Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 777
  • 720
  •   1
Отговори
# 30
Абсолютно съм съгласна и се радвам, че писа пак   Grinning
Признавам си, много лично ги приемам нещата.
За децата, често споменавам и си ги знаех колежките.
Но никога, никога не съм очаквала такова отношение към мен.
От както забременях, не мога да ви опиша как се държат с мен в училище.
Все съм си мислила, че тук много-много не обръщат внимание, жените си бременеят,
раждат се по повече деца, минава и заминава.
Нищо подобно, обгрижват ме като принцеса. А по едно време не бях и само аз.
Имат си 101 кусура, но наистина са хора с големи сърца.

Какви ти нюанси, тук има пропасти между хората по отношение на манталитет и поведение.
И понеже, не знам, май се споделя повече за негативните, аз пък все се мъча да разкажа за положителните.
Което не означава, че не виждам и не се сблъсквам с другите, но гледам да ги забравям бързо.

В един форум за майчинство трябва да се виждат и чуват всички нюанси.

Така е. И се радвам, че поддържаме баланса на различните гледни точки в темата с мир  Peace

# 31
  • На село (близо до Лондон)
Интересни неща обсъждате...
Какви ти нюанси, тук има пропасти между хората по отношение на манталитет и поведение.

хм, да много съм съгласна. Класовата система тук си е "alive and kicking" както се казва. И в България би я имало, ама турското робство и после комунизма не са и дали да се развие. Едната ми баба казваше "дойдоха голтаците да ни управляват", докато кълнеше (тихичко  Twisted Evil) комунистите през 80-те.

# 32
запис и от мен   bouquet

# 33
  • Варна
Момичета има надежда за квартира за нас, обаче както става в такива ситуации е по скъпичка от колкото бяхме планирали. Стискайте палци да стане де, че аз съм малко Тома Неверни   Twisted Evil Сега обаче бистря паричният поток. Помагайте колко месеца след като почнат да се внасят осигуровки/т.е. след като се получи НИН-а/ имаме право на детски? Мислех да не се занимаваме да подаваме, ама сега ми излезе като вариант ако я закъсаме с паричките  Embarassed То най вече работа да има да не я докарваме до тях, но все пак да съм подготвена с инфо.

# 34
Момичета, аз да питам нещо за училищата - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли е да се тръгва на училище на 4 годинки. Ако реша дъщеря ми да не е я пусна до 5 ще има ли санкции? Тя е родена на 18 август 2010, та се чудя не може ли да изчакаме до 5?

# 35
# 36
  • London
Момичета, аз да питам нещо за училищата - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли е да се тръгва на училище на 4 годинки. Ако реша дъщеря ми да не е я пусна до 5 ще има ли санкции? Тя е родена на 18 август 2010, та се чудя не може ли да изчакаме до 5?
future и аз това проучвах. Можеш да я задържиш в къщи, но следващата година не я записваш в Ресепшън а направо year 1. Така че се губи смисъла. Пак ще е с по-големи деца, които на всичкото отгоре са били заедно вече една година и са ходили ресепшън.
Обмислям да ходим само половин ден.

# 37
  • Sf
Момичета, в ресепшън децата научават толкова много. Това, че децата са били заедно една година не е чак толкова съществено. Но това, че са ги учили правилно да четат, да пишат, да смятат. Това има ли как да им го набавите? Особено за деца от смесени семейства или чужденци, които обикновено не говорят добър английски (за вашите може да не важи, аз съдя по нашите в училище), Ресепшън е безценен.

# 38
  А аз пък да питам, малката е родена октомври 2010, и фактически трябва да започне рецепшън на почти навършени 5. Може ли да я запиша по рано, да започне малко преди да навърши 4  Rolling Eyes Предполагам, че не може, ама да си помечтая за спестяването на едни 10 000 паунда за градина  Laughing Следващото бебе определено ще го правя лятно бебе  Joy
  future74 те децата в рецепшън не седят на чиновете по 8 часа и да пишат букви прегърбени. Основно е игра и във вид на игра се представя и учебния материал. При нас дори чинове няма, незнам дали навсякъде е така. Не познавам дете да не обича да ходи на училище тук, даже им е гадно като са ваканция.
   Борикс за детските мисля, че щом дойдете всички тук с децата може да подадете за тях и имате НИН. Отнема време, докато ви ги дадат, но ще ги изплатят със задна дата. Но те не са много, за едно дете е към 80 паунда на месец, за две е май беше към 140 на месец.

# 39
# 40
  • Варна
...
   Борикс за детските мисля, че щом дойдете всички тук с децата може да подадете за тях и имате НИН. Отнема време, докато ви ги дадат, но ще ги изплатят със задна дата. Но те не са много, за едно дете е към 80 паунда на месец, за две е май беше към 140 на месец.

ОК. Благодаря, все е нещо не се знае може и до тях да опрем Embarassed Дано ни се наредят работите и без тях  Wink

# 41
  • Bristol
Хайде на новата лятна тема  Mr. Green
ssunshine, честито и леко бременеене   bouquet
Борикс, късмет с жилището!
Miss Fine, за съжаление не може  Laughing

За това и казвам- слушайте си сърцата, момичета. Прекарайте максимално най-много време с децата си; само като родител една жена, дори и без пари, дори и необразована, може да даде най-доброто от себе си.  Peace
Може би това е една от причините да не се оплаквам много от училищата на децата, въпреки че не са перфектни и виждам кусурите им. Считам че аз съм отговорна за възпитанието, обучението и финансовата издръжка на децата си. Училището и държавата са ми просто едно допълнително рамо, на което мога да разчитам, ако закъсаме  Peace Затова и все гузна съвест ме гони, че като ходя на работа и нямам толкова време за децата  Rolling Eyes

В петък ми беше последния ден в офиса, съвпадна с първия тестови полет на така дълго очаквания А350 Wink Беше невероятно емоционално, подаръци, картички, цветя, прегръдки и сълзи... Ужасно много ще ми липсват колегите  Cry Получих подаръци дори от офис, от където съвсем не съм очаквала и сега организирам за понеделник да им изпратя сладкиши, за да се почерпят. А този подарък направо ми обра точките. Закачен беше на сребърно синджирче и вчера в офиса се фръцках с него, много тематичен  Heart Eyes Като работохолик в понеделник директно съм в новия офис, но ми се е свило сърцето, гледам да не го мисля много.

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 15:49 от Merry

# 42
Много е приятно да те изпратят така при напускането.
Успех на новото място  Grinning

# 43
Future 74 i Bean, да ви споделя моя опит по същата тема. Задължително е обучението от семестъра, в който детето става на 5. Семестрите са грубо септември-декември, януари-март, април-юли. Моето дете е родено през юни и аз до април я оставях само на половин ден в предучилищния клас (има такава опция, ако ви интересува питайте си директорите). От училището се цупеха, мусиха, чудеха, но е факт, че детето ми в първи клас е на едно ниво с най-силните деца в класа, т.е. не загуби нищо от това, че посещаваше само 3 часа на ден училище. Не я оставях да се въргаля там и да яде сандвичи. Много боледува и пропусна отделно по болест. Спечели спокойствие, тишина и време да израсте още малко. Но аз се занимавам с детето си много, имах свободно време, четем много, пишем у дома, както и с английския е по-добре от българсия заради татко си. В работата на мъжа ми има друга майка, английска майка, която също само на 3 часа си е дала детето в ресепшън, тъй че не е чак толкова невиждано.  Wink

Мис Файн, на октомврийско дете, мисля, няма да позволят да се запише по-рано на училище. Но можеш да пробваш, сигурно ще имат някоя точка "по изключение". Но моят съвет е да си оставиш детенцето да расте спокойно, в игри и забавление.

Може би това е една от причините да не се оплаквам много от училищата на децата, въпреки че не са перфектни и виждам кусурите им. Считам че аз съм отговорна за възпитанието, обучението и финансовата издръжка на децата си. Училището и държавата са ми просто едно допълнително рамо, на което мога да разчитам, ако закъсаме 

Напълно съгласна! И те същото считат, определено. Само да имаше един учебник, по дяволите, да знам как да се оправя с това...

Толумби, толкова промени ще дойдат при теб, само търпение... А пък аз с нетърпение чакам да те чета по същите тези промени!  Hug

# 44
  • На село (близо до Лондон)
Marry успех в новата работа!!!
Мис Файн, по-рано да я вземат от както трябва едва ли ще стане ... пък и детето едва ли нещо ще спечели от това, иначе ми е ясно че искаш free childcare Wink

Може би това е една от причините да не се оплаквам много от училищата на децата, въпреки че не са перфектни и виждам кусурите им. Считам че аз съм отговорна за възпитанието, обучението и финансовата издръжка на децата си. Училището и държавата са ми просто едно допълнително рамо, на което мога да разчитам, ако закъсаме 
Merry, така е, но децата прекарват по цял ден в училище и трябва и там да се учат, а не само в къщи. Да, в къщи работим, гледам докъде са стигнали и тн, но те фактически са повече време в училище. 

Общи условия

Активация на акаунт