Частни училища-информативна тема

• 70 601
  • 955
  •   1
Отговори
# 750
Така че възможно е детето да говори еднакво добре български и чужд език, ако случайно имаше детска градина, където примерно 80%  от времето да им говорят на чужд език и 20% на български.

Синът ми ходи една година в такава градина - http://iccf-bg.com/, учителките са българки, но преподават изцяло на английски, децата са предимно чужденчета (около 25% са българчетата), а в неговия конкретен клас всичките момченца бяха нейтив американчета.

Та въпреки силното присъствие на английски в обстановката, впечатленията ми от българчетата в градината бяха, че можеха да казват елементарни неща и заучени фрази, но за разговор на ниво 4-5 нейтив спийкър годишно дете беше абсурдно да се говори. Разбирането им беше също на елементарно ниво. Дори и синът ми, който е би-лингуал (т.е. борави с англ/бг на едно и също ниво) назадна с английския за годината си там.

Това, което се опитвам да кажа, че средата (семейна и не само) определят в голяма степен доминатния език и 5-6 часа в детската градина, ако и да има нейтив спийкърс там помагат в запознаването с чуждия език, но определено не очаквай детето да започне да говори по начина, по който говорят връстниците му в съответната държава.
За училищна възраст нямам наблюдения още, но се надявам да няма повече изоставания с английския...

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 08:32 от Лeни

# 751
  • Sofia
Здравейте,

Дали знаете в Света София само английски ли е включен или има чуждоезиково обучение и на два езика след определени класове ?

# 752
Здравейте,

Дали знаете в Света София само английски ли е включен или има чуждоезиково обучение и на два езика след определени класове ?

От 5 клас може да се избира между немски и руски. Няколко странички по-напред писах по въпроса, можете да погледнете.

# 753
  • Sofia
Здравейте,

От 5 клас може да се избира между немски и руски. Няколко странички по-напред писах по въпроса, можете да погледнете.

Много благодаря! Дали е удобно да те питам за повече информация относно начина на преподаване на БЕЛ и Математика !? Една от причините да планирам преместване на детето в друго училище е незадоволителното обучение по тези предмети..... поне такива са за сега моите притеснения.

Но имам и друго притеснение, че мога да преместя детето в ново училище и да не постигна по-добър резултат  Wink а само да му докарам срес.... Затова се вълнувам какви са впечатленията Ви за преподаването по тези предмети! Имате ли честа обратна връзка от преподавателите и можете ли да се информирате с какво занимават децата, възлагат ли им домашни, как въобще родителят участва в учебния процес... мисля, си че без това няма как да имаме добри резултати... Изцяло на занималнята ли се разчита или се дават и домашни... за уточнение моето дете е 2 клас в ДУ.

# 754
Здравейте,

Много благодаря! Дали е удобно да те питам за повече информация относно начина на преподаване на БЕЛ и Математика !? Една от причините да планирам преместване на детето в друго училище е незадоволителното обучение по тези предмети..... поне такива са за сега моите притеснения.

Но имам и друго притеснение, че мога да преместя детето в ново училище и да не постигна по-добър резултат  Wink а само да му докарам срес.... Затова се вълнувам какви са впечатленията Ви за преподаването по тези предмети! Имате ли честа обратна връзка от преподавателите и можете ли да се информирате с какво занимават децата, възлагат ли им домашни, как въобще родителят участва в учебния процес... мисля, си че без това няма как да имаме добри резултати... Изцяло на занималнята ли се разчита или се дават и домашни... за уточнение моето дете е 2 клас в ДУ.

Предпочитам да ми пишеш на лични съобщения или по-добре на мейл. Честно да си кажа не ми се започва изобщо дискусия тук за това у-ще.

# 755
  • София
Danybon, хем от една страна те разбирам, хем въпреки всичко дори и на мен ми се иска да прочета синтезирани твоите отговори. Просто ти си човек с доста по-голям опит точно в това училище.... аз, обещавам, че бих се включила с допълнителна информация, ако могада дам такава, макар че моят син е само 2 клас Peace

# 756
ето, че и моето време като родител дойде. вече започвам да събирам всякаква информация за училищата за средно образование . иска ми се да инвестираме в образованието на малката. Кое частно училище бихте ми препоръчали и горе-долу как вървят цените?

# 757
Danybon, хем от една страна те разбирам, хем въпреки всичко дори и на мен ми се иска да прочета синтезирани твоите отговори. Просто ти си човек с доста по-голям опит точно в това училище.... аз, обещавам, че бих се включила с допълнителна информация, ако могада дам такава, макар че моят син е само 2 клас Peace

Подкрепям напълно и много актуално се интересувам по този въпрос.  Peace
Накратко да споделя своята болка  ooooh! - търся алтернатива за 2 клас или в краен случай 3-ти.

# 758
  • София
Cherr-y, преместване по това време на учебната година в "Света София" е почти мисия невъзможна. До колкото знам бройките във всички втори класове са попълнени. Разбира се, най-добре е да позвъните в самото училище и от там ще получите най-вярната информация, съобразена и все пак с вашия конкретен случай.  Peace

# 759
Onna-bugeisha, мдаа, права си, запълнени са  Sad! За това търся и алтернатива, но не съм се отказала да пробвам там и в 3-ти клас.
Все пак, всяка информация по този въпрос, а и изобщо за всички частни училища в София ме вълнува изключително много, защото този път искам да взема най-правилното решение.
В тази връзка, може ли някой да сподели лични впечатления от AAS?

# 760
  • София
Cherr-y, извинявай ако бъркам, но твоето дете не беше ли в НУКК? Чела съм те като че ли в темата за това училище и беше наистина доволна. Би ли споделила какво ви разочарова?
Лични впечатления от ААУ нямам, имам непреки такива през трети лица и затова ще се въздържа от споделяне.

# 761
Беше и още е там, за мое огромно съжаление и разочарование, тъй като до момента не мога да намеря алтернативен вариант за ЧУ. За да не бъда упрекната в пристрастност на този етап предпочитам да не споделям фактите, които ме подтикнаха да взема това решение, но се надявам, след като реша този проблем, тогава и да споделя, ако някой все още го интересува този въпрос и причината за това мое решение.

# 762
Cherr-y би било полезно да чуем доводите ти, целта на тази тема е именно да има информация и добра и не толкова добра и лоша, за да може всеки да си създаде по-пълна картина и да намери по-лесно каквото търси.
За мен НУКК е много далеч от представите ми за добро училище и не е в списъка на интересите ми, но все пак бих била любопитна.
Бих ти препоръчала да видиш две училища, които на мен лично са ми направили добро впечатление - Българско школо и Образователни технологии.
Успех.
Аз съм пред дилемата да сменя държавна детска градина - напълно безплатна /като трето дете не дължа такса за него/ за частна - сещате се, че решението не е по моя инициатива, но тъй като процеса е в развитие ще направя обширен коментар след като приключим.

# 763
  • София
В тази връзка, може ли някой да сподели лични впечатления от AAS?

Мога да споделя колкото искаш, но споменатите от теб училища са много различни от ААУ. Какво училище точно търсиш?

# 764
Isa, ако можеш да разкажеш повече за Българско школо?

1. Света София- ами не ме впечатлиха кой знае колко. Сградата им е доста захабена. Имат хубава храна за децата /за мене това е важно/ ...
Бъни, храната там ..как да се изкажа по-меко..не съвпада с представите ми за здравословна. Ако искаш повече инфо, пиши ми на лични.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 18:22 от Soleil*

Общи условия

Активация на акаунт