Париж 7

• 68 008
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
.....
Отделно искам да попитам за цената на апартаментите. При посочване на нощувките се формира една цена, но има такъв надпис:  Charges:  Non inclus . Да разбирам ли, че има още някакви такси и ако е така – какви?
И да не забравя при такива резервации, оставя ли се депозит? Или цената която виждам при зададените нощувки е последна?
Исках да напомня за себе си отново. Бихте ли ми помогнали да се  ориентирам в цените на апартаментите за да мога да си направя спокойно резервацията.
например този апартамент: http://www.only-apartments.fr/fr/paris/opera-grevin_5701/ При него всички такси са включени,  и това е крайната цена 341,46 евро, но освен цената трябва да оставим 150 евро депозит, който при напускане ще ни върнат?!

Sissa, ползвала съм подобен сайт за апартамент в Барселона. Там дадохме депозита когато взимахме ключовете първия ден, а последния ден подписахме нещо като обходен лист за това дали има или няма липси, както и попълнихме нещо като анкета дали сме доволни от това и онова и си ни върнаха парите. В интерес на истината човекът въобще не провери дали всичко си е по местата - разчиташе на коректност от наша страна също толкова, колкото и ние - от негова.  Предполагам, че и тук е същото. Нека все пак кажат ползвалите сайта  Peace

# 556
Знаете ли дали в Лувъра е разрешено да се правят снимки  newsm78
Чудя се дали да не купя предварително билети онлайн но чета че не се взимали от музея а в някакви други магазини, а които  са точно никъде не намирам ???

# 557
Чудя се дали да не купя предварително билети онлайн но чета че не се взимали от музея а в някакви други магазини, а които  са точно никъде не намирам ???

Снима се в Лувъра.

# 558

В някои зали е разрешено. В най-красивите, за съжаление - не, но контролът не е мн строг.  Най-охранявана е Мона Лиза и там най-стриктно следят да не се правят снимки.

# 559

В някои зали е разрешено. В най-красивите, за съжаление - не, но контролът не е мн строг.  Най-охранявана е Мона Лиза и там най-стриктно следят да не се правят снимки.

Това откога?
Аз лично имам поне 10 снимки с Мона Лиза...

# 560

Това откога?
Аз лично имам поне 10 снимки с Мона Лиза...

И аз. Навсякъде в Лувъра е разрешено снимането.

Наскоро някой показа снимки (не помня кой, моля да ме извини) от хотелски прозорец към Айфеловата кула. Може ли да дадете линк към хотела. Благодаря!

# 561
Снимането е напълно разрешено в Лувъра. Единствено ти правят забележка да не снимаш със светкавица. Peace

# 562
Моята информация е от преди няколко години. Може вече да е друго.
Сега юли ще ходим пак и ще видим.

# 563
Привет на всички! Надявам се да намеря помощ в тази тема, макар да ми се струва, че е за по-смели от мен туристки Simple Smile Много, ама много искам да отида в Париж напролет и много, ама много съм смотана. Ходила съм само до Турция 2 пъти, със самолет не съм пътувала досега. Ако някоя от вас може да ми препоръча организирана екскурзия за двама със самолет ще съм много благодарна, защото не знам къде да гледам. Става въпрос за 4-5 дни и по възможност с посещение и на Дисни ленд! Благодаря ви предварително!   bouquet

# 564
  • plovdiv
Здравейте, през 2010 ходимхме семейно ,но само с едното дете на 9 беше тогава. Сега ще пътуваме четиримата, като малкият ми син е на 7.
Искам да попитам дали през август е по-спокойно от туристи или точно обратното?
Първия път бяхме седмицата 29.07 - 05.08 и беше много лесно влизането във всички музеи дори в Лувъра излизахме няколко пъти. Нямаше повече от 20 човека преди нас. Но последния ден отидохме на разходка и не можах да повярвам каква опашка се беше извила...
За това се питам дали просто не е било късмет или има някакво значение от гледна точка на отпуски и други..

В Лувър снимахме във всички възможни помещения ... В Орси е абсолютно забранено освен общ план на влизане.
В Роден също е разрешено снимането, дори с камера.
В Museum of Natural History също се снима спокойно, много е интересно за децата.

Бяхме в апартамент на улица Ушет, оказа се на доста хубаво место, на две крачки Сен Мишел и Нотърдам, както и най-тясната уличка.  Вечер гъмжеше от туристи по цялата улица и пресечките. Изобилие от ресторанти от всякакъв етнос, да не забравя и баровете ... с висящи сутиени по тавана... все пак в латинския квартал се намира и Сорбоната...
Купихме седмични карти за Батобуса ,мисля 16 евро . Това ни беше превоза почти прец цялото време.

Съответно с автобус до Монмантър и  метро до Пер ла Шез  

Обходили сме всяка уличка около Риволи, Нотърдам, латинския квартал..
Много е приятно да усетиш атмосферата и просто да си поседнеш в Тюйлери до зерецата и да се наслаждаваш на красотата..
А вечер е особенно красиво на виеснското колело, пред Нотърдам има представления на артисти- ходене по въже, огнено шоу, ролери .... не може да се наситиш на емоция...не можеше да  приберем синът ми до 1 след полунощ..

Тази година сме предвидили аквариума. ако някой има впечатления , моля да сподели, Дисниленд или Астерикс -още не сме решили, Консиержи, Оранжери и отново Орси ...

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 15:00 от arev

# 565

А вечер е особенно красиво на виеснското колело, пред Нотърдам има представления на артисти- ходене по въже, огнено шоу, ролери .... не може да се наситиш на емоция...не можеше да  приберем синът ми до 1 след полунощ..

Къде точно е това "Виенско колело"

# 566
И аз знаех, че в Роден се снима навсякъде, но не беше така. В първата сграда, тази от която е входа беше забранено(май 2013г.) Имам снимки от там, но от охраната ме предупредиха да си прибера фотоапарата и ми показаха даже знака за забрана. В двореца отсреща, където имаше картини и на Ван Гог, както и др скулптури на Роден си беше разрешено.
На повечето места се снима, но без светкавица. Няма да забравя в Центъра Помпиду се получи леко сконфузно. Когато изключа фотоапарата, при повторно включване той автоматично си е на режим със светкавица. Аз съм забравила съответно и си снимам. Чува се звук, осветява се цялата малка зала с картини на Пикасо, при което се събужда момчето, което е заспало на столчето в залата, а би трябвало да "следи" за реда в залата и се провиква: No flash! Сигурно го чуха по всички етажи Blush

Иначе давам огромен глас за посещение на Оранжери. Приказно място е. Там дори не съм вадила фотоапарата, толкова бях омагьосана Heart Eyes

# 567
...
Иначе давам огромен глас за посещение на Оранжери. Приказно място е. Там дори не съм вадила фотоапарата, толкова бях омагьосана Heart Eyes
+1  Peace

И там се снима в повечето зали, но има и такива в които е забранено.

# 568
Да се похваля и аз, самолетните билети са вече купени, ако всичко е наред сме за 5 нощувки от 13 юни в Париж. Следя темата от известно време да се ориентирам за маршрути, хотели, билети и т.н. Ние сме 3 семейства с по 1 дете на 8 г. и предвиждаме 1 ден за Дисни. Мисля там да отидем в понеделник, дали ще е по-спокойно? Засега съм харесала хотел Солар, беше препоръчан по-напред в темата,  в момента не се сещам от кой, но благодаря  bouquet Още им е рано за резервации, така че се оглеждам и за други, ако имате идеи за приятни, не скъпи хотели на удобно място моля споделяйте, ще е полезно за всички.
Темата е чудесна, браво за усилията и оформлението  smile3501. Пък аз си запазвам правото на въпроси по-нататък  Simple Smile

# 569
  • plovdiv
Виенското колело е в градината Тюйлери  в началото на парка като тръгваш от Лувър, към Риволи.
Сигурно има промени за снимането. При този поток от туристи.
Може ли да ми препоръчате шатъл от Париж до Буве, защото групата ни нарастна на 7 човека и мисля,че е по разумно да използваме шатъл.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 19:37 от arev

Общи условия

Активация на акаунт