Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 779
  • 720
  •   1
Отговори
# 690
Дорет,

Не ги оставяй.
Бих се оплакала в полицията, има измама.
Банката-едно писмо да се оплача, после едно с въпрос-това ли е крайната ви позиция
и се обръщам към финансовия омбудсман да разреши конфликта, не бих се занимавала с безкрайна коресподенция с банката.
О и с едно писмо ще се оплача за двойното теглене.
Второ ще пратя да се оплача от отношението в местния клон.
Отвратителна история, искрено се надявам да се разреши бързо в твоя полза.

CursedWitch,

С каква лекарка точно си говорила - личната или консултант?
Ако става въпрос за акушерката - върви при личната или искай да говориш с друга акушерка.
Натисни ги за повече обяснения и информация.

# 691
Дорет,

Не ги оставяй.
Бих се оплакала в полицията, има измама.
Банката-едно писмо да се оплача, после едно с въпрос-това ли е крайната ви позиция
и се обръщам към финансовия омбудсман да разреши конфликта, не бих се занимавала с безкрайна коресподенция с банката.
О и с едно писмо ще се оплача за двойното теглене.
Второ ще пратя да се оплача от отношението в местния клон.
Отвратителна история, искрено се надявам да се разреши бързо в твоя полза.

+1 И аз веднага си помислих за омбудсмана, но банката има до 8 седмици да разследва напълно случая.

Преди няколко години на нас пък ни изпразниха едната сметка през пейпал. Супер не приятна история беше, но от пейпал я разрешиха много бързо в наша полза. Нищо сигурно няма, не че не си го знам отдавна, но... Tired

# 692
Здравейте! Бих искала да се присъединя към вашата група.От един месец сме в Лондон(Tooting).Имам дъщеря на 3 г.  днес се обадиха от нърсърито,че на 25.09 ще започне.Обзе ме една предстартова треска и немога да си намеря място.Много се радвам,че ще е сред деца,защото тук няма с кой да контактува,но и много ми е притеснено как ще свикне с новата среда:).Утре ще отида до училището да ми кажат какво е необходимо,но искам да попитам и вас.Какво трябва да носим(пантофи,резервни дрехи,вода ...),имат ли униформи и т.н.Ако някой ми подскаже ще аъм много благодарна:)

# 693
  • София
Момичета, обръщам се пак към вас, защото от посолството на Великобритания в София ме препратиха към българското посолство в Лондон, а оттам днес ми написаха да се обърна отново към тяхното в София.
Както вече споделих в темата, дъщерите ми заминават ( на 19.09) за Лондон за да учат там. Понеже са на 17г и ще пътуват сами, за излизане от България сме приготвили документите ( декларация от нас за самостоятелно пътуване в чужбина и поканата от британското училище), питах посолствата дали за влизане във Великобритания ще им е необходим някакъв допълнителен документ, с оглед на това, че са непълнолетни, но така в лутане между двете посолства, отговор няма.
Ако ви се е налагало подобно пътуване на непълнолетни деца посока София-Лондон, ще съм благодарна да споделите.

# 694
  • ENGLAND
zlatnata tolumba благодаря, тия вечери ще пиша писмото, а до полицията не знам как ще стигна, тази цедмица съм четири пълни дни на работа. Мъжа ми и той се разтърси и като каза за омбудсмана малко се стреснах, все си мислех че решава много по-важни въпроси.

nana_cool  те вече разследването го направиха, за по-малко от 5 работни часа, направо ми събраха очите, ама нищо не доказват.

spiritо щом е в училище нищо не се носи, шляпат си с обувките, резервни дрехи също, не са се хукнали да сменят дрехи.  В училището ще ти кажат с униформа ли са или не, някои са от нурсерито, други от ресепшъна. И за водата също, обикновено не се носи.

# 695
  • Sofia, BG
Здравейте, момичета!
Да се разпиша в любимият си форум, но вече и от Лондон! Ще се радвам да си контактувам с вас и да науча разни полезни нещица за държавата. Ще се включвам от време на време с някое и друго коментарче или въпросче.  Simple Smile

# 696
  • Пазарджик/Лондон
Rudyo , добре дошла Hug!

Аз пак влизам с въпрос Embarassed.Майка ми ще ни идва на гости в началото на октомври - тя е пушачка и я вълнува колко стека цигари може да вземе с нея.Досега се рових в страницата на Wizz air , прочетох всичко, но никаде не срещнах колко стека цигари са позволени.Дано някоя от вас знае Hug.

# 697
Цигари може да си сложи поне 2 стека в куфара и стек в ръчен  Crazy Знам от опит и нашите баби са пушачки  Mr. Green

# 698
Вече няма ограничение за алкохол и цигари, когато пътуваш из Европейския Съюз стига да са за подарък или лична консумация. Ако на митничарите им се стори, че внасяш прекалено много трябва да ги убедиш / да им докажеш, че не ги внасяш с цел продажба и печалба.

# 699
  • Пазарджик/Лондон
Момичета, благодаря Hug!

# 700
Има право да вземе 8 стека без проблем  Peace

# 701
  • Варна
.. колко стека цигари може да вземе с нея.Досега се рових в страницата на Wizz air , прочетох всичко, но никаде не срещнах колко стека цигари са позволени.Дано някоя от вас знае Hug.

http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacc … cash/index_bg.htm  Wink

# 702
# 703
За цигарите-на летището са ми казвали по 16 стека.Най-много съм взимала 10(за познат тук).
  Моите деца най-после са ученици Flutter.Малкото го взеха в училището до нас и е доволно,обаче е в първи клас,а не в рецепция,както аз си мислех. И сега неразбирането на езика,неговоренето и неписането май ще се окажат по-голям проблем,отколкото си мислех.Кофти,че с това не може да запомни и имената на децата там ooooh!
  Мъката ми е за големия-не знам дали ви се е случвало,но се обадиха и от трите училища,които бяхме писали.Първо-от това,което беше на позиция две в желанията.Отиде на изпит,но не му хареса училището.После от това,което АЗ най-малко исках-т.е. индо-пакистанското+каунсъл.Отидохме и ни разведоха наоколо и той много го хареса.Тръгнах да попълвам документите и ми звънат и от училището,което исках най-много(католическо),а той се срина на стола до мен.Ходихме и до тях,говорихме уж,съгласи се...А иначе един -хич го няма  и само ми вика,че няма да мине входния тест...И тук аз се предадох-допълних си документите и го записах в ужасното училище.Дали не сбърках?!?!?Дали не трябваше да настоявам за католическото???
 Много ми е объркано-дали това,което си мислим,че е най-добро за децата ни,наистина е най-добро?Или по-важен е техния избор и правото им да го отстояват?

# 704
Juleto Hug честити ученици Hug Не се притеснявай за първокласника Wink И аз си мислих, че синът ми ще ходи рецепшън, нооо сме в първи клас. За имената на децата му кажи да слуша учителката като проверява за присъствие децата да обърне внимание поне как се казват тези, с които приятелства и си играе повече. Ние така научихме имената на децата ,ех не всички, но поне на тези, с които си играе и общува повече Wink За езика- пускай детски канали на английски, учи го на изречения- здрасти ,добро утро, да се запознава, да може да пита къде е еди какаво си... и т.н. Синът ми за 3 месеца  откакато сме тук доста напредна с думите, които сега започва лека полека да прилага. Вчера го взех от училище и има едно приятелче американче Фред, каза му - See you,Fred. А Фред му каза- това ли е майка ти и братчето ти на английски и нашияп- Yes и започна да говори нещо си с английски акцент,разбира се нищо не каза, а Фред възкликна- Suuuupeerrr  Laughing Аз се радвам,че може да не говори английски, но това не го спира да говори Laughing
МОмичета, златни сте, не знаех , че може да се прекарват толкова стекове в куфар,ще знам за напред, че и аз съм пушач и то пишман пушач:lol: Не мога да пуша никакви други цигари освен Лилава Ева и карам майка ми да ми праща в плик. Като ми свършат цигарите мога да не пуша седмица две, но има ли от моите пуша Laughing

Общи условия

Активация на акаунт