В Пловдив слънцето пече, хайде всички на море-31

• 97 307
  • 639
  •   1
Отговори
# 405
те са безплатни, сигурно ще си издадат нова и няма да я търсят.

аз искам да похваля Детски отдел на библиотека Иван Вазов,
Скрит текст:
който се намира на ъгъла на авксентий велешки с филип македонски (улицата на турското консулство) - за всички, които имате дете 0+ години - посетете мястото, ще останете очаровани. Аз често купувах ли купувах детски книги, имаме доста, няма как да изкупя книжарниците, но в библиотеката моето 3 годишно научи много за любовта към книгите! Не мислете, че е нужно да може да четете - напротив, имат всички онези книжки за бебета с твърди корици, изобщо всичко що излиза на пазара, те го имат първи, има страхотни неща, постоянно ходим (е, защото не работя  Laughing). Има дивидита с филми, отдел за чужда литература с какви ли енциклопедии на няколко езика, дискове с приказки за колата (от които малката е запленена и ги слушаме както на дълъг път,така и из града).
Тъжно е, че няма много деца, че сме почти единствени на тази възраст, за 6 месеца само още една майка с 3 годишно засякох, а ходя честичко-има си и малко детско кътче със столчета барбарони,където децата да четат.
Безплатно е за деца до 7, а за деца над 7 години - 3 лв е картата на година!!!
Дано повече хора, които не са знаели библиотеката видят това,не ми дават да направя фейсбук, че са едно държавно/общинско управление, дъщерно на голямата библиотека и всичко минава през институции или там каквото... ooooh!
Благодаря, че сподели, не знаех, че имат книжки за такива бебешори! Ще я посетим в най-скоро време. Peace

# 406
  • Fort Worth, TX
Жозефин защо се отказа от градината?

# 407
  • Пловдив
Шушулче, дано ви допадне, после пиши, работят с държавно време така да се каже, само през седмицата до 17 и нещо. Служителките са много мили, винаги ми правят добро впечатление, особено някои  Laughing

Креми, ами какво да кажа - много ми се иска, но май само на мен. Нито мъжът ми е убеден, нито бабата, която е лекар, нито останалите баби и дядовци. Не е заради самата градина, тя за мен е сред най-хубавите в града, по-скоро е защото ние една хрема не трябва да имаме (ушите още имат макари,третата сливица може да израстне при повечко настинки пак до 6 години), а това няма как да стане - още щом стъпи там и ще се почне, не просто с хреми, ами всичко. А това "всичко" нас ни заведе на лечение в чужбина, където близката година две продължаваме с консултациите. Април бяхме, септември пак... И просто не желаем да си го причиним, щом като и роднините са подкрепа, не сме сами, по-улеснено ни е! Не я даваме, защото нямаме избор искам да кажа, а за да се научи, за да е с деца. Но пък здравето е най-важно, така, че и на 5-6 няма да е късно!

# 408
  • Fort Worth, TX
Разбира се, че здравето е преди всичко.Моят син е по същата причина вкъщи.При нас има проблеми от друго естество.Дори не съм и го записвала за класиране.При него едно разболяване веднага му се отразява на храносмилателната система.Не бих казала, че има проблем със социализацията , след като не ходи на градина.Напротив.Много по-послушен е и чува всичко , което му се приказва и изпълнява за разлика от много негови набори ходещи на градина.

# 409
  • Пловдив
все пак да кажа, че ние бяхме на градина и доста рано, от 2.4 години, което съсипа неизградения имунитет,бяхме смесени с по-големи от нас, до 4 годишни, бяхме първа група, а не яслена. Имат си значение тези неща, но аз тогава се радвах как учи всичко и говори много и какво ли не, английски, песни..че  ooooh! ooooh!
в държавна градина трудно ще стъпим някога, просто някой деца не са за масовката там. Затова и аз не подавам изобщо документи.

# 410
  • Пловдив
Момичета предложете ми кафе с детски кът за игра. Сещам се само за" детския център" на Санкт Петербурк. Дали знаете някое кафе навън с място за игра?
  bouquet

# 411
Аз се сещам за този на Новотела и до старата поща в Кършияка.

# 412
Мога да ти предложа само в "Тракия",ако ти вършат работа. Двете "Тони 2000" имат място за игра, особено това близо до малките номера на блоковете-7-ми, 8-ми, 9-ти. "Хепи Джо" срещу Малкия Триумф,и едно,което не се сещам как се казва,намира се от кино "Фейсис" нагоре в посока към новата църква,отляво на пътя. За другите райони не мога да помогна. Дано съм ти била полезна.

# 413
  • EU
Здравейте! Ще си правя имплант на зъб. Има ли някой, който си е правил, къде и цена? Може и на лични, за да не излезе като реклама. Благодаря предварително!

# 414
  • Пловдив
Благодаря ви момичета   Hug

# 415
  • Пловдив
кафе с кът за игра навън - по-скоро са все ресторанти. Аз откривам липса на такива места и също търся постоянно и по отзиви.
Напоследък, което посетихме:
- Хубава нова площадка направиха на пицария верди на П.Д.Петков.
-кафе/ресторант "Финес" в Смирненски
-стадиот Лаута, вътре кафе/караваната с детска площадка, която е оградена и с малко деца винаги
-Енканто май се казваше в тракия това кафе с хубава площадка (до паметника на хан крум)
-ресторант Рибарника на околовръстното има вече хубава площадка, идеална даже
-бирарията йегерхоф, отвън е подходящо за по-малко дете, мини площадка
-теди център, на лаута, има подновени люлки (не са онези гадни метални вече мисля), сенчесто
-рандеву в кичука (не съм сядала)
-Аморе (нова италианска пицария) в тракия, близо до верди и първа инвестиционна (от майка ми чух обаче, че имало за деца някакви работи отвън!)
...

# 416
Извинявам се, че нахлувам чаак от Велико Търново, но имам питане: Предложете ми квартира в стария град/ в краен случай и в новия може/ или някоя къща/сем.хотел/ за гости в някое селце до Пловдив- чисто, с цени до 50 лв за двама с дете.Трябва ми за преспиване само и да поразгледаме града за 1/2 ден.Много, много благодаря. Hug Hug

# 417
  • Пловдив
тук като сме от пловдив май се предполага, че не спим по хотели  Joy

аз лично като тийнейджър съм спала в стария град, но с дете, особено ако е малко...не ми се струва приятен вариант там да съм настанена.
По-скоро в някой изгоден хотел в близост до центъра - норис има един, но не знам цените.
А за селце до Пловдив бих избрала южната яка - Марково, Брестник, Белащица, с панорама е.
Преди Марково има хотел Екзотик - ходила съм на сватба, приятен е за почивка, правиш едно спускане само и си в града.
ето тук иначе съм спала и не беше лошо: http://www.plovdivguesthouse.com/prices

# 418
тук като сме от пловдив май се предполага, че не спим по хотели  Joy

аз лично като тийнейджър съм спала в стария град, но с дете, особено ако е малко...не ми се струва приятен вариант там да съм настанена.
По-скоро в някой изгоден хотел в близост до центъра - норис има един, но не знам цените.
А за селце до Пловдив бих избрала южната яка - Марково, Брестник, Белащица, с панорама е.
Преди Марково има хотел Екзотик - ходила съм на сватба, приятен е за почивка, правиш едно спускане само и си в града.
ето тук иначе съм спала и не беше лошо: http://www.plovdivguesthouse.com/prices

Благодаря!Ще разгледам предложените.
 Да,логично е да не спите по хотели, но оттук-оттам да сте дочули нещичко.То и аз като се замисля, мога да кажа къде да се яде в Търново, ама къде да се спи Laughing

# 419
  • Пловдив
то за Търново всеки знае къде да се яде Mr. Green Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт