Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 50

• 51 068
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
благодаря за отговора

# 586
Здравейте, да попитам и тук какво мислите за моя случай. Моят доктор ми постави диагноза поликистоза и не иска да опитаме инвитро на естествен цикъл. Доколкото знам това е цялостно състояние на организма и се взимат предвид и много неща освен съотношение ЛХ:ФСХ. Моето е малко в полза на ЛХ, но нито са ми кистозни ячниците, имам си доминантен фоликул, овулация, лигавицата е добре и т.н. На последния преглед на 8 ден ЛХ беше към 10,23 при граница за ф.ф. 10,78 (приблизително ги посочвам, че не е в мен изследването), дом. фоликул 13-14 мм, лигавица към 6-7 мм и той се отказа да правим нещо в този цикъл. Трябва ли да съжалявам, че го пропускам? Според вас безнадеждно ли е или той иска да се подсигури със стимулация?
Може ли това да е поликистоза или е нещо по-необичайно?

# 587
  • Пловдив
пламъче надежда ,защо държиш на ЕЦ?

И аз се бях тръшнала като теб за ЕЦ и добре ,че Владимиров не се съгласи.И освен ,че не се съгласи направихме  ин-витро и ИКСИ в едно.И тук се оказа прав.Ако беше слушал мен сега нямаше да съм бременна. Peace

# 588
  • София
Ако беше слушал мен сега нямаше да съм бременна. Peace
сигурна ли си  Thinking

# 589
На мен не ми мяса на поликистоза туй..... newsm78  Иначе е бил  висок ЛХ за доминантен 13-14 мм.....Как си с кг, кръвна захар, кръвно, глюкоза? Кисти правиш ли? Други отклонения в изследванията за хормони?

# 590
  • Пловдив
Бамби,така си мисля...да. Rolling Eyes
Бях се тръшнала с този ЕЦ-не исках стимулиран,после не исках високи дози,аз все нещо не исках.
Като ми каза за ИКСИ то - пък въобще пък не бях подготвена.В крайна сметка направих 9 яйцеклетки - вече исках да замразявам,но не стана.Тези 9 ги разделиха на две- 4 за ин витро от който се оплоди само една единствена,и 5 за ИКСИ от който се оплодиха 2.И върнахме три..Ако ме беше слушал щях да си имам само една оплодена,дали щеше да се захване - никой не знае,да,но шанса е малък.В крайна сметка поне знам къде ни е проблема -от не изяснен стерилитет стана много ниска оплодителна способност.Аз така си обяснявам неща.

(Ще допълня нещо в кръга на шегата,но пък важно за мен  в онзи момент и сега,разбира се)

Да не забравяме -че след това  се появи ти с магическата си пръчка и рече и отсече- бременна си- мома е! Hug

# 591
  • София
точно че изобщо не се знае какво би станало докато не се пробва.
шанса е по-малък, но не е никакъв.
има жени успели точно с тая единствената от ец, пък неуспели от предишни големи стимулации.
не  е хубаво да се отсича  Rolling Eyes

# 592
Аз съм от тея неуспелите, пък уж с перфектни показатели и шансове  Wink Така, че наистина не се знае....после стана дори естествено  Peace

Един извод, който си правя обаче.....според мен е по-удачно трансфера да не е на същият цикъл, в който е стимулацията..... Peace

# 593
пламъче надежда ,защо държиш на ЕЦ?

И аз се бях тръшнала като теб за ЕЦ и добре ,че Владимиров не се съгласи.И освен ,че не се съгласи направихме  ин-витро и ИКСИ в едно.И тук се оказа прав.Ако беше слушал мен сега нямаше да съм бременна. Peace

Ами май и аз това правя - упорствам за този ЕЦ. Причината е, че ме е страх да ми се месят много в хормоните, които са що-годе са добре. Преди нямах овулация, но сега от началото на годинатаимам доказана от лекар последователно няколко месеца и реших, че трябва да се справя сама.
Не ми харесва една обща лекарска практика (нямам предвид някой конкретно), като на конвейер да се поставят диагнози и да се предписват лекарства. Защото в моя случай, например въпреки диагнозата, нямам май от другите признаци освен леко завишен андростендион. Нямам проблеми в кръвната картина, кръвно налягане, нямам кисти (поне никой не ми е казвал, а все съм по лекари). Сериозно отклонение ми е пролактина, но аз си го лекувам и е в граници от години и ТСХ е гранично 2,35 последно.
Не знам каво да мисля. Ако опитаме, както казва доктора и после съвсем се разбутат нещата това ще си е за моя сметка. А съм сигурна, че ще си направя хубав фоликул след няколко дни.

# 594
Освен това ТСХ ми е високо за стимулация (нали трябва да е под 2), което означава, че тр. и там да се коригира и ето минали още няколко месеца, а аз не съм първа младост. Затова и ми е мъчно, че пропускам и този цикъл и тъпча ли, тъпча на едно и също място. 

# 595
  • Пловдив
точно че изобщо не се знае какво би станало докато не се пробва.
шанса е по-малък, но не е никакъв.
има жени успели точно с тая единствената от ец, пък неуспели от предишни големи стимулации.
не  е хубаво да се отсича  Rolling Eyes
Права си Peace Hug

# 596
  • София
Здравейте, момичета!
Отново се включвам,  че малко позабавихме процедурата. От вчера съм на Гонал Ф по 150 единици, аз пък се "стимулирам" допълнително с прехваленото авокадо. В четвъртък съм на ЛХ и Е2, а после и на преглед.

# 597
Здравейте момичета Simple Smile
При нас не се развиха и първия ни опит е неуспешен ... Сега май трябва да чакаме един месец и пак да пробваме Simple Smile дано имаме успех  Peace

# 598
Здравейте момичета!!!
Може ли да попитам и във вашата тема, защото съм  много притеснена,а в темата за след трансфер в момента не пишат много момичета.
Трети ден след трансфер съм и имам преди малко добре изразено кафеникаво зацапване, колкото на салфетката.
На какво може да се дължи толкова рано и трябва ли да се обадя на док?

# 599
 Здравейте, момичета! Регистрирана съм се отдавна и ви чета често, но не съм писала. Имам нужда от помощ. Днес ми е 4-ти ден от стимулацията за първо инвитро. Говорих с моя доктор да си купувам лекарствата от Турция и той се съгласи. Тук вече идва и моя проблем-моя познат, който живее в Истанбул ми е объркал едното лекарство-и дозите и самото лекарство. На мен ми е предписан Мерионал  и Гонал , а той ми е пратил МЕНОГОН и Гонал. Така и не мога да си обясня къде е грешката-може и от аптеката там да са му го дали като заместител. Разбрах за това днес сутринта, когато ги получих. Т.е. имам 25 ампули Меногон, които няма да ми свършат работа. От там ги взех за около 18лв. бройката, но ако някой има интерес мога да му ги дам и за 15,00лв, защото иначе трябва  да ми седят така. Бих ги подарила , но всички знаем колко разходи имаме около процедурите и просто не мога да с го позволя. Транспортирани са в хладилна чанта, днес 01,10,2013, и от сутринта са в хладилника. Срока на годност е 11/2015.Пазя и касовата бележка. Нека ако някой има интерес да ми пише на lionsan@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт