БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 658
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Селма,Лабрекс  bouquet.По скоро ще е това със сметаната,че нещо избягвам пърженето напоследък,но някой път със сигурност ще се възползвам и от рецептата за кюфтенцата Hug

# 451
  • София

Да похваля сладкиша на Селма!   bouquet Наложиха се някои промени, заради продуктите, с които разполагам: замених маргарина със 100 мл олио, плодовете ми бяха едни едри, но не чак толкова сладки череши, вместо галета ползвах грис, добавих орехи, а накрая, след пудрата захар полях с малко сладко от череши. Получи се фантастично!
Замразих вишни за подобен сладкиш, който мисля да направя след някой и друг месец, но дали не сгреших нещо в технологията? Изчистих от костилките, наредих ги в найлонови пликове на един ред и после мисля да ги посъбера както дойде, т.е. вече да са насипно. В камерата е минус 25 градуса и се надявам да не им стане нищо лошо. Прочетох, че вишни и череши се замразяват посипани със захар. Дали да посипвам, като вече са замръзнали?
Замразявам плодове от години, череши, вишни и сини сливи. Почиствам от костилките и ги поставям по един кг. в найлонови пликчета и във фризера. Не ги посипвам със захар. Не е необходимо.

# 452
  • В царството на мечтите
 Twisted Evil

# 453

Замразявам плодове от години, череши, вишни и сини сливи. Почиствам от костилките и ги поставям по един кг. в найлонови пликчета и във фризера. Не ги посипвам със захар. Не е необходимо.

bouquet Благодаря Simple Smile!

Помагайте, не съм си  в нас, а ми трябва една рецепта за гевречета.
Спомням си че се слагаше яйце, кисело мляко, сода, сирене и брашно.После се пържат.

Ако може да помогнете с точни пропорции.

Така правя бухтички, но сигурно се правят и във вид на гевречета.

2 яйца
250 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
150 г сирене
брашно да стане меко тесто (опитай първо с 450-500 г и добавяй, но не повече от 600 г)

# 454

Да похваля сладкиша на Селма!   bouquet .........
    Радвам се ,че ти допадна !
    Благодаря за милите думи !  Hug

# 455
Правя кекс по ето тази рецепта http://magi-bg.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html   Отвън се изпече, но отвътре е напълно течен. Какво да направя? Моля за бързи отговори

# 456
  Очевидно още не е готов . Изчакай още малко .
  Колко време и на каква температура го печеш (досега) ?

# 457
Здравейте! Преди време тук бях чел за приготвяне на кайма за скара с газирана вода. Но не мога да намеря къде е, нямах регистрация, преди малко се регистрирах. Та ако някой се наема да ми отговори как се приготвя - колко газирана вода се слага на кило кайма, ще съм много благодарен!

# 458
колкото поеме. Слагаш по малко и  месиш-месиш....  Може и бира  Peace

# 459
Благодаря, Пеп-4о! Имам спомени за една чаша, нещо такова, ще меся, жена ми разчита на мене за скарите Laughing .

# 460
колко ще поеме -  много зависи каква е каймата  и колко добре я месиш, затова така - малко по малко  Peace

# 461
Помагайте, не съм си  в нас, а ми трябва една рецепта за гевречета.
Спомням си че се слагаше яйце, кисело мляко, сода, сирене и брашно.После се пържат.

Да си повторя питенето. Praynig

# 462
  • София
Помагайте, не съм си  в нас, а ми трябва една рецепта за гевречета.

Да си повторя питенето. Praynig

400 г кисело мляко, 1 ч.л. сода, 3 яйца, 2 ч.ч. натрошено сирене,  брашно

# 463
  • София
Здравейте. Отворих си един буркан със сладко от ягоди от свекървата, хубаво, обаче освен че е мнооооого сладко, е и пълно с малки захарни топчета, които са твърди като камъчета направо.  #Cussing out Не ми се ще да го изхвърлям, но мога ли да направя нещо, че да се стопи тая захар?
ММ предлага да го сложим на водна баня, но аз лично се съмнявам, че ще се получи нещо. Някакви идеи?

# 464
  • София
И аз щях да ти предложа като ММ-то, но щом не искаш така, тогава - не знам

Общи условия

Активация на акаунт