Раздяла ли е единствения вариант...

• 7 064
  • 46
  •   1
Отговори
# 45
tancheto_halacheva , за мъжете също е стрес да имат бебе - променя им се целият живот. Може би той е изпаднал в някаква криза, която ще отмине. Поговори с него, кажи му направо да престане да се държи по начина, по който не ти харесва. Достатъчно е голям, за да е отговорен.
Вероятно ти също реагираш емоционално. Помисли най-вече за детенцето ти, на него, а и на теб ви трябва спокойна и сигурна обстановка.

glupava , явно, че няма да можете да се изнесете на квартира сами. Лошо е това, че се е стигнало до там детето да търси първо баба си, но това е защото тя го глези.  Но бабите глезят, това не е само при вас.
И по-горе казаха - под един покрив две поколения не трябва да живеят, ще се изпокарат!
Ясно е, че ти искаш повече време с детето. Опитай се да го накараш да идете някъде заедно - на лунапарк, цирк или други забавления, където ще сте само двамата. Може пък да разчупиш нещата....

# 46
  • London
Към авторката на темата - в доста деликатно положение сте, щом сте зависими от тези хора финансово. Предполагам, че вече ти е писнало до краен предел, щом се замисляш за раздяла, но първо помисли дали наистина ще ви е по-добре сами. Детето има нужда от баща и от спокоен дом. Възможността за теб е, щом живеете на различни етажи, е да си сложите врата на етажа и да се отделите поне малко. Кажи на свеки, че искаш сама да се справяш с майчинството и, ако се нуждаеш от помощ, ще й поискаш.
Не знам дали ще подейства, но само за това се сещам. Иначе има доста съвети от другите, някои от които никак лоши.....
Станало е някакво недоразумение, не сме зависими финансово, изкарваме пари, плащаме си всичко. Обаче нямаме спестявания /поне не толкова много/  и сега с тези операции се наложи да се вземат пари на заем. Някъде нагоре прочетох, че сме били задлъжнели и на кучетата - не е така. Заради здравословното състояние на мъжа ми се наложи да се вземат пари на заем, ще ги върне, но няма да стане бързо, защото са доста.
Бабата така е обсебила детето, че то неще и да чуе за мене Tired Когато тя си е в къщи той изобщо не идва при мен, по цял ден виси при баба си. Сутрин като стане първо за баба си пита, после за дядо си и чак ако няма никой от тях се съгласява да отиде някъде с мен, иначе не иска. За пръв път виждам дете, което да не иска майка си Tired Незнам защо се получава така...сигурно защото тя само го глези, разрешава абсолютно всичко, а пък аз все пак искам да го възпитам по някакъв начин на ред, самостоятелност и накрая излизам лошата. Карам го да се преоблича сам, да се обува сам - на 4г е все пак, обаче пир баба му не е така, сакън нещо сам да не направи. И аз като го карам да върши тея неща той реве и се тръшка и почва да иска при баба си.
Свекървата от последния скандал /близо 20 дни/ не я отразявам изобщо, не й говоря. Той и сина и имаше пререкания с нея ама на него бързо му минава нали му е майка

И аз едно време стоях повече при баба ми и то по мое желание. Винаги като се скарах с майка ми търчах там и дори симулирах , че се изнасям при баба с играчките си. Тия неща се надживяват и не мисля, че трябва да изпадаш в ролята на ревнивата майка. Ако не можеш да преживееш ситуацията просто им ограничаваш контактите.

Танче, а на теб ще кажа отново да си налягаш парцалите. Мъжа ти подобно на теб го е хванал синдрома на новия татко. Направи някоя вкусна вечеря , свещи , вино , накарай го да се отпусне. Някое масажче. Хвани го за топките както се казва, мъж лесно се контролира стига д аму хванеш цаката.И не се отдавай на оплакване и търсене само на негативното, защото като го правиш ще получаваш още и още порции негативно. Затваряй очи вечер и ви виждай тримата щастливи и засмени, такива каквито искаш да сте. Вярвай ми ще се получи, силата на мисълта прави чудеса. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт