Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 28 947
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Оф, написах един супер дълъг пост и се изтри Sad Нищо де, главното беше колко положително и надъхващо звучи Мартина Hug Много ти благодаря, че си така положителна и ти се възхищавам искренно!
Аз излизам и ми стискайте палчета да не припадна от жегите някъде, че това ми е ужаса на живота. Отивам да купувам дрешки на бебата, надявам се да си избера нещо симпатично, че нищо нямаме, а вече ме тресе треската.
Препоръчаха ми еднократни гащи на Чико, за миматата, които още се чудят като мен:)
Весе дръж още малко, направо го вади, ако е неспасяемо положението. Аз миналата година точно преди сватбата си правих операция на зъбите и ми чегъртаха и какво ли не - е, преживява се, не е толкова страшно. Даже на сватбата бях с 7 шева в устата, но не ми беше проблем Simple Smile След като ти го извадят се изплаквай с Корсодил ( питай обаче дали става за бременни) Ама не веднага, ами след няколко дена. Аз по този начин избегнах всякакви възможни инфекции. И стискай - наистина те разбирам аз имам много проблеми с тия пусти зъби, супер гадно е, но така ще ти олекне като го махнат! Hug
....
а, ама аз съм го постнала половината....как стават тия работи, много странно Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 12:47 от jalina

# 631
  • София
Честито, Луиза!  bouquet  bouquet  bouquet
Весе, много те мисля с този зъб, да знаеш. Sad
Сандалче, ти позна. Hug Сега остава Флай да се отчете с присъствие или новини Sunglasses
Хора, жегата е неистова. А, когато раждах преди 6 години сякаш беше по-топло и тогава се чудех от какво ще умра /в буквалния смисъл/ от болката от контрахиращата матка след секциото, от обрива, който получих от гадното легло в болницата или от жегата..... Започвам да си мисля дали да не раждам в хола /само там сме с климатик/, нали и тук вървеше една дискусия, че не било ненормално /Скреч, къде си?/ Laughing
Ох, пак се сетих за плацентата в тавата и пъпната връв във тенджерата на онези сладури, земляците на Флай Grinning

# 632
Марти дано е така, тогава ти си герой, тия деца един ден на ръце трябва да те носят  Grinning
Весети какво направи бе жена, какви са тези киселини, мен нещо нали ми поразминаха, незнайно от какво  newsm78 нали уж корема ти се беше смъкнал, пък някъде четох, че после уж доста по-добре се чувстваш, вземи извади гадния зъб и да се знае.
Аз пък бебето от два дни почти не го усещам и се притесних чак, та да видиш тази сутрин се ядосах вече, че не може на хората бебетата да ги ритат това онова, като му седна един шоколад и бебето се спуква да рита а аз не ща да чуя за ядене  Laughing Ама и ние не знаем какво искаме, като те рита що толкова много те рита, ако не се обажда я да го събудим, че така пък не е нормално. Горките деца Laughing
Гърлинблу втора имам предвид нормално, нали всички са все секцио, ти втората с нормално пък аз третата  Laughing
Джина ме превари, и на мен ми е супер много жега, направо не се трае, обаче виж това за раждането в къщи  newsm78 дали да не се възползвам от идеята, нали така или иначе ще е нормално раждане  Mr. Green

# 633
Ама как ги взимате тия кошници Нестле  newsm78 Ей,убихте се да печелите от какви ли не игри  Grinning
Близначе,според мен е малко по-добре дървена кошара.Нашата е такава-Мони трипъл чикс се води,готина е,местя я с една ръка като чистя.Като недостатък отчитам гадния повивалник.
Весе,тоя зъб значи! Close Милата ти,направо не знам как си живяла последните дни  Hug Махай го това чудо щом зъболекаря ти е преценил.

# 634
Весе, вади го и се спасявай от тая болка. Това е направо ужасно, сега ли пък намери тоя зъб... spoko Иначе споко, и моя корем е на мекица и ритането и шаването са като за световно  ooooh!

Жалина, ти пък къде по жегите бе жена?  Nature Sunny Внимавай, поне си вземи водичка.  

Ники1, определено ще те послушам  Hug Все пак разума ми надделя Simple Smile

Джине, до къде сте с ремонта? не приключихте ли вече? Айде стегни се, още малко остана. Не че после няма да си мрънкаме пак  Laughing

Мисти, ми почива си детето, не може само да рита. Поне не ти е корема на мекица, както каза Весето, аз направо се плаша понякога.

И аз не знам как ще се ражда в жегите, но имаме ли избор....Аз еднократни гащи няма да взимам защото се опасявам да не ми опират в ръба на раната след секцио. Та ще карам с бабешки от пазара.

Да се похваля, тези дни най-сетне научих ММ да ходи гол  у дома и да си проветрява атрибута  Mr. Green Преди го беше срам, а на мен пък ми дай гола да ходя  Sunglasses

# 635
  • София
Джина, много си права за жегата в болницата, а и за матраците. Което ми напомня да ви препоръчам. Аз си взех подложка за матрак за в болницата, ето такава:

Наистина, масово в болниците (държавните де) матраците са или кожени, или обвити с разни найлони, което освен, че е хлъзгаво-неудобно, ами е и ужасно запарващо  Sick Надявам се това да спаси донякъде положението...

А за раждането вкъщи... аз имам приятелка, която в центъра на София си ги ражда вкъщи (4 деца вече така!), във ваната и е голям специалист, няма нищо общо с умствени изкривявания, страшно готина  Peace Тъй че, свиркай, ако пририташ - водя ти я, пълним ваната, местим я в хола и ще ти танцуваме с мъжа, докато раждаш  Mr. Green

О, и друго, което все забравям да ви кажа!
Судокрем.
Ами, аз в която аптека и да вляза, почти навсякъде го имат - да знаете. Едва ли е чак на изчезване  newsm78

# 636
Мадлен и Пеперудката са горе!
Родихте ли, момичета?  Laughing
Слагайте и вие по една думичка на ден деее  Hug

Аз не съм родила все още ...  Grinning Чета ви усилено и не пропускам нито един пост, но все не мога да стигна до края  Laughing
В петък съм на ЖК и тонове и тогава ще се разбере как ще раждам, защото лекарката на предната ЖК ми подхвърли, че съм с тесен таз и така...  Hug

Честито на новите майчета!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 637
Здравейте,девойки!
Румяна,честит ви Христо!Да порасне здрав и достоен мъж!

Луиза,добре дошъл и на Калоян!Нека цял живот ви носи това щастие,като при появата си!

Таничка,честит половин век на твоята майчица,да ви е жива и здрава още толкова поне!
Сандалка,май си права,но сега ще се коригирам и да не съжалявате после,че ме призовавате да пиша  Mr. Green Hug
Първо,да благодаря за съветите-Иве,Глупи  bouquet.Взехме и капки,и сребърна вода,сега това оче е по-добре,но другото е гурелясало,но ще третирам и него,сигурна съм,че ще се оправи.Ошашках се,защото,никога не е имала конюнктивит,докторката я няма и аз нещо се спекох.Само веднъж съм ползвала Тобрекс като беше много малко бебе,дори не помня защо... newsm78Фроузън и на теб   bouquet
Я сега да ви видя вас newsm53:
Джина,сменихте ли дрехите?Хубавото е,че човекът все пак е взел дрешки за момиче,а не за момче Grinning Hug
Цитат
Като казах на ММ, че за седмица съм смъкнала няколко кила и той предложи да оставим детето при мен за още няколко седмици  Shocked
Ау,Агнес,,ТМ си заслужава средновековно наказание някакво направо Grinning
Портокалче,наслади се на последните си тихи и спокойни дни,нищо,че са прекарани в болница-хладки душчета,креватче,книжка,после това ще бъде неосъществима мечта за известен период.Дано да сте си подготвили всичко за бебето все пак.
Татяна,как сте с бебчетата,мъчи ли ви жега в Кипър?  Nature Sunny
Терп,и аз така,тази нощ се наспах като бебе,а очаквах,че като е по-горещо и ще по-зле положението.
Цитат
Забравих какво щях да пиша, след такива новини
.Пина,я се сети,че ми се чете нещо твое.
Глезотийке,и тук да ти пожелая успех и хубави новини!  bouquet
М-тина,колко спокойно разказваш за ежедневието ви само,дечицата ти явно са кротанчовци,браво на вас,че така хубаво се гледате.В юнската тема има една мама с близнаци,като я чета,тя милата е вече пред истерия.
Мисти,и аз се точа за естествено раждане,но ще се похваля чак като приключи,че и при нас може плавно да прелее в спешно секцио Grinning
Сандалка,ти да не родиш,някъде из София,докато тичаш по задачи? Grinning Забелязала съм,че когато някой върши много работа,не му казват браво,а му прехвърлят още работа PeaceИ аз смятам,че тоновете са важно нещо към края на бременността,по тях съдят дали бебето страда нещо,а то страда най-вече от липса на храна от плацентата,когато тя остарее и от намалели води,предполагам и от други неща.
Весе,мога единствено да ти съчувствам за зъба Hug
Цитат
Сандалче, ти позна. Hug Сега остава Флай да се отчете с присъствие или новини Cool
,хаха,същото си помислих и аз,защото се сетих за пророчеството,ами довечера съм пак на тонове,ако засече регулярни контракции,ще ме оставят за раждане.В неделя пак бях,за 15 мин. засече една,акушерката каза,че е доста силна,но не може да доведе до разкритие,та се прибрах по живо,по здраво.А земляците вече не ги коментирам,че си имат защитници тук Grinning
Момичетата,които не съм споменала,да се чувстват  Hug и са прочетени.
Е,две педи пост стигат ли? Grinning Hug
А,и една снимчица на 38-седмичен корем от мен.

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 14:08 от fly2

# 638
Честити рожби на Сийппърл, Руми и Луиза! Да растат здрави, щастливи и с късмет в живота! Hug
Таничка,честит рожден ден на майка ти! Още дълги години да ти е здрава и да помага за внучето!
Хера, за петите на морето винаги са ми перфектно гладки и без крем. Просто всеки ден ги трия в пясъка (ровя с тях до влажния пясък). Възползвай се на морето и си прави пилинг на петичките:)
Глезотийка, стискам палци всичко да мине ок в МД и чакаме благата вест  Hug
Весе, много ми е мъчно като те чета. Дано бързо свърши мъката ти с този зъб.
И аз едвам издържам в жегите, а вчера ходих на преглед в МД в 12ч. За пореден път никой не ми отстъпи място нито в метрото, нито в трамвая. Купих си козметика  за бебчо на Мустела ( и предния път ползвах такава) от аптеката в Мола на България с 15% отстъпка. А за шишета и аз съм от прецакалите се и купилите си стартовия комплект на Авент.

# 639
честит син на мама Румяна88  да им е жив и здрав малкия Христо и много да ги радва  Hug
Luisa Kaestner  да ви е жив и здрав малкия Калоян и много да ви радва  Hug

# 640
Флай ето за това говорех, и ти се презастраховаш и казваш, че може и секцио - спешно, при мен такава вероятност няма. Grinning
shushi_13 защо пък да си се прецакала? Какво му е на Авент? И моят е такъв и не мисля, че е проблем  newsm78

# 641
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Танче, честит рожден ден на майка ти, да е жива и здрава още дълги години и да помага, ако не сега, по-нататък Simple Smile

Сандалке, мерси душа, качила съм, спор няма, аха да чукна 100-ка, но още не съм, а и за щастие на "стройното" ми тяло ми изместиха датата за секциото още по-скоро, та поне то ще е доволно, че няма да има огромната чест да се развихри в цялата си 3-цифрена прелест, струва ми се, че въпреки огромните темпове на задържане на вода (докторката каза, че от това качвам тези седмици толкова кг.) пак ще финиширам 2-цифрено, а после като стана 65 (след година-две Simple Smile) ще си постна снимка да покажа, че нямаш извратен вкус поне WinkРРР

Та, днес бях на тонове и преглед, на тоновете уцелих нова акушерка, мерихме каквото мерихме, но се оказа, че дребната пак спи и лекарката не хереса записа, върна ме след прегледа за нов, ама и на него откърти мацката след 2-3 минутки шаване и резултатът е, че утре следобед пак съм на тонове...иначе си бяха около 150 докато спеше, а в моментите на размърдване също си бяха ок, но трябва повече да мърда за по-добра преценка явно...

На прегледа споменах, че от събота имам леки отоци около външните кокалчета на глезените ми, иначе другаде нямам, а и определено са мини, казах и че много качвам от месец насам, резултатът е, че ще пия  чист протеин, ще си бъркам протеинови шейкчета сутрин, обед и вечер, само дето не за мускули, ми за още кг отгоре Wink))) Шегата на страна, но така се компенсира, ако имате нисък общ протеин и албумин в кръвта, моите миналата седмица бяха на долната граница и анестезиологът каза, че, ако паднат още малко ще ми се появат леки отоци и явно си е точно така. Доплерът доколкото схванах беше ОК, но в долната граница, т.е. има тенденция да се влошава, иначе всичко с дребната е ОК, каза че апаратът дава около 300 гр. разлика за теглото, така че в момента мацката е 2300-2600 гр. и че вече не гони кг., тези били ок, а зрялост на плода, пита пак колко се е родил Стани и каза, ми и това повече от 3 няма да е, но то е ясно, то даже дай боже 2500 да има, защото както казах датата няма да е 04.07, а се дърпа напред, но този път, за да не дърпам аз дявола за опашката няма да ви я казвам, вие ще разберете като се случи Simple Smile))))) МБ ми е чиста, с много лактобацили, което е хубаво Simple Smile А, водите ми били леко редуцирани и плацентата 3-та степен, но това за плацентата е нормално, за водите не знам, уж високото кръвно води до това, но пък аз сега с лекарствата съм ОК, дано избутаме и до новата датичка, другата седмица съм пак на преглед и доплер и така. Друго интересно за сега няма Simple Smile

# 642
Мисти, ми то нали всички хвалят Томи Типи-то и уж Авента не се харесвали на бебетата, и ние се ошашкахме. И аз съм с Авент и реших, че съм се прецакала. Пък дъщеря ми с Авент е отгледана и не сме имали никакъв проблем, искаше си ги и бяха удобни. И shushi_13 и тя така. Вече се побърках да мисля кое е хуабво и кое не, такъв избор има че човек не знае какво да вземе....

Иве, браво, важното е че си добре. А секциото когато-тогава. И аз съм утре на лекар, да видим до къде сме.

# 643
  • София
Сандалче, много ти благодаря за идеята, определено ще се възползвам. Аз такива гледах, но по 70лв, а икейската цена направо е чудесна.
Близначе, какво да ти кажа, вижда му се края, въпреки, че решихме да не пипаме коридора /стените там също са в малки мазни ръчички, тук там се вижда някоя лепенка на хелоу кити и др. екстри/. Остава да се изчисти едно хубаво и така.
Флай, ако днес ми остане време ще ида да сменя дрешките. Колата ми няма климатик /трябва да се зареди фреон/ и пътуванията също са "прекрасни". Докадо стигна от точка А до точка Б, цялата плувам в пот /интересно- не тялото, а само врата и лицето/, което ми докарва сърбежи и червенини, сякаш съм си изтъркала мъхеста праскова на лицето.
Завиждам на Хера, Пина, Таничка, Поля, Гърл и всички други морски мами  sport027
А, Мистито направо не я мисля, като знам какво е по този край..... Мисти, живи и здрави, аз мисля през септември да поседя малко в Петрич /за море в Гърция си мечтая, но с мечтите ще остана/, така, че пътьом може да мина да те видя.
Иве, 150 мисля, че е идеално за спящо бебе Peace

# 644
Misty,е как така да не може спешно секцио,то колкото и нормално да изглежда всичко ,винаги нещо може да се обърка Rolling Eyes Дано да не се случва де:roll:
Аз днес бях на преглед в Пловдив,добре е бебето.Пуснаха ми и запис на тонове ,25 лв платих за тях,корем ме заболя,но нямаше как.Лекарят искаше да види и тонове.Настанил се е  бебчо главично,готов за раждане. Аз реших окончателно къде ще раждам,даже сега отивам да се "пазаря" с лекаря ,да не вземе да забегне на някъде.Ще се боря за естествено раждане без окситоцин и по-възможност без шевове.Поне като ми е на 5 минути болницата ще мога да изчакам достатъчно дълго у дома ,за да не ме връзват за тонове и да си изкарам контракциите в по -голямата част у нас.
Руми,да ти е жив и здрав Христо,едно от любимите ми имена   bouquet
Честито синче и на Луиза!   bouquet  bouquet
Флай,ти не се ли отегчи вече ,май цяла седмица те чакаме да раждаш Laughing
Весе,да се оправяш с този зъб,че много преживя Sad
Джине и аз нямам фреон и пътувам точно като теб,даже и след малко тръгвам за болницата,аман вече.Уж хубава кола карам ,а не ще мъжа ми да я поддържа и това си е .
Аз пък не завиждам на морските мами ,а на тези от високопланински градчета и селца.Всичко бих дала да съм над 1000 метра надморска височина. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт