Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 798
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
  • Bristol
Установих че софиянци са много намръщени хора .... светът им е постоянно крив за нещо Twisted Evil което мен лично не ме впечатли, по-скоро ми стана смешно.
Не мина ли модата на това разделение по градове и села? Thinking
Аз пък като си се прибирам в София и се чудя къде са софиянците  Laughing

За храната в училищата отдавна ме е впечатлила. Преварени зеленчуци, замразени картофи от пликове, плодова салата от консерва и престояла салата, това са впечатленията ми от две различни общини в течение на около 12 години. Нищо не се е променило. Забраняват газирани напитки и шоколад, но поощряват плодови млекца, не знам дали сте се заглеждали в етикета със съдържанието им   Thinking Аз не се връзвам много и предпочитам да се хранят в стола, но моите искат от къщи да си носят. С мъжът ми готвим и пълним купичките и на двамата. Малката малко мрънка и иска сандвичи, като другите, но синът като му сложа сандвич и коментира, че обядът му не бил направен с любов  Crazy В понеделник мъжът ми беше им сложил паста с пиле за обяд, вторник бях отделила от пилето с къри и басмати, днес купичките ги напълнихме с паеля, за утре свински пържолки с картофи и гъби, утре пилешки пържоли с равиоли в доматен сос. Много по-добре ще е, ако имаха къде да ги претоплят, но и на стайна температура моите не отказват подобно меню  Grinning

Аз днес пак се предложих за един обект, този път ще тествам в Глазгоу, нощни смени. Съчетавам тъмно със студ и дъжд, най-неблагоприятни условия, може и да съжалявам че се писах, но ще пробвам да взема и моите за уикенда. Мъжът отдавна ми мрънкаше, че искал да види Шотландия. С него нещо често кръстосваме шпаги кой кога ще пътува, не знам какво ще излезе от цялата тази работа  Rolling Eyes  Отделно и в Лондон се писах една нощна смяна, но там го приех заради шефа на обекта и защото ми е интересно да видя железния път в града, а не само извънградско да кръстосвам, пусто любопитство. Да знаете, два уикенда ще е нарушено движението около Hither Green.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 21:59 от Merry

# 631
  • Бургас
Здравейте, момичета!  bouquet Поради стеклите се обстоятелства и техният връх тази седмица, днес си купих билет за Лондон. Средата на октомври летя. Там ще ме поеме приятелка за около 2 седмици ще съм в Южен Лондон. Ще си търся работа и дано нямам проблем с легализацията. Приемам съвети от вас за каквото се сетите, както и линкове към теми, които ме касаят. Предварително ви благодаря!  bouquet

# 632
Каква работа ще си търсиш?

.. Преварени зеленчуци, замразени картофи от пликове, плодова салата от консерва и престояла салата, това са впечатленията ми от две различни общини в течение на около 12 години. Нищо не се е променило. Забраняват газирани напитки и шоколад, но поощряват плодови млекца, не знам дали сте се заглеждали в етикета със съдържанието им   Thinking

Точно така е и при нас, а уж сме училище със здравословно хранене.
Тези млекца са ужасни просто, но децата ги обожават.
Поне освен всичко останало, имаме изобилие от свежа и разнообразна салата и плодове.

Цяла седмица се занимавам с две хлапета и манията им-влакове!
Ще взема и тях да ти пратя, че аман  Laughing

# 633
  • London
Привет и от нас. Аз имам едно малко питане, днес получихме писма, че искат да сложат Туберколозни ваксини на децата и съм малко пред дилема. Вие слагали ли сте?  Peace
Моите имат туберкулозна ваксина. Направихме я няколко месеца след раждането по мое желание. Обосновах се че пътуваме до Бг и там я слагат. Бг се води рискова страна, има случаи последните години. Нямаше никакви усложнения или реакции. Питах дали ще им трябва реимунизация- казаха ми, че не. Стори ми се странно тогава, но те така...
Имаше случай в Северен Лондон преди 5-6 г в една детска градина бум на туберкулоза. Детенце пътувало до Азия и там се заразило. Връщат се и докато прояви признаци заразило още няколко деца.

# 634
  • Бургас
Каква работа ще си търсиш?

Ниско квалифицирана, при всички случаи. Нищо, че съм магистър-счетоводство и контрол. Имам и педагогическа диплома - бакалавър. Ориентирам се към детегледачка или чистене на къщи.

# 635
Късмет, да се оправиш бързо  Peace

# 636
  • Оптимист по принуда
Привет и от нас. Аз имам едно малко питане, днес получихме писма, че искат да сложат Туберколозни ваксини на децата и съм малко пред дилема. Вие слагали ли сте?  Peace
Когато родих, в болницата още ми казаха,че тъй като сме от БГ /рискова зона за тб/, е желателно да ваксинирам Демми. Ваксината направихме на 3 месеца /тогава чак успяха да ни дадат час/, като сестрата ни каза, че вече списъка с т.нар. 'рискови' държави е обновен и БГ не влиза вече в него, но ние я бихме така или иначе. Белегът зараства 4 месеца след убождането.

# 637
Никога не са ми я предлагали като вариант тази ваксина а и аз така бях чула също че БГ не е вече в рисковата група  по ТБ заболявания. Ще я направим да ни е мирна главата  Peace . Благодаря ви за бързите отговори.

# 638
  Аз я слагах тази ваксина, защото преди да забременея ходихме до Африка и като млада и заблудена мома си мислех, че и с бебето ще обикаляме Африка като се роди. Сложиха я малката като беше на един месец.
 taisval има доста фирми, има във форума тема за пазаруване от Англия, виж ги там са изброени и доста коментирани. Но ако мислите мебели и покъщнина да носите не виждам смисъл. По евнито ще ви излезе да си купите от тук втора ръка. Много зависи и къде ще живеете, сами ли ще сте и тн. Преди да се установите не влачи контейнери с неща, който незнаш дали изобщо ще ти трябват. Иначе за някой допълнителен куфар с дрехи може ползваш превозвачите.
  Радостина, късмет. Чети старите теми тук и БГхелп. Има и няколко теми във фейсбук на българи в Англия. Поразрови ги, че не им знам имената точно, аз се отписах от тях  Crazy

# 639
  • Бургас
Благодаря ви, момичета! Дано късмета наистина е на моя страна!  bouquet

# 640
  • Варна
Здравейте,момичета!Налага ни се преместване с много багаж и искам да попитам знае ли някой от вас фирма която предлага такъв вид услуга,че с куфари ще ни излезе солено?Имаше нещо навремето -с кораб в контейнер или нещо подобно тъй като няма да носим само дрехи......или да зарежем всичко и там наново?Ще съм благодарна на всякаква информация по въпроса ,може и на лични.

Ние дойдохме с 2 куфара. Тук за нула време обзаведохме цял апартамент за смешна сума. Е наистина втора ръка са, но са супер запазени нещата Wink  Ако искаш пиши ми на лични да ти кажа горе долу какво и за колко купихме да не спамя темата, да си прецениш да носиш ли от БГ Wink

Имахме родителска среща. Показаха графика с близалки и дъвки колко вредни били и не трябвало да се дават на децата да носят в училище и много говориха за здравословната храна. Само не разбрах какво имат предвид под здравословна, май и чипса включваше  Joy Както и дае моите засега държат фонта да видим докога Wink Не, че е перфектна ситуцията със сухата храна. Но вечер гледам да е нещо възможно най течно, правя си списък с разнообразни супи  Laughing
А другите деца по думите на дъщерята им било супер интересно всеки ден да проверяват какво съм и сложила в кутията. Единият ден пица им бях правила. Супер се впечатлили и на следващият ден имало няколко деца с пица  Joy , кой знае как са ме споменавали другите майки нея вечер дето съм им намерила занимавка  Mr. Green Винаги съм си мислела, че ядем нездравословна храна, но по скоро заради  Е-тата в продуктите и разните генномодифицирани измишльотини, за чипс и близалки не бях се сетила  Twisted Evil
Има ли някой който се занимава сам със счетоводството на self employed. Всички казват, че е много лесно, но аз за срамотите след 15 години стаж като счетоводител в БГ не мога да им схвана кое и кога се подава. Ровя из нета, но английският ми не е първа хубост Embarassed Ако има някой който да ми набележи поне кое и кога се подава мисля че ще се справя с документите на съпружието Wink

# 641
  • Bristol
Цяла седмица се занимавам с две хлапета и манията им-влакове!
Ще взема и тях да ти пратя, че аман  Laughing
Пращай, пращай, много е забавно  Laughing Както един от тестерите ми викаше, подскачайки от едната релса до другата, ела сега да си поиграем. Това по повод хилядите ми въпроси, с които го затрупах, кое за какво е и как работи  Mr. Green Що селф има по тези проекти и доста прилични пари изкарват след като се сертифицират, а чужденци почти няма   newsm78 Направо се чудя нашенците как не са открили тази сфера. А може те в метрото в Лондон да са се концентрирали   Thinking

# 642
Някой пътувал ли е на дълги разстояния нощно време с National Express?
Интересува ме колко са шофьорите (дали се сменят), колко често спират за почивка, пътуват ли съмнителни типове?
Едното ми дете трябва да стигне от Единбург (или Дънди) до Лондон и след два дни да се върне.
Самолетните и влаковите билети са ми много скъпи.
Страх ме е, а не измислям друг сравнително евтин вариант.

# 643
Аз съм пътувала.
Шофьорите със сигурност се сменят, някои смени може и да съм ги проспала.
Спира се два-три пъти, но то си има тоалетна в втобуса, няма и смисъл.
Съмнителни типове...не бих казала, отделно, зависи и кой колко е параноичен.
Нормални хора, всеки с пътя си, гледат да починат и поспят.
Като всеки обществен транспорт, неприятни са шумовете от телефони, игри, музика
и миризмите от тела, завряни на тясно и храни всякакви.
Не бих се притеснявала за дете, което е достатъчно голямо да ходи на лекции  Peace

Merry,
аутистите обожават влакове и релси. Да не сте от нашите  Laughing
Горкото ми дете, но у нас Томас ще е забранен. Не искам ни да чувам, ни да виждам.

# 644
Благодаря ти, zlatnata tolumba.
Аз си признавам без бой, че съм параноична по отношение на децата си. В какви филми мога да се вкарам...  ooooh!
А какво ще ме посъветваш - около 30 мин. до Дънди и 10+ часа до Лондон или около 2 часа до Единбург и 8+ часа до Лондон?

Общи условия

Активация на акаунт