Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 28 997
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
Катенце има навсякъде по големите магазини. Аз лично съм си купувала от Фантастико и Пикадили Simple Smile Ще се мажеш ли с нея или сладки ще правиш - мен това са ми двете причини за закупуването на такова чудо Simple Smile
Искам да питам - само аз ли се потя като свиня през нощта и всеки път като легна да спя....сменям по две нощници на нощ, нещо страшно е, имам чувството, че отслабвам само като легна да спя Simple Smile Не се живее, било нормално, четох, ама толкова много направо не се издържа....
Лека нощ от мен и беба (която не й се спи никак май )

# 451
Ох, много се притесних сега...Гледам по телевизията репортаж, как хвърлят камъни по полицаите. Съобщиха, че е ранен полицай и какво ли не ми минава през главата  Confused Освен това видях как хвърлиха бутилка по полицай, (жандармерист) който ужасно много ми заприлича на ММ  Confused Много се разтревожих, направо не знам как ще го дочакам.....

# 452
  • София
БлизначеHug едва ли е бил той, спокойно!  Hug Опитай се да поспиш и не гледай репортажите!

А ние хубаво сме се засилили утре да ходим баш в центъра на протестите май....

# 453
Близначе, опитай да не се притесняваш . Не можеш ли да му се обадиш някак, за да се успокоиш ?
Кате , и аз това щях да питам за маста - най-добре е да няма сол в нея.

Може ли телефон на някоя от вас за утре да ми даде,че незнам дали ще се оправя . Гледах картата , но нещо не ми е много ясно .

Лека и спокойна , момичета  Hug

# 454
Да се включа / запиша в темата...

Ножичка за нокти не съм ползвала - имам нокторезачка на Canpol, a сега за беба съм купила на Томи типи пак нокторезачка - ножиците не са мии някак удобни!  Crossing Arms

Аспиратор за нос и аз имам на бейби вак и е най-сполучливата ми покупка, която и до ден днешен ползвам с малкия като се разболее - купете си я няма да съжалявате - със сигурност ще ви потрябва (няма дете, което да не се разболее в даден етап), а тази джаджа вади неща от носа ,които не могат да се издухат или извадят с обикновен аспиратор (имала съм 3 преди това)  Peace

четка за коса пак смятам да купя, защото миналия път много ме улесни с премахването на крустите по главата на бебо  Flutter

# 455
  • София
Здравейте и от мен!  Hug
Оушънче, честит бебок! Да те радва много, да слуша и ... да е вечната слабост на тати!  Hug   bouquet

Не зная, какво да пиша... досега четох, ужким всичко сте казали и изяснили... ама айде да си навра и аз носа с мнения и съвети  Mr. Green

Гифтче, според мен (съдейки по действията и делата на твоя док) защо не си вземеш онова вагинално за гъби, което повечето момичета в темата слагат по предписание? (Сори, забравих му името, ама ми се стори, че явно е по-универсално и със сигурност не вреди, май 5 дни се слагаше...) В смисъл, така ще ти е спокойно, че си излекувала, ако е имало нещо, а не да приемаш това, дето ти е изписал тоя 'на око'... подозрително де4йства, наистина... язък му и за името...

Ножички аз преди съм ползвала също най-обикновени, маникюрни, тогава нямаше за бебета, пък за не-бебета  Mr. Green На таткото, наистина, му беше по-удобно да подрязва с нокторезачка, а на мен - с ножички. Според мен, кой какъвто инструмент владее по-сигурно, с този ще му е по-удобно...

За аспиратори за нос аз за пръв път чувам  Embarassed Ама вече поръчах един, де, де да знам, да не изпусна кьоравото  Mr. Green Глупи, това ми е много ... екзотично, което пишеш за прахосмукачката  Shocked Верно ли изсмуквате сополки с прахосмукачката  Joy

Марти, браво на теб, браво и на бебчетата! Желая по-скоро да свършва нанагорнишкото... ти хубаво си се настроила за месец-два напред, какво да се прави, ще издържиш  Peace Важното е, че си имаш помощници!
Ама... я кажи, ти вярно ли изстскваш толкова много вече кърма? По половин литър почти?  Shocked Това за ден ли е, за един път ли е? Пак ми се струва много, браво!

Ето го и отговора от ортодонта -
There is a special chupete to avoid problems in the palate, the problem is the use after 5-6 years old
chupete - значи биберон на испански, да не се чудите, ама не знам как е на английски Simple Smile
Та, той каза, че нямало проблеми, а ако се появят то е по-скоро заради предразоположеност, а не заради биберона или пръстчето (ако е само, докато е малко) Като цяло ми обясни, че кривите зъби стават, защото няма достатъчно място за зъбките да израстат правилно. Абсолютно нямало правило за това. Ох, ще го разпитам като го хвана в скайп, засега това е накратко, надявам се съм била полезна Simple Smile

Ей това, едно ГОЛЯМО БРАВО на ортодонта!   bouquet
За това, че е казал истината - нещата със зъбите са предимно наследствени, а вече страшно малко зъбари го признават, че и при тях стана един бизнеееес  #2gunfire Трябва да си продават водите, пастите с неземни ефекти и всякакви други джаджи, дето струват с 10-торна надценка!

Моят опит със залъгалките показа: няма изкривяване на захапката, неравни зъби. Премахвах я точно както Ники пише - на 10-12 месец (но по съвет на лошичкият Спок). Ние много я обичахме нея, наричахме я "тапа" и "запушалка"  Mr. Green Сега са тийнове, никога не се е налагало да "изправяме" и "подреждаме" нещо в устата. Но и аз съм убедена, че нещата са наследствени и трябва да се внимава, ако в рода има неподредени зъби... При нас двете роди бяха с прекрасен зъбен ред: на таткото фамилията с едри, но пък мнооого развалищи се зъби, а моят род - с дребни, обаче жълти и здрави-здрави зъби  Confused И двата варианта не са идеал да подариш на наследството си, ама... аз като че предпочитам здравите, нищо, че жълтеят. Майка ми на 65 г. започна да ходи на зъбар за някакви кариесчета! Досега е със всичките си зъби в устата и пита какво е туй мост и имплант  Peace

А Ники... наистина е въпрос на избор с какво ще дадеш спокойствието на бебока (детето) - с цица или биба. Но... май са попресилени тези вреди на залъгалките. Факт е, че нито ЛЛЛ, нито Скреч ги одобряват  Laughing
И като че има различна търпимост към бебешки рев в различните държави... В САЩ... с техните закони, предполагам, че и хората са изтръпнали към рев и детско тръшкане. Но тук още не е така.
Една историйка, хамериканска, за илюстрация:
Скрит текст:
Разказ на мой приятел, артист е и често пътува. В Щатите ходеше често по едно време, та това е дочуто от него на летището там. Редят се на опашка, за да се чекират. Пред него - фамилия: мама, тати и 3-4 годишно чудовище, което не престванало на врънка, реве, врещи, да се тръшка и въргаля. Моят фр. се изнервил, естествено, и много се учудил, че родителите не му правят забележка за поведението, ами му отговарят най-толерантно и спокойно уж. Забелязал, че майката е българка - сменяла български и английски. Каза: нищо, че думите й бяха с лигава интонация, но лицето й беше тооолкова напрегнато, имах чувството, че ще експлоадира.

Седнали вече в самолета, оказали се близко. Та, преди да излети самолетът, дребното пак почнало да пищи и да се лигави нещо. Майка му се навела над него и изсъскала:
"Така, тук вече не е американска територия! Много внимавай с фасоните. Защото отсега нататък - и в самолета, и в България имам право да ти се карам, да те стискам, да те щипя и дори да те бия!"  Crossing Arms
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Е, пътниците в самолета явно са получили спокойствието си.
Но тази история ми направи впечатление и с това, че нашите нрави са наистина все още доста консервативни по отношение на детското поведение...

Скреч наистина зачезна нанякъде, чак започна да става притеснително... Аз нали сега съм на вълна да изчитам темите за болниците, та често и на нейни постове попадам, ала нищо свежо... Sad Възможно е пък да са махнали и те комп за известно време, нали се оплакваше, че ремонтът при тях е все още в руинен стадий...  Thinking Дано всичко е наред!

....
Днес взех каквото имам за новородено от сина ми и утре продължавам с прането.Все си мисля ,че е рано...вие кога изпрахте дрешките? Нямам доверие на никого за нищо и искам да съм готова.
...

Данче, утепА ме с този бременен текст, много съм се смяла  Joy Joy Joy
Не се засягай, просто заедно всичко това звучи... много бременно  Laughing Мисля, че разбирам, какво искаш да кажеш, ала по ми харесва да е така - абсурдистан - вие си говорете, пък аз нямам доверие на никого  Laughing  Peace

Роси, радвам се, че закърпвате положението, само така!  Peace
Странно впечатление ми направи сайтът на болницата - сите мъжки бебета с увързани ръце, като в усмирителни ризи  Mr. Green Но момите пък не! Дали е някаква политика? Дискриминиращо  Mr. Green

Карли, и аз искам по-ранко да вадя бебка. Ама е още малка, та съм се кротнала засега. Ще бъде ок. 10-12 дни по-рано. Ай хоуп де... Колко тежи твоето, интересно?

# 456
Толкова кърма изцеждам, щеше сигурно да е повече, ако ставах и в 2 часа да цедя, но не мога, искам да имам пауза от 3-4 часа сън. Ще се опитм да увелича количеството.

# 457
Сандалче,док ми даде МАКМИРОР.Не знам как действа,но го взех.В аптеката казаха,че става за бременни,но това не ме успокои особено.Имайки предвид,че ми е изписано ей така на око.Някоя от момичета,на които им бяха изписвани някакви глобули,могат да споделят(ако искат разбира се),как се казват.Благодаря ти,че ме отрази,защото днес наистина се ядосах за дето поста ми беше подминат от всички!

# 458
Руми, аз четох поста ти ама нещо за гъбите съм подминала  Blush Аз си слагах Гиназол, подейства ми много добре. На мен ми го предписаха така: слагаш едната доза и след 7 дни - още една. Май струва около 12-13 лв опаковката. А че пише, че не става за бременни не се подвеждай. Става. Иначе сега съм на Полижинакс, ма те май са глобули по-скоро за бактериални инфекции (че аз имам бактерии някакви)

# 459
Глуха съм към бебешки плач- асансьори, автобуси, улици, нощно време от съседи. Затова и не се притеснявам от плача на моето.
Биенето за мен е супер унижение. Не го правя заради нея и заради себе си на ничия територия. Държа да стоя далеч от интервенции на зъболекари, ортодонти и цените им с цената на всичко  Laughing

# 460
  • София
Гифт, aз те четох, но нещо с времето бях зле и сегa чaк успявaм. Мaкмирор и aз си слaгaм, зa кaндидозa.Мaй.Слaгaй ги,нa мен ми е седмa вечер днес, имaт ефект, много ми нaмaля течението.
Между другото, докторът още щом нaдзърнa познa кaкво е,после просто се потвърди мнението му. Явно си познaвaт хорaтa. Hug

Сaндaлкa, Бейбивaкът е помпaтa зa нос,  която се ползвa с прaхосмукaчкaтa, вълшебнa е просто!

# 461
  • София
Гифтче, баш затова ти давам такъв (малко безумен де!) съвет, защото този Макмирор (ти го беше споменала) ми се стори световно безизвестен. Докато и Гиназола, и Полижинакса, дето Близначето ги споменава, ги знам - доста от нашите мами са ги слагали  Peace И някак ми се струват... наистина по-универсални... нещо като магнезия, който се изписва на всички за всичко  Laughing

Ангелската, забравих да пиша на теб. Виж, не се ядосвай, че се карат децата!  Peace Не мисля, че това е причина да си вземеш твоето. То при деца е така - непременно има напрежение, ала това значи, че има и контакт. Моите като малки постоянно се караха и биеха, аз им давах. Само ги карах да ходят да се затварят някъде, да не е пред хора и да не ми се оплакват после от раните си. Смятам, че така децата - без арбитър - най-добре изясняват отношенията помежду си, включително и кой да е водещият. Вярно, малко див е начинът, но... и децата са още дивачета  Laughing
В резултат, сега са неразделни двамата  Peace Научиха се между тях да не застават неизказани жлъчи и ако се налага, поскарват се, но се изясняват бързо. Много се надявам тази тяхна любов и дружба да продължи до края на живота им  Peace

Глуха съм към бебешки плач- ...
Ох, блазе ти!  Praynig На мен ми стърже в мозъка на мозъка  Crazy

А, виждам, че Терп се е включила с доста успокояващ пост  Hug Ха дано 30 секундното бъркане наистина да е хипер-професионално!
Абе, ужассс  Joy така ми се струва, че не сополките, ами цялото бебе мога да засмуча с прахосмукачката  Joy

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 01:01 от Sandalka

# 462
Терп,благодаря ти за отговора!Ще ги слагам значи,но все пак очаквах това течение първо да бъде изследвано преди да ми се изпише нещо.
А Близначе,гъби нямам или поне не ми каза този.Просто обилно течение,незнайно от какво причинено. Peace
Сандалче,какво да ти кажа.Страшно съм разочарована от този.Не знам какво толкова го хвалят.Явно тук така са свикнали да бъдат лекувани.Без много много информация и на доверие.Той нали е лекар-значи знае.Даже днес като споделих,че нещо не ми допада подхода му на този и ми беше заявено "Ама ти какво искаш.Това не ти е Гърция".И това хич не го разбрах.Какво значение има къде се намираме.Телата,органите и здравето ни е едно и също навсякъде.Не би трябвало да ни лекуват на око.

# 463
Момичета, благодаря за съветите. Ама тоя бейбивак не стряска ли детето... Тая прахосмукачка не е ли брутално средство за бебе?  #Crazy

Руми, аз също прочетох поста ти, но не мога да ти дам съвет, за това не писах. Единственото дето ми дойде на ум е смяна на лекаря, ама то за кога? Пак щеше да е безполезен съвет.  Hug

За Полижинакса, даже не знаех, че става за бременни, няма ли АБ в него... нистатин мисля. Сещам се за една антибиограма дето ми бяха правили отдавна и той присъстваше, та за това се чудя.  newsm78

Близначе, прибра ли се ТМ? или поне чу ли го?

# 464
Чух го, ама каза че няма да се прибира скоро...... Tired Ще чакам.

Общи условия

Активация на акаунт