Отговори
# 465
Аз стерелизирам на микровълнова. Реших, че нищо няма да и стане след като мсма цяла бременност си топли яденето в нея.
Детската храна не се топли в микровелето, защото не се топли равномерно и може да го попариш

# 466
3 дена звучи по-разумно ,макар че пак има разхищение на пюре ,но само в началото.После няма да му стига . Thinking Значи ще ползваме наличното до петък и в събота - ново..  Peace

# 467
До колкото реването преди заспиване и ние го правим, но азизягвам да я нося в такива моменти. Просто я оставям да се успокой и тя заспива.
До колкото ам...
8:00 -~180 мл
11:30 зеленчуково пюре с 30 мл ам и отделно мляко колкото изпие
И в 15:00, 18:30, 22:00 между 150 и 180 мл ам колкото изпие.
Бебка е родена на 6.02.2013 и захранването го почнах на 10.06

# 468
3 дена звучи по-разумно ,макар че пак има разхищение на пюре ,но само в началото.После няма да му стига . Thinking Значи ще ползваме наличното до петък и в събота - ново..  Peace
На хип пюрето пише до три дни. Следвай инструкциите

# 469
annieat- Ако бебчето ти неиска да яде с лъжица можеш да пробваш пюрето да го разредиш с малко АМ,да не е много гъсто и го слагаш в шише на което му одрязваш малко по голяма дупка,примерно Thinking Аз Лорито няколко пъти така я подлъгах Simple Smile
Това не е добро за детето. Трябва да се научи да яде с лъжица, а ине трябва да се насилва да яде това което не иска.
То детето така или иначе ще свикне с лъжица,но нали трябва стомахчето да свикне с друга храна!Според мен е удачен вариант,аз съм го прилагала с баткото по препоръка на докторката.Имахме претенциозен стомах и претенциозно дете(отказваше лъжица).Заради стомаха смесвах АМ с пюре,не помня в каква пропорция,като увеличавах с времето пюрето,като накрая започнах с лъжица.
И аз така правя на последък в шишето.Яде с лъжица ама на последък нещо май и умръзнаха пюретата след като опита банановата каша.С шишето си го яде без проблем и си отваря устата.А с лъжицата голям зор.Първите лъжици ги яде добре ама после след 4л. плюе,гълта и общо взето и е странна.Не става въпрос за насилване на детето да яде,много кърмени деца имат проблем със шишетата някой пък с лъжиците не виждам нищо странно.
А за маслото аз слагам едно тънко резънче от малките пакетчета за количество около 200мл не сме имали проблеми алергии и т.н. всеки сам решава в крайна сметка.Но без масло и АМ не ги харесва много пюретата.

# 470
Майка е видяла такава каша с 9 витамина и е навита аму я даде!Ти по каква схема я даде и преди нея какво беше давала?Била е много вкусна и може и аз да я пробвам Simple Smile

# 471
Здравейте момичета  wavey!
Захранването пак е тема № 1  Laughing. За стартиращите сега захранването бих посъветвала да започнете с нещо, което не е толкова тежко за коремчетата, например тиква (ние с тиква започнахме). Картофът и морковът запичат. Отделно този картоф е много гъст (имам предвид пюрето на Хип) и задължително трябва да се разреди с мляко.
Нашият малчо вече започна да си подбира пюретата. Определено не харесва пащърнак и с каквото и да се опитам да го замаскирам, той отказва да яде. Днес например го смесих с картоф и морков и резултата беше изядени само 2 лъжички. Калоян беше обиден, че му се подигравам с този пащърнак  Crossing Arms Joy. Е, отказвам се да експериментирам. Няма да му го предлагам повече. Не хареса особено и картоф с тиквичка. То пък няма и особен вкус. Харесва комбинациите с тиква, морков и броколи. От плодовите въведохме сините сливи и крушата, че се позапичаме. Имат страхотен ефект при него и не се налага да давам сиропи и т.н.
За яденето с лйжица не сме имали проблеми, но сега много обича да си я яде. Точим двата зъба много упорито  Mr. Green.

# 472
Добро утро мами, намерих време да драсна някой ред и аз Simple Smile Първо да кажа, че съм качила много снимки от кръщенето, който иска може да ни види Simple Smile
За захранването мисля да почна от следващата седмица. Сок се отказах да давам, също и масло към пюрето поне за сега. Смятам да почна с картоф, после морков, брокули (3-4 зеленчука) и след това плод (най вероятно круша, щом казвате че помага за изхождане че и без пюрета имаме проблем с тая работа). Смятам да ги правя аз в началото или поне да опитам, въпреки че се притеснявам да не объркам нещо. Ще се пробвам с лъжица. По принцип каквото и бутна в устата почва да го цока. През първите 2 месеца докторката ни кара да и даваме вода с лъжичка след ядене, за да си измива устичката, та съм пробвала лъжичката. Не я отказва, но почва да я мляска с езиче, все едно суче или пие от шишето и то повечето изтича. Иначе за цените - скъпи са да. Точно за това нашата докторка ни каза да захраним с домашни, а като почне да яде цели порцийки след 1-2 седмици може да и купувам, защото като се отвори едно пюре можело да и дам само още веднъж от него (като и дам на обяд, прибирам в хладилника, давам и на другия ден на обяд и го хвърлям, тоест 24 часа). Това за сега от нас, лек и слънчев ден на всички мами и бебоци Simple Smile

# 473
Добър ден от мен.
Пускам този линк
http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki%20karmacheta.pdf
Има ценно инфо за захранването.

# 474
Майка е видяла такава каша с 9 витамина и е навита аму я даде!Ти по каква схема я даде и преди нея какво беше давала?Била е много вкусна и може и аз да я пробвам Simple Smile

По същата схема, по която давам и пюретата,тя е по-различна от започването с по 1л после 2,3 и т.н.Първо давам 3-4-5л. на гладно  и после мляко ако и понесе добре на другия ден колкото изяде(това е схемата по която педи каза да захранвам).Не се изяжда цял буркан на 2-я ден обикновенно са 6л. после 9л. и така.
Ама тези схеми са приблизителни и децата рядко ядат като по учебник.Днес ако изяде 1 буркан не значи ,че утре ще е пак същото.Някой път повече от 6л . не иска и да близне.Аз колко схеми изчетох и общо взето си загубих времето само,като отидохме при педи тя съвсем друго ми каза,така че си слушайте педиатрите (ако сте доволни от тях) Mr. Green
Пък аз както се хвалих ,че си акаме добре и ето..вчера до 19ч. не беше акала Cry.Почнах да и правя масаж на коремчето 5мин с бебешкото мляко и се изходи(за 2-ри път я изаквам така).Днес сме само на мляко .
А купешкото пюре съвсем спокойно си издържа 48ч и не го хвърлям след 24ч. понякога го преварявам малко и оставам да изстине,ама иска после разреждане с вода или АМ ,че се изпарява водата и става по-гъсто.
А относно сокчетата почти половината майки ги дават ама специално по форумите не го споделят,че се почват едни войни и кой е по-по-най,кой какво е чел(все едно другите не могат да четат..) едни заплахи от алергии ooooh!.Аз давах само от домашни ябълки ама 1-2 пъти и се въздържам за сега.Ама с тоя сезон на плодовете много се изкушавам GrinningТо дали е сок или плодово пюре много не ми е ясна каква е разликата освен ,че едното е по-гъсто и не знам колко по-малко дразни пюрето от сока ама айде...от магазина и 2-те са преварени newsm78

# 475
Сока се прави от суров плод, който дразни бебешкото коремче и не е желателно да се дава най малкото преди шестия месец. Аз не бох дала преди годинката. Пюрето е направено от термично обработени плодове. Няма гаранция, че ябълковото ре няма да раздразни коремчето, но вероятността е по малка,

# 476
Рали ама  аз на пресния сок му викам фреш, говорих за купените и 2-та вида са преварени( и пюрето и сока). Mr. Green за това ,кое повече дразни стомаха ми е малко чудно и не ясно...като изключим въпроса със съдържанието на захари...

# 477
Фреша още повече дразни бебешкото коремче ако го даваш както се прави т.е. от суров плод, с бебе соковете се правят след като ябълката мине термична обработка и след това през марля се изтисква сока. При тази операция вит. С отива по дяволите. Това е причината да няма ралика от купените бебешки сокове и пюрета. Въпреки че има разлики в технологията на правене, но няма смисъл да обяснявам

# 478
  • София !
По принцип Бъфчето Hug е права , че някой майки не казват какво точно дават на децата си за да не стават дразги !! Аз също се въздържам от коментар по каква точно схема захранвам малката , защото ако кажа ще ме ''гледате'' лошо . Макар че както не веднъж съм казвала - всеки сам си преценява как да си гледа детето  Peace !

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 18:02 от bunny : )

# 479
Фреша още повече дразни бебешкото коремче ако го даваш както се прави т.е. от суров плод, с бебе соковете се правят след като ябълката мине термична обработка и след това през марля се изтисква сока. При тази операция вит. С отива по дяволите. Това е причината да няма ралика от купените бебешки сокове и пюрета. Въпреки че има разлики в технологията на правене, но няма смисъл да обяснявам

Хехе Рали  мен ми е ясно и без да ми обясняваш,а и не беше целта да ми обясняваш за фрешовете,не се заяждам и знам какво представлява сока и че фреша дразни и т.н.Нито давам сокове нито давам фрешове(както казах преди това).Точно това исках да кажа,че няма разлика според мен между сока и пюрето(от магазина) от гледна точка на кисленинност и дразнене на коремчето Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ама ти май лично го приемаш щом казваш,че няма смисъл Peace Ама не беше това целта:))

Общи условия

Активация на акаунт