Стягайте се, ЮЛСКИ мами, щото време не остана! - тема 30

• 27 066
  • 713
  •   1
Отговори
# 210
Глупи и ние си взехме голям пакет от МЕТРО. ама се чудя - няма ли по големите магазини - от рода на Карфур, Пикадили и подобни по моловете?
Весе, доколкото хващам разликата, белия е за по-чувствителна кожа. Май се води sensitive.
Jalina, стискам силно палци да се получи с отпуската и да си дойде ТМ за голямото събитие.
за пелените, аз си взех 5м тензух и 6м бархет, ама абсолютно на око, идея си нямам колко са нужни. Някоя от мамите, които са ползвали, моля да се изкаже по-компетентно, че и аз се чудя по въпроса.
herairness и мен напоследък адски ме сърби, най-вече по врата и деколтето, но силно подозирам, че се получава като се изпотя и почва да дразни и щипе. Дали и при теб не е нещо такова?

За повивалника - и ние сме в една чуденка, мислим да вземем скрин, върху който да стои, но от един месец не можем да изберем какъв. Май накрая се спряхме на този http://www.minimod.bg/prodpic/wm/chipolino-dyrven-skrin-safari-venge.JPG , ама хич не ми харесва, че освен повивалника, няма много място за бебешката козметика и памперси отгоре. Вие какви скринове ще си избрали за повивалник или не мислите да ползвате такива.

Мерси за поздравленията за "голямото" събитие (май никой не фаща иронията в израза) - ще кача снимки после, ама наистина ще съм уникална гледка като булка в 9ти месец...

# 211
Каква е разликата между бял и синьо-зелените пакети на Памперс? Аз видях в Вис Виталис (Глупи), че има бял вариант, но понеже не го знам и взех от старите си познати зелени пакети.

Белите са за чувствителна кожа - нямат аромат и са по-тънки!

# 212
Каква е разликата между бял и синьо-зелените пакети на Памперс? Аз видях в Вис Виталис (Глупи), че има бял вариант, но понеже не го знам и взех от старите си познати зелени пакети.

И по-скъпички Simple Smile

# 213
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица

И втория месец на Марти леглото все беше мокро, защото пропускаха  Laughing

Мъхче, явно днес си простудих кръста малко и раздразних бъбреците, защото спах на всички възможно отворени прозорци след обяд. Ще опитам преди да си легна след малко да изпия 2 хапчета с надеждата да мине.

# 214
gemavar - ние си купихме ето това нещоhttp://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=8933
изобщо не знам колко е практично и дали не се изхвърлихме. Но просто го взехме, когато отидохме да вземе само легълцето оттам. Като качество е жестоко и после си го представям като масичка, на която ще седят играчките и разни други дреболии.
За памперсите за болницата се чудех едно нещо - дали ги слагат тези, които съм занесла. Тоест дали да си купя хубави или просто да взема някакви там да има?
Katencetoo
- дано да мине болката и да спинкаш спокойно тази вечер

# 215
  • София

Ха ха, мерси много за отговорите. Чак пък толкоз да се изнежваме  Crazy.

Мадлен желая много щастие и любов! Hug

Кате внимавай течението е коварно, особено за нас.

Жалина в болницата отварят един пакет с памперс и слагат на всички бебета, като свърши отварят следващия пак за всички бебета. Предполагам всички родители ще занесат такива каквито биха искали да слагат на децата им. Поне аз така разсъждавам, какво като няма да сложат всичките на моето бебе, нали ще е на нечие друго но пак бебе, дали е мое или твое-все тая.

# 216
jalina специално попитах докато бях там. Каквото и да занесеш, шанса да е на дупето на детето ти е минимален, така че по-добре не се изхвърляй

# 217
За изнежване не знам , но е факт , че някои бебета са по-склонни към подсиане и в такъв слуай белите вършат работа...иначе и другите не са лоши

П.С. Белите на мен никога не са ми протичали, нито пък обикновенните   bouquet

# 218
Ейй изпревари ме Цвети!Нищо.На нея й прощавам.На другите с намерения да ме прередят ще се разсърдя вече. NaughtyОсвен ако не са Фроузен или Пина.

Цвети,мила,честит ти син!!Да ти е жив и здрав!Бързо възстановяване на теб!

Флай,мерси миличка,че ме успокояваш.Определено нещо такова имам нужда да чуя. HugЯвно съм прекалено мнителна.

Мисти,не я разбрах много добре каква е тая нова екстра с която си се сдобила.Дано не е нещо сериозно и успееш да го пребориш. Praynig

Весе,напоследък си доста кратка.Едни семпли постове.. ThinkingБолеше те зъб-разбирам.Но сега нали мина?Кажи ни как си,какво правиш с ремонта приключи ли?

Близначе,Жалинка,ма моля ви се!Изобщо не се притеснявайте да си споделите небременелските проблеми тук.Темата отдавна не е само за бебета.Какво ли не сме споделяли тук.. Whistling

Чакам Сандалка да каже какво става с нея,че я мисля.И Ахи да вземе да каже 2 думи,че я няма от доста време.

# 219
  • София, св. Троица
Леле, ми то ако бях включила компа... голяма компания сте били тази нощ. То май аз съм спала повече.

Въпроси за кърменето:
1. Когато съм изцедила кърма в шише до колко часа мога да я съхранявам при стайна температура и колко часа в хладилник за да мога да я дам на бебето без да рискувам да се е развалила.
2. При условие че я храня на поискване, в момента тежи 2200 и е на 8 дни колко е горе долу нормалното количество кърма което трябва да яде. Поискването й варира между 2 и 4 часа

Здравей rosi.to,
1. Изцедена кърма може да се съхранява до 8 часа на стайна температра, като в летните жеги може да е по-добре да се държи в хладилник. В хладилник може да се съхранява до 8 дни, във фризер в зависимост от степента за замразяване между 6 месеца и 1 година. В тази статия и следващата под нея има повече информация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
2. Чудесно е, че се стараеш да следваш потребностите на бебето и че си така мотивирана да кърмиш на поискване. Hug Кърмените бебета обикновено се хранят както възрастните - на всяко кърмене може да изсукват различно количество кърма. Ето защо може да е трудно да се предположи какво количество кърма би трябвало да изсуква едно бебе - обикновено между 30-40 мл. до 80 през първите една две седмици. За да си спокойна, че бебето приема достатъчно количество кърма може да е добра идея през първите 6 седмици да имате между 8 и 12 кърмения за денонощие, като 8 пъти обикновено е минумума. Също така е добре да има не пввече от една 4 часова пауза от сън за денонощие. По-честото кърмене може да даде възможност на бебето да изсуче повече кърма за денонощие. След първите 6 седмици, когато кърменето се установи и бебето е здраво и наддава, може майката да започне да се води според нуждите на бебето и да кърми на поискване.  Peace Един добър показател, за приетото количество кърма, са напишканите и наакани пелени, като за едно денонощие е добре да има около 5-6 напишкани и около 3-4 наакани. Този показател е верен при условие, че бебето е само на кърма и не приема други течности, като АМ, вода, чай, глюкоза... Peace

Надявам се информацията да ти е била полезна. Ако имаш и други въпроси не се колебай да ни пишеш.

bouquet

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 08:41 от Aidin

# 220
  • София
Охо ремонта мина и замина Руми. Вече всичко съм си изчистила, е това което е пипнал мъжът ми е със забележки, но ми се налага да си затворя очите (като не мога да го свърша сама). Всичко ми е готово (с много малки изключения) и ми е спокойно. Нищо не правя по цял ден, само мързелувам. И много лесно се изморявам, пусна пералня-легна, простра-пак легна, мия чиниите на почивки абе много съм зле. Чак се ненавиждам на моменти колко съм трудна и зависима. Днес ходих до нашия пазар на около 200 метра и почивах няколко пъти до там. Дали от жегите, или от годините, а може и от килограмите, защото аз може да не съм качила, но по-принцип съм си тежка. Ама няма да се оплаквам, ще мине. Сега като всичко ми е готово и съм по-спокойна. Днес от пазара си купих едни мнооого "секси" гащи, остава ми още четка и паста за зъби за болницата и съм готова с плика. Утре ще мия шишетата на бебо. Иначе всичко ми е изпрано и изгладено. Даже и в един гардероб съм приготвила дрехи за Калин и мъжът ми какво да облекат на изписването, съвсем обикновенни къси панталонки и тениски да не мислите кой знае какво, но да са готови, защото нямам представа колко ще съм в болницата и какво ще става в къщи през това време. Моят със сигурност ще заформи денонощни сбирки, охо от кога чака сиромаха да не съм му на главата. Май и на него му идва напрежението в повече,но аз не се усещам и си дудна и мрънкам. И така я карам.

# 221
Момичета благодаря за отговорите, на Марти само белите му понасяха първите месеци и то в комбинация с белите мокри кърпи на памперс. С порастването горе долу овладяхме положението. Никога не са ни пропускали. Много странно търсих и аз в Карфур и големите магазини и нямаше. Ще видя утре къде има ДМ и да минем да купим, че от Метро не пазаруваме и ми е малко тегав магазин.

Гифт
Скрит текст:
живеем в къща, първи етаж мама, втори етаж вуйчо и на тавана сме ние. Това са ми съквартирантите Simple Smile

# 222
Момичета сетих се нещо много полезно, което видях, когато бях в болницата. Вземете си течен сапун с дозатор за ръцете. Много удобно, защото иначе на общата мивка става няква гняс от хилядите сапуни, а и така сте сигурни, че никой не се докосва до скъпоценният сапун Simple Smile
Оф, ще дам пример, че май не го обясних като хората
http://www.bochko.bg/bg/%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0 … D0%B5%D1%80%D0%B0
Просто се сетих и викам да споделя Simple Smile
Много благодаря за отговорите за памперсите. Май ще взема от по-евтинките, пък майка ми ще донесе от "хубавите" ако трябва.  Чудех се дали тъмнокожите си носят нещо от списъка за новороденото? Хич не ми се ще и за това да им плащам, не че имам нещо против - бебетата са бебета и нищо не са ни направили, ама .... де да знам, вече ми писва.
Весе - аз пък страдам, че ММ няма там кого да почерпи за бебето и ще трябва самичък да си седи след като родя. Горкият ми мъж.... кажете не съм ли кокошка - той ме прави на луда, а аз го мисля, че му е самотно  Confused Но още се сещам как плаках, когато на рожденият му ден отиде да хапне тортичка самичък.

# 223
Fly2, в сряда като бях на запис на тонове, питах Доки какво да правя с магнезия , че ми е останал малък блистер 10 таблетки. Каза, че мога да си ги доизпия и приключвам. Вчера пропуснах да пия и съответноот внушение ли от какво, но корема ми се втвърдяваше и сън не ме хвана през нощта. Та де не отиват зян а и за мой конфорт ще си доизпия останалите Simple Smile

gemavar,   bouquet честито за сватбата! Безоблачни дни и семейно щастие желая!

Относно повивалника ... хвърлихте ме в размисли сега  newsm78 . При нас леглото е 70/140 още е в пакети. Повивалника (не съм го мерила) би следвало да пасва стабилно, поне в магазина много добре стоеше. Има крачета за застопоряване newsm78, дано да няма проблеми, че ММ ще се прави на Баш майстора в противен случай  Mr. Green

За пелени разчитам на майка ми да подготви.

За памперсите се надявам, че след като бебенцата са в стаята, това което съм подготвила ще се ползва по предназначение.

В нас трябва да уволня домашната помощница от седмица насам хич я няма  Mr. Green (т.е. аз) Мога да обикалям с прахосмукачката. Трябва да изпера пердета, но след като ММ се покатери да ги свали. Като си помисля за прозорците и ми прилошава, но трябва да се взема в ръце тези дни, че няма за кога и кой друг да го свърши Tired Tired Tired

# 224
Гемавар,честито   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт