БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 667
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
  • Мнения: 2 454
Момичета и момче, търся рецепта за лесен и лек сладкиш с бишкоти, кисело мляко евентуално желатин. Може ли малко помощ, че нещо цял ден не мога да си се разбера сама със себе си какво точно да е? Mr. Green
Onna-bugeisha, сложи мидите в съд с много лед около тях. До утре не би трябвало да има проблем.

# 406
  • Мнения: 22 867
Момичета и момче, търся рецепта за лесен и лек сладкиш с бишкоти, кисело мляко евентуално желатин. Може ли малко помощ, че нещо цял ден не мога да си се разбера сама със себе си какво точно да е? Mr. Green

Елементарен сладкиш с бишкоти и кисело мляко

в поста на Mim`s

Тортата на Янечек

предложението на Gvendolin.

# 407
  • Мнения: 311
пеп-4о,   labrex,   Селма, благодаря ви! Със сигурност ще бъдат опитани и трите.

Селма, ако не сложа прясно мляко дали ще е фатално?

# 408
  • Мнения: 7 433
........
Селма, ако не сложа прясно мляко дали ще е фатално?
   Сложи айрян или вода , или газирана напитка , или чай  ..... абе нещо течно сложи  Grinning

# 409
  • Мнения: 9 463

мерси, а за тези хапки в сос, които споменаваш, каква е по-точно рецептата или просто хапки и добавяш соса?

да ви питам също - какво правите с пилешки фенери? нещо вкусно да е Grinning

на тези хапки http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%22%D0%9A%D0%B8%D1%82%D0 … 81%D0%BA%D0%BE%22

а пилешките фенери - на супа. Оставям повече месо по тях, като ги обезкостявам, малко тлъсто   от ония лопатки до бутчетата дето са,  кожа. Става чуден бульона така.  Дори когато се зареждам с повече пилета и разфасовам, слагам фенерите, задно с други кости и кожи, сварявам и после си имам бульон в бутилки в камерата.  Кожата пообирам и заедно с кокалите заминава при куче.
Когато са сварени, обезкостявам и прибирам в пликове за супа, или палачинки с пилешко, пилешки кюфтета, или някоя "манджа" в която може да се сложи ситно нарязано пилешко месо. (запеканки тип)

# 410
  • Мнения: 7 779
Кожата пообирам и заедно с кокалите заминава при куче.
искам да съм ти кучееее..........

# 411
  • Мнения: 9 463
 Laughing дори когато пращам само хляб  ли

# 412
  • Мнения: 527
Искам да ви попитам. Понеже нямям възможност да варя буркани, може ли да сваря компота в тенджера, както сладко, и след това да го сипя по буркани. Като ги затворя топли, нали ще хлътне капачката?

# 413
  • Мнения: 9 463
не се знае дали ще издържат само с това вакумиране. Сега има фикс на Др Йоткер за компоти без варене - точно така се вари плода, но се добавя фикса и пълнят бурканите.
Сладкото има много захар и издържа, но за компот - знам ли  smile3506
макар че аз и сладкото варя, защото разнасям буркани напред назад и ще ме много яд, ако аз или младежа съм товарила с нещо, което може да се изхвърли заради неправилно съхранение.

# 414
  • Пловдив
  • Мнения: 692
Дори в една тема в този подфорум да се закача все ще изляза от правия път с някое съгрешение!  Mr. Green Снощи къде видях за бишкотената торта сън не спах за нея.... отивам да я правя  Hug Ще трябва да се отписвам, че на море искам да ходя! Wink

# 415
  • София
  • Мнения: 3 856
Здравейте!
Довечера планирам да панирам дробчета/за пръв път/ и незнам дали не трябва първо да ги посваря.В рецептата не пише.
Благодаря!

# 416
  • Мнения: X
Искам да ви попитам. Понеже нямям възможност да варя буркани, може ли да сваря компота в тенджера, както сладко, и след това да го сипя по буркани. Като ги затворя топли, нали ще хлътне капачката?

Едната ми печка е Бош и има описание в инструкцията за стерилизиране на плодове или зеленчуци във фурната. Ползвала съм технологията за стерилизиране на компоти, сладко и др.
Пълнят се бурканите (пише еднолитрови, но съм правила в 0,7 и 0,8 л), запечатват се. Подреждат се в тавата на фурната на ниво 2 от 5. Налива се 0,5 л гореща вода с температура около 80 градуса. включва се САМО долно печене, 170-180 градуса. Оставя се така за около 40 минути или повече. Трябва да започнат да се издигат мехурчета вътре в бурканите. След това се изключва нагряването и така престояват около 25-35 мин. После бурканите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изваждат от фурната и се обръщат с капачката надолу, докато изстинат.

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 12:44 от Анонимен

# 417
  • Мнения: 9 463
ИДИ В ТЕМАТА " консервиране....." на първа страница  е май още в подфорума и питай там, някои правят  Peace във фурната

Магика, не се варят предварително. Почисти от ципите, срежи на две, ако са цели и панирай

# 418
  • Мнения: 527
Мерси на всички ви за компотите!

# 419
  • Мнения: 7 779
Магика, не се варят предварително. Почисти от ципите, срежи на две, ако са цели и панирай
ципите са за Бонго-кучето , нали ?  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт