Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 807
  • 720
  •   1
Отговори
# 75

owlena мисля, че еквивалент е crb check, но разширения. Ето сайта, има и емейл, пътай първо и след това можеш да аплайваш онлайн. Но пък и питай социалните дали това е достатъчно.
http://www.crb-checkonline.co.uk/ - сайта
http://www.safenetwork.org.uk/help_and_advice/employing_the_righ … es/CRB_check.aspx  - а тук има разяснения какво е това.

Doret, благодаря за инфото. Оказва се, че физическо лице не може да изисква такъв документ за себе си, организация или институция може...Социалните нищо не могат да ми кажат, само вдигат рамене...абсурд е да си изискат документа от UK, предполагам...Ще търсим варианти Simple Smile

# 76
Мами в Лондон, каня ви на 1 юли от 19 часа в българския културен институт (адрес: 188 Queens gate, London SW7  5HL) на откриване на изложбата ми "Българси фолклорни мотиви, цветя и пейзажи"

# 77
Здравейтееее  Laughing Скоро и аз идвам във Великобритания, в Лондон, и съм меко казано шашната. Как ще се оправя в този огромен град, и с моя "перфектен" английски... а ще трябва бързичко и работа да си намеря. С една дума - ужас  #Crazy . Но сега ме тресе и нетърпение да видя моя, тъй като вече 3 месеца не сме се виждали и така се заглушават страховете ми. Та ще ви следя, и ще задавам сигурно въпроси.  Simple Smile

# 78
   owlena не може ли от някъде да се вземе документ какви деца има и майката на тези деца да даде бележка, че не са му отнемани. Те в БГ ще я гледат странно де, просто размишлявам...
    Merry дано са готини и свикнеш бързо. Аз мисля следващото ми ходене на новата работа да е последно  Crazy
    За децата, аз смятам, че работата на училището е да учи децата. Моята работа е да я уча на човешките неща, отношения, поведение и тн. Това не значи, че няма да и помагам, но определено не мисля да решавам задачи всеки следобяд. На мен никога никой не ми е помагал и съм доста самостоятелна, винаги съм била отличничка. Имам приятелки, който учеха с майките си и в гимназията, голяма излагация...Ако училището не струва, моята работа е да намеря по-добро, ако трябва ще сменя квартал, град, държва...Не обичам да обвинявам другите, когато нещо не ми харесва на мен, отказала съм се и света да променям, за това просто ще търся нещо, което да ми пасва на желанията. Дано пък имаме късмет и всичко е наред.

# 79
Miss Fine, ами той няма деца...Просто явно е някакъв странен документ, който тук все още се изисква, а пък в UK си е част от свидетелството за съдимост...

# 80
Някой да търси (сравнително) начално ниво административна/scheduling работа в South West London, до £20k? Пишете ми лично ако да... Колежката смени отдела и търсим нов човек, шефовете са много доволни от българи (аз и въпросната колежка) и искаха препоръки, но никой познат нямам...

# 81
  • Варна
Някой да търси (сравнително) начално ниво административна/scheduling работа в South West London, до £20k? Пишете ми лично ако да... Колежката смени отдела и търсим нов човек, шефовете са много доволни от българи (аз и въпросната колежка) и искаха препоръки, но никой познат нямам...

Де да бяхме в Лондон, и да поназнайвах повечко езика  Embarassed веднага щях да доприпкам Wink
Някой да е зареждал с парички от БГ сметка Пейпала и после могат ли да се дърпат от UK сметка или стават прекалено големи гимнастики и е по добре като gift да ги пратя от Пейпала на английската сметка???

# 82
  • Варна
Да се запиша, че да съм в крак с новостите. Wink

# 83
Момичета, как си намерихте работа - чрез директно подаване по обяви, познат, агенция...? Колко време ви отне? (извинявам се, ако сте обсъждали; от 2-3 месеца следя темата и не попаднах на подобно обсъждане)
Има ли според вас смисъл да се подава по обяви, без наличие на синя карта?
Аз съм в UK от около 10 дена и като съпруга на self employed ще подам документи за синя карта, но не знам колко време ще отнеме издаването.

# 84
Без документи и отгоре без тукашен опит, ще ти е трудно.
Каква работа си търсиш?

# 85
Без документи и отгоре без тукашен опит, ще ти е трудно.
Каква работа си търсиш?

В България работих като market researcher, тук не държа да работя на същата позиция, по-скоро трябва да се започне отнякъде...; знам, че ще е трудно, точно затова се чудя как да действам.  Simple Smile

# 86
Без документи, аз поне, освен на черно да се чисти, наистина не знам как биха те наели.
Чакането в момента казват отнема доста време, на място в Кройдън става по-бързо,
ако се добереш до час. За това в бгхелп май е по-добре да се чете, там са по в час.
Липсата на УК опит също ще ти е пречка дори и да имаш документи.
Но поне със синята карта може да се почне като доброволец някъде.
А също и през агенция да ти намират временни ангажименти.
Имай предвид, че в момента и за хората с опит, тукашни, е трудно с търсенето на работа.
И под трудно, разбирай по 5-6 месеца търсене и десетки кандидатствания
до намирането на работа, която съответства на образование, опит и желания.
Може да отнеме и повече време.
Някои смятат, че е добре да се започне каква да е работа, за да има пари,
други, да се чака такава, в сферата на това, което искаш да се занимаваш,
защото опит с чистене или пакетиране във фабрика, няма да е плюс за офис.

# 87
  • Bristol
Rampelina, по въпроса за документите не мога да съм ти от помощ, но като за начало пробвай през агенция работа. Често има обяви за по няколко седмици работа в офис и то за прилично заплащане. Самите агенти имат проблеми със запълването на тези места тъй като трябва да си много флексибъл, за да можеш да работиш така и хората не се навиват. За офис работа виж и се регистрирай в сайта на Reed. Там не само тази агенция, но и много други пускат обявите си и сама можеш да видиш колко слаб е интереса към краткосрочните контракти. Проблемът е после как да го опишеш в СВто си.

То хубаво мъжки колектив, но с кого ще си обсъждам женските проблеми. Аз обичам и комуникация с жени Wink Първата седмица оцелях, имам страшно много нови неща да уча и поне за сега реално време за чит-чат не ми остава. Взела съм си и домашно за в къщи. Менаджерът бая ми е вдигнал летвата и трябва да скачам високо, ако не искам след 6 месеца пак да си търся работа.

# 88
В агенциите също ще искат синя карта  Peace

Merry,
нямате ли някой....гей  Whistling

# 89
  • Лондон
много обещаваща, лятна тема се е заформила Simple Smile

Аз почвам отзад напред, и понеже не съм писала отдавна, надявам се да ме изтърпите...

Та вчера гледахме "Лебедово езеро" в Royal Albert Hall, отдавна не бях виждала нещо толкова красиво... много ми се искаше да остана и да гледам и вечерното представление..залата беше пълна, а билетите сме ги купили август миналата година. Сега ще взимам коледни билети за "Лешникотрошачката"...

По повод на училището да си кажа, че досега никой не ми се е оплакал да не е доволен от Reception, независимо в какво училище е детето... Аз също съм много доволна от нашето, сега чакаме годишния доклад, но каквото и да има в него, аз виждам, че детето започна да чете гладко, пише доста добре, събира произволни числа, двуцифрени включително, научи страшно много от това, че гледаха пиленца да се излюпват в инкубатор, сега има какавиди и пеперуди, жаби да излизат от попови лъжички и други такива... ние нямаме пряко участие в учебния процес, но сме изключително заети косвено... Непрекъснато нещо се подготвя, организира, правим репетиции и така смятам, че трябва да бъде... Родителите са ангажирани, но имат подкрепяща роля, а учителите са на мястото си и си вършат работата Peace

За извънкласните занимания да си кажа, че ни отнемат много време и усилия, но не бихме се отказали от нито едно засега... Миналата седмица Аннабел свири на роял пред цялото Junior school, имаха редовната среща на училището, а родителите от нашия клас гостуваха... Та тя беше запазила всичко в тайна и изведнъж се отзова на рояла и свири 4 песни, вкл. Happy Birthday на 3 големи момичета, които имаха рожден ден... Какво да кажа, всички родители ни зяпаха, а пък ние се усмихвахме мило в смисъл "изненадани ли сте " Laughing

Сега имаме 3 седмици училище останали, тази седмица ще ни казват как да се подготвяме за преминаването в следващата година... Чакаме си ваканцията с нетърпение, първо сме на традиционното детско море на Менорка, после имаме 12 дена в БГ, през които аз ще работя, та не знам колко ще е ваканция... Записали сме се на лагер, в училището тук, през август, няколко пони дни сме запазили в една конюшня и така....

За събитията в България не искам да отварям дума, че съм много крайна... чета мазохистично новини, няколко пъти на ден, и ми е много болно, както винаги ми е било, но какво от това Sad

Общи условия

Активация на акаунт