Отговори
# 120
Leda,моята бебка е на 4 месеца и една седмица,опитва да се обръща, замята кра4ето,ама все още не успява.Ина4е си права,4е с всеки изминал ден,спокойствието си отива,аз сега се моля да не пълзи,а направо да проходи,защото батко и с това пълзене ми взе здравето-по два пъти на ден миех пода,а любимото му място беше до тоалетната 4иния да си пуща там игра4ките Sick,за секунди стигаше до там...та голямо 4истене падаше,ама туй да е проблема.А кухненските ми шкафове все седяха отворени и тенджерите и тиганите все на пода,много му харесваше да вади вси4ко от там.Леле,спомени...като се замисля,4е скоро пак се по4ва наново.... Crazyама хубаво ми е!

# 121
Момичета и аз да питам нещо. И ние си имаме зъбче от вчера  tooth, малко рано(утре ставаме на 4м) , но като е дошло, връщане няма  Grinning. И като стана въпрос за зъби та да питам. И мен ме мъчи един кътник от доста време и трябва да ходя на зъболекар. Но май ще е сериозна работа та ми се ще да ми сложат упойка, а още кърмя. Знаете ли дали има съвместими упойки и дали би било проблем да си кърмя и да си ме упояват Laughing
А за обръщането - и наш'то се върти като чеверме, почти по гръб не стои вече, даже спи по корем. А и за това да питам - нормално ли е бебе на 4м да спи по корем, ама само по корем спи. Като го оставя да си легне директно се обръща на корем и така заспива  33uu

# 122
  • София !
На мен по време на бременността ми се разруши един зъб , направо се счупи , и съответно корена трябваше да се извади . Да обаче по време на бременността нямаше как , и го отложихме за след това . След като родих , започна много да ме боли , а съответно като кърмя не можех да пия нито болкоуспокояващо , нито нищо . Та отидох на зъболекар да го вадя , и ми се наложи да не кърмя същия ден , чак на по следващия сутринта започнах отново . Зъболекаря ми каза че не мога да кърмя щом ще ми слага упойка  Wink . Та така , а докато не кърмех , на 3 часа се цедях , вярно че е хамалогия ама няма начин , то пък с болки се не седи  Simple Smile !!

# 123
Здравейте мами!И при нас е някаква лудница с това обръщане(ние се обърнахме на 3м. и 8 дни от гръб на корем,сега се въртим и от корем на гръб,2-ни,3-ни превъртания,като даже от корем на гръб се обърна на 2м ама май беше не съзнателно).Вече и възглавниците не ни спират,мята се върху тях,извива се като дъга,като и слагам лигавник ми асистира и надига главата във въздуха Mr. Green Хваща си краката с ръце и се люлее като лодка,ужас някакъв все съм на щрек,повръща навсякъде ooooh! Излизахме на разходка с зимния кош...ами аз спирах на 30 сек да я оправям или се смъква или се е обърнала.Сега съм изпрала летния(има легнало положение) и вчера направихме сефтето...там с коланчето няма мърдане smile3508
Относно маслото -има разлика между мляко и масло,както между сланината и месото,и в маслото няма мляко:)Аз слагам в пюрето от картоф малко масло ,то е богато на витамини А,Д,Е и е полезно.Препоръчва се и от един професор ама всеки си решава в крайна сметка.Аз съм алергична много ,детето не знам на кой прилича ама не сме имали проблеми с маслото.И пак ще кажа ,че никой не убеждавам в моето мнение,всеки решава какво ще дава  на детето си!Също слагам и малко йодирана сол на вкус(но не като за нас) смятам ,че йода е полезен много за правилното функциониране на организма.+ разтворено АМ .Така го яде пюрето,всичко слагам в чопъра (който вече казах ,че е с повече ножове) и става перфектно и гладко пюре.Ако някой има хаванче да пробва с него,също ще стане(но първо намачкайте картофа и +на порции млякото иначе пак ще е на бучки).А картофа го прояде мн трудно,цяла седмица го плю,тиквата и се ослади ама след тиква и круша  за десерт пак не ще картофа.И аз понеже съм упорита няма да и се водя по акъла ще яде това кажа аз ,а не тя.И без това тези вкусове са нови за нея просто не е свикнала и се иска постоянство, за да стане.Пък и няма някой да не обича картофи,не са змии и гущери все пак Sick
За тая каша дето има пшеница(т.е. глутен) мисля чак след 6м. да го въвеждам
Бъни мн хубаво го каза за упойката при стоматолога,познавам една кърмачка дето ходи скоро да си оправя зъба.Ако е спешно по-добре го оправи!
Леда-водата естествено ,че не им харесва особено като са на гърда,тя е безвкусна и се чудят за какво им я даваме,макар че са жадни и не го осъзнават,а ние си мислим че са гладни.И мен като теб ме е страх да не стане дунди и предпочитам да давам вода:)И при нас беше така повече от 1 седмица я предлагах  на всеки 10мин и ме гледаше все едно и слагам ако в устата,пропи ама не мога да кажа,че се кефи.Ама си пийва,ако не предлагам няма да и липсва и ще иска по често мляко!Но не искам да я тъпча:))И ние вчера се събудихме в 4ч сутринта и аз си помислих,че е гладна и тръгнах да я храня ама ММ ми се скара да не я свиквам на нощно хранене и да не я тъпча след като е яла достатъчно през деня...дадох малко вода поигра 5 мин и се унесе.
Честито на мамите с озъбените бебоци!  bouquet И добре дошли новите мами! Hug
Каша не съм давала още,първо да прояде  зеленчуковите пюрета като хората,че не е от най-ящните..
Лека нощ  май се казват кашите,които са хранителни и имат за цел да да спестят нощното хранене.
mariaplam мен не си ме натоварила ,едва ли и другите.Добре е човек да споделя ,за да му олекне.Колкото и да ти казваме да не се притесняваш , майката си е майка..Пожелавам ти да мине всичко гладко като по-учебник,без последствия и без спомени и за 2-те ви!Чакаме да се похвалиш след 02.07 как е малката .. Hug

# 124
Здравейте,мами!

За столчетата за кола,ние с maxi-cosi и все още ни е добре.
Косопада- косата ми не е спирала да капе,но след като родих е нещо страшно.newsm61
Плажа-ние сме на морето,но на плаж мисля да не я водя или ако я закарам ще е към септември като се поразхлади малко(ама не е сигурно) Simple Smile
Пътя за сега не ни е бил проблем,дано и за напред да е така.Аз раждах в София,а на 5-тия ден от раждането се прибрахме в Бургас.После още 2 пъти сме ходили до С-а,Търново - за сега е ок с пътя. Не мрънка много,като се умори спираме,почиваме,храним се и пак потегляме Simple Smile
Ние още сме само на кърма и Leda -същитите маниери като вас имаме.Когато пия вода спира да я де и почва да ме гледа и да се смее Simple Smile
Вяра-А и ние не сме много големи на 4м.и 15-ти дни сме около 6 кг. Simple Smile
 Ina04 - ще ти пиша на лична за педиатър в Бургас,дано само не е късно Simple Smile Не че избора е голям де Simple Smile
Аз искам да ви питам,всички деца ли сме смеят(кискат) вече с глас?
Хубав ден на всички! Wink

# 125
Здравейте и от нас  Hug!
Днес си имам един голям калпазан  Crossing Arms!!! Дали е от зъбите, не знам, но е нещо страшно  ooooh!. Днес Калоян е спал 1 час и преди малко още 30 мин. Снощи заспа в 20,30ч и до 24ч се събужда сигурно 10 пъти с рев. Накрая му дадох Нурофен и заспа без да се събужда.
Днес  ще му дам Дентокинт, пък дано помогне  Praynig!
Днес дадох ново пюренце - тиква с картоф, но го разредих с малко кърма, че ми се стори гъсто. Дребчо много го хареса. Нахвърляше се на лъжицата и търсеше още  Laughing. Дадох му 6 лъжички.

# 126
Buf,разбира се,4е всеки сам преценя кога и как да захрани бебо,още пове4е 4е те самите ни подсказват от какво се нуждаят в определен момент.Споделих мнение,тъй като първото ми дете се оказа с алергия към белтъка на млякото и смея да твърдя,4е съмве4е по4ти с нау4на степен в областта Laughing.Маслото си е краве продукт отвсякъде-прави се от мляко  FlutterНесъмнено кравето масло прави пюрето по - вкусно, но бебетата често оценяват дори и само сварения зеленчук или плод, неговия уникален вкус и консистенция.  От кравешките продукти,  маслото, сиренето, изварата и после киселото мляко (в този ред) се смятат за предпочитани за въвеждане постепенно и по малко около 9 месец на детето. Прясното краве мляко е добре да се отложи за последно, за след навършване на годинка, като най - голям дразнител от групата на млечните.Имай впредвид,4е алергията може да се появи и на по-късен етап,както стана и при нас всъщност ConfusedСподелям мнение и опит най-ве4е за да съм в помощ,тъй като проблема с алергиите е ужасен и в много малка 4аст от слу4аите детето успява да я израсте без да има някакви последствия.Ние засега сме си ок,ама е твърде малък още(на 3 и половина) и при всяко прокашляне подска4ам,4е все астма ми е в главата... Sad
Ох,ако можеше цял живот да са си на кърма,лесно щеше да е CrazyГоляма врътня ми беше на мен,щото се заинатих,4е ще правя вси4ко домашно и не знам дали ще ми повярвате,ама дали съм купила 2 или три пюрета ,вси4ко правех домашно,вклю4ително и месните.Варене,пасиране,замразяване във форми за лед,вакумирах буркан4ета...ама пък той вси4ко си ядеше с такова желание,4е ми ставаше кеф.Купените така и не ги прояде,може би по моя вина,4е го свикнах на домашни и до ден днешен си оби4а най-много манджи4ките на мама:)та мисълта ми беше,4е и сега ще гледам да го отложа това захранване до възможно най-късно,мисля в на4алото на 6-ти,ама каквото бебо покаже в крайна сметка.Като я гледам кви белтъци мята като ядем ние,май по-рано ще да е
Сладурки,кви са тия бебета дето на 3 месеца се обръщат бе,направо ми скрихте шапката.Евала на бебоците,а на мамите дупе да е яко:)Simple SmileSimple Smile

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 23:22 от dilandii

# 127
Мами,ние сме болни Sad.Цял ден с температура-по едно време беше 39.4!Шашардисала съм се отвсякъде #CrazyТо не бяха сиропи,компреси,свещички,носения...Сега спи,ама е запотенка...поне е спокойна...А освен температурата-нищо,съвсем малко разтройство.
Leda,и ние не пием вода и сега ми е много кофти в тази ситуация,давам и по малко с лъжичка,тъй като ме е страх,че ще се обезводни..иначе суче ама малко... Sad То няма сили,котето SadУжас..дано да е някой летен вирус и до утре да е здрава...
mariqplam,много ти стискам палци всичко да е наред с операцията и след нея! Praynigи да се възстановявате бързо!!! Heart Eyes
Аз никога не съм слагала масло в пюретата,всеки си знае Peace
Лека от нас и да сте здрави! Heart Eyes

# 128
 dilandii аз съм с астма ама нямам алергии към храни нито някой има в семейството ,вие щом сте алергични към белтъка в кравето мляко  трябва много да внимавате!Не съм и казала да прави някой като мен,всеки сам решава не го приемай лично.ММ  и брат му така сме захранвани много по-рано от беба,здрави мъжаги са без алергии към нищо.Лично за мен това с маслото не е показателно и не е предпоставка за по нататъшни алергии,педиатрите също така казват за маслото има и пюрета зеленчуци с масло от 4м.Алергиите в повечето случаи носят наследствен характер.Всеки както иска така да захранва!
Пумпалче оздравявайте бързо стискам палци и на вас!
Ох,ние пак мрънкаме отивам да я укротявам! Hug

# 129
Да си изкажа и аз мнението за алергиите Simple Smile От самото начало казвам, че това е моето мнение и моите изводи от нещата, които съм изчела и с които съм се сблъсквала аз и близките ми и никой не обвързвам с него. Просто съм изчела доста и моят извод за алергиите, както и за автоимунните заболявания като диабета например, е че... лекарите нямат идея какво ги отключва  Shocked. Да, доказано е, че някои храни влияят, но ако ги спреш тотално тези храни, положението става по-лошо в момента, в който организмът се сблъска с тях за пръв път ... поне аз така мисля.

Не помня дали съм ви казвала, но когато съм се родила и по ръба на фонтанелата съм имала нещо като червена черта, което било признак, че ще съм много алергична... Лекарите предупредили майка ми. Тя от своя страна от няколко месечна ме помъкнала по планини и в 6тия месец ме захранила с хубави домашни .... малини и къпини feeding. Алергия не бях виждала докато не пропуших - тогава отключих първите алергии и то към някаква съставка на парфюмите (особено рол оните) и към никел (която я имат 90% от хората, особено жените).

