Белгия - 26 тема

• 118 236
  • 827
  •   1
Отговори
# 60
  • Semmerzake, Белгия
Е, как да ги яде тези на Олварит, то такава гнусотия подобна има ли  Sick Sick Sick Камелия, която по принцип яде всичко, повръща от тях. Консистенцията, вида и вкуса им е просто ужасен. Не знам за бебета ли са предвидени, предвид, че и за кучета не стават. Поне моето куче не ги яде също.  Rolling Eyes
Joy Joy Joy Моето куче си ги яде.
Лори, както и преди ти бях казала, решението е твое и никой не може да ти даде съвет, още повече, че не те познаваме лично, нито партньора ти. Навсякъде е трудно, адаптацията зависи от вас самите. Но каквото и решение да вземеш, ви желая много късмет и щастие.

# 61

Лори, както и преди ти бях казала, решението е твое и никой не може да ти даде съвет, още повече, че не те познаваме лично, нито партньора ти. Навсякъде е трудно, адаптацията зависи от вас самите. Но каквото и решение да вземеш, ви желая много късмет и щастие.
[/quote]
Все пак мерси  bouquet

# 62
А вие защо поръчвате онлайн от Делейз? Ние сме им редовни клиенти, но онлайн никога не съм поръчвала  Laughing

Не поръчваме  Simple Smile Мамчето32 търси едно мляко и казва, че го няма в магазините им, а по принцип там се продава, затова й дадох съвет да си го поръча вкъщи  Simple Smile

Joy Joy Joy Моето одобри плодовите  hahaha

# 63
и на мен ми е странно как при вас ще го има това мляко,а в нашия Делейз няма да го има Sad белгийска му работа Simple Smile

# 64
LorryM френският език наистина е труден.и аз бих те посъветвала да започнеш от БГ с него.поне основата да имаш.честно да ти кажа живота на емигранта хич не е лесен,но сега и БГ не е лесно Sad моя съвет е ако си сигурна в мъжа до себе си-рискувай и ела.за детето ти също ще е трудно особено на нейните години.тя вече си има приятелчета в БГ.като дойде тук трябва да се опита да създаде нови приятелства.дори съм сигурна,че тя по-бързо ще се адаптира тук отколкото ти.това е мое мнение.ти решаваш.и за работа не знам,защото и аз съм отскоро тук

# 65
LorryM френският език наистина е труден.и аз бих те посъветвала да започнеш от БГ с него.поне основата да имаш.честно да ти кажа живота на емигранта хич не е лесен,но сега и БГ не е лесно Sad моя съвет е ако си сигурна в мъжа до себе си-рискувай и ела.за детето ти също ще е трудно особено на нейните години.тя вече си има приятелчета в БГ.като дойде тук трябва да се опита да създаде нови приятелства.дори съм сигурна,че тя по-бързо ще се адаптира тук отколкото ти.това е мое мнение.ти решаваш.и за работа не знам,защото и аз съм отскоро тук
Благодаря на всички, които ми писаха! Много сте мили Hug Пробвах да ходя на френски миналата година, но работата ми е много натоварена– до 19 на работа, след това на френски и общо взето нищо не научих Embarassed От друга страна имаме повече от 3 години връзка и вече почна да ми става трудно да се виждаме за 2-3 дни на месец и половина. Може би ако не предприема аз да дойда в Белгия няма да стигнем до никъде, а той е категоричен, че не иска да живее в Бг.
Има ли мами с деца във френската част? Интересува ме има ли и там езикови училища или директно се записват ш белгийско/ макар че ми е странно как ще се получи като не знае и дума френски/.
Предварително благодаря!

# 66
Доколкото знам директно ги записват в белгийско, ако се наложи, просто повтарят още веднъж годината. Поне с наши познати така е било с децата им - говоря за втори клас и за 5-ти чак. Но Ловис казва за деца над 12г, че учат език, което би било добре във вашия случаи.  Peace

Иначе ние сме изцяло във франкофонска част, но отначало тук си е тръгнал.

Приятелят ти го разбирам да не му се живее в БГ  Rolling Eyes И на мен ми липсват много неща от там, особено като човек живее със старите спомени, но се радвам, че сме тук, търпя си негативите, които има и това е  Simple Smile

Децата са много по-адаптивни от нас и много по-бързо учат чужд език, така че не се притеснявай за това специално. Но колкото по-рано, толкова по-добре. Киселото настроение отначало ще е нормално, но ще й мине  Mr. Green Нищо не ти пречи да опиташ. И аз изоставих работа, знаех, че по спцеиалността си никога няма да мога да работя тук, и също не знаех френски, но това са бели кахъри  Simple Smile Единственото важно нещо е да си сигурна в чувствата и намеренията на приятеля ти, всичко друго се нарежда  Hug

# 67
Мисля,че по -големите деца минават през езиковите училища.Синът ми е на 15 .Когато дойдохме ноември-2012 първо го записахме в такова.Сега от септември,започва в нормално.Става въпрос за Фламанската част.

# 68
Да, Олварит са гадни. А вие защо поръчвате онлайн от Делейз? Ние сме им редовни клиенти, но онлайн никога не съм поръчвала  Laughing

Аз започнах да пазарувам онлайн от Делез миналата година, докато бях бременна, със серклаж, сама у дома и не можех да излизам от вкъщи. Сега го правя, тъй като нямам време да напазарувам повече от хляб и някой плод и зеленчук от комшиите до нас - аз и Дамян Ноа се гледаме сами с помощта на майка, т.е. майка гледа внучето, че засега не ни се получава с яслата (често боледува, дори в болница бяхме една седмица през май), а пък аз съм на работа по цял ден и понякога вечер, като сложа бебо да спи, си доработвам, ако не съм успяла да свърша всичко през деня.

През юли ще ходя на шофьорски курсове и се надявам, като започна да карам кола, да не се налага да пазарувам онлайн, а да ходя до Аахен - много ми се харесва този град!

# 69
Нединка, аз питах от любопиство, защото при нас не бях чувала да има онлайн доставки от този магазин, но не съм и питала де.
Аз преди 2 дни поръчах едни сандалки на Домче от Брантано и най-накрая след като беше минала транзакцията видях, че са ми писали, че ще дойдат до 12 работни дни. Направо ме убиха, дотогава ще свърши лятото  Rolling Eyes Брантано има и при нас, но не винаги има всички размери. Но по-добре да бях отишла да проверя. От Англия нещата ми идват за 2 дни, а тези се подиграват с хората  Crazy

# 70
Онлайн доставките на Делез не са свързани с магазин. Отиваш на сайта CaddyHome Delhaize (или подобно), поръчваш от каталога, казваш къде да ти ги донесат и готово. Стоварват ти ги в хола или където им кажеш. Предполагам, че доставките са от склад - съмнявам се, че някой ще изпразва рафтове и после пак ще реди.
Мисля обаче, че има вариант, в който поръчваш нещата онлайн, те ти ги приготвят и ти отиваш в съответния магазин да си ги прибереш, та трябва да питаш дали можеш да си прибереш поръчката от вашия магазин.
Аз рядко поръчвам неща от сайтове, различни от Амазон - поне засега Дамян Ноа се облича, обува и играе на 100 % от там и яде на 99,9 %, само млякото му купувам от супера. Доволна съм, но понякога ми се е случвало да не улуча нещата - например бях поръчала едни панталони, които се оказаха летни, а той трябваше да ходи с тях от декември до март (тогава му ставаха), така и не ги обу, но около нас бебета много, та все на някое ще станат и по размер и по сезон.

# 71
Момичета, благодаря на всички, които ми отговориха   Hug Искам да ви кажа, че сте много мили.   Надявам се наесен/ ако не ни мине черна котка път/ да сме в Брюксел.  Пожелавам ви много слънчеви дни и ви изпращам поздрави от морето!  bouquet

# 72
добър вечер мили мами!моето малко момиче вече 3 ти ден я захранвам.хапва ме си морков с картоф.много и допада.казаха ми,че след 14дена трябва да я захраня и с плодово пюре.вярно ли е това?а кога трябва да включа глутена и месото?

# 73
Кой ти каза това? Ако е педиатърът, ок. Ако не е педиатърът, аз лично бих се консултирала с този, който следи детето. Дамян Ноа е захранван по следния начин - 5-и месец зеленчуци, 6-и месец плодове, 7-и месец месо и риба. Неща с глутен започнах да му давам чак на девет месеца. Това каза нашата педиатърка, това съм му давала.  

# 74
каза ми го една мед.сестра,която идва на домашни посещения вкъщи Simple Smile и то безплатно!затова ми харесва Белгия(лелеле колко грозно прозвуча)та с нея си говорихме и тя така ми каза.и аз си мислех,че трябва поне месец да мине,за да добавя плодовете.значи малката за два дена ми изяде 1 125гр бурканче,което е много добре предполагам.днес изяде пак половинка.за утре мисля да и дам др.половинка от това бурканче и след това съм и взела с карфиол.вярно ли е,че новата храна се дава по 1-2 л?ако видя,че на детето му се услади мога ли да и дам повече?всеки ден ли трябва да и давам нещо ново?божееее, с това захранване направо не знам голяма каша ми е Sad значи трябва да стигна до 1 бурканче на хранене,за да премахна 1 хранене с мляко?моля ви помагайте...

Общи условия

Активация на акаунт