Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 329
  • 720
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Дони, може би е добре да сложиш линк към биохимичната тема.  Heart Eyes

Ами не сложих, защото темата много се измести. По тази логика трябва да сложа и за аутистичната Wink. Вече почти не се коментират логопедични техники, така да ги нарека...Когато започнах да пиша в темата преди повече от 3г пишеха основно мами на деца с говорни проблеми. Сега пишат предимно майки на деца от спектъра, които не пишат в аутистичната тема. Започва да се създава една психоза, че всяко едно дете, което на 2г. не говори е аутист едва ли не. Аз затова лично пиша и в двете, а когато се налага - и в биохимичната. Защото имам и двата вида деца Joy И не бих казала, че добваките биха повлияли на това Хриси да не казва Бакман, а Батман Wink
leninka` , човечето ти е на 2, нормално е да не задържа много внимание върху дадено нещо...аз бих се притеснила от обратното - мое мнение. На тази възраст и 5 мин. са достатъчни. Хубавото е, че имаш желание да се занимаваш с него. Продължавай  Hug Погледни тази таблица, която ми даде психиатърката на Гого. Идеята е не да гледаш и да се травмираш какво не може да прави детето, а това, което е пропуск, да работите върху него Wink
Норе, юли съм в отпуск и ще се разходя до Нови Искър да разгледам - относително близо ми е. Аз също отдавна се точа на нещица от там Wink

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 14:45 от Доника

# 16
 Благодаря за новата тема   bouquet

Ами не сложих, защото темата много се измести. По тази логика трябва да сложа и за аутистичната Wink. Вече почти не се коментират логопедични техники, така да ги нарека...

Абсолютно подкрепям с две ръце, заради това и почти спрях да пиша  Peace

# 17
Дони и аз исках да видя таблицата ама нищо не се отваря  newsm78

# 18
  • София
Поправих линка - това е таблицата на Чоплър, има я на 1ва. Така е, като хем говориш по телефон, пишеш във форума и работиш - накрая нищо не свършено като работата Joy

# 19
Ааа мерси  Simple Smile , аз тъкмо преди малко я гледах, че отдавна не съм сравнявала по нея какво може и какво не и сякъш не сме толкова зле най ни куца автономията  Crazy , иначе по отделните групи покрива поне половината неща за възрастта си и даже на общата моторика всичко.

# 20
И аз сега ни сравних с таблицата. Ами като изключим изразяването на речта, по другите секции ги може нещата, освен тук там по 1-2 да не може, но погледнах, че и от следващата възраст 2 до 3г може някои неща. Само речта значи ще мъчим Tired

Показах му днес на компа някои логопедични карти, че нямам разпечатани и като му казвам "кафе" и той се прави, че пие  Joy и на "кекс" каза "кек". Другите не ги отрази. После пак ще му показвам.

# 21
мерси за темата  bouquet

Гледах в таблицата и аз - "Отбелязва пола на хората според фамилните функции" - значи все пак мойто дете знае кой е мъж и кой жена, защото казва татко на мъжете и мама на жените Simple Smile

Но не разбрах какво имат предвид под "Преписва алгоритъм" Embarassed

# 22
  • София
Относно диагнозите, аз стигнах до следните изводи:

1. Ако отидеш на лекар, най-вероятно ще си тръгнеш с диагноза.
 2. В случаи като нашите малко диагнози са точно и ясно дефинирани и поставени. Да, има случаи, които са като по учебник и не подлежат на съмнение, но има и по-мъгляви, като на моя син, където вероятността да се сбърка, при положение, че детето се вижда за няколко часа в непозната за него обстановка и хора е огромна.
 3. Важно е да се работи с детето, каквато и да е диагнозата и резултат ще има.
 4. Лично при нас - хората, които действително помогнаха са логопеда и хомеопата. Докторите, и тези, при които ходихме миналата година, и в Св. Никола само ни стресираха неимоверно без никакъв ефект (естествено, не твърдя, че това се отнася за всички, но при нас беше така).

# 23

3. Важно е да се работи с детето, каквато и да е диагнозата и резултат ще има.

Много съм съгласна с това, въпреки че на моменти се обезкуражавам, но наистина го вярвам.

Сега една майка ще ми даде книга за свойствата на мозъка в която пишело за толкова увредени мозъци (по различни причини) буквално на пихтия които след много работа са се възстановили.

natalinik и моят син до скоро казваше мама и татко на младите мъже и жени, а баба и дядо на възрастните, но сега вече почти сме го научили да казва мъж и жена. Като го питаме и него какъв е и гордо заявява - Аз съм мъж Joy

П.П. днес се улях да пиша ooooh! извинявам се  Blush

# 24
  • София
Книгата на Дойджи ли?
Страхотна е и много оптимистична, ако за нея говориш.

# 25
Книгата на Дойджи ли?
Страхотна е и много оптимистична, ако за нея говориш.

Незнам как се казва, една майка която си води детето в същия център където и аз ми разказа за нея и също така каза, че е много оптимистична и като я е прочела и много се е успокоила и за това иска да ми я даде да я прочета. Като ми я даде ще кажа как се казва, може да е същата.

# 26
Беше ми интересно да прочета линка на Стефчица и да открия, че Хриси използва доста неща у дома и им измисля друго предназначение. Като се впечатли от бинокъла, от Мики Маус мисля, всяко кръгло и дълго нещо с дупка се превръщаше в бинокъл. Трите микрофона, които получи не се радваха на такъв успех както моливите, маркерите и дистанционните, легените стават различни превозни средства, дори и кубчетата. И такива неща като всеки път идва и ми казва какво е това и, че прилича на такова.  Laughing. Сапунерките в банята се превръщат в лодки, а коритото каза че е море. Като вървим си намира пръчки, които приличат на въдици, а веднъж една пръчка беше кълвач и през целия път ходи да храни "кълвача" по тревичката.  Joy
мибобо, каква е тази книга. И аз имам нужда от доза оптимизъм и положително влияние  Simple SmileКато разбереш сподели.  bouquet
Луда Мара, съгласна съм с теб за диагнозите. Добре, че моя мъж мисли по - трезво от мен.

# 27
  • София
Това е книгата, която аз четох - http://knigolandia.info/book-review/norman-doydzhi/

# 28

Май наистина така се казваше Thinking, мерси че сподели  Hug

# 29
  • София
Интересно изглежда.
Ето тази ми е в списъка с покупки, но няма да е този месец Sad

Общи условия

Активация на акаунт