Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 745
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Опитвам се да проумея програмата, но не успявам.

Например 5А клас, понеделник, Вариант А:
Ако напр. се учи 1-ва смяна, как изглежда по часове следната програма?

1   история       
2   история       
3   руски език       
4   география   
5   математика   
6   математика   
7   изобр.и-во   
8   изобр.и-во

При положение, че блоковете са така:
ПЪРВА СМЯНА
Блок   Време
1   07:30 - 08:10
        08:15 - 08:55
2   09:15 - 09:55
        10:05 - 10:45
3   10:55 - 11:35
        11:45 - 12:25
4   12:35 - 13:15
        13:25 - 14:05

И какви са тези варианти ?

# 676
История-    7.30-8.55

Руски език- 9.15-9.55

География-10.05- 10.45

Математика-10.55-12.25

Изобр.изк. 12.35-14.05

Grinning

Варианти: Седмица А и седмица В, където има малки разлики в учебната програма.
Да кажем, тази седмица/А/ имат един час география, а следващата/В/ два часа.
След началото на учебната година и след ваканция започват с Вариант А и след това се редуват.

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 11:28 от Фран Джонсън

# 677
  • София
Фран, много, много благодаря!

Сега остава да чакаме програмата за новата учебна година, предполагам през септември, след 15-ти ?

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 12:03 от Prizma

# 678
SZA, СМГ е чудесно училище, но английския език му е много слаба страна. На нивото, на което пишеш, че е детето, надали ще научи нещо ново. Може би има и добри преподаватели, при нас английския е някаква пародия, но и масово се оплакват майките. В 5 клас стреса е голям, задачите са много, така че определено няма да остане време за много извънкласни занимания. Имай предвид и че имат повече часове заради математиката. Можеш да видиш за ориентир програмата в сайта.

Много благодаря за мнението. Ще го мислим явно чак ако е приет.

# 679
SZA  , бъди спокойна.
Щом до сега сте се справяли с тази програма и занапред ще е така.
Да не забравяме, че няма да имате курс по математика в събота! Laughing

Всичко е строго индивидуално.
При синът ми нямаше период на адаптация. Сякаш не е сменял училището.
Тренира активно, почти всеки ден + мачове през уикенда. Не е спирал школата по английски, дори напротив взе още едно ниво в 5 клас. И това , при положение, че живеем далече и губи време за придвижване.
В тази или другата тема четох, че се коментират задачите и домашните. В началото бяха големички, но не невъзможни. После, ако се справят в клас си спестяват време у дома. И не на последно място, според мен, учителите са много добри, обясняват добре материала и в къщи не се губи много време- имам предвид всички предмети. Аз лично нямам забележки към преподавателите на сина ми през миналата година.

# 680
gerka, благодаря ти за коментарите. По принцип синът ми до момента се справя лесно с редовния материал и не му е нужно много време у дома (не ходи на занималня) - просто внимава много в час. Аз подметнах вчера за прекъсване на школата по английски, но той не иска и да чуе, но ще му мислим като ни дойде до главата Simple Smile

# 681
Ето и новият регламент с някои промени. Вече без ЧХ.

http://www.smg.bg/uploads/Pravila%20za%202015-2016.pdf

# 682
мерси RoniBonboni!

# 683
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря за информацията  bouquet!
Да попитам - СМТ има ли вече дата, не намирам в нета и дали може деца от провинцията да участват newsm78...

# 684
Благодаря за информацията  bouquet!
Да попитам - СМТ има ли вече дата, не намирам в нета и дали може деца от провинцията да участват newsm78...

Без да съм напълно сигурен, мисля, че СМТ се провежда в дните, когато е и ЕМТ.
Ако е вярно, тази година ЕМТ е на 14 - 16 ноември 2014, следователно СМТ трябва да е на 15 ноември

# 685
  • София
Благодаря за линка.

Отпаднало е едно състезание, или нещо бъркам?

# 686
  • София
Благодаря за линка.

Отпаднало е едно състезание, или нещо бъркам?

Не бъркаш. Отпада "Черноризец Храбър".
Рейтингът ще се изичслява на база на двата най-добри резултата на кандидата от следните три състезанаия: СМТ, ЕК /областен кръг/ и олимпиада по математика /областен кръг/ + утроения резултат на ОМТ.

Отпадането точно на "Черноризец Храбър" за мен е изненада, защото това състезание се провежда само в определни училища (което е плюс за обектвността в условията на провеждане). СМТ и ЕК се провеждат  в повечето училища и понякога има изненадващо високи резултати /конкретно визирам ЕК/. При СМТ пък има субективен елемент при оценяването на описателната задача. Препоръчвам за СМТ явяване в СМГ.

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 16:59 от Prizma

# 687
Откъде имаш информация, че мястото на явяване оказва влияние върху това, кой проверява задачите на явилите се???
Напълно неразбираема препоръка за мен.
Аз пък препоръчвам всеки да се явява, където му е най-удобно, по възможност да избягва СМГ само и единствено заради натовареността там и да има малко повече вяра в способностите на организаторите да осигурят адекватно оценяване независимо от мястото на явяване.

# 688
  • София
Откъде имаш информация, че мястото на явяване оказва влияние върху това, кой проверява задачите на явилите се???

Нямам информация. Доколкото знам, работите от областния кръг на олимпиадата по математика се проверяват в СМГ. Предполагам, че работите от ЕК и СМТ не се носят някъде за центализирана проверка, а се проверяват по места в училищата на провеждане на състезанията. Така мисля, защото:
1) Резултатите от СМТ, проведен в училището, бяха съобщени на децата още в понеделник след състезанието;
2) Резултатите от ЕК се публикуват отделно по училища на провеждане, някои не ги публикуват на сайтовете си, други просто ги съобщават на децата / в някои училища това става в понеделник след самото състезание/ или ги лепят на табла в училището. Резултатите като цяло биват обявявани и публикувани по различно време, доста преди да се появи обобщеното класиране.
3) Резултатите от областната олимпиадата излизат едновременно, обобщени.
Синът ми не се яви на СМТ в СМГ миналата година и съжалявам за това. Позволявам си дам препоръка на база лични впечатления и изградено лично мнение. Всеки може да прецени дали да ползва препоръката, или не.

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 16:52 от Prizma

# 689
Не схващам какво искаш да кажеш и защо не го кажеш директно.
Миналата година, ако се не лъжа, хлапето ти учеше в Питагор и би следвало да се е явило там.
В това училище преподава един от трите основни организатора на СМТ. Тоест, ако приемем, че проверката не е централизирана би следвало работата на детето ти да е проверена свръхкомпетентно.
След като съжаляваш, че не се е явил на друго място, значи си останала с впечатление, че резултата му е занижен поради некомпетентна проверка и в СМГ би бил по-високо оценен?
Тук ми се губи логиката.
Мисля, че е редно по-откровено да споделиш мнението си, а не да ме караш да гадая...
В темата всеки пише на база на личен,  но е добре да обяснява коректно защо дава съответните препоръки.

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 23:07 от kodbg

Общи условия

Активация на акаунт