БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 665
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 1 775

мерси, а за тези хапки в сос, които споменаваш, каква е по-точно рецептата или просто хапки и добавяш соса?

да ви питам също - какво правите с пилешки фенери? нещо вкусно да е Grinning

на тези хапки http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%22%D0%9A%D0%B8%D1%82%D0 … 81%D0%BA%D0%BE%22

а пилешките фенери - на супа. Оставям повече месо по тях, като ги обезкостявам, малко тлъсто   от ония лопатки до бутчетата дето са,  кожа. Става чуден бульона така.  Дори когато се зареждам с повече пилета и разфасовам, слагам фенерите, задно с други кости и кожи, сварявам и после си имам бульон в бутилки в камерата.  Кожата пообирам и заедно с кокалите заминава при куче.
Когато са сварени, обезкостявам и прибирам в пликове за супа, или палачинки с пилешко, пилешки кюфтета, или някоя "манджа" в която може да се сложи ситно нарязано пилешко месо. (запеканки тип)

малко закъсняло, но Благодаря  Hug

# 436
  • Земя създадена от Бог Mallorca
  • Мнения: 69
Предложете ми  сладкиш с череши! Simple Smile

# 437
# 438
  • Пловдив
  • Мнения: 44 350
Предложете ми  сладкиш с череши! Simple Smile

Че още ли има череши някъде newsm78

# 439
  • Земя създадена от Бог Mallorca
  • Мнения: 69

Благодаря ти!

Че още ли има череши някъде newsm78

Намират се. Wink

# 440
  • Мнения: X

Да похваля сладкиша на Селма!   bouquet Наложиха се някои промени, заради продуктите, с които разполагам: замених маргарина със 100 мл олио, плодовете ми бяха едни едри, но не чак толкова сладки череши, вместо галета ползвах грис, добавих орехи, а накрая, след пудрата захар полях с малко сладко от череши. Получи се фантастично!
Замразих вишни за подобен сладкиш, който мисля да направя след някой и друг месец, но дали не сгреших нещо в технологията? Изчистих от костилките, наредих ги в найлонови пликове на един ред и после мисля да ги посъбера както дойде, т.е. вече да са насипно. В камерата е минус 25 градуса и се надявам да не им стане нищо лошо. Прочетох, че вишни и череши се замразяват посипани със захар. Дали да посипвам, като вече са замръзнали?

# 441
  • Бургас
  • Мнения: 24 245
Здравейте!
Имам 7 жълтъка,давайте предложения какво да ги правя.

# 442
  • Мнения: 8 583
Отново опрях до вас, момичета и момче Wink сурови тиквички и патладжани стават ли за замразяване или да подходя по друг начин?

# 443
  • Мнения: 9 463
тиквички сурови да, нарязани според това дали ще пържа, пека, или за манджа.
Патладжана - нарязвам , посолявам и нареждам на хартия за печене - не до готовност, малко по-рано ги вадя, оставям да се охладят и във фризера.  После вадя и ползвам.
Или пържен патладжан в кутии.

# 444
  • Мнения: 1 884
Здравейте!
Имам 7 жълтъка,давайте предложения какво да ги правя.

Бисквитена торта с домашен ванилов крем. Или еклери пак с домашен крем.Там слагам само жълтъци.

# 445
  • Мнения: 124
Момичета,моля дайте идеи какво да направя със сварено пилешко месо.Имам половин домашно пиле сврено и обезкостено,искам да не е нещо на манджа ама и аз не знам какво.

# 446
  • Мнения: 7 433
Здравейте!
Имам 7 жълтъка,давайте предложения какво да ги правя.

  Двойна порция от крем патисиер .
    С бутер платки или орехово-белтъчени такива ще стане прекрасна торта .
    Може и еклери да се напълнят с кремчето .

# 447
  • Мнения: 7 433
Момичета,моля дайте идеи какво да направя със сварено пилешко месо.Имам половин домашно пиле сврено и обезкостено,искам да не е нещо на манджа ама и аз не знам какво.
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg13330282#msg13330282  Hug

# 448
  • Мнения: 1 884
Помагайте, не съм си  в нас, а ми трябва една рецепта за гевречета.
Спомням си че се слагаше яйце, кисело мляко, сода, сирене и брашно.После се пържат.

Ако може да помогнете с точни пропорции.

# 449
  • Мнения: 22 867
Момичета,моля дайте идеи какво да направя със сварено пилешко месо.Имам половин домашно пиле сврено и обезкостено,искам да не е нещо на манджа ама и аз не знам какво.

Правя вкусни кюфтенца по тая рецепта:

500 гр. пилешко филе
2 яйца
4 с.л. майонеза
3с.л. царевично нишесте
2-3 скилидки чесън (може да се пропусне)
кашкавал на дребни кубчета (и без него стават)
сол
черен пипер
магданоз

А, когато имам бяло месо сварено, използвам него, наситнявам го, обърквам с останалите продукти и пържа. Може и лук да се добави по желание. Сместа се получава по-рядка, гребе се с лъжица и се сипва в загрята мазнина. Пропускала съм майонезата, нишестето с брашно съм заменяла, все стават. Peace


Общи условия

Активация на акаунт