БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 658
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 124
Селма,Лабрекс  bouquet.По скоро ще е това със сметаната,че нещо избягвам пърженето напоследък,но някой път със сигурност ще се възползвам и от рецептата за кюфтенцата Hug

# 451
  • София
  • Мнения: 12 222

Да похваля сладкиша на Селма!   bouquet Наложиха се някои промени, заради продуктите, с които разполагам: замених маргарина със 100 мл олио, плодовете ми бяха едни едри, но не чак толкова сладки череши, вместо галета ползвах грис, добавих орехи, а накрая, след пудрата захар полях с малко сладко от череши. Получи се фантастично!
Замразих вишни за подобен сладкиш, който мисля да направя след някой и друг месец, но дали не сгреших нещо в технологията? Изчистих от костилките, наредих ги в найлонови пликове на един ред и после мисля да ги посъбера както дойде, т.е. вече да са насипно. В камерата е минус 25 градуса и се надявам да не им стане нищо лошо. Прочетох, че вишни и череши се замразяват посипани със захар. Дали да посипвам, като вече са замръзнали?
Замразявам плодове от години, череши, вишни и сини сливи. Почиствам от костилките и ги поставям по един кг. в найлонови пликчета и във фризера. Не ги посипвам със захар. Не е необходимо.

# 452
  • В царството на мечтите
  • Мнения: 388
 Twisted Evil

# 453
  • Мнения: X

Замразявам плодове от години, череши, вишни и сини сливи. Почиствам от костилките и ги поставям по един кг. в найлонови пликчета и във фризера. Не ги посипвам със захар. Не е необходимо.

  bouquet Благодаря Simple Smile!

Помагайте, не съм си  в нас, а ми трябва една рецепта за гевречета.
Спомням си че се слагаше яйце, кисело мляко, сода, сирене и брашно.После се пържат.

Ако може да помогнете с точни пропорции.

Така правя бухтички, но сигурно се правят и във вид на гевречета.

2 яйца
250 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
150 г сирене
брашно да стане меко тесто (опитай първо с 450-500 г и добавяй, но не повече от 600 г)

# 454
  • Мнения: 7 433

Да похваля сладкиша на Селма!   bouquet .........
    Радвам се ,че ти допадна !
    Благодаря за милите думи !  Hug

# 455
  • Мнения: 21
Правя кекс по ето тази рецепта http://magi-bg.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html   Отвън се изпече, но отвътре е напълно течен. Какво да направя? Моля за бързи отговори

# 456
  • Мнения: 7 433
  Очевидно още не е готов . Изчакай още малко .
  Колко време и на каква температура го печеш (досега) ?

# 457
  • Мнения: 0
Здравейте! Преди време тук бях чел за приготвяне на кайма за скара с газирана вода. Но не мога да намеря къде е, нямах регистрация, преди малко се регистрирах. Та ако някой се наема да ми отговори как се приготвя - колко газирана вода се слага на кило кайма, ще съм много благодарен!

# 458
  • Мнения: 9 462
колкото поеме. Слагаш по малко и  месиш-месиш....  Може и бира  Peace

# 459
  • Мнения: 0
Благодаря, Пеп-4о! Имам спомени за една чаша, нещо такова, ще меся, жена ми разчита на мене за скарите Laughing .

# 460
  • Мнения: 9 462
колко ще поеме -  много зависи каква е каймата  и колко добре я месиш, затова така - малко по малко  Peace

# 461
  • Мнения: 1 884
Помагайте, не съм си  в нас, а ми трябва една рецепта за гевречета.
Спомням си че се слагаше яйце, кисело мляко, сода, сирене и брашно.После се пържат.

Ако може да помогнете с точни пропорции.

Да си повторя питенето. Praynig

# 462
  • София
  • Мнения: 12 697
Помагайте, не съм си  в нас, а ми трябва една рецепта за гевречета.
Спомням си че се слагаше яйце, кисело мляко, сода, сирене и брашно.После се пържат.

Ако може да помогнете с точни пропорции.

Да си повторя питенето. Praynig

400 г кисело мляко, 1 ч.л. сода, 3 яйца, 2 ч.ч. натрошено сирене,  брашно

# 463
  • София
  • Мнения: 1 442
Здравейте. Отворих си един буркан със сладко от ягоди от свекървата, хубаво, обаче освен че е мнооооого сладко, е и пълно с малки захарни топчета, които са твърди като камъчета направо.  #Cussing out Не ми се ще да го изхвърлям, но мога ли да направя нещо, че да се стопи тая захар?
ММ предлага да го сложим на водна баня, но аз лично се съмнявам, че ще се получи нещо. Някакви идеи?

# 464
  • София
  • Мнения: 10 825
И аз щях да ти предложа като ММ-то, но щом не искаш така, тогава - не знам

Общи условия

Активация на акаунт