Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 50

• 51 010
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
ivankaka , всичките ми опити в Щерев са били с ходене всеки ден, когато са били стимулирани.
Кръв за хормони давах всеки ден.
Явно има разлика в клиниките.
  newsm10 . След първата инжекция, която свърши за 4 дни , следващата беше при постоянно наблюдение от страна на лекуващия АГ- всеки ден преглед и изследвания до определяне дата на пункцията.

# 691
И моите опити са в Щерев и ходех през 2-3 дена - всеки ден инжекции, а преглед и хормони по преценка - общо 4 пъти.
Но може при всеки да е различно или всеки лекар да си има свой начин..

# 692
Има ли някой който се е възползвал от възможността, която дава Кодекса на труда за отсъствие от работа по време на процедура? Моля ако има нека да сподели!

# 693
Момичета,
Нашето ембрионче се дели правилно за сега, обадиха се от клиниката! Казаха ми да имам готовност за трансфер утре! Това ще е на 3-ти ден. Как се вълнувам само!!! Имате ли представа как определят на кой ден да ни извикат за трансфер? Аз очаквах, че ще е на 5-ти Simple Smile Трябва ли да знам нещо предварително за трансфера - да се подготвя? Как протича самата процедура?  Hug  Hug  Hug

# 694
Момичета,
Нашето ембрионче се дели правилно за сега, обадиха се от клиниката! Казаха ми да имам готовност за трансфер утре! Това ще е на 3-ти ден. Как се вълнувам само!!! Имате ли представа как определят на кой ден да ни извикат за трансфер? Аз очаквах, че ще е на 5-ти Simple Smile Трябва ли да знам нещо предварително за трансфера - да се подготвя? Как протича самата процедура?  Hug  Hug  Hug

Успех миличка...
Мен винаги са ме викали на 3-ден. Отиваш, боцкат те в дупето, дават ти да си сложиш една свещичка, трансфера е като нормален преглед, все едно ти взимат цитонамазка - няма болка, ние даже се шегувахме с ембриолога, че искам рус и синеок мъж /което към момента си е така де.. мъж ще имам/ .. лежиш малко и си тръгваш. Дават ти тест за бременност, боли те дупето ден-два и това е. Много спокойствие, вземи си от техните брошурки за ембриотрансфера - много са сладки.

Стискам палци

# 695
Valya_P,
Благодаря ти!!!
А ембриологът ли извършва трансфера?
Тестът за бременност, който ни дават кога го ползваме?
Извинявай за тъпите въпроси?  Embarassed

# 696
Ембриолога само донесе спринцовката ... не че е такова де, но на такова ми прилича.. и присъства н транфера, иначе се прави от твоя лекар - аз съм при Андреева, помага и някоя акушерка. Всичко е за не повече от 5 минути, много бързо става.
Теста е за 14 ден, те ти пишат дата на него, няма да забравиш кога се прави. А на 10 си за кръвен тест - дават ти бележка, рецепта за сума ти лекарства, включително и антбиотик - аз си направих едно листче, на което си бях писала сутрин/обед/вечер и лекарствата разпределени.

# 697
Благодаря ти от сърце! smile3525
 Аз съм при д-р Стаменов. Ще пиша утре!  Hug

# 698
Вие говорите за различни клиники.
Аз бях при д-р Стаменов във Надежда не си спомням при моя трансфер да съм си слагала свещички.
Спомням си, че ми показа как са се разделили ембрионите и после пристъпихме към трансфера.
Ембриологът изобщо не го видях. Само преди това ми се обаждаха няколко пъти да ми кажат как се развиват нещата.
Мен леко ме боля при трансфера, отдавам го на това, че имам някакво стеснение на стената на матката и че много ми беше пълен мехура.
След като ти върнат ембрионите,  стоиш легнала още около 20 мин.
А след това минаваш през кабинета на доктора, за да ти изпише рецепта, да ти каже кога да направиш тест и да ти пожелае всичко най-хубаво  Simple Smile

# 699
hopy , до 5ти ден чакат, ако има повече материал за връщане, защото някои могат да тръгнат да се развиват по-добре от другите и тях да подберат.
Скоро се вихреха писания за и против трансфер на 3ти ден. Имаше споделени мнения, че на 3ти ден било като на сляпо и били по-неуспешни опитите, но лекарите се застраховали, че има трансфер и вземали парите. Не го пиша, за да те плаша! Довери се на лекаря си, още повече като се има предвид кой е той!
mi_ni, процедурата всъщност са 14 дни болнични, които започват от деня на пункцията. Доста момичета вземат и преди това болнични от личен лекар, особено ако не могат да съвместяват с работата.

# 700
Ще чакаме.. само уточнение - така се прави в Щерев... може да има малки разлики в различните клиники.... Peace

# 701
Моят трансфер беше не на 3-ти, а дори на 2-ри ден.
Но аз бях само с две ембриончета, може и това да е било от значение.

# 702
  • София
Бътински, Hopy,
трансферите в новата клиника протичат по подобен начин, само, че ембриолога и лекаря си говорят през едни слушалки. Дават ти снимки на ембрионите и рецепта веднага, без да се налага да чакаш пред кабинета. Не ти ги показват на монитор, като преди. И ти бият само но-шпа. Това е.
И на Д-р Стаменов трансферите са след 16ч. обикновено, моя беше насрочен за 17ч, ама реално се случи в 21.30 Laughing Laughing
Иначе, мен лично не ме боля, нищо не усетих.

# 703
Ванче, аз чаках пред кабинета за рецепта след трансфера, както и момичетата, които бяха с мен  Peace
hopy - отиваш с малка бутилка вода, която започваш да пиеш в часа, за който са те викнали - обезателно ще има закъснение, така че ще има време да ти се напълни мехурът.

# 704
Ванче, мерси за инфото   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт