кой с какъв бал е

# 680
  • София
здравейте мами на седмокласници!
Извинявам се, че нахълтвам в темичката ви, ние още сме далеч от вълненията по приема след 7ми клас , но сега се опитвам да се ориентирам в обстановката за периода 5-7 клас и по-точно дали всички ученици в държавно училище ходят на курсове за да изкарат добри оценки на матурите и съответно да имат шанс за по-добрите гимназии...
Една потребителка ме посъветва да потърся отговор направо от извора, тоест от  вас  Laughing и искрено се надявам, че ще ми помогнете с информация...
Тя спомена, че има мами на седмокласници с отлични резултати от матурите, които не са ходили на допълнителни курсове
Ще бъда много благодарна да споделите кои са училищата, които са дали толкова добра подготовка, че детето само се е справило с тестовете и то с отлични резултати
предварително благодаря на всички , които отговорят   bouquet

# 681
  • Пловдив
gmsvetla, това училище е "Софроний Врачански" /бившето 60-класно/ в Тракия
не за друго, ама някой чел не дочел, ще хукне към "Св. Седмочисленици" и ще остане неприятно изненадан, че не е училище - гнездо.

Боже, явно много съм се сдухала. Да, за  60-класното става въпрос.

# 682

освен на сайта, където ще се вижда само вашето 'приемане' резултатите трябва да са обявени в гнездата т.е както сега са фарманите с всички оценки така ще са всички паралелки и деца от 1 класиране. Само нямам идея как се подреждат по деца по азбучен ред и насреща пише кой къде е приет или по училищата за които кандидатстваме - ако е второто веднага ще се вижда кой с какъв бал е

Tочно!  bouquet Това се чудих дали го има като статистика.За да ми е по-спокойно имаме ли шанс да се издигнем на по-горно желание,ако не сме приети където ни се иска.

# 683
gmsvetla, това училище е "Софроний Врачански" /бившето 60-класно/ в Тракия
не за друго, ама някой чел не дочел, ще хукне към "Св. Седмочисленици" и ще остане неприятно изненадан, че не е училище - гнездо.

Боже, явно много съм се сдухала. Да, за  60-класното става въпрос.

Разбрах те аз  Grinning , то в Тракия няма друго гнездо .
Много ме успокои . Peace
Ние в четвъртък ще ходим .

звездица ,

Зависи на първо място от детето .
Има деца , които се справят , други имат нужда от уроци .
Другият фактор е дали детето учи в профилирана паралелка с БЕЛ или математика .
Това също е от полза .
Не съм от София , но тези неща имай предвид ,  и после се ориентирай с конкретните училища . Peace

# 684
Ще ми се смеете,но искам да попитам за "далечния" 26.06. Grinning
Къде ще гледаме класиралите се деца?На сайта на РИО или на сайтовете на у-щата,където са кандидатствали,или в гнездата?

Там, където се проверяваха резултатите в интернет.
Вече ще излиза - Първо класиране - желание еди кое си, и описание на паралелката и училището.

Когато си въведеш данните на детето на 26.06., ще излезе само информация за него - по кое желание и в кое училище е прието.

Успеваемостта по паралелки ще излезе в на сайта на РИО.

# 685
  • София и там където не се пуши

Нее, просто си зависи от децата и от някои луди родители, които независимо, че децата са им умни и в училище попадат на отлични учители, пак ги пращат, за да се застраховат и да не се обвиняват един ден, че не са направили нещо. Много примери около мен, без курсове в така наречените елитни училища. Е и от учителите си зависи в училище.

# 686
paleto,тази успеваемост на РИО и тя ли ще излезе на 26.06 ? или ?
т.е. едновремено с класирането на децата от 1 етап?

# 687
paleto,тази успеваемост на РИО и тя ли ще излезе на 26.06 ? или ?
т.е. едновремено с класирането на децата от 1 етап?

Няма гаранция, че ще го пуснат веднага де  newsm78, ама а дано.

# 688
  • София
Звездица, аз не бих лежала на ухото, че детето ми ще е в училище, което може да подготви детето така, че да не му трябват курсове и уроци. В СМГ може да нямат нужда от курсове и уроци по математика, но страшно много деца от същото училище ходят на курсове и уроци по български. Дори детето да е с профилирана паралелка, пак си има нужда. Учителите в училище дават добра основа, но надграждането е на курсове и уроци. И двете деца са ми казвали, че на изпитите по български и матика са им се падали въпроси и задаачи, които не са работени в училище или само са маркирани като съществуващи, но без да бъдат отработени дори за домашно. Луди-нелуди, такива са правилата на играта! Аз си признавам, че моите деца без допълнителна подготовка щяха да имат подготовка за прилични оценки, но не и за толкова високи, колкото изкараха. За най-желаните гимназии стотни делят влезлите от невлезлите, а тези стотни освен на късмет, се дължат на допълнителна подготовка.

# 689
  Аз си признавам, че моите деца без допълнителна подготовка щяха да имат подготовка за прилични оценки, но не и за толкова високи, колкото изкараха. 

Това няма как да знаеш, ако не си го пробвала, нали.   newsm78 . Затова казвам да се застраховат.

Общи условия

Активация на акаунт