ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 571
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Днес ще ми пристигне книгата -Ние и зоната  Simple Smile Нямам търпение да започна. Доста съм притеснена дали ще се справя, но няма да се отказвам. Имам няколко предварителни въпроса към бас.
В момента приемам метфогама за да ми контролира апетита, трябва ли да я спра?
Не обичам много плодове мога ли да ги избягвам и с какво да ги заменя в менюто?

# 586
Днес ще ми пристигне книгата -Ние и зоната  Simple Smile Нямам търпение да започна. Доста съм притеснена дали ще се справя, но няма да се отказвам. Имам няколко предварителни въпроса към бас.
В момента приемам метфогама за да ми контролира апетита, трябва ли да я спра?
Не обичам много плодове мога ли да ги избягвам и с какво да ги заменя в менюто?

Успех ти пожелавам! Само след две седмици ще се чудиш как си живяла преди Hug

По отношение на метфоргама, ако не ти е бил предписан от лекар, спри го! След известно време престой в зоната хормоните ще се нормализират, приема на медикамент може да наруши този баланс!

Смело и пиши как върви  Peace

# 587
Благодаря КераЦудка! Метфогамата ми е изписана от еднокринолог, но нямам диабет. Имам инсулинова резистентност и се надявам диетата да повлияе на нея.

# 588
Благодаря КераЦудка! Метфогамата ми е изписана от еднокринолог, но нямам диабет. Имам инсулинова резистентност и се надявам диетата да повлияе на нея.

Зло коте, иска ми се да ти кажа ВЯРВАЙ, но няма нужда... Ще се убедиш... 2 седмици Wink

Желая ти искренно успех!!!

Пиши ни как върви   bouquet

# 589
    Като супер-начинаеща, да задам и аз въпрос - не се ли ангажира прекалено много човек с изчисления и въобще не се ли завърта целият живот на човека около смятането и гледането на кантара и часовника?
    И втори въпрос - за подрастващите, които ходят на училище, как става храненето - те са там от 7 до 14 ч., какво им давате - ябълка, плод, но как да се знае колко точно да изядат - да не говорим, че на тях не им се мисли много-много Confused

# 590
Изчетох книгата, купих везна и почвам. Все още не съм си сметнала менюто, но днес почвам. Дневните ми блокове са 9. Подбрах закуска от книгата: 56гр. извара, подправена с 1. 1/3 чаена лъжичка зехтин, сол и магданоз(в книгата е чубрица), 1 сварено яйце, 2 домата и две препечени филии Вита. За обед съм подготвила бяла риба на скара, зелена салата и може би пак хляб Вита. Отчет даден!  Simple Smile  bowuu
Сега въпросите които възникнаха след прочитането на книгата:
1. Колко грама е една чаена чаша(в къщи имам три различни модела с доста голяма разлика в грамажа)?
2. Как да разпределя храненията, ако не мога да закусвам в 7,00. Малкия се буди често през нощта и ставането рано ми е почти невъзможно. Три дни подред си навивам алармата за 6,00, но не я отчитам изобщо. Та днес едвам стигнах да закусвам в 9,00. Та сметнах, че за днес ще ми се съберат 4 хранения, но въпреки това ще се придържам поне към това, което мога.
3. В книгата ми (взех "Ние и зоната") има много хубави рецепти, но са за 6, 9, 10 блока. Вие как процедирате делите ли продуктите или готвите рецептата и я ядете на 2, 3 пъти?
4. Противник съм на обезмаслените продукти, може ли когато консумирам сирене или мляко, да не добавям мазнини?
5. Дали мога да пия чай от джинджифил между храненията. Дали ще повлияе на метаболизма?

# 591
  • София
   Като супер-начинаеща, да задам и аз въпрос - не се ли ангажира прекалено много човек с изчисления и въобще не се ли завърта целият живот на човека около смятането и гледането на кантара и часовника?
Не, стресът от пресмятането и меренето е само в първите 2-3 седмици(поне така беше при мен). След това всичко това става рутина. Не се бой.
     И втори въпрос - за подрастващите, които ходят на училище, как става храненето - те са там от 7 до 14 ч., какво им давате - ябълка, плод, но как да се знае колко точно да изядат - да не говорим, че на тях не им се мисли много-много Confused
Не знам. Ако подрастващия е запознат с идеята за Зоната и я приема, то ще се старае да спазва правилата й. В противен случай няма нищо да помогне.

# 592
  • София
Изчетох книгата, купих везна и почвам. Все още не съм си сметнала менюто, но днес почвам. Дневните ми блокове са 9. Подбрах закуска от книгата: 56гр. извара, подправена с 1. 1/3 чаена лъжичка зехтин, сол и магданоз(в книгата е чубрица), 1 сварено яйце, 2 домата и две препечени филии Вита. За обед съм подготвила бяла риба на скара, зелена салата и може би пак хляб Вита. Отчет даден!  Simple Smile  bowuu
Закуската ми се струва, че не е балансирана, защото:
- 56гр. извара - 1ПБ;
-1. 1/3 чаена лъжичка зехтин - 3МБ;
-1 сварено яйце - 1ПБ;
-2 домата и две препечени филии Вита - хВБ. Колко грама са ти доматите и хляба?
Коя таблица ползваш?
Сега въпросите които възникнаха след прочитането на книгата:
1. Колко грама е една чаена чаша(в къщи имам три различни модела с доста голяма разлика в грамажа)?
Аз си изчислявам продуктите по етикет. Как става можеш да научиш тук.

2. Как да разпределя храненията, ако не мога да закусвам в 7,00. Малкия се буди често през нощта и ставането рано ми е почти невъзможно. Три дни подред си навивам алармата за 6,00, но не я отчитам изобщо. Та днес едвам стигнах да закусвам в 9,00. Та сметнах, че за днес ще ми се съберат 4 хранения, но въпреки това ще се придържам поне към това, което мога.
Защо трябва да ставаш рано? Няма изискване да закусваш в 7 часа. Основните правила в Зоната са:
- До 1 час от ставане от сън трябва да се закуси;
- Между 2 хранения не трябва да има повече от  5 часа;
- Половин час преди хранене се пие около 200-300 мл вода;
- Храненето трябва да е балансирано - приемат се еднакъв брой блокове - БП, БВ и БМ на едно хранене;

3. В книгата ми (взех "Ние и зоната") има много хубави рецепти, но са за 6, 9, 10 блока. Вие как процедирате делите ли продуктите или готвите рецептата и я ядете на 2, 3 пъти?
Аз не бих чел тази книга, при положение, че има книгите на д-р Сиърс. Ето тук и тук.
Освен това в нея("Ние и зоната") много от рецептите са небалансирани, демек грешни.
Аз нещата си изчислявам по етикет. Как става можеш да прочетеш тук.

4. Противник съм на обезмаслените продукти, може ли когато консумирам сирене или мляко, да не добавям мазнини?
Храненето в този случай няма да ти е балансирано.

5. Дали мога да пия чай от джинджифил между храненията. Дали ще повлияе на метаболизма?
Ако е само чай, без захар, мед или друг нерпрепоръчителен подсладител не виждам причина да не може.

# 593
  • Бургас
За училище дъщеря ми си носи по един мъфин / има рецепта в сайта\ аз правя тройна доза по 18 мъфина, защото и моя мъж си взима за междинни закуски и да има за няколко дни, напоследук си носи по едно кисело мляко. Ние сме от месец на режима, и свикнахме, оня ден я оставих да яде каквото иска и имаше салата от черен боб и тя си го мери.  Тази сутрин сама си мери кашкавал 56 гр, грозде 160 гр и 12 сурови фъстъка, аз се излежавах. Аз съм свалила 3 кг, а тя 2, но аз си намалик дневните блокове на 7-8.
Нека някой ми каже за шоколада как да и го смятам.
Триците много ни харесват, правя мъфини, тутманик, пица, ако някой има рецепта за хляб с овесени трици за хлебопекарна да сподели.

# 594
  • София
Нека някой ми каже за шоколада как да и го смятам.
Изчислявай го по етикет. Как става го има тук. Аз чат-пат си купувам на Линд 99% какао. Сметнал съм го 3 гр., около 1 блокче 1БМ.

# 595
Здравейте!
За повечето тук в момента съм нова Simple Smile,
иначе преди 3-4 години следях форума стриктно и спазвах "Зоната" според д-р Папазова,даже съм била при нея за консултация.....имаше страхотни резултати...аз имам хормонални проблеми и с щитовидната жлеза,които сега  контролирам с лекарства....
и все си казвам-това е безумие,зная за ефекта на Зоната,а пия хапчета,от утре пак я започвам.....но все си намирам оправдания-нямам време,харесвам да ям вредна храна newsm78 и други глупави предтексти,поради които не съм вече в нея толкова време....
но започнах да вдигам кръвно(аз цял живот съм с ниско),пулса ми е постоянно около 100,лекарствата за щитовидната си играят с другите ми органи и ми влияят ужасно.....
и май си викам е време пак да вляза... Wink
е---еее,споделих греха си с вас и ми олекна bowuu
сега остава и да започна Зоната и се надявам ,че като го споделих с вас,ще ме е срам да се откажа    Embarassed

От утре съм решила твърдо ,даже съм си купила доста продукти,но искам да ви попитам някои неща,които не ги пише в тази  книга на д-р Папазова или поне не ги помня:

1)как да си  приготвя сама хляба(брашното ми е "Фитнес"-смес от пълнозърнесто ръжено,ръжени трици,пълнозърнесто грахам ,овесени ядки и вит.Ц) и колко да ям ,за да спазвам блоковете:
състав в 100гр:
-белтъчини-9,7г.
-въглехидрати-72г.
-мазнини-1,38г.
-храбителни влакнини-7,50г.

2)не съм вегетарианка,но искам понякога  да заменя месото и др.белтъчини ,не винаги ми се животински продукти....но не зная тези протеини на прах не са ли вредни.Има ли друга алтернатива на протеините?

Много ще съм благодарна за търпението на всеки,който е прочел "фермана" ми и реши да ми отговори!
Хубава седмица! Heart Eyes

# 596
Отдавна тази тема не е активна. Най- добре отиди на vzonata.com Там ще получиш отговор на всички въпроси.
И аз от две години се старая да се храня в зоната, но успявам само през деня. Вечер се провалям в къщи. Embarassed Успех!

# 597
  • Пловдив
Записвам се тук да ви следя и да се мотивирам да влезна в "Зоната".

# 598
Зонуващи, здарвейте  Hug

Някой може ли да ми каже освен в сайтa vzonata и блога къде другаде мога да намеря рецепти?

Благодаря   bouquet

# 599
Можеш да си купиш книгата на д-р Папазова, в която има рецепти съобразени с нашата кухня, казва се "Ние и зоната". Аз си я взех преди да започна. Също така има има рецепти и в този сайт: http://www.bg-zonata.com/recepti/. Желая ти успех Simple Smile При мен нещо няма сериозни резултати Sad Чувствам се супер и имам повече енергия, но като килограми не съм доволна. Почвам да се колебая дали да не пробвам с разделно хранене или дюкан.

Зонуващи, здарвейте  Hug

Някой може ли да ми каже освен в сайтa vzonata и блога къде другаде мога да намеря рецепти?

Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт