Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 92

• 36 181
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • Mystic Falls/Eindhoven/SoFiA
Честит ден на бащата!

По повод на този ден да ви пусна една страхотна песен Холандска клипа е страхотен и тъй като аз не съм имала татко и не съм изпитвала това чувство мен ме вълнува много

Лудостче  Hug  Heart Eyes

Скрит текст:
Жалко, че не разбирам думите. На синът ми също му е отредено да расте без баща, не е лесно да си лишен от бащино  рамо и подкрепа в трудните години на съзряването.

Мила   bouquet
Скрит текст:
Седем и петнайсет в неделя сутринта
Чувам глас тихо ме пита
Буден ли си, татко?
Хайде ела с мен долу?
Би трябвало да работиш днес но не свободен си?

Ох, това, което все още е бързо време
Сякаш вчера беше, когато я видях за първи път, тя в мойте ръцете се хващаше
Тя е толкова красива, и по красива с времето стана
Аз сякаш мигнах с очите ми и тя се променил
Но колко големи стана мила моя
В моите очи, той винаги остава малъка

# 586
Сара бри, нерде си, джанъм ??? Ти си на ход !  Wink Laughing Whistling Hug

Скрит текст:

А, Мисис, не така!  Heart Eyes  Всяка от нас има право на шанс в живота, а пък румънките нищо не разбират от мъже, как ще го изпусне точно него.  #Crazy

Не съм знаела за твоите щения . Peace Разбирайте се със Сара, аз нямам участие там . Mr. Green

Hug  За всеки има място под слънцето.   Joy hahaha

smile3521 /вместо междуметие   hahaha hahaha hahaha/

# 587
Кикито  Heart Eyes newsm51
Невероятен пост, благодаря ти!   bouquet  bouquet  bouquet
Твоят поглед върху нещата ме накара да се замисля и преосмисля много неща за Гюней. И знаеш ли, съгласявам се с теб. Причините, довели до тук и двамата братя са именно в нещастното им семейство. Джемре просто беше черешката на тортата... за всичко са виновни Хандан и Сами...особено Хандан... в първия момент, когато обвини майка си , че тя е виновна за всичко в нощта на катастрофата, му се ядосах, че вечно търси някой друг, за да му прехвърли собствената си вина, да се оправдае с някой друг за грешките, които допуска, за страхливостта си, но сега осъзнах, че това е самата истина - Хандан има най-голямата вина за всичко, което се случи. Тя е виновна и затова, че той е станал такъв човек. Кузей не и разрешаваше да го моделира по свой образ и подобие, той винаги е бил бунтар, именно заради това тя е насочила усилията си към слабия Гюней. Защото, както видяхме, той винаги е бил по-слаб характер от Кузей, още от съвсем мънички. Всички видяхме голямата обич между двамата братя, показаха ни я много пъти в началото на филма. И аз мисля, че в тази нещастна нощ нещо у Гюней се пречупи завинаги и безвъзвратно... Изчезна и тази братска любов и на нейно място се появи ревността, завистта, защото осъзна, че той повече никога няма да е баткото, на който Кузей цял живот се е възхищавал и винаги е бил зад гърба му. Осъзна и много ясно, че Кузей е по-добрия и по-смелия от двамата. Според мен, Гюней е убеден, че Кузей никога няма да му прости предателството, съдейки по себе си. Именно това явно го провокира непрекъснато да вреди на брат си, да му докаже, че той е нещо повече от него, неукия нещастник, който само с юмруци знае да борави, а не използва мозъка си... не знам дали ме разбрахте какво исках да ви кажа...излях го набързо.
Ако е решил наистина да се самоубива, което не ми се връзва с характера му, то той непременно ще направи така, че да вмени отново вина в Кузей, така мисля. А за това, че е отчаян и самотен ...кажете ми, Кузей ли е виновен за това? Не го ли постигна този резултат той самия, не разруши ли той живота си без чужда намеса? Ако той само беше опитал да се прегърне с брат си след излизането му от затвора, ако му беше подал ръка, вместо да се чуди как да му напакости, Кузей сега щеше да е до него, а не до Джемре. Защото Кузей беше решил да се откаже от любовта си заради брат си. Така мисля.
Дафне  Hug значи според теб, Джемре е по-голям злодей от Фърат и Баръш ли newsm78 не мислиш ли, че попрекаляваш вече със злобата си към тази героиня?
Hug Наистина, не разбрах какво си преосмислила за Г. като пак същото си пишеш.  Peace Братската любов е факт и до момента, не я виждаш просто.  И къде е Джемрето в схемата. Мястото й там, където пишеш за появата на завистта и ревността при Гюней, ама си сложила многоточие.... Или си разбрала поста на Кикито, така както си разбрала и моя. Peace

# 588
И си права, като казваш, че не е най- важно колко и какви простотии и гадости натвори, а това, че дори и за миг не се замисли, дали и тя няма принос за цялата ситуация . Peace

Hug Джемре на кея, това е истинското Джемре. Наистина го показаха брилянтно. Случващата се романтика е само нахъсване на Джемре. За да изгуби себе си в един момент.

# 589
Мила   bouquet
Скрит текст:
Седем и петнайсет в неделя сутринта
Чувам глас тихо ме пита
Буден ли си, татко?
Хайде ела с мен долу?
Би трябвало да работиш днес но не свободен си?

Ох, това, което все още е бързо време
Сякаш вчера беше, когато я видях за първи път, тя в мойте ръцете се хващаше
Тя е толкова красива, и по красива с времето стана
Аз сякаш мигнах с очите ми и тя се променил
Но колко големи стана мила моя
В моите очи, той винаги остава малъка

newsm10

Hug Джемре на кея, това е истинското Джемре. Наистина го показаха брилянтно. Случващата се романтика е само нахъсване на Джемре. За да изгуби себе си в един момент.

Ще се изгуби в очите на Кузей, а той ще се намери в нейните!   loveuuu   thumbsup

# 590

И защо Зейнеп и  Гюней постоянно повтарят, че на Баръш му пука за Джемре и Кузей и за евентуална тяхна  сватба, като той пет пари не дава по този въпрос изобщо?  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 15:37 от Emiliika

# 591
Дафне  Hug явно не си могла да ме разбереш. До сега се питах за какво се бори Гюней, защо върши всичко това, за какъв дявол непрекъснато наранява брат си, когото уж много обича ...но сега вече си отговорих донякъде на този въпрос. Само донякъде, обаче. hahaha Да, от страна на Гюней не виждам братска обич, още от началото на 1 сезон... я ми кажи, моля те, къде я видя, особено напоследък  newsm78 без да визираш последния фрагман, обаче...помогни ми и аз да я видя тази негова невидима за мен братска обич у Гюней. След поста на Кики  Heart Eyes се замислих и разбрах, че до сега с лека ръка съм обвинявала само Гюней, без да вникна защо именно той стана това, което е в момента. Не че това го оправдава, разбира се! Защо не се промени Кузей ? Макар, че той имаше много повече причини да се озлоби и да отмъщава, не мислиш ли? Но...както казах - Гюней е продукт на майчето си, тя го е направила такъв човек. Тя постоянно му набиваше колко е умен и уникален, как само той може да успее в този живот и да я измъкне от мизерията. Тя му внуши, че от Кузей нищо не става, че той е един неудачник, който пак щеше да влезе в затвора, дори и да не се беше случила катастрофата. Затова той непрекъснато , до ден днешен нарича брат си глупак, пък в същото време страда, че завижда на този същия глупак и за добротата му, за смелостта му, за верните приятели, които го заобикалят, докато него - умния, великия никой не го бръсне за слива, никой не го обича, никой не го уважава, ако, че е такъв мозък. Това исках да кажа с това, че преосмислих някои неща за този образ. Сега разбра ли ме ?
Еми  Heart Eyes напълно си права, че който сам си направи нещо, никой друг не е в състояние да му го направи. Ето по тази причина не може да ми стане мъчно за Гюней, всичко, което му се случва, той си го е заслужил с гадните си игрички, с това, че се обърна срещу най-близкия му човек - брат му, който и до днес е готов на всичко заради него. Но, няма кой да го оцени...Все си мисля, че ако наистина обичаше толкова много брат си, както твърдят тук някои, щеше да преглътне гордостта си и нараненото си его и да даде шанс на Кузей да бъде щастлив. Той видя много ясно, че тази любов не е някакво детско увлечение, видя колко дълго се бори със себе си Кузей, колко страдаше ...нали много го обича? Защо тогава не му каза искрено, че наистина няма нищо против те да са заедно, щом се обичат толкова? Защото е гаден, завистлив страхливец, ето затова. Той няма да е с Джемре / от която сам се отказа, уж пак заради брат си / но и на брат си не я дава...хайде някой да ми отговори ако може- ЗАЩО???

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 15:43 от queen_fenka

# 592

Дафне Hug не знам каква ще е персоналната присъда за Джемре, но такава трябва да има . В името на справедливостта и ако са честни към себе си и аудиторията си .  Peace

Всъщност, САМО ако правят филма, който Вие виждате! Peace

Госпожата,  Hug , копирам твоя пост, за да онагледя директно, но това се състои в доста постове на нехаресващите и осъждащите Джемре - казвате, че това е само начинът, по който Вие виждате нещата, но впоследствие от доста изрази, фрази и постове, в подтекста на думите, а понякога и съвсем директно - като цитираното, става ясно, че Вие смятате, че всички трябва да виждат това - ако сценаристките били честни към себе си и аудиторията си, трябвало да дадат присъда на Джемре. Но нали осъждането на Джемре беше просто начинът, по който Вие виждате нещата - за мене, и още много момичета, Джемре няма за какво да бъде осъждана и най-малкото да има присъда. Peace

Исках да илюстрирам, че шаблонното: "Да, това просто ние го виждаме така!"/Ние смятаме, че Джемре заслужава присъда/ преминава доста често в твърдото "Това е така!"/Джемре заслужава присъда!/ без други варианти - и ако всички останали са честни, трябва да го признаят и да й връчат присъдата. Добре, ама какво стана с другите, които виждат нещата по друг начин и не смятат, че на Джемре й трябва присъда? newsm78 Аз мисля, че и сценаристките са от тях! Още две седмици и ще разберем със сигурност!

# 593
Тинтири  newsm10 newsm51

# 594

Hug Фенка, преди време коментирахме точно това, ако си спомняш - Кузей е син на баща си, а Гюней на майка си именно затова. Гюней е нейно произведение, но той пък надмина учителката си, даже тя се стресна в какво чудовище се е превърнал сам. В еп.77 тя самата му каза "Срамота, ела на себе си, каквото било било, върви си по пътя, те по техния." Ама оня не - нямало да се оженят!  Outta Joint Абе я да си грабва дисагите и да се маха. Животът продължава.

Тинтири, и ти си се объркАла нещо като гледам.  newsm10

# 595
Здравейте  Hug

Усмивката, забравих вчера да ти благодаря за пожеланията  Hug

Мерси и на всички останали още веднъж, дано не съм пропуснала някой  Wink

И аз смятам, че във фрагмана Гюней не е зад решетки в затвора, а гледа точно през оградата на портата на Джемре и Гюлтен... Което ме навежда на мисълта, че може да е отишъл там да изкопчи от Гюлтен къде са Кузей и Джемре  Thinking... А пък нея я знаем кв'о дрънкало е, и без да я заставят ще се изпусне къде са  ooooh! Иначе защо дават Гюней да излиза от тяхната порта, на мен ми звучи несериозно да направи нещо на Гюлтен. Не вярвам да я нарани, какво ще постигне с това...

А може и да си хване пътя, ако Шереф най-накрая си размърда мозъчните клетки или Дениз не се появи от някъде... Не е глупав Гюней и никак не е за подценяване.

Смятам, че ще се опита да възпрепятства щастието на Кузей и Джемре, но без убийство. Осланям се на интелигентния завършек на нещата, както и на интелигентния подход на двете сценаристки. Убийство на Кузей или Джемре, или на двамата заедно, ще говори за творческа немощ и абсолютно неграндиозен и предсказуем финал  Rolling Eyes  Peace както и абсолютно различен Гюней. В този Гюней, който видях дотук, съзрях всякакви качества, но не и мутренски тип убийства  Thinking Все си мисля, че показват сложен образ, няма смисъл да го омаскаряват така елементарно  Peace

Фенче, прекрасно пишеш, мило  Heart Eyes   love001 Подкрепям всичките ти постове  Hug

# 596

Смятам, че ще се опита да възпрепятства щастието на Кузей и Джемре, но без убийство. Осланям се на интелигентния завършек на нещата, както и на интелигентния подход на двете сценаристки. Убийство на Кузей или Джемре, или на двамата заедно, ще говори за творческа немощ и абсолютно неграндиозен и предсказуем финал  Rolling Eyes  Peace както и абсолютно различен Гюней. В този Гюней, който видях дотук, съзрях всякакви качества, но не и мутренски тип убийства  Thinking Все си мисля, че показват сложен образ, няма смисъл да го омаскаряват така елементарно  Peace

По принцип съм съгласна, но тогава - за какво му е пистолет? Човек, който има намерение по други начини и пътища да пречи или да постигне своето, не му трябва пистолет! Peace

П.С. Само не казвайте пак, че го било страх от Баръш, че направо ще падна...от какво да го е страх? Може би от това, че като се появи Баръш и ще му налага пак да се самозастрелва... Joy Joy Joy

# 597

По принцип съм съгласна, но тогава - за какво му е пистолет? Човек, който има намерение по други начини и пътища да пречи или да постигне своето, не му трябва пистолет! Peace

П.С. Само не казвайте пак, че го било страх от Баръш, че направо ще падна...от какво да го е страх? Може би от това, че като се появи Баръш и ще му налага пак да се самозастрелва... Joy Joy Joy

По принцип си права, но може пистолета да е за заблуда, както обичат двете сценаристки да правят. Пускат фрагман, после серията няма нищо общо. С озетите - пак така  Joy

Също така пистолета може да е за всеки - кой е казал, че е за Кузей или Джемре. Логично е да е за тях, но се надявам тия двечките да не следват логиката, а самия образ на Гюней  Thinking

# 598
Госпожата,Qeen fenka,момичета  bouquet
радвам се да споделя и да прочета споделеното
Дафне Hug Благодаря ти   bouquetвъпреки,че не знам…ти за какво ми благодариш..?!,Предполагам,ама мога ли да бъда сигурна…?!Затова и въпросителните,удивителните,многоточията са ми любимите знаци…!Във връзка с това нещо извън темата,ама обсъждано и за мен също интересно…Човека зад ника…Признавам си,като го видях в първия момент се почувствах като жаба под ножа за дисекции,ама ножа виртуален,та се успокоих…Та кой,какво пише на мен нищо не ми говори за човека зад ника,освен че ми носи определено настроение,а това какво  харесва,не харесва ,за мен не е равнозначно на това как действа…и да си дойдем на думата,кога,как и защо е написано?
Та Дафне,защо ми благодариш ?
За поста ми,опитвам се да не съдя никого,затова съм склонна да реабилитирам всекиго,но това не беше ли реабилитация и за още нещо…някой…някои…?Моля,не разбирайте препинателните знаци само по желание! Heart EyesИ в полза само на единия отбор... Heart Eyes
Не обичам да правя конкретни предположения за финала на който и да филм,сериал,но заради теб Дафне  Hugще го направя,ама моля те,този път да ми дадеш  отговори на по-горе зададените въпроси  и на по-долу сътворените и моля те, този път да не се питам дали,дали,….ама дали точно пък за това да  ми харесва да те чета …?
Очаквам Симай да помогне на Кузей да разбере някой истини, примерно за укриването на уликите довели до задържането и ареста на Джемре.Този път,това да е достатъчно на Кузей сам да се пребори с вината,която изпитва по отношение  на реабилитирания вече Гюней!
Искам това,защото за мен заслужава сам  да се освободи вече от затвора …и защото силният човек Кузей,силният що се касае до другите,заслужава веднъж да направи нещо и за себе си,веднъж да бъде силен и за себе си!Иска ми се този Олмаз,така както всеки си го разбира,Кузей сам да свали от гърба си,защото както за Гюней,така и за Кузей,така си мисля и за всеки човек,най-важните битки са със самите нас..?
И така продължава да обича,да вярва,да прощава на Гюней,защото си е Кузей,но вече без да чувствто на смазваща вина… Пак се отплеснах…
Та Гюней отива в затвора за убийствонто на Ферат и заради скритите улики.Докато е там,има време да омисли живота си и да се разбере най-после.През това време Симай често,често го посещава и пламва любовта…Като излиза се вземат,и така дълговете между братята са окончателно разплатени.Кузей си има едно на ум за Гюней, но братската любов е възродена….
За Зайнеб и баща и ….и двамата  отхвърлени от любимите и така и не потърсили утехата един в друг,имам сладко отмъщение ….
Да преоткрият любовта,като се преоткрият един , друг…като баща и дъщеря…..Като започнат да споделят,….а после всичко най….Смейте се,ама искам точно такава боза да получа пък,ако ще и защото в живота няма как да се случи
Джемре,колко да е лоша… и злодей… незнам…признавам,не ми е интересна просто и само като образ,…но за мен е идеалния такъв в смисъл  подходящ и за Кузей и за любовта по принцип!Затова съм склонна всичко да и простя,но признавам не мога и не искам в случая да бъда обективна,за да не си разваля удоволствието.Аз гледам сериала от скоро и когато започнах първите 65 серии вече бяха на лице и незнам…може би заради това не съм обръщала  внимание на детайли…
Просто отношенията Кузей-Джемре Гюней-Кузей,за мен… тръгнаха от една точка,но  в последствие се разделиха в две успоредни прави,които се пресичат само в спомените и на тримата
И нещо за любовта….спомени копирани от Лексиконите…..
 ‘’Няма думи,които да я опишат,няма картина ,която всеобхватно да я изрисува,няма песен,която достоверно всекиму да я изпее,но затова е Тя ….Любовта…..’’
‘’Различна,дръзка,смела,красива,безрасъдна, всепоглъщаща ,обсебваща, глупава, наивана всеопрощаваща, …….просто Любов ,…’’
Съжалявам  за обема,но е за последно… до  след няколко дни
Приятна вечер! Hug

# 599
Даже и да обича брат си Гюней /в което аз дълбоко се съмнявам/,коя е причината той да му пречи да е щастлив?
Трябва ли Кузей да спре да живее,да спре да обича,за да е доволен Гюней!Това обич ли се нарича!
И защо Гюней трябва да бъде нещастен от сватбата на двамата?Ей на този вапрос се мъча да намеря отговор!
Първо за поста на Кикито да се изкажа!
Същото това нещастно,горко дете четири години живя на свобода и се радва на прекрасни отношение,внимание и любов не от едно,а от две момичета-Джемре и Бану.
Дали това нещастно дете се сети,че обича много брат си през тези четири години!И след като излезе от затвора Кузей - не се ли срамуваше от него Гюней/щото много го обича/!
И самата му любов към Джемре не беше много свястна,по-скоро той усети влечението на Кузей към нея и побърза да си я обяви за негово момиче!И защо през тези четири години не се бяха оженили?Дали,зашото Кузей трябваше да бъде свидетел на неговото щастие?
А сега да се върна на предния си въпрос-защо е нещастен Гюней от сватбата на двамата?
Той си създаде семейство,кръг от хора,с които контактуваше,бизнеспартньори,ходеше си по купони,по яхти!Но не,това не му стигна и горкото,нещастно дете си намери и любовница,не само,ами с нея искаше да измами хората,под чийто покрив живееше и се хранеше!
Джемре беше омъжена жена,защо сега?И защо точно на Кузей се тръшка?Това не наричам аз братска обич,това наричам злобно,самовлюбено,нещастно,завистливо дете!Дете,което е решило,че играчката,която е била негова ще се даде на братчето му и от този факт братчето ще бъде щастливо!
Въф филма изминаха две години!Две години,през които единият брат успя да стигне върха и сам да се срине до най-ниското стъпало и за това не му беше виновен никой!Най-малко Кузей и Джемре!А другият брат,който наистина обича брат си се бори със себе си,с чувствата си,с любовта си,загуби истинския си брат,успя да овладее част от характера си и накрая,с върховни усилия да реши,че любовта с любимата жена би трябвало да няма нищо общо с обичта към брат му!И тук Кузей победи Гюней!
Това се двете деца!Кой кого обича оставам на Вашите вътрешни усещания  bouquet

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 16:47 от usmivkata20

Общи условия

Активация на акаунт