Частни училища-информативна тема

• 70 324
  • 955
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз не бих пуснала дете в подготвителен клас на лагер преди още да се е запознало със съучениците си и с учителите.
Моят син беше на лагер след края на учебната година след като е познавал тези деца и преподавателите 2 години  - ПУК и първи клас. Беше ужасно преживяване за него и се е зарекал, че на никакви лагери няма да ходи повече. Като цяло при нас момчетата май доста тежко го преживяха този лагер, въпреки че имаше и изключения.

# 571
ЧОУ'' Д-р Петър Берон".
Класната по телефона не можа да ми даде по-подробна информация, правели ремонт на училището, това разбрах.
Вече се обвинявам и притеснявам относно направения избор.

# 572
  • София
И аз не бих пуснала малко дете на такъв лагер, наистина е огромен стрес. Малкия ми син пуснах на лагер чак след края на 4-ти клас, с госпожата, която им преподаваше 4 години и с деца само от класа. От 24 деца 18 бяха на лагер, това според мен означава, че повечето родители бяхме преценили, че можем да се доверим на госпожата. Тя, разбира се, не беше сама с всичките тези деца. Беше с фирма, с аниматори (които децата добре познаваха от зелени училища преди това). Зелените училища при нас започваха от 2-ри клас и бяха 2 дни, 3-дни в 3-ти клас и 4 дни в 4-ти клас. Дори и така, с този постепенен метод, пак си беше голямо вълнение. А в 1-ви клас, преди да познава децата и госпожата, би било направо шоково за детето според мен...

# 573
Дори не е първи клас а предучилищна и е на 5г.

# 574
Традиция... Извиване на ръце и събиране на още средства. На Иванов казармата май имаше подобни практики - задължителен лагер еди къде си. Няма искам, не искам... Друг е въпросът кой и защо позволява подобни практики. Лагерите трябва да са пожелателни, а който се наема да ги организира трябва преди това да осигури нормално протичане на часовете за деца, които нямат желание да ходят.
Кое е това училище, което праща деца в предучилищна на 8-дневен лагер и не осигурява обучение на тези, които напълно резонно решават да го пропуснат???

100% съгласна!
На ваше място бих тропнала леко с крак и бих изтъкнала всеки разумен довод, който имате, а те не са никак малко.
Синовете ми тръгнаха по лагери от много малки, но винаги са ходили с хора, които познават от години и които и ние познаваме и им имаме доверие, както и с деца, с които са били заедно поне година време назад.
Едно е на края на подготвителен клас, съвсем различно е още преди да е започнал.
Ако не е тайна за кое училище става дума?

# 575
Беше ужасно преживяване за него и се е зарекал, че на никакви лагери няма да ходи повече. Като цяло при нас момчетата май доста тежко го преживяха този лагер, въпреки че имаше и изключения.

Много ми стана интересно и чудно - а защо?

# 576
Ако не е тайна за кое училище става дума?

Тя е посочила по-горе - "Д-р Петър Берон". Излишно е да казвам, че съм съгласен с вас, че това е безумие и не знам кой би си пуснал детето на 5 год. с напълно непознати хора.

# 577
  • София
До колкото видях - не е задължително въпросното "зелено училище". Така че не е чак такава драма.
Ако е добре организирано от към съотношение възрастни деца, нещо подобно може да се окаже много добра идея.
Ако аз преценявам ситуацията бих се интересувала от 3 аспекта:

1. Сигурност на децата. Колко отговорни възрастни ще има с тях и кои са те.
2. Детето ми подготвено ли е да се справя само - да се къпе, облича, най-общо да се грижи за себе си.
3. Детето ми иска ли да отиде на зеленото училище.

За мен (лично) новата среда, деца и подобни са нещо хубаво и положително за развитието на децата ми, а не непреиятен стрес.

# 578
Принципно е така,  Isa, но при условие, че детето е само на 5г. не познава госпожата и децата, не се е отделял от нас за повече от ден, няма как да се чувства комфортно 9 дни/8 нощувки.
Идеята е добра, но за по-голяма възраст.
Ходил е на зелено училище и ски училище, но без приспиване, много му хареса.
Не съм сигурна, че е подготвен да се справя сам, той спи още при нас, защото е свикнал да е гушнат.

# 579
  • София
Освен коментираните неудобства на такова решение, не бих пренебрегнала и факта, че учебната такса би следвало да покрива пълна учебна година. В случая не е така.
Отделно, че трябва да се намери човек, който да поеме грижите за детето, ако то не отиде на това зелено училище.
А ако се наложи детето да посещава за тези няколко дни частна занималня, в случай, че родителите са на работа и нямат под ръка баби и дядовци, това са около 200 лева.
Доста неприятно.
Пожелавам да не срещате повече недоразумения и поводи за съмнения в избора си!

# 580
  • София
Беше ужасно преживяване за него и се е зарекал, че на никакви лагери няма да ходи повече. Като цяло при нас момчетата май доста тежко го преживяха този лагер, въпреки че имаше и изключения.

Много ми стана интересно и чудно - а защо?

Ами защото явно момичетата са по-оправни и отракани от момчетата... и следващите десетина години все така ще бъде.

# 581
  • София
...той спи още при нас, защото е свикнал да е гушнат.

Това може да е един добър начин да спре да спи "гушнат" при вас, ако разбира се допускате подобна възможност.  Peace

# 582
И за мен е безумно да се прати толкова малко дете на зелено училище. Няма как да има някакви плюсове при толкова непознати хора.

# 583
  • София
А дали не е общо писмо разпратено до всички родители и да не важи за ПУК? newsm78
Най-добре е да позваните по тел. и да разпитате.

# 584
А дали не е общо писмо разпратено до всички родители и да не важи за ПУК? newsm78
Най-добре е да позваните по тел. и да разпитате.
Веднага се обадих на телефона на класната, посочен в писмото, отделно написах мейл/още нямам отговор/.
Класната беше много мила, но и тя не беше добре информирана.
 Prizma Peace
Isa, детето си има собствена стая, но не желае да спи само в нея.
Личното ми мнение е, че нещастните възрастни са били нещастни деца, на които не им е обръщано достатъчно внимание, не са се чувствали обичани.

Общи условия

Активация на акаунт