Мисълта ми е - не казвам, че трябва да се ядат всички забранени неща, но трябва по малко да се дават, за да свиква детето от малко с тези неща. Например първото даване е през кърмата (после като захранвам, ще го давам много внимателно, но пак си оставам на същото мнение). Затова аз си хапвам ягоди от време на време по малко - няколко ягодки, пия прясно мляко - веднъж седмично, шоколадче си хапвам по едно парченце на ден, газирано пия по една чаша (дори кола може да ми се случи да пийна веднъж в седмицата). Естествено през цялото време наблюдавам и детето как реагира на различните храни. Дори съм чувала, че и да има реакция, ако продължиш в тази ранна възраст да даваш същия плод, но по малко, организмът има шанс да го приеме - колкото по-късно, толкова по-малко адаптивен е организма... Затова и болести, които се появяват в ранна детска възраст, се израстват, но същата болест, ако се появи по-късно, не се израства. Дано да не бъркам, но това ми казва моята интуиция - от всичко, но по малко.   Grinning Само за алкохола съм безкомпромисна, тъй като влияе на мозъка - позволявам си чаша бира след кърмене, за да има време да се разгради (хем лекар ми е препоръчал бирата като стимулирашо кърмата средство, но все пак има алкохол, така че ... аз не го приемам на 100%  Naughty).

Това е моето мнение.  Повтарям, че не го налагам, нито искам да споря, само го споделям...  Peace

pum_pall,  да я сваляте бързо тая температура и да оздравявате! те бебетата вдигат високи температури сякаш само - като няма, няма, ама като има - все висока - не им се стягай. брат ми като много малък беше с 40 градуса така от нищо и никакъв вирус, ама е какъв голям мъж е сега Simple Smile давай водичка, че това е важно и малката душичка ще се пребори бързо Simple Smile вие само на кърма ли сте?

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 01:45 от Leda

# 130
Ние днес ще хапваме морков и ябълка дано и хареса 4е в4ера май прекалихме с тиквата и картофа трябваше да изяде 10тина лъжи4ки тя изяде целите 125 гр много и хареса и не спря докато не свърши ooooh! Моми4ета да ви питам изпадате ли в дупки на рождените си дни 4е аз днес просто съм в голяма яма  Confused

# 131
  • София !
Пумпалче бързо оздравяване  Hug !!

Вени това да го разбирам че имаш РД ли  newsm78 . Ами тогава да ти е честит  newsm59 , да си жива и здрава , много обичана и щастлива жена !! И твоята принцеска да те прави най - щастливата мама на Света   bouquet !!
Относно ямата , не мога да разбера нещо  newsm78 . Аз до сега на рождените си дни винаги съм била щастлива, още със ставането сутрин съм усмихната и радостна  Simple Smile . Миналата година само не бях никак радостна като се събудих , а да ритне бебка , а да ритне - няма я , а и вечерта не риташе , и изобщооооооо  #Crazy . И естествено заминах за болницата , и точно пред кабинета тя реши да се разрита  Mr. Green , е все пак влязох де , така и така бях отишла , пък и за мое успокоение  !!

# 132
bunny : ) мерси за пожеланията. Hug От 5 години съм така дойде ли рд и вси4ко ми тръгва наопаки  Mr. Green сега е по разли4но защото имам Алия и като я видя да се усмихва вси4ко минава но така си се събуждам без настроение и като добавиме 4е вси4ки са на работа и съм само с малката и 4е остарявам с още една година Crazy Mr. Green

# 133
Вени,честит рожден ден и от мен!Ама то най--важния 4овек си е до теб,за какво са ти вси4ки останали,само да ви се пре4кат Crazy!Жива,здрава и много щастлива бъди!Ще си правите женско парти днес,какво по-хубаво от това:))А за дупките-аз съм като теб,около седмица преди и след ми е много криво и не ми върви в нищо...

# 134
 Mr. Green Зна4и не съм само аз мислех 4е проблема е само в моя телевизор и вси4ки казват 4е си въобразявам но ето 4е има и някой друг Hug Сладурка ми е голяма малката само ми се смее и се гуши само тати ни липсва в интерес на истината.И пак си ми е кърък да се опла4а подхлазнах се в банята но да 4укна на нещо  разминах се без нещо сериозно Crazy не знам какво ме 4ака до ая на деня ooooh! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт