Любители на Котки Тема 75

• 39 703
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Хайде точно ние да не казваме "щом е хранена", дето мине не мине, и отново повдигаме въпроса за правилното хранене...
За дворно коте е хранена повече от прилично. Нали не си въобразявате, че храня спасените си от съвестни стопани котета с това, с което вие едничкото си домашно любимче?

Не се засягай, говоря принципно (а иронията е към самите нас, защото сме склонни към залитане). А и не знаех, че самите вие си гледате котето навън и сега се чудиш дали да го прибереш вътре. Това доста променя нещата.  Peace
Все пак ми се иска да я прибереш и да ти стане "едничкото домашно любимче"  Laughing Laughing

# 61
Ох, Джуличка, припомни ми за тези котки (сфинксовете). Всъщност аз нямам мнение относно този въпрос - наистина на вид не са приятни (поне за мен), но като че ли отвътре излъчват някакво божество, някаква класа над другите, някакво спокойствие. Изглеждат ми и до някаква степен елегантни, и като че ли се доближават повече от останалите до човешката същност.

А пък това наше Кате не спира да ме удивлява с всеки изминал ден... Ето снимки:

Тук сме се покатерили на алоето:

Тук сме заспали в кошничката за щишки:

А на следващите три снимки сме се шмугнали под панталони:

# 62
  • Пловдив
Колко са сладки,, като са малки. Катето има страхотна муцунка. Аз си мисля за 6-те бебета на баба - някой беше споменавал за организация, която реагирала много бързо за осиновяване. Толкова са хубави, заслужават добри осиновители. Направо ми се свива сърцето, но май ще си остана само с мечти за коте, но съм длъжна да им потърся дом....

# 63
  • София
mama mariana, Бланка спомена за пловдивска организация, която осъществява осиновявания в чужбина. Но имай предвид, че за да се стигне до етап пътуване е необходимо да имат паспорти, чип и всички имунизации. Пробвай да пускаш снимките им в интернет и може някой да си хареса коте.

Ние днес не намерихме Рижко.  Sad Сега ми тежи на съвестта, че може би сме го подплашили със снощните опити да го хванем и отнесем и може би вече е на място, където няма кой да го храни.  Sad А може и да се е бил скрил някъде. Ех, глупаче, не знае какъв шанс изпусна!  Sad

# 64
Катето колко е смешна, душичка мила, явно там я е заварил Сънчо и е заспала, миличката в кошничката за щипки! Joy Hug Heart Eyes

# 65
Хайде точно ние да не казваме "щом е хранена", дето мине не мине, и отново повдигаме въпроса за правилното хранене...
За дворно коте е хранена повече от прилично. Нали не си въобразявате, че храня спасените си от съвестни стопани котета с това, с което вие едничкото си домашно любимче?

Не се засягай, говоря принципно (а иронията е към самите нас, защото сме склонни към залитане). А и не знаех, че самите вие си гледате котето навън и сега се чудиш дали да го прибереш вътре. Това доста променя нещата.  Peace
Все пак ми се иска да я прибереш и да ти стане "едничкото домашно любимче"  Laughing Laughing

Не се засягам, но сега накъде?!
Какво да й осигуря, че максимално плавно да почувства прехода от живот на свобода и такъв в апартамент? Легло? Чесалки за нокти или там както се наричат? Веднага ли да я кастрирам или да изчакам да се адаптира, за да не е допълнителен шок за нея?
Страх ме е да не "литне" през балкона.....  ooooh! Абе, въобще.

# 66
Записвам се и аз - нещо от работа съм изпуснала новата тема  Blush

# 67
Много жалко за Рижко и за другото бебе, но ето пример - дивачета, не знаят кое им е от полза.

За Анимал Хоуп проверих по-рано - да, поемат всички разходи по котето до изпращането му в чужбина, но трябва някой доброволец да им осигури дом докато се уредят нещата. Те имат проблеми с набирането на доброволци и апелират на страницата си във Фейса.

Касита, ще се оправиш, щом имаш желание.  Hug За кастрирането изчакай, разбира се. Нека не свързва идването в дома ти с такова неприятно и болезнено изживяване. Стискам палци на Пух.

# 68

Какво да й осигуря, че максимално плавно да почувства прехода от живот на свобода и такъв в апартамент? Легло? Чесалки за нокти или там както се наричат? Веднага ли да я кастрирам или да изчакам да се адаптира, за да не е допълнителен шок за нея?

Първия и най-голям проблем при социализацията е как приема животното хора. Останах с впечатление, че е свикнала с хора и ги приема добре, търси компания? Битката е на 70% спечелена.

Ако на мястото, където живее сега има някаква постелка или къщичка, вземи я за да има нещо с нейна миризма. На първо време осигури един кашон, не много голям, обърни го с дъното нагоре, и изрежи дупка - ипровизирана колибка в която може да се крие ако новия дом я плаши. На първо време вода/храна/тоалетна на лесно достъпно и близко място. Легло може и да вземете, но е твърде вероятно да си спи където си иска. Дръпвайте щори/перде на прозорец ако има нещо блокиращо за да може да си гледа навън. За драскалка тя ще ви покаже дали има нужда. Изрежете ноктите. Осигурете някакви по-интерактивни играчки - лазерче, въдички и т.н. и отделяйте време да се позаниемаете с игра редовно, за да не й липсва активния живот навън.

Обезпаразити вътрешно  възможно най-скоро след взимане, като се повтори хапчето според указанието за всеки случай дори и да няма нищо в изпражненията. Отложи кастрацията засега - и двете събития са потенциално стресиращи, нека мине малко време и свикне с новия начин на живот(освен ако не е разгонена в момента и прави опити да бяга)
Влезе ли вътре желязна дисциплина - никакво пускане изобщо, дори и да е на старото сигурно местенце.
Падането от тераса или прозорец си е сериозно притеснение, обезопасете каквото можете и другото пазете много.

# 69
Аз само да се запиша тук с един помагач-чертожник  Laughing

# 70
Ха, много е готин Grinning Ама нещо се разсейва с този ластик и ще обърка чертежа hahaha

# 71
Оле, ако изпусне края на ластика, не ми се мисли  Grinning

# 72
# 73
  • София
Този малък черно-бял кот, който си търси дом е разкошен. Разкошен.

Видях, че сте обсъждали подстригването. На сестра ми едната котка, която е персийска, преди време също веднъж беше приспана, заради лятото, жегата и нейната козина. Събуди се, за щастие, но наистина е много опасно и стресиращо. Преди месец обаче в клиниката, където си я водят, са успели да я подстрижат и без упойка. Явно толкова й е тежала козината, че се е предала доброволно. А тя си е шубе и не обича да я пипат. Най-добрият вариант е търпелив персонал, който да отдели време за котето и с добро, и грижа, да успее да предразположи животинката.

# 74
Касита - Най-важното е да осигуриш на животинката спокойствие да се адаптира към новата среда.
Първоначално може да е стресирана, но споко това е нормална реакция  Hug
И мойте котки ги пускам на вън ако искат и после си ги прибирам  Mr. Green Котката е свободно
животно, затова може да е трудно първите дни . Катерушките и драскалките принципно се използват, ако дращи по мебелите, няма да е зле ако купиш .

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 13:43 от elichka_vangelowa

Общи условия

Активация на акаунт