Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 323
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
Дони,
голяма скрита лимонка ще излезе Гого, да знаеш.  Laughing
Желанието за песни е много добър знак, нищо, че ти причинява слухов дискомфорт.  Wink Малките стъпки се превръщат в големи крачки, Гого ще се справи. Пожелавам ти да изпишат и Хриси скоро.  Hug

Еndira,
поздравления за упоритата работа и успеха, който сте постигнали! Hug Нямаш представа, колко зареждащо ми дойде поста ти.   bouquet
Само една майка знае какъв труд е положила за да има напредък детето й   bouquet

Няма две мнения по въпроса.  Прекрасно е, когато береш плодовете на труда си, дай, Боже всекиму! Praynig

Ели,
с Хриси работи ли психолог? Повечето деца, са като Хриси, много е трудно, знам. Все трябва да има начин. Консултация с психолог, който да ви даде насоки, мисля ще е от полза. За изтощението, напълно те разбирам, често ми се случва. Стискам зъби, дишам дълбоко и продължавам нататък. Най-лошото, което мога да направя е, да се предам на финала на поредния спор, мрънкане или каприз. А е толкова изкушаващо.. Embarassed
Дано с времето става по-лесно за всички ни.

Галактическа принцеса,
чудесни новини! Hug Все така напред да вървите! За грешките, ще се изгладят, не се тревожи.

При нас развитието също се забелязва. Дребната не млъква, понякога чак ми е трудно да следя, какво посочва и пита. Понеже китайския преобладава, трябва и да си превеждам.  Laughing От градината се е научила да говори високо и пискливо, нямам идея, как да се справя с това.
Логопедката ни е много доволна от нея, повтаряла всичко, правила изречения. У дома само имам подозрения за изреченията. Когато изчистим китайския, предполагам, че ще ги чуя в пълния си блясък. 

# 631
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но искам да ви попитам има ли мами на дечица с моторна алалия и има ли изход от нея и мами на деца с недоразвит артикулационен апарат?

# 632
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но искам да ви попитам има ли мами на дечица с моторна алалия и има ли изход от нея и мами на деца с недоразвит артикулационен апарат?
Има изход ако  терапевта е добър и  знае какво да прави  с детето.  Родителите  разбира се ежедневно трябва  да работят у  дома с детето  си  иначе няма как да се постигнат  добри  резултати....   bouquet

# 633
Има изход ако  терапевта е добър и  знае какво да прави  с детето.  Родителите  разбира се ежедневно трябва  да работят у  дома с детето  си  иначе няма как да се постигнат  добри  резултати....   bouquet

Само с терапевт не става. Трябва да се възстанови организма. Само с терапевт ние си имахме регрес назад. Избора е дали ще са витамини и минерали на хапчета или здравословно хранене + ферментирали храни + море и прочие.   Grinning

# 634
Ендира, поздравления! Hug

# 635
вчера детето сглоби изречение, което е почти разбираемо "на бати биото има паичка" (на бати на бюрото има паричка) Laughing

прави ми впечатление, че за последния месец доста дръпна: пипа дрехите в пералнята и ми казва "моко", яде супа, която е гореща и казва "топло" - до съсвсем скоро изобщо не му идваше на акъл подобно нещо Simple Smile интересно ми е как успява да изкарая някой звуци в определени, а в други не Thinking

# 636
natalinik браво на детето я виж какво дълго изречение е направило, а това със звуците ще се оправи с времето  Peace. Моят син например казва много хубаво р в тролей обаче после казва пепелуда.

Еndira браво на вас, даже ви изписват това е чудесно  Peace

Галактическа принцеса миналото време да ви е проблема, ще го научи детето Simple Smile

Аз имам чувство, че в момента сме в застой и ми става криво  Rolling Eyes , вчера игра с момиченце с година по-малко от него ами разликата им беше от земята до небето Confused

# 637
  • София
И Гого е в застой Sad Приемам залагания обаче кой пръв ще се научи да пише - той или Бате. Вчера реших да купя поне 5 тетратдки за първолака, че все се моткам и не съм почнала покупките. Едната тетрадка с Ники Мау. Отделече я видя, грабна я и като почна да се радва малииии. Викам му - хайде, тази ще е за теб Joy

# 638
Здравейте момичета, дайте някакви идеи за къси стихотворения от 2 изречения само да почна да й казвам на малката, дано нещо захапе. Ама не много, че да мога да ги запомня Joy

# 639
Ето идеи. Аз лично съм започнала с "Медената пита", "Работна мецана" и "Гъбарко" - има ги в интернет, но най-добре е, ако се намерят книжки с оригиналните рисунки на В.Лазаркевич. Когато нашето момче беше между 3 и 5 и още нямаше функционален говор, беше ги научило наизуст чисто ехолалично с непревилно до голяма степен изговаряне, но падаше голям смях, когато му ги четях свръхизразително, с тюхкане и пр.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47587.0
http://www.tina-v.com/bg/tina-v/142
http://biblioteka.biberonbg.com/klasika/index.php?section=1&page=59

# 640
"Мила моя мамо, сладка и добричка, как да кажа, мамо, колко те обичам!"

# 641
Ето от тази поредица имаме 2 книжки
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/category/knizhka_vyzglavnichka/

Това са първите книжки, към които детето прояви интерес да му се четат (в останалите само гледа картинките, няма желание да слуша текста). Тези сам си ги носи и ги четем по няколко пъти. Например едното стиче е:
" В океана няма вана.
Пусна мама кит фонтана.
Бързо рожбата си скъпа
мама-кит изкъпа."

Само че оригиналната цена ми се вижда многко за 8 страници. Аз ги бях взела на промоция по лев и нещо.

# 642
  • София
Днес ходихме до градината и попаднахме на една госпожа, която ще е на 2 група. Споделих за говоренето на детето и тя каза, че на малките не им разбира много какво говоря, много били сладки Crazy Обаче, като казах за обличането, че не се справя - Щом е бил на ясла, значи е научен, да не се притеснявам Thinking Казвам и че не е научен (все пак имам наблюдения) - "Ааа, не в яслата поне това са го научили. Тук няма кой да го облича".
Та..започваме засилено обучение, ама и аз съм си виновна, съвсем зарязах. Ще го видят, че има нужда от помощ и ще му помагат, надявам се.  Sad

# 643
el_P предполагам, че ще му помагат но и вкъщи тренирайте. Аз миналата година за това не го записах моя син на градина в нашата изрично имаше поставено условие - детето да се храни, облича и ходи до тоалетна само Rolling Eyes. И наистина никой не им помагаше, на приятелка детето редовно беше облечено наопаки или незапасано и т.н. както е успяло ....или накапано цялото с ядене и си стои така Tired

Дони значи Гого си има тетрадка вече, ами използвай му интереса да пише и рисува в нея  Simple Smile.

гала ето ти стихчета
Скрит текст:

Пиле, пиле

Пиле, пиле,
аз те знам,
искаш нещо
да ти дам.
На ти житце
да кълвеш,
че петле да
порастеш.
------------------------------------------------------------------------------------------

Ранобудник

Куккуригу-ригу!
- Татко, изпъди го,
да не пее рано,
да не буди мама -
да си спиме двама!

--------------------------------------------------------------------------------

Най-обичам

Най-обичам, като стана,
да целуна мойто мама,
чистичко да се измия,
сухичко да се изтрия.
"Добър ден - да-кажа-татко!"
и да си похапна сладко.
А пък най-обичам
да играя и да тичам

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 15:50 от mibobo

# 644
  • София
Има има, и нова книга с Маус има отпреди малко глезльото и май малко от купуване на всичко ни се е качил на главите Rolling Eyes
Гала, има доста книжки на приказки в рими. Гого много обича да му ги чета. Не знам дали разбира съдържанието, но мелодичността на римите му действа много успокояващо и от известно време мога да се похваля с заспиващо в няма 10 дете. Е, не спи на обяд и като тръгне на градина ще видим Confused

Общи условия

Активация на акаунт