Стягайте се, ЮЛСКИ мами, щото време не остана! - тема 30

• 27 066
  • 713
  •   1
Отговори
# 285
Дарис,честит ви Димитър!Да ви е жив и здрав,щастливо детство да има!

LaughingАма тук стана разграден двор,вече никой не си чака реда,това е недопустимо Joy Joy Joy
    Белята welcome Ти направо връхлетя в темата Grinning Hug
   И Гери Д. не е зле да казва "ку-ку" по-редовно.

# 286
Глупи - честит рожден ден! newsm67
terpsyhora - цветен тензух няма никъде, трябва да си го боядисаш ти, ако искаш. Ама аз вяра на тези бои нямам (колко са безвредни) и затова само с едно цветно конче ги обкантвам Simple Smile Ох, стана ми съвестно за баба ти, надявам се да й е приятно на жената Simple Smile
Сандалка, Пеперудке - супер, че всичко е наред и имате още време до раждането Simple Smile Благодаря за поздрава - една от любимите ми песнички  Hug
Gina L. аз си го броя влизането в 9ти месец така ....на 29ти юли ми е термина, значи на 29 ти юни влизам в 9ти (просто връщаш един месец назад и готовооо) Колко е вярно не знам, ама аз така си се успокоявам, че имам още една цяяяяла седмица. Между другото бебка върви с една седмица напред още от началото ( тоест според нея термина й е на 23ти юли) та може би тя ще си влезе в 9ти утре  Heart Eyes
katy_a - честит малък мъж! Да ви е жив и здрав и да расте щастлив и обичан  bouquet

И така да кажа и ние как сме с бебка - започнах да получавам болезнени контракции, нередовни от снощи и ходих на лекар днес - е, нищо няма, да пия но-шпа и магнезий. Няма разкритие, няма нищо .... ще дочакам да вляза в този заветен 9ти месец Simple Smile на мен също ми се върти в главата, че от толкова зор да не родя преждевременно ще взема да пренося ...

# 287
  • София
Честит син на Дарис! Много да те слуша и да се обичате!   bouquet

cvetibramley, Добре дошла при нас!  Hug А защо мислиш, че по-рано от август ще настъпи събитието?
(Хей. Ама сега всички мамета, дето родихте през юни, да не вземете и вие да се разместите при юнки!!! Не ви пускаме  Crossing Arms Вие сте си юлки! Псевдо  Mr. Green юлки, толкоз!)

Белята, уелкъм и на теб! Ама къде дрема ти 9 месеца, как си живяла без форум въобще  Laughing Шегувам се, но ще има да ни се реваншираш - я, какъв профил поетски си имала - поне да включваш идеи с имената на темите. Че засега само Близначето и Катенцето се справят  Peace
Много готин ник имаш  Hug

Джине, цената абсолютно си струва за това, което предлагат - всяка стотинка! (Излиза като в ТК платеното) Е, по-евтино в Сф от ОБ няма, но пък Надежда работят и с фондове за допълнително здр. осигуряване.

А за твоята свеки... краката да й целува човек! Виж я душицата, с какво огромно желание се социализира с твоя род  Peace Представи си ги двенките - как са седнали под ореха, с по едно уискинце, с шоколадовите бонбонки, може и някое белотче да ударят, а в мислите им - само ти  Mr. Green Ще записват и още съвети. Ценни  Mr. Green

Моята слугинка-бояджийка днес е на всяка манджа мерудия във форума. Побоядисва малко, па седне да си вдигне крачката... мързеланата му. Не трябва май да я черпя толкоз  Naughty

# 288
Честит Димитър на Дарис   bouquet  да ви е жив и здрав и много да ви радва  Hug

# 289
Честит Пресиян, Катя! Да е жив и здрав!
При моя доктор е раждала, ох дано и аз тъй добре мина  Praynig

Честит Димитър, Дарис! Да е жив и здрав!

Аз не съм ви чела, че нямаше да остане време да пиша. В понеделник ще наваксвам.

# 290
Дарис, честита рожба - да ти здрав, усмихнат Димитър и много да го слушате!   bouquet

Hug Добре дошли на новите мами - много сме силни сме  Laughing

# 291
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Честити бебчета на Катя и Дарис!  Hug Да растат здрави и будни деца   bouquet

Добре дошли на новите мами  Hug Много ме затруднявате обаче с липсата на термин  Flutter Не мога да ви запиша на първа страничка така  Hug

# 292
Една много сладка статия, която ме накара да си представя първитя миг, в който виждам малкото бебче
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=4&id=4844

# 293
Боц,от мен!Аз съм добре.Продължавам да пуфтя и да бременея.МАлко се изморих,момичета. TiredЕдна приятелка,която роди миналата година по това време,ме пита:"ти как си с апетита?Аз последните седмици нямах никакъв."Аз....какво да ви кажа.Ям за трима. Tired FaceТо това мойто на нищо не прилича.Да не говорим,че постоянно ми се яде сладко.Едвам се сдържам да не си купувам.Качила съм 14кг.Стигат ми! Naughty

Джине,свекървата-машина!!Ей страшна е значи. hahaha

Честити синове на Катя и Дарис!Живи и здрави да са и малките и майките!

Добре дошли на новите мами!

Момичета,колко дни е нормално да преносиш?Изобщо може ли да говорим за нормално преносване и кога се смята за опасно,че преносваш?
Сияна дали роди?

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 17:07 от gift

# 294
Честит Димитър, Дарис! Да е живо и здраво голямото бебе !
Кате нали на първа страничка пише, че тя е за 11/7. А катя за 17/7

Глупи  nbirthday
Гърлинблу краката ми са отвратителни, вчера докторката ми каза да ги мажа с лиотон 1000 гел, та си взех, и да лежа повече време ама нещо за това не знам как ще стане.

# 295
  • София
Мисти, да ти кажа, и аз съм си го мислила това с Лиотона - нали го рекламират баш за отоци в краката. Но не ми се вярва да помогне сега. Нали знаеш, защо се получава. Задържаме течност вследствие на това, че вече едрият плод (ДИНЯТА  Mr. Green ) притиска една главна артерия (или канал), та течностите се насъбират главно долу, често и в ръцете. И с мазане не си го представям да се ... "излекува"  newsm78

Мога да ти споделя мои хватки, как да се избегнат отоците в краката или поне да намалеят.
Ръцете - лесно. Аз правя масжчета с бързи движения - така с разперени пръсти се търкат пръстите едно в друго.

Краката :
 - не бива да са пуснати надолу (класическо седнало)
 - не бива да се натоварват дълго време (ходенето и стоенето права да е не повече от 15 мин накуп, а след това да се почине)
 - но не бива и да са в право положение, когато си легнала например.
Там трябва да са едно-две стъпала по-нависоко. На мен това ми е страшно неприятно като усещане  Tired

Много ми помага да си сгъна коленете и седене в поза "турската". Ако можеш да го направиш, гледай все така да седиш, дори да си на маса или в кола - някак раздвижва и кръвта, и ония натрупани води - отоците спадат  Peace

Потапяне в студена вода на краката също е голям кеф  Peace Ала действието е съвсем временно, просто за кеф ей така - не спадат иначе.

Калия започнах пак  Sick Бляк, много ми е гаден, а ми води и киселини, но все пак... натрупването му мен поне облегчава донякъде. Калий има много и в кайсиите, в бананите... ама трява се ядат количества, нали....

Та тъй, Мисти. За отоците аз поне намерих решение, че трябва да се редува движение с почивка и сгъване на краката с изправяне. Опитай, може и при теб да проработи  Peace

А, и друго. Не бива да се яде солено. НО. Хималайската сол никак не вреди, тя не спомага задържането на течности и нея може да си я употребяваш безгранично  Peace Аз щото без сол ша умрЪ  Laughing

# 296
  • София
Gift, за пренасянето: доколктоо знам, в наши дни в която и да било болница - частна или държавна, не те оставят да преносиш повече от седмица, максимум 10 дни. Макар че съм чела разни статии, че до 14 дни нямало проблем, ама... знам ли кой е прав и кой не.

Роси, дам, знам си аз, че няма гаранция, на М-тина май и бяха казали, че няма никакви признаци за раждане, а тя след 2 дена беше родила, но друго си е някак да ти кажат: имаш 4 см разкритие!  Shocked Тъй или иначе, и да се роди днес, и да се роди покрай термина ми, все си има и плюсове и минуси за мен, само се моля да не взема да пренося  Praynig

Божеее, такъв мързел ме е налегнал... Чувствам се като гол охлюв, само се разплувам тук и там. Не, че ми е лошо от жегите или нещо подобно... Просто си ме мързи  Mr. Green

# 297
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мисти, имам предвид новите мами, които тепърва се записват при нас. Не пишат предполагаемия термин и аз не знам на коя дата да ги запиша  newsm78

# 298
  • София
Карли, една моя съседка миналия месец я оставиха да преноси повече от седмица в ТК. Приеха я в болницата на термин, после я изписаха да си ходи вкъщи и тя си отиде Shocked След 3 дни пак отиде и роди. По време на болничният престой не и е правено нищо особенно, прави ли и били тестове за алергия, заради секциото. Тя няма здравни осигуровки, не е плащала на екип и т.н. С две думи, не са и обърнали кой знае какво внимание Confused
От онези дни имах спор с една близка, която ходи да ражда в Австрия /срещу сума в хиляди/, която ми обясняваше, че 1 000- 2 000лв за раждане са нищо. Е как ще са нищо, вече близо 10 годиниплащам здравни осигуровки, а като изключим еднодневен престой в Пирогов, за всичко друго съм си плащала. Да не говорим, че покрай работата последните години се осигурявам и допълнително /задължително е/ и като си видя фиша в края на месеца ми става лошо от всички абривиатури /доо, дзфо и пр./. Пробвах се наскоро Дженерали да ми експенснат един разход за лекарства, но ми отказаха с мотив, че няма достатъчно данни, при наличие на всичките документи, които те изискват за тази цел.
Ако прочетете и двата ми абзаца, ще разберете защо не искам да плащам за раждане, но всъщност ще плащам.
Сандалче, обикновенно двете бабички, като се съберат, ме одумват. Пият биричка и се надговарят, като две добри приятелки. Ако свеки каже нещо, което не отърва на моята майка, втората си замълчава, но като ме види уж по между другото подмята: "Снежа пък, еди кво си". Сигурна съм, че аналогично на твоите представи, днес са си седели под асмата и са се ядосвали, че изобщо не съм внимателна, че не спирам, а трябва да почивам и темподобни Laughing
Я, някоя коткарка да каже, нормално ли е разгонена котка да няма апетит?

# 299
Да, нормално е разгонена котка да няма апетит. Wink Това е и причината в този период да отслабват. Търсете мъж, не бавете животинката Simple Smile То и разгонените жени понякога нямат апетит  Mr. Green

И аз като Карли съм обзета от мързел. Цял ден дремя, и минавайки за към ве-це-то хвърлям око тук. А настане ли вечер, почват болките.  Tired Ето и сега. Добре , че съм сама и мога да си викам и пъшкам на воля. Вее ми е едно такова отчаяно....Мразя неизяснените ситуации, а аз съм в такава. Уж днес доки казала на  едно момиче, че има шанс все пак да присъства на ражданията, пък макар и не като лекар а само да ни подкрепя. А ако се оправи, може и да оперира. Та за сега чакаме и дано оздравее жената. И дано устискам.

Общи условия

Активация на акаунт