Отговори
# 705
Рали, а летния кош има ли съвсем легнало положение? Май също не може да се обръща към тебе докато караш - с едно положение е? Колелцата също ми се струват малко малки... стабилна ли е? високо проходима - т.е. не се запъва често на всяка неравност?
Коша има съвсем легнало положение, дръжката не се върти. Предните гуми имат блокаж. Всичките колела се свалят за миене.
 Количката е доста стабилна и не се запира. Ниес нея ходим дори ина разходка с кучето на една поляна без асвалт с черен път.

# 706
  • София !
Хелоул  Hug !!

Първо :
Честит празник !! Нека Божията майка закриля нас и семействата ни  Praynig  Hug !!

Относно количката - Моята е такава
, коша може да се върти и към родителя , може и обратно ! За бутане е лека , маневрена , малко е тежичка като трябва да се пренася , ама то па няма всеки ден да я носиш на гръб я  Joy . Има амортисьори който в зимния кош не играят роля  Mr. Green , за летния стават - подрусва се количката  Joy . Чантата също е много удобна , много багаж събира , багажника също ! Лично аз съм доволна ! Само гадното е че летния кош няма напълно легнало положение  Confused , това много дразни , толкова ли не можаха едно ниво по надолу  #Cussing out  Blush . И понеже ние вече сме с него , съм сложила една пелена горе/долу да се изравни положението  Peace !
Има я в различни цветове , розово + черно , синия , зелена и т.н. , горе/долу какъвто цвят искаш такъв  Peace !

Иначе Ралица , и аз бях се спряла на твоята количка , ама заради гумите не я взех , защото са малки , а а държах на големи гуми   Peace !

# 707
Здравейте и от мен  wavey!
Честит празник и от мен  Hug!
Бъни, браво за резултатите на Габи smile3501! Малката се заформя да е голяма фога. Май ще трябва да прибираш всичко, което може да докопа. Ма така е! Щом вече е автомобилизирана, няма да стои на едно място я  Laughing. Тоооолкова интересни неща има да разглежда, да пренарежда и изпробва....  Joy.
За количката - ето я нашата: http://www.valmax-bg.com/product/3318/bebeshka-kolichka-2v1-lupo … sign-07-siva.html
Страшно съм доволна от нея  Peace! Супер маневрена е; с големи гуми, което и гарантира тежко возене, без сътресения и много друсане за бебчо; кошът може да се мести в коя посока да гледа (повечето колички са с местещи се дръшки, което не е много ОК, тъй като гумите които по принцип са водещи стават задни и не са удобни за движение). Единственото е, че няма пълно легнало положение, но за мен това не е проблем. Наклонът е съвсем лек, почти не се забелязва, а и според мен е по-добре така, за да може главата да е малко по-високо. Аааа ако чакате девойка, то има един страшно приятен цвят - пепел от рози, в който ми останаха очите. На косъм бях да оборудвам Калоян с розова количка, ма щях да ям бой после  fight. Всъщност всичките цветове са хубави, защото са малко по-нестандартни. Нашата е сива и е много елегантна и изчистена. Всъщност единственият ми проблем е, че е по-тежка, ама то пък не може да очакваш от лека количка да бъде стабилна, така че правя компромис.
За жълтъка - бях писала вече, ама хайде да се повторя, че не виждам другите мами да взимат участие по този въпрос Wink. Нашата педи също каза, че можем да почваме, ама аз няма да го бързам още. Ще задържа още някоя и друга седмица. Иначе каза да го редувам като го добавям към зеленчуковото пюре (1/4 сварен жълтък).

# 708
  • Sredets/Burgas
Здравейте, Мами!

Нямам много време, тоест нямам никакво, но да нахвърля няколко реда...
Тази сутрин минахме през ехографа.... Точно минахме,
защото прегледа беше не повече от 2-3 минути...
Всичко си ни е ОК...
Аз хубаво казах, че по-рано ще се появя, ама човек предполага, Бог разполага...
Всичко се обърка тотално...
Нашите дойдоха на гости, на 19.07 вечерта, моят съпруг се върна от работа с болящ го корем, изтърпя цяла нощ, на другата сутрин отиде до дежурния, час по-късно ми звънка от Пирогов и казва:
 -" Ами ще ме оперират след малко, че апендикса ми бил пред спукване."...
 - Ех, викам, как се отърва от тъщата само!? Mr. Green
(Така се шегувахме естествено много след операцията.)
Ей такива неща около нас...
После заминахме и вместо отпуска за седмица, получихме болничен за 3 седмици...
Съответно изкарахме повече време на село...
Всяко зло за добро, както се казва...

Ние иначе пробвахме попара, ама Кати само дето не си върна и вътрешностите...
Тая попара, май само аз я ям вкъщи!  Crossing Arms
За жълтък ще пробваме също скоро...
За отварянето на шкафовете сме се специализирали от месец...
Но в проходилка няма да се слагаме, няма и да купувам...
А бъджито съм аз! Държа я и си скача... правя и мускули! Mr. Green
Не ни е проблем снабдяването с такова, ама няма къде да го закачим...
В тия псевдокооперации, ще вземе да падне тавана барабар с касата...
Не е като да не тежим... към 9 кила вече...
Урина с колектора не можах да взема тази сутрин... Търпи го, но нещо не се получи...
Грешно ли го сложих, не знам?  newsm78 Ще пробваме утре пак...
Столче за хранене също не взех ново, защото с тия гигански размери са колкото целия ми хол...
Взехме старото на кака Теди и ще си го претапицираме, и толкова...
Сега ви оставям, защото днес още не съм закусвала даже!

Целувки и светъл празник!

# 709
Здравейте и от нас Simple Smile
За количката - и моята е същата като на Vili_R  и аз съм много доволна има си всичко и е много маневрена а и коша за новороденото е много голям.
Жълтъче давам от  2 седмици и го понася чудесно, полезно е заради холестерол вътре, който е много нужен за развитието на мозъка. Днес почнах и месо започнах с пила, защото имам домашно, нямам доверие на всичко което се продава, едва ли бебешките пюрета се правят с  продукти от тези които нашите имат на село. Попара още не съм давала, не съм въвела глутен, нито млечни храни, мисля на 7 навършени да започна първо с  каши и после с попарка. Малката се разписка нещо и ви казвам чао Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 15:27 от tanya_ki

# 710
Здравейте, честити празник на всички Simple Smile Първо ще взема да се похваля с новата ни придобивка, че и без това някой ме пита. Вчера си купихме столче за хранене. На кенгуру като количката ни. Самия стол се вади. Момичето в магазина ни каза, че е много удобно при пътуване - сгъва се (само стола) и заема малко място. Има колани с коитито  може да се постави на обикновен стол. Облегалката има 3 позиции, масичката/таблата също, а седалката мисля че бяха 5 позиции. Притесняват ме единствено колелата отзад, но изглежда стабилно и ми хареса. Пробвахме го в магазина.

за банката за кърма ми се искаше да и давам , но наистина не съм сигурна за дарителките. Иначе не мисля, че е голяма за кърма, както каза някой.

За количката - и ние имаме същата като рали (май не само по възраст и захранване сме най близо с нея). Има си напълно легнало положение. Единствения недостатък за мен е че е обърнат летния кош и не я виждам. Иначе ние го сложихме вече, въпреки че ни казаха след 6-тия месец.Аз лично съм доволна от количката Simple Smile

за оригването - аз продължавам за сега, но исках да ви чуя мнението.

За жълтък абсурд да дам. Мен ме притеснява да и сложа масло в пюрето, а да не говорим за жълтък или попара. За месо също мисля, че и е рано. За сега яде само картоф и картоф с тиквичка. Като от 4-5 дена голям зор с това пюре. За да не реве и да яде трябва с едната ръка да я държа, а с другата да давам лъжицата и в това време да обикаляме из стаята. Ако тръгна да сядам реве, днес така ревна с пюре в устата и като се задави, едно кашляне падна, чак ме стресна и пак станах права. А така се радвах, че вече имаме столче и нямах търпение да го пробваме, а тя такъв рев му удари като я сложих в него  Sad

На проходилки и бънджита и е рано да я слагам. Седнала само като си играем за много кратко. Каня се най сетне да минем през ортопед в понеделник и ако се вредим да минем, че часове имало за някой си септември чак ще го питам и за сядане и за проходилки кога да я слагам. Само летния кош не изчаках и го сложих, но предпочитам всичко да става бавно, но сигурно. Цял живот ще сяда, ще върви и ще яде жълтъци и месо, тъй че не виждам къде да бързам. Поне така мисля аз.

Леда, каква е тая фотографка? И аз искам да снимам Тедито Simple Smile И за фейсбук щях да питам как се казва групата, че да се включа и там Simple Smile

Честита половин годинка и на Ради. Ние в понеделник ще си закръглим месеците на 6 Simple Smile И бързо оздравяване.

# 711
Здравейте момичета!

Честит празник и от мен!

Днес ме тресна моята мигрена и направо бях много зле..  ooooh!. Добре, че викнах мама да гледа Биляна, че не можех ни да ставам, ни да говоря...  #Crazy Още ми е тегаво и пия хомеопатии, но файда голяма няма... Пих и един парацетамол (това  е единственото, което си позволявам докато кърмя и то когато положението е много зле). Сега малко по-добре съм, но още ми се мота главата и имам чувството, че всек момент ще ме заболи отново... Sick

Благодаря за отговорите за количките - ще чакам и останалите да се включат.

Рали и Ники, вашата количка е супер, но ми се иска летния кош да може да се обръща към майката, така че тя май ще отпадне  newsm78

Бъни, вашата количка не става ясно точно каква е като марка, ако намериш време, мила, можеш ли да пуснеш един линк към ... някъде където я продават, за да й видя марката... Също - летния кош си писала, че се обръща, въпреки че не е снимана така, така ли?

Вили, вашата също ме кефи много - правилно разбрах, че може да се обръща летния кош и бебето да гледа към тебе, нали?? Гледам няма кошче за кола или може би може да се купи отделно?

Пеперудке
, радвам се да те видя отново Simple Smile Ами какво пък, починали сте си повече, голяма работа... И аз си мислех да карам на ръце, уж да тренирам, но не издържах - особено след като мъжа ми монтира бънджито, просто я пльоснах вътре. Тя мноооого му се радва - просто е любимата й част от деня (като не броим сукането, което се превръща в театър - пее ми, гука ми, върти се, играе си и си посмуква от време на време, точно като реша, че не иска повече и реша да я махам!)

Ники, не се притеснявай за летния кош - нашата педиатърка каза, че от средата на 4ти месец може да я слмагаме в полулегнало. За бънджито каза от петия. Столчето ви е жестоко! Много ми харесва - ако нямахме едно подарено на Fisher Price, щях да си взема същото ... Въпреки че ние сме далече от столче - още сме само на кърма. Давам й плодчета през марля - досега съм давала ябълка, круша и праскова (оказа се че не трябвало че мъхеста била, ама нямаме проблем) и банан (оказа се че не трябвало, щото било цитрусово - но пак го понесохме добре). Към края на месеца мисля да започвам с картофче, морковче, тиквичка и т.н. в този ред. Малко се притеснявам, че всички се храните - да не се окаже, че я лишавам от някакви много важни витамини и холестероли например като не давам жълтък... newsm78

Хора, да се похваля/оплача - ние пролазихме стабилно, но ... назад! Като стрела е бърза, направо се плаша Simple Smile Както се казва в един мой любим сериал "Да отгледаш Хоуп" - "нямаме си достатъчно проблеми, ами и ти си научила бебето на пълзи...", та и ние сме на тоя хал вече  hahaha

От нас това - ще хапнан ещо и лягам да не си насилвам късмета, че още не ме е затресла главата пак...

# 712
  • София !

Бъни, вашата количка не става ясно точно каква е като марка, ако намериш време, мила, можеш ли да пуснеш един линк към ... някъде където я продават, за да й видя марката... Също - летния кош си писала, че се обръща, въпреки че не е снимана така, така ли?

Извинявам се  Blush , аз на бързо я пуснах и не се усетих че  е само снимка .
Количката като модел е Бертони-Пласма , коша не е сниман че се върти , защото по принцип трябва да си гледа на другата страна , така както си е по дизайн един вид . Обаче може да се обърне и на обратно , то са едни релсички и се мушкат . Ако се загледаш в снимката с летния кош , ще видиш долу това за крачетата на него пише Бертони , и реално то си е направено като е по голямо детето да си слага крачетата там . Макар че ние докато стигнем до там да им стигат крачетата до долу има време  Laughing . Та мисълта ми е че с тая цел не  е обръщан коша защото се губи смисъла с това за крачетата , макар че пак казвам до това време , има време . Ние вече сме с летния кош и си е обърнат към мен  Peace . Имам няколко приятелки с такива колички - доволни са ! Едната даже детенцето е на годинка и обърнат коша към нея , че малката ако не я вижда и плаче  Confused .

# 713
  • София !
Леда - Много гадно с мигрената мила  spoko , надявам се сега да си по добре !!
А относно лазенето - Браво на малката , макар и на зад хихи - опасни са ей  Simple Smile !!
Габи не може да лази още , опитва но безуспешно  Laughing . Иначе аз и по рано се бях похвалила че седи напълно самичка от доста време  Heart Eyes ! И се търкаля много  Joy , от единия край на спалнята за секунди е на другия с търкаляне хаха , голям смях е , само дано не ми се изхлузи от погледан да падне че  Confused .........

Аз да ви кажа , някъде си е разбила устата  ooooh! , беше взела мухотрепчката  Joy , и после я остави и я сложих малко я проходилката и гледам на устата кръв  #Crazy . От вътрешната страна все едно прехапано , ама не е , няма как като няма зъби . Иначе нито е плакала , нито нищо , ако не бях видяла нямаше и да знам , ама чудно от къде  Thinking . Много мъчни ми стана обаче  Confused , милото ми  Confused .

# 714
Вили, вашата също ме кефи много - правилно разбрах, че може да се обръща летния кош и бебето да гледа към тебе, нали?? Гледам няма кошче за кола или може би може да се купи отделно?
Да, съвсем правилно си разбрала, че летният кош може да се обръща. Зимният също си избираш на къде да гледа, дали към теб или обратно. Летният кош е доста голям и сенника му е много голям. Калоян като си легне в коша няма шанс да го огрее слънцето с този сенник. Не съм виждала други такива колички с така измислени сенници  Peace. Нямаме нужда от допълнителни чадъри и т.н.
А за кошчето за кола - продава се отделно. Количката се води 2 в 1 - зимен и летен кош. Е, аз си спестих купуването на кошчето за кола и си взех от Продавалника на Чиполино за 40 лв. Това, което е като количката ни е жестоко. Много ми хареса! Обаче беше към 150 лв (ако не се лъжа) и реших, че за няколко месеца няма смисъл да ги даваме тези пари. И сегашното кошче ни върши перфектна работа и се радвам, че не потроших пари за ново  Peace.
Съветвам те да я видите тази количка на живо. Нека да ви демонстрират колко лесно се сгъва, как се сменят кошчетата и всички врътки как стават. На мен от самото начало ми хареса това, че само с по едно щакване и сменяш коша или я сгъваш, като в същото време няма как това да се случи случайно. Ма голяма реклама направих на количката  Joy. Сега трябва да се обадя в Бейби дизайн да си ми платят и хонорара  Whistling!
Леда, хайде лягай, че да си почиваш от тази мигрена. Пууу то някакъв ужас това бе  ooooh!! И наистина лошото е, че заради кърменето не можеш да пиеш нищо ....  Confused. Дано утре си по-добре!
Честито ви лазене  Laughing! Ние още се мъчим. Вдигаме дупето, ама не ни идва на акъла, че и с ръцете трябва да се повдигнем  hahaha.
Бъни, с Габи ще ме уморите от смях  Joy. Това дребното май започва всеки ден с изпълненията  hahaha. Да не би нещо да си е прескрипала устничката на мухотрепачката?! То сега нали всичко и е в устата и може нещо да я е извъртяла и да се е прескрипала без да разбере. Пак добре, че не я е заболяло  Hug. Милата тя!

# 715
Момичета ,вчера ходихме на лекар и ни боцнаха пръстчето ,дадохме урина и ни правиха третата противохепатитна ваксина.За днес - уролог ,профилактично.Вас боцкалили са ви и такива изследвания били ли са ви назначени?Не знам до колко е нормално това..надявам се ,че е наистина профилактично и всичко ше е наред...притеснено ми е..Иначе вчера навършихме 6 месеца..сега е моментът да преминем към АМ ХиПП 2-ка ,ако не греша ,нали така?  newsm78

# 716
  • Sredets/Burgas
Момичета ,вчера ходихме на лекар и ни боцнаха пръстчето ,дадохме урина и ни правиха третата противохепатитна ваксина.За днес - уролог ,профилактично.Вас боцкалили са ви и такива изследвания били ли са ви назначени?Не знам до колко е нормално това..надявам се ,че е наистина профилактично и всичко ше е наред...притеснено ми е..Иначе вчера навършихме 6 месеца..сега е моментът да преминем към АМ ХиПП 2-ка ,ако не греша ,нали така?  newsm78

Добро утро!
  Диференциална кръвна картина, урина, ехография на коремни органи
(най-вече се акцентира на бъбреци), консултация с тесни специалисти по преценка на 6 месеца - са си резонни,
вече почти всички февруарчета минахме изследванията...
Последните няколко страници бяха свързани именно и с това...
За млякото - Да, вече може да минете към АМ №2 Peace

# 717
Изследванията са профилактични и всичките със шестмесечни бебоци минаваме. Не се притеснявай. Млякото може да го смениш. На моята не и стигаше и минахме на аптамил две

# 718
Изследванията са профилактични и всичките със шестмесечни бебоци минаваме. Не се притеснявай. Млякото може да го смениш. На моята не и стигаше и минахме на аптамил две
[/quo
Аз като чета състава на Нан 1 и Нан 2 единствената разлика е в калориите ,единицата има малко повече калории от двойката,съответно двойката е по лека.Аз си го обяснявам с това,че вече приемат и друга храна  newsm78 нооо не съм много сигурна.Рали ако имаш стара кутия от Аптамил 1 прочети да видим там има ли разлика

# 719
  • София !
[/quo
Аз като чета състава на Нан 1 и Нан 2 единствената разлика е в калориите ,единицата има малко повече калории от двойката,съответно двойката е по лека.Аз си го обяснявам с това,че вече приемат и друга храна  newsm78 нооо не съм много сигурна.Рали ако имаш стара кутия от Аптамил 1 прочети да видим там има ли разлика

Аз имам Аптамил 1 , още сме си с него даже . Една приятелка ми беше казала че Аптамил 2 , бил по лек , докато 1 бил по хранителен ( нещо такова ) , и ако примерно детето наддавало по по малко , било по добре да остане повече време на 1  newsm78 . Казва лекарката им така казала .
Аз не знам , нашата не съм я питала ама за сега ще останем на 1 , пък след някоя и друга седмица ще го сменя на 2  Peace

Общи условия

Активация на акаунт