Търся електронна книга - тема 3

• 127 706
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Койта иска мога да му пусна "АД" на Дан Браун в eb2 формат
аз искам  Laughing maria_fe@abv.bg

# 556
Може ли някой да ми изпрати  Изворът -Айн Ранд  ,С.Е.К.Р.Е.Т -Л.Мари Аделин и Скитница-Стефани Майър. Благодаря предварително !  
Само Скитница имам и ти я пратих, приятно четене.

Може ли и на мен да изпратите  книгата Скитница e mail:
Скрит текст:
Готово, имате поща  Simple Smile

Благодаря !  Hug  bouquet

# 557
Искам да попитам пак - някой да е намирал "Една година в прованс" и "Още една година в прованс"? На български.
Във flibusta ги намирам, но на руски Sad

# 558
Здравейте,търся Интервю с вампир
е-mail:lena_lm@abv.bg

# 559

Може ли и на мен   Laughing

Скрит текст:
Но разбира се, пращам я  Simple Smile

# 560
# 561
Търся Дългата разходка на С. Кинг

# 562
Търся Дългата разходка на С. Кинг

Има я в Читанка  Peace
Нека преди да пишем тук, да проверяваме първо там  Wink

# 563
kremi173, благодаря за линковете - спасихме положението!

Vapor, благодаря за пояснението - регистирах се във Флибустата, поразгледх възможностите и съм почти сигурен, че това е нашата библиотека. Особено ми хареса, че можеш да си избираш езика и да търсиш в списъци само от български книги.

За Флибуста. При регистриране трябва да получите мейл с парола и линк за еднократно влизане в библиотеката, за да си смените паролата. Има проблем при въвеждане на нова парола - макар в нея да има малки и големи букви, извежда се съобщение, че това не е така. Решението е следното: отваряте Notepad, записвате си паролата, копирате я и после я пействате в двете полета за парола на сайта.

Днес се опитах да кача една книга, но не може - трябва да минат 2 дни след регистрирането... Що се отнася до основния формат на сайта, той е fb2 (Fiction Book, версия 2) - в този формат трябва да се качват книги в библиотеката. През седмицата ще се опитам да напиша едно кратко ръководство за преобразуване на PDF, DOC, EPUB и др. към FB2.

Четец. Някой попита за четец на fb2 и epub - аз работя с Cool Reader на компютъра. Същия четец ползвам и на таблета - страхотен е, има много и хубави настройки, включително и за сензорни екрани. Безплатен е - просто с чичко Гугъл няма проблеми да намерите от къде да го изтеглите. Апропо, имам същия четец и на мобифона си, но на него почти не чета.

Ад - Дан Браун. Безмислено е да си разпращате книгата по мейлите - има я качена на Флибустата и можете да си я изтеглите в произволен формат.

# 564
Най-малкото искам да ви досаждам, но ако някой ми каже от къде и каква програма да си изтегля за четене на .ерub и .fb2 ще съм му безкрайно  благодарна Embarassed

Виж програмата AlReader2.win32.ru Чете и двата формата и много други. Много е хубава!   Simple Smile

# 565
Хайде и аз се присъединявам към flibusta.  Hug

# 566
Здравейте, може ли "Бебето е мое" и "Рай в Тексас". Благодаря предварително!

edna_jena@abv.bg

# 567
Здравейте, може ли "Бебето е мое" и "Рай в Тексас". Благодаря предварително!

edna_jena@abv.bg
Вече са пратени  Simple Smile

# 568
Междувременно - ако някой има каквито и да е търсени книги - Черни кинжали, Гробове отдясно и отляво и пр. , сведени до приличен за четене формат /fb2, epub, mobi/, може да ми ги изпраща на адрес booklibs@gmail.com, за да се опитвам да ги качвам във Флибуста.

# 569
Vapor, браво! Ти вероятно ще бъдеш първия "организиран" ъплоудер във Флибустата. Ще се опитам да бъда втория или третия, но ще ми трябват няколко дни... Бих искал да коригирам леко призива ти - нека качваме в библиотеката всичко, което липсва там и в Читанката - кой каквото има да го предложи, независимо дали е търсено или не.

Второ. Приканвам всички - преди да се пита за книги, да се провери дали вече не са качени във Флибустата и Читанката. Порочна практика е да се обменят книги по мейла, по-скоро порочна е практиката да се публикуват мейл-адреси на сайта - спамерите само това чакат, за да започнат да ви пълнят пощите с реклами (има програмки, които преравят сайтовете и събират мейл-адресите). Вярно е, че повечето доставчици на поща имат анти-спам защити, но ако веднъж попаднете на наши рекламодатели, повярвайте ми, трудно ще се изчистите.

Трето. Предлагам да се отвори нова важна тема със заглавие "Качено във Ф" или нещо подобно. В тази тема няма да се пишат коментари, тя трябва да съдържа само постоянно обновяващ се списък на качените книги от даден момент нататък. Вероятно ще са необходими 2-3 момичета, които да отговарят за темата и само те да внасят обновленията, но това подлежи на обсъждане.

Четвърто. Предполагам, че ще трябва да изберем няколко "официални" ъплоудера, които да качват книгите във Флибустата (това не отменя възможността всеки, който може да качва сам да го прави). След качването в темата трябва да се пусне съобщение за качването, същото трябва да стане и в новата тема "Качено във Ф".

---------------------

С една дума, търсят се няколко доброволци, които да поемат тежестта от поддръжка на списъка, качването, а също и преобразуването на форматите, ако такова е необходимо. Нека всеки каже с какво би се наел доброволно и да уточним отговорниците. Ако го направим, имам идея как да улесним нещата с моя сървър. Но за това - малко по-нататък във времето.

Общи условия

Активация на акаунт