Отговори
# 150
Бъни, мерси мила  Hug! Мерси за съвета, не се сетих.
Нека да помоля ЛЛЛ за съвет по проблема, който описах по-горе. За да не пиша отново, направо ще копирам написаното:
Нещо я закъсах с едната гърда. Адски много ме боли от днес следобяд. Малкия сука от нея в 16ч някъде около 7-8 мин, но явно е останало и сега май ще стане белята. Всъщност не явно, а Е останало, защото той яде ужасно както съм споделяла и преди. Иска да се отбива и това постижение от 7-8 мин на гърдата си е цяло постижение. А иначе от гърдата направо си тече. Малчо обаче категорично отказва. На мен пък не ми остава време да се цедя всеки път и си мислех, че кърмата ще намалее щом не се цедя. Обаче не става май точно така. Освен гърдата, от снощи се чувствам ужасно - боли ме глава, отпаднало ми е и гърло започна да ме боли  ooooh!. До колкото ми е известно това са симптомите за мастит и много ме е страх да не стане нещо такова. От както ме боли гърдата се тъпча с хомеопатии и сега сложих настърган картоф, пък дано помогне. Чудя се дали да се цедя сега?! Гърдата ми е мека, се цедих в 20ч. По принцип се цедя по-рядко и ме е страх сега ако я изцедя да не засиля лактацията и да стане по-страшно  Crying or Very sad. Помагайте със съвети! Много зле се чувствам! Имам чувството, че ще припадна. Нямам никакви сили!
kerina, благодаря и на теб  Hug! Лошото е, че Калоян не иска да суче. С помпата не може хубаво да се изцеди, а ако се цедя прекалено често ме е страх да не увелича кърмата. За компреса ще пробвам утре, че сега съм с картоф и май има леко облекчение  Sad.

# 151
Вече сме 7 500 и 66 см . Бяхме на ортопед всичко е ок лекарят каза че направлението важи 3 месеца  2 давал той, всичко е безплатно и ще ни наблюдава тези три месеца след 2 седмици пак на преглед . Каза никакви проходилки бънджита и подскоци да се носи като маймунче настрани да са крачетата като на жабче.  Това от нас почваме картофено пюре.  bouquet

# 152
Рицинусът на мен ми действа доста - бях споделила - казаха ми да го пия три пъти дневно, а при мен от 1 пъти на ден пиене, текох по много...

Бъни, мерси, мила - можеш да видиш нашата красавица в моя албум.  Hug Аз си мислех, че целия албум трябва да го направя видим само за мен и оттук дойде запъването в качването на снимките...

Вили, дано се оправиш бързо - потърси в нета за мастит имаше много бабини рецепти... и изобщо писано в първите теми. Дано да не е тая гадост, че боли много...

На мен пък нещо ми се възпали пръста - средния на дясната ръка (не мога да използвам качествено трипръстие сега, ако някой ме ядоса  hahaha) Абе смешно смешно, но едвам пиша, много боли... направила съм му компрес с риванол, преди това пробвах ихтиол, че е забрал и много боли... и това моля ви се от една кожичка, която съм откъснала... пфууу, оттук нататък само на маникюрист- професионалист... ooooh!

Ние, както споделих, ползваме климатик - ама то в тия жеги иначе е простоооо невъзможно да се диша... нашия апартамент е юг и едвам дишаме през деня. Но го пускам, спирам, пускам спирам... гледам да е пуснат докато сме на разходка, но... понякога като не издържа и когато сме там го пускам, но го нагласям да духа в друга посока...

Относно пиенето на вода - ясно че няма да им хареса... то не е сладко като кърмата, обаче се опасявам, че при нея основния проблем е, че не иска от шише изобщо... не го отразява като опция, от която тече нещо... някой кърмещ имал ли е подобен проблем с отричането на шишето???  newsm78

А, сега се усетих, като си видях подписа, че вече е утре и че днес имаме месечинкааа!  newsm18

# 153
  • София !
Добро утроооооооооооооооооооо  morning : )))))))))

Вили - Пиши ни как си , има ли подобрение  Hug

Леда - Много е красива пу - пу ,  и честита ви месечинка , да е жива и здрава , и да ви прави много щастливи   bouquet !!

Всички ФЕВРУАРски бебета са прекрасни  Heart Eyes !!!!!!! Големи сме майстори значи  hahaha .

# 154
Не знам защо но Алия я бъркат с мом4е Mr. Green хем с панделка и пак много ви е хубаво мом4енцето ooooh! писна ми да обяснявам 4е е моми4е а сме и с лилава коли4ка Mr. Green

# 155
  • Sredets/Burgas
 О,Leda, ние сме заедно, значи...
И Катерина днес има месечинка....
Да са ни живи и здрави госпожиците!

Вчера за първи път се храни като по часовник на 3 часа и половина....
Принципно яде на два, досущ като новородено...
Е, през нощта спи,
но когато я мъчат зъбките и венецът току само отича...
то не е въртене, пъшкане търкаляне,
че като си заклещи я крак, я ръка между пръчките и писне...
Ставаме по 5 пъти с таткото да я нагласяме...

Мажа с Дентинокс, но той е мижа да те лъжа...
Затова си карам с Панадол от няколко дни и нямам угризения...
По-назад в темата май имаше питане - "Парацетамол или Ибупрофен"...
Което и да изберете все е зле...
Едното вредно за черния дроб - другото за стомаха...
Ибупрофен е лекарственият препарат с по-силен противовъзпалителен
и аналгетичен ефект обаче...
В детски сироп за съжаление ми е по-горчив от парацетамол
затова не го използвам...
А и Кати твърде много връща, за да й давам от него...
 За спането исках да ви споделя,
че независимо, че й правихме матрак по поръчка с кокос и пяна,
(уж да й е по-удобно),
малката принцеса без грахово зърно иска да спи на мекичко...
От десетина дни насам в кошарата постилам пухена завивка на няколко пласта,
отгоре с памучен чаршаф...
И доспи ли й се, слагам я... потъва и моментално затваря очички...
В крайчица на чаршафчето й капвам и етерично масло...
Най-безопасно и приятно е от мандарина, но ако няма и портокал върши работа...
И когато започне да се носи ефирен аромат из въздуха,
усещането в спалнята е за хармония и спокойдствие на душата...

За козметиката - също исках да напиша няколко неща,
виждайки че постоянно се търсят кремове за обриви и подсичане...
Първо, да кажа, че проблем нямам в това отношение
и при температури вкъщи над 30+градуса...
Но както много отдавна, много преди да се народят бебоците бях писала,
не ползвам крем, а пудра...
Логично е, при толкова много влага в пелените,
да се ползва абсорбиращ продукт, не само мазен протектор.
Да се е случвало за 5 месеца 2-3 пъти да сложа кремче...
Подсушавам с талк и вратлето, и всички гънки, ако се налага...

Пробвала съм много пудри, но на Кико,
(както е правилно да се произнася) няма равна,
няма конкурент при конвенционалните...
Изключително успешен козметичен продукт...
Може би най-успешният им в тази категория...
(Кремовете и шампоаните им, не са нищо особено.)
 Също и био пудрата със зелена глина на Аргитал:
http://www.balevbiomarket.com/kozmetika/za-bebeta/zashtitna-pudra.html
Няма талк, няма химия, чиста природа... сертифицирана е по BDHI...
Уникално ефективна... трудно се нанася, защото стои на бучици
и трябва да се стрие предварително между дланите, но това не ми е проблем...
Катерина повече от две седмици е със разстройство,
но дупето й си е все така здраво...
Няма подсичане, ранички или зачервяване...
Слагам от био пудрата само на последната смяна на пелената
(все пак е скъпичка) и на сутринта всичко е ОК...
Доводи от сорта, "ама тя се вдишва" са ми смехотворни...
Ако се ползва внимателно, проблем няма никакъв
или поне тези не "летят" из въздуха...
Всичко горенаписано прозвуча като недвусмислена реклама,
ама полза нямам да ви лъжа... Аз съм доволна!

Иначе, като конвенционален крем,
едно време този на БюбФен беше №1... Пенатен също...
Сега вече има хиляда вида... но не ги и знам,
защото вкъщи минахме изцяло на органик
и изобщо не се заглеждам в другите...

Имаше и други неща за споделяне,
но понеже от 7 сутринта се мъча на пресекулки, да го пиша този пост,
ми е трудно да мисля и формулирам...
После, ако имам време и се сетя, ще пиша пак...

Пожелавам ви повече топли усмивки
в този, странно хладен, (не)летен ден...

p.s. Сега вече може да разцъкате "червените палци  #Cussing out "...  Mr. Green

# 156
Вили,на мен много ми помогна компрес от прясно зелево листо-първо го на4укваш леко да си пусне сока и налагаш гърдата,като го сменяш периоди4но!По подобен на4ин се 4увствах като отбивах първото си детенце и само това ми помогна! Peace
За Джинджира Алба-бях я купила преди да се роди Рада и така си отлежаваше в шкафа,докато миналата седмица от жегите не и се появи едно огромно подсе4ено петно под гушката-два дни подред я прусках по 2-3 пъти на ден и сега ни следа...с две думи,много съм доволна! Peace

# 157
  • Sredets/Burgas
Вили, а на теб откога ти разправях да спреш да се правиш на герой и да се
се отбиете нацяло... Crossing Arms
Айде, няма да ти чета конско, защото ти е зле и ще се моля  Praynig да се разминат нещата,
но ако решиш отивай, вземай Хапчето и приключвай с тези мъки...

# 158
Здравейте, мами следя ви отдавна,но днес най- накрая се престраших и аз да драсна няколко реда. Надявам се да приемате нови попълнения във вашата февруарска групичка Simple Smile Аз се казвам Юлияна, а моето слънчице Лора. Роди се на 19.02(термин 20.02) нормално 3360 и 50 см

# 159
Здравейте, мами следя ви отдавна,но днес най- накрая се престраших и аз да драсна няколко реда. Надявам се да приемате нови попълнения във вашата февруарска групичка Simple Smile Аз се казвам Юлияна, а моето слънчице Лора. Роди се на 19.02(термин 20.02) нормално 3360 и 50 см
Юлияна,набор4ета са с моята Рада Hug и тя е на 19-ти:)

# 160
Здравейте мами  Hug!
Първо - добре дошла на Юлияна и бебе Лора  wavey! Приемаме нови попълнения и очакваме да се включваш честичко и да ни държиш в течение как расте Лорка Wink. Разкажи ни повече за нея - слушка ли, спинка ли, хапва ли и т.н  Simple Smile.
Да си кажа и за мен сега - ставах в 2ч да се цедя. Цедих и двете гърди и изцедих по 150 мл от всяка. Гърдата обаче продължава да ме наболва. От сутринта давам на Калоян два пъти да суче от нея, обаче той стои по 5 мин и започва да се дърпа, т.е нищо не правим. Продължавам да се тъпча с хомеопатиите. Иначе май ми е малко по-добре - не ме боли главата и не ми е толкова отпаднало. Най-важното е, че нямам температура, която придружава мастита.
Пеперудке - е и аз си мислих, че като не полагам грижи да се цедя постоянно кърмата сама ще си спре. Е да, ама не! Какво е това чудо направо не знам  newsm78! Цедя само като станат по-напрегнати, т.е някъде на 6 часа, а може и повече и пак си има кърма. Ще видя как е положението днес и утре и вече наистина съм на косъм да взема по-радикални мерки за спиране на кърмата  ooooh!
Честити месечинки на бебоците! Да растат здрави, послушни и много усмихнати  Heart Eyes!

# 161
Бъни, благодаря! Красавица ми е тя... Досега беше и много послушна, но от 24ти (когато пък се оказа, че имала имен ден) юни се научи да се обръща сама и сега просто ми скъсва нервичките - обръща се по корем, почва да вика, викането преминава в рев, обръщам я аз по гръб, ревът се усилва, не иска да е по гръб, не иска да е по корем, какво иска и аз не знам... Но пък снощи си спа до 5:30, т.е. нямахме нощно хранене, което е супер - бях се притеснила с тия 2-3 вечери подред хранене през нощта...

Вили, радвам се, че има някакво подобрение... Явно трябва да се внимава като се отбива... Аз съм на мнение, че имаш ли кърма - давай колкото може и докато спре, но ти си знаеш най-добре... В кра на краищата няма как ти да не си добре, а на бебока да му е добре, така че ... важното е да сте здрави и двамата  Hug

Пеперудке, за пудрата въпреки че не ползваме, и аз не разбрахп защо така рязко я отрекоха.. и аз смятам, че чисто логически, доста трябва да помага...  newsm78 Но в твоя пост много се впечатлих, че даваш разни неща за зъбите - аз нищо не давам, само й навирам разни играчки в устата да чеше венците? При вас подути ли са? сега ми захапа пръста Биляна и ми се стори, че ме драска ... отгоре - ще проверя после дали не ми се е сторило??? Не трябва ли първо долните да се появят??

petq*, нещо се притесних от това, което казваш - нашият ортопед, тоя Алексиев, който тука повечето при него ходихме, още сле дпървия преглед каза - всичко й е наред, може да я слагате в кошче за кола, на кенгуру и когато поиска - на крачета и да седи... аз бях много учудена, тъй като мисех, че до 9-10 месец, никакво на крака - но той изрично каза, че не е така, а после и педиатърката ми направи забележка в края на втория месец, че не съм я слагала на крачета и не иска да стъпва.. Та затова сега стъпва, кефи се много като я изправям, оставям я и да стои седнала с придържане по малко, също много се радва, баща й я носи редовно с кенгуро... нещо се притесних оаче от твоя пост... дали постъпваме правилно? момичета, останалите, вие какво правите по тия въпроси??

И да отворя още една тема, предполагам актуална за кърмещите - иска ми се да си купя козметика срещу увисването на бюста... както и трикове и съвети как да го поддържам дори през нощта. никога не съм имала голям бюст, да не говорим че бях от магьосниците (ръцете долу - има цици, ръцете горе - фокус-бокус няма гииии!) и изобщо не ми е хрумвало, че ще пораснат толкова, че и дори може и да увиснат и затова ми се иска да предотвратя тая работа доколкото е възможно... Някой да е проучвал този въпрос и да може да ми даде ориентир?? Благодаря предварително!

Момичета да ви се оплача - тоя пръст много боли ... вече трети ден съм с компреси на тоя среден пръст. Майка ми ме наплаши, че на нея й се е случвало два пъти да й цепят пръста заради кожички... А ако го сцепят, антибиотици и чудеса, аз както не умея да се цедя (аз цедя 20, бебока лапа 110..., а де!), веднага ще си направя проблем като Вили или пък... ще ми спре кърмата, което не искам все още...  newsm78 Много съм се пртеснила... Сега ще си взема и хомеопатия и ще стискам палци да ми се размине хирургическата намеса...  Praynig

# 162
Хайде щом приемате нови попълнения да взема и аз да се разпиша накрая, че досега само надничам и все не остава време, плюс че се чудех тук или в мартенската тема (терминът ми беше 4-ти март и повече там бях надничала). Но все пак си имам февруарче Simple Smile Казва се Христо и днес става на 4 месеца, т.е. е наборче с бебоците на Leda и Butterfly. Има си батко и кака на 10 и на 8 години Simple Smile

Христо се роди дребчо - 3400гр, 48 см, сега е към 6600гр, 63см. Кърмя, няма да захранвам поне до края на лятото да минат летните вируси, т.е. ще е поне на 6 навършени. С някакъв плод ще започна. С каката и баткото съм карала по същата схема, само че са захранени в 6-тия, не в 7-мия месец (не бяха летни месеци обаче) и нямам причини да променям. Баткото всъщност го пробвах със сок във втория месец, когато още си мислех, че пед-ката ще ми каже как да си гледам детето, но това беше отдавна..

Христо имаше силни колики до към края на третия месец, после започна да спи по цяла нощ, но си знаех, че няма да е за дълго  Mr. Green От седмица пак нещо е неспокоен, я от зъбки, я от жегите дето бяха, я от глад, и се буди по 1-2 пъти нощем. Понякога яде, понякога - не. Аз винаги предлагам (да не ставаме всички у дома сомнанбули), което в някои случаи му е достатъчно веднага да заспи, а в някои си похапва.

Има доста странен режим като за бебе, основният му сън е от 23-24 до към 10-11, но за момента това е най-удобно за всички вкъщи. От около две седмици се върти от гръб по корем, засега умее само в едната посока, но пък вече е майстор, за секунди успява. Не се набира да прави коремни преси, но затова пък упорито се мъчи да пълзи и успява да мине половин - един метър с влачене. Гука, но засега е само 'ааа', или най-много 'агррррр', не и 'агу'-то, което си спомням от кака му и батко му. Досега веднъж ми се е смял с глас, и това беше след като го водих на плаж Laughing

Надявам се да е достатъчно за представяне, без да съм ви отегчила  Simple Smile

Leda, има антибиотици, съвместими с кърменето, не се вкарвай във филми. Все пак сигурно повече от половината бебчета са 'захранени' директно поне с 1 антибиотик в първата си седмица, а някои 'късметлии' - и с повече, къде директно, къде през кърмата на майка си.

За ортопеда - аз следвам препоръките на Алексиев. Каката и баткото не съм ги водила при него, а в Горна Баня, препоръките бяха сходни. Е, не насилвам нещата, разбира се, т.е. няма изкуствено да го сложа/подпра да е седнал или прав, но и не се притеснявам, когато се наложи да го гушна седнал, пък той иска да се изправи и да ми гледа през рамото.

# 163
  • София !
Добре дошли  welcome на новите мами Juliana Marinova и Maria.St    bouquet !

Бъни, благодаря! Красавица ми е тя... Досега беше и много послушна, но от 24ти (когато пък се оказа, че имала имен ден) юни се научи да се обръща сама и сега просто ми скъсва нервичките - обръща се по корем, почва да вика, викането преминава в рев, обръщам я аз по гръб, ревът се усилва, не иска да е по гръб, не иска да е по корем, какво иска и аз не знам... Но пък снощи си спа до 5:30, т.е. нямахме нощно хранене, което е супер - бях се притеснила с тия 2-3 вечери подред хранене през нощта...

И ние сме същата работа  ooooh! !!

Относно ортопеда - И ние бяхме при Алексиев ( на 3 месеца я водих ) , и той ни каза да я слагам в кенгуру , бънджи гащи , да стъпва , да сяда , изобщо нямало проблем ! Ние сме много жилави и той го забеляза , дори се пошегува да си я държим ние , че той не отговарял  Mr. Green , че тя се въртеше там като пумпал  Joy !!

Относно бюста
- Ммм .. Леда то сега като спреш да кърмиш напълно , ще си възвърне стария размер . Поне при мен така се получи , е вярно малко са по хлабави  hahaha , не са такива стегнати като преди .. Та и на мен ще ми е интересно за някой трик  thumbsup !!

Друго , друго дано да не пропускам някоя тема  Simple Smile , ако не ще се включваме пак : ))))))

Аааа , ДА  Laughing !! Чета Февруарки 2014 , дори понякога се включвам със съвет , и ми е много мило  Heart Eyes ! Миналата година по това време , и ние плахо , плахо се задавахме в темата , и имахме същите трепети и вълнения ! А колко бързо мина това време ..............
Имате ли снимки от бременността ? В цял ръст , или пък само коремчето ? Ако някоя мама иска да качим по една снимка в албума , да си припомним това време  Simple Smile !

# 164
Леда,и аз от опит да споделя,4е спреш ли да кърмиш гърдите ти ще си върнат стария размер,тъй 4е радвай се сега колкото можеш по-дълго време на по-големия размер! Flutter

Общи условия

Активация на акаунт