Търся електронна книга - тема 3

• 127 714
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
rainaganeva, прати ми PDF-а на panjoro@retcom.net, ще сe опитам да го направя във FB2 и да го кача на Флибустата.

*Люба*, проблемът вероятно в доставчика на пощата. Обърни се към него и му обясни ситуацията. Преди време имах подобен проблем с писма от чужбина - оказа се, че закупената ни от китайци мрежа е регистрирана в доста спам-сървъри. Изчистихме се и сега нямаме проблеми. Можеш да провериш домейна на доставчика (всичко след @) на този линк: http://blacklistalert.org

# 586
rainaganeva, прати ми PDF-а на panjoro@retcom.net, ще сe опитам да го направя във FB2 и да го кача на Флибустата.

*Люба*, проблемът вероятно в доставчика на пощата. Обърни се към него и му обясни ситуацията. Преди време имах подобен проблем с писма от чужбина - оказа се, че закупената ни от китайци мрежа е регистрирана в доста спам-сървъри. Изчистихме се и сега нямаме проблеми. Можеш да провериш домейна на доставчика (всичко след @) на този линк: http://blacklistalert.org
Моя опит не е сполучлив..така ли..или newsm78 защото на предната страница писах Peace

# 587
Здравейте, някой има ли "Педесет нощи сиво" на Лора Елиъс.

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 17:19 от apsara_

# 588
kremi173, просто докато съм писал съобщението, ти си успяла да пратиш твоето. След като прочетох текста ти свалих книжката от Флибустата - единствената ми забележка е, че книгата не е  маркирана като българска и не можеш да я отделиш от другите. Още не мога да качвам, за да разбера как точно трябва да се направи.

# 589
PanJoro, отбелязана е...като отида на търсене на бг. книги си излиза Wink

# 590
  • Бургас
Преди малко опитах да вляза във Флибуста чрез формата за забравена парола и така най-после получих мейла за активация.

# 591
Благодарение на ataklena започнах да качвам Черния кинжал. Малко време ми отнема, защото искам първо да ги прегледам и да пооправя тук-там, но първата е качена, ще направя и останалите. Качвам ги под Дж.Р.Уорд /без интервали/ и под Дж Р Уорд /без точки, само с интервали/

# 592
Vapor, кажи как ги качваш тия книги във Флибуста, че да знам когато имам време да мога и аз да допринеса с книги в нея.  Wink

ПС: От тук ли става " Добавление книги или автора"? Ии както разбитам трябва от известно време да си регистиран,за да качваш?

# 593
Vapor, кажи как ги качваш тия книги във Флибуста, че да знам когато имам време да мога и аз да допринеса с книги в нея.  Wink

Отиваш на автора, под биографията му /ако има такава/ има една опция "добавить книгу", цъкаш на нея.
Има обяснения и после
Файл для загрузки с вашего компьютера (до 6 мегабайт)  .......... /тук си намираш в компютъра файла, който ще качваш.
По-долу от трите възможни избираш опция Не архивированная книга
После на Язык (двухбуквенный код) пишеш bg
После натискаш бутона Загрузить
После чакаш да се качи.
По някакви технически, неизвестни за мен, причини понякога ти изписва, че файлът е негоден, но въпреки това книгата се качва. Това го разбираш по надписа Книга добавлена.

# 594
  • Плевен / София
Мисля че успях да я кача във Флибуста, търсете я под КРОСФАЙЪР или Сильвия Дэй  , да видим дали се е получило newsm78
kremi173-станало е .Изтеглих я в fb2 формат,чете се без проблем на ел.книга.Благодаря много!

# 595
Vapor, кажи как ги качваш тия книги във Флибуста, че да знам когато имам време да мога и аз да допринеса с книги в нея.  Wink

Отиваш на автора, под биографията му /ако има такава/ има една опция "добавить книгу", цъкаш на нея.
Има обяснения и после
Файл для загрузки с вашего компьютера (до 6 мегабайт)  .......... /тук си намираш в компютъра файла, който ще качваш.
По-долу от трите възможни избираш опция Не архивированная книга
После на Язык (двухбуквенный код) пишеш bg
После натискаш бутона Загрузить
После чакаш да се качи.
По някакви технически, неизвестни за мен, причини понякога ти изписва, че файлът е негоден, но въпреки това книгата се качва. Това го разбираш по надписа Книга добавлена.

Mисля,че все още нямам право да качвам,защото такъв бутон за качване не ми излиза... :Х

Имам молба към всички,които ще качват книги на български във Флибуста по възможност да пишат името на автора и книгата на български,а не на руски или английски, за да не стане после мазало един да качва така, друг онака, а и мисля че е по-прилежно и по-лесно за намиране...

# 596
kremi173, като избереш обаче Силвия Дей като автор получаваш списък от около 30-40 книги. Книгата, която си качила е там, но ако опиташ да избереш език - българският го няма. Явно има някои особености, които трябва да поразучим, за да е удобно след това на всички. Не ме разбирай погрешно - само адмирации за това, което се опитваш да направиш.

Скъпи дами - нещата почти се изясниха. Но-о, нека малко забавим темпото на качване във Флибуста, докато не уточним правилата. Предполагам, че до края на седмицата ще има пълна яснота по тях и всеки ще може да качва книги.

Искам да попитам, някой ще отвори ли новата тема "Качено във Ф" или да го направя аз. Ако в темата има някой модератор, нека я направи важна, за да стои винаги в началото на списъка.

Утре ще пусна общодостъпен акаунт, чрез който ще можете да си изтегляте полезни програмки, инфо-материали за работа с е-книги и много други неща (тук не могат да ме бият за авторски права Simple Smile).

# 597
Здравейте, някой може ли да ми изпрати "Открита пред теб" и "Отразена в теб" на Силвия Дей, във формат , различен от pdf. 
Tърся също и "Харем" на Колин Фалконър.
Предварително благодаря!
emilowwa@mail.bg

# 598
kremi173, като избереш обаче Силвия Дей като автор получаваш списък от около 30-40 книги. Книгата, която си качила е там, но ако опиташ да избереш език - българският го няма. Явно има някои особености, които трябва да поразучим, за да е удобно след това на всички. Не ме разбирай погрешно - само адмирации за това, което се опитваш да направиш.

PanJoro, не знам защо така ти се получава. kremi173 много добре си я е качила - при мен излиза, ако избереш български. При самата авторка, ако избера език - пак ми излиза български. Може би на самия сайт му трябва време за обработка. Лека-полека ще влезем в час.

Имам молба към всички,които ще качват книги на български във Флибуста по възможност да пишат името на автора и книгата на български,а не на руски или английски, за да не стане после мазало един да качва така, друг онака, а и мисля че е по-прилежно и по-лесно за намиране...

Аз предлагам да пишем авторите и на български /за удобство в намирането/, и както излизат на руски /има такава опция - добави автор/, защото това е друго доста основно удобство - под едно име да са всички произведения на един автор на различни езици.

# 599
Понеже ми е като предизвикателство, наемам се да оправя трилогията КРОСФАЙЪР във вид, в който да може да се чете без забележки - с коригиран правопис, без шльокавица, с правилно съдържание, с правилни бележки под линия и т.н.

Когато от PDF се прави FB2 има някои настройки, които спестяват много труд - например избора на език; ако се избере само български, английските думи излизат като "маймунки"; по-добре е да се избере автоматично разпознаване на езика. Който смята да се занимава с това, по добре е да изтегли версия 11 на ABBY Fine Reader Corporative Portable от Замундата - позволява се директно запис от PDF във FB2. Както и да се направи конвертирането обаче, винаги оставят неща за дооправяне. Разбирам, че е най-лесно да се получи една книжка наготово, но нека и ние дадем нещо - да я редактираме така, че на всеки да му е кеф да я чете.

Както казах, поемам ангажимента да опиша точно как се правят нещата от А до Я, за да може да ги прави всеки, който желае. Но, както разбирате, това няма как да стане за ден или два...

Общи условия

Активация на акаунт