БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 673
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 311
........
Селма, ако не сложа прясно мляко дали ще е фатално?
   Сложи айрян или вода , или газирана напитка , или чай  ..... абе нещо течно сложи  Grinning

Направих го, сложих вода, стана страхотен!   
Направих също и препоръчания от Пеп-чо. И двата са много сочни.

На заден план е на Селма, а отпред - препоръчания от Пеп-чо.   bouquet

Скрит текст:

# 421
  • Мнения: 7 433
   Барво , Инеса !  Hug

# 422
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 349
Здравейте момичета,
Реших да правя еклери. Не ми е за първи път, но всеки път имам проблем с крема. Пълня ги с яйчен крем, не използвам сметана (детето ми е алергично). Правила съм го по два начина досега, единия е с цели яйца без да ги разделям, но става леко зърнест крема. Другия път го направих като разделих жълтъците и белтъците, жълтъците сварих с крема, белтъците разбити на сняг ги добавих в изстиналия крем, но крема доста се втечни. Дайте съвет как да го направя този крем?
Рецептата ми за крема е следната:
4ч.ч. прясно мляко
6 с.л. брашно
2 с.л. царевично нишесте
3 яйца
1ч.ч. захар
3 с.л. масло
ванилия
В рецептата не пише да се разделят яйцата, но пише че се прави на водна баня, а аз никога не съм го правила така. Дали във водната баня е проблема?

# 423
  • Мнения: 9 464
махни белтъците от крема.  остави 3 с.л. брашно + 3 с.л. нишесте. Увеличи маслото на 100 гр. (почти 1 малко пакетче.
Вариш млякото без 1/2 чаша,
разбъркваш жълтъците със захарта,  брашното и нешестето и прибавяш другото мляко останалото студено
По малко вземаш от горещото мляко и прибавяш към яйчената смес като бъркаш. Като поеме течност, колкото е била тя - връщаш в тихо врящото мляко и бъркаш, бъркаш... (като топла застройка го правиш)
Когато заври крема трябва да се есгъстил,  махаш от котлона и след 10.15 мин. прибавяш мласлото, нарязано на кубчета.

# 424
  • Мнения: 6 791
Коя част от пилето е подходяща за шишчета (печени във фурна, не на скара)? Задължително ли е да се кисне в марината?

# 425
  • Мнения: 9 464
бялото месо, или обезкостени бутчета,без кожата и без сухожилията. \
Марината го прави сочно, да не изсъхва, още повече във фурната ще е. 
На решетка ако ги печеш във фурната, на мах градуси, може да ги овкусиш само

# 426
  • Мнения: 6 791
Пепчо,благодаря!  bouquet

# 427
  • Мнения: 759
Имам повече от 40 яйца. Идеи?
Знам , че навсякъде се слагат, но само за крем карамел и яйчена салата се сещам... Нещо друго интересно? Simple Smile

# 428
  • София
  • Мнения: 5 738
И аз винаги забивам с яйата. ама горе-долу кексове, баница, пържени филийки-там ми отиват най-много!

# 429
  • Мнения: 9 464
Имам повече от 40 яйца. Идеи?
Знам , че навсякъде се слагат, но само за крем карамел и яйчена салата се сещам... Нещо друго интересно? Simple Smile


ами в една баница отиват 5-6, на пържени филийки още толкова,  палачинки|/пенкейкс, омлети (може натюр,може с други работи) , яйчено руло, яйца по панагюрски, пълнени яйца, ей тияяйца са ми фаворит - яйца в сос от яйца http://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_18.html ,  в салати - на шопска настъргани или със зелена салата, салата от яйца смаринована целина http://widget5.linkwithin.com/redirect?url=http%3A//pep-4o.blogs … ;ts=1373227469273, мариновани в червено цвекло са много приятни за всякаква салата http://pep-4o.blogspot.com/2012/04/blog-post.html   пастет от сирене и яйца http://pep-4o.blogspot.com/2010/04/blog-post_2631.html

# 430
# 431
  • Мнения: 4 785
Вчера гледах някаква доста стара рецепта за сварени яйца, нарязани на шайби - ред яйца, ред бешамел, завършва се с бешамел, отгоре сирене и кашкавал и се запича. Прозвуча ми интересно и... има яйца  Mr. Green

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 10:02 от Мъ℘♥Мяɣ

# 432
  • Мнения: X
Яйца слагам на повечето летни яденета. Правя всякакви комбинации от задушени зеленчуци (тиквички с пресен лук и чесън, миш маш, само домати, зелен фасул с някакъв лук) и накрая задължително яйца. Когато имам повече, слагам 5 бройки. Яйцата не се развалят бързо. Simple Smile По Великден ми се събират повечко (купени, подарени, за сурови става дума) и не съм имала проблем в продължение на 2 месеца, примерно. Също много обичаме огретен (правя го с кисело или прясно мляко на фурна, но може и на котлона - сварени нарязани картофки + сирене и яйца и малко мляко). Друг вариант е пържени картофи, заляти със смес от сирене и яйца, захлупени да се задушат... ммм, вкусотия!

# 433
  • Мнения: 7 433
Имам повече от 40 яйца. Идеи?
Знам , че навсякъде се слагат, но само за крем карамел и яйчена салата се сещам... Нещо друго интересно? Simple Smile

  Тортите Естерхази , Египетска , Династия ....
   Пандишпан

   Пълнени яйца

# 434
  • Някъде там
  • Мнения: 19 155
Здравейте момичета,имам бързи въпроси.Искам да направя питка която ми трябва за рано но не искам да ставам през ноща за да я меся.Мога ли да си я оформя вечерта и да я прибера в хладилника и на сутринта да я изпека.Понеже нямам свежо фолио дали ако я покрия с другото обикновено и после в торбичка ще се получи?Дали ще бухне и няма да хване коричка.И ако става,веднага ли щом я извадя да я слагам да се пече или да изчакам Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